Web Analytics Made Easy - Statcounter

خراسان شمالی- محمد نقی کاظمیان گفت: پیش بینی می شود در سال جاری ۳۰۰ تن محصول آفتابگردان از اراضی شیروان برداشت شود.

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، محمد نقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: استقبال کشاورزان شیروانی به کشت آفتابگردان به دلیل منابع آبی محدود و عملکرد اقتصادی خوب این محصول بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی با اشاره به منابع آب محدود در شیروان اظهار داشت: در چند سال اخیر کشت این محصول توسط کشاورزان شیروان بسیار کاهش یافته بود که از سویی امسال علاوه بر موارد مزبور، افزایش قیمت دانه های آجیلی نیز موجب ترغیب آنان به کشت آفتابگردان شده است. وی با بیان اینکه هر کیلوگرم از دانه آفتابگردان در بازار ۲۰۰ هزار ریال به فروش می رسد گفت: کشت این محصول در شیروان از ۲۰ اسفندماه آغاز شده که تاکنون در سطح ۳۰ هکتار انجام شده است و با توجه به رطوبت های بهاره مناسب امسال و تمایل کشاورزان، سطح زیر کشت محصول ۲ برابر می شود. کاظمیان با اشاره به برداشت آفتابگردان از اوایل مردادماه افزود: سال گذشته این محصول در سطح ۹۵ هکتار از اراضی این شهرستان کشت شد که ۸۶ تن دانه آفتابگردان تولید شد و امسال در سطح ۲۰۰ هکتار کشت و پیش بینی می شود از این سطح ۳۰۰ تن محصول تولید شود. مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میانگین عملکرد تولید این محصول در شیروان را در هر هکتار ۱.۵ تن ذکر کرد و گفت: مهم ترین مشکلات سال های قبل خسارت پرندگان به این محصول بود ولی امسال با ارقامی که توزیع شده، خسارت پرندگان بسیار کم تر خواهد بود. کاظمیان با بیان اینکه میزان بذر اصلاح شده برای آفتابگردان در هر هکتار، ۵ کیلوگرم است افزود: مهم ترین عوامل در کشت این محصول، شخم پاییزه و آبیاری، تغذیه پتاس و بذور اصلاح شده است. گفتنی است شهرستان شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.

کسب رتبه سیزدهم تولید عسل و رتبه ششم میانگین تولید عسل در هرکلنی در کشور توسط خراسان شمالی

مهندس حسین رضازاده مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی رتبه سیزدهم تولید و رتبه ششم میانگین تولید عسل در هر کلنی را در کشور کسب کرده است.

رضازاده افزود: بر اساس آمار گیری صورت گرفته در سال ۹۷ تعداد ۱۶۶۵ نفر زنبوردار با تعداد ۱۷۶۷۷۴ کلنی در استان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۲۲۰۲تن عسل،۸۷ کیلو گرم ژله رویال ،۴۰۵ کیلو گرم بره موم و ۳۷۵۰ کیلو گرم گرده  گل تولید و در داخل استان به مصرف رسیده و مقداری نیز به استان های دیگر ارسال شده است.

وی به زنبورداران توصیه کرد: کسانی که به واسطه بارش و سیل خسارت دیده اند در اسرع وقت گزارش خسارت وارده را به نزدیک ترین مدیریت جهاد کشاورزی محل اقامت در داخل یا خارج استان اعلام کنند.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین برای زنبورداران سهمیه شکر منظور شده است که زنبورداران می توانند با مراجعه به تعاونی زنبورداران شهرستان نسبت به اخذ سهمیه خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تولید عسل جهادکشاورزی خراسان شمالی دانه آفتابگردان کسب رتبه برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۷۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

او با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد گفت: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

او با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، گفت: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

او از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان