Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@18:03:23 GMT

18 هزار تن ماهي کيلکا در درياي مازندران صيد شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۸۴۶۰

18 هزار تن ماهي کيلکا در درياي مازندران صيد شد

خبرگزاري آريا - ساري- ايرنا- معاون صيد و بنادر ماهيگيري شيلات مازندران مقدار صيد سال گذشته ماهي کيلکا از درياي خزر در استان را 18هزار تن به ارزش 490ميليارد ريال اعلام کرد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومي شيلات مازندران ، قاسم کريم زاده افزود: اين مقدار صيد نسبت به سال 96حدود 20درصد افزايش نشان مي دهد.
معاون شيلات مازندران به فعاليت 44 فروند شناور صيادي کيلکا اشاره کرد و گفت : 85درصد ماهيان کيلکا صيد شده تبديل به پودر ماهي مي شود و بقيه پس از فرآوري به مصارف انساني مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي سرانه صيد هر شناور را بيش از420 تن اعلام کرد و افزود: به لحاظ ارزش اقتصادي، کيلکاگيران 160 درصد افزايش درآمد نسبت به سال 96داشته اند.
**تعطيلي داوطلبانه صيد ماهي کيلکا در درياي مازندران
کريم زاده گفت: جامعه صيادي کيلکا گير استان به منظور حفظ وبازسازي ذخاير اين گونه هاي ارزشمند درياي خزر با مشاهده گونه هاي غيراستاندارد در سبد صيادي در اوج صيد و صيادي، تا پايان خرداد ماه امسال به صورت داوطلبانه و آگاهانه ازصيد خودداري کردند.
بر اساس تصميم شيلات هر ساله فروردين ماه زمان رسمي تعطيلي صيد کيلکاست، اما امسال نيز همانند چند سال گذشته صيادان با مشاهده تخم ريزي ماهيان ، تا پايان خرداد به صورت داوطلبانه صيد را تعطيل و وارد دريا نمي شوند.
بازندگي بهاري و ورود آب شيرين رودخانه ها به دريا سبب مي شود تا تغذيه ريزپلانکتون ها به عنوان غذاي اصلي ماهيان کيلکا بيشتر شود .
بر اساس آمار شيلات ايران ، از سال 1380 با ورود مهاجم شانه دار به آبهاي خزر و نابودي ماهيان کيلکا، صيد اين گونه آبزي کاهش محسوسي يافت .
تا پيش از ورود شانه دار مهاجم به درياي خزر ،صيادان استان هاي مازندران و گيلان سالانه 100 هزار تن کيلکا صيد مي کردند اما اين ميزان در سه سال اخير به حدود 25 هزار تن کاهش يافت .
کيلکا ماهيان مهم ترين غذاي بسياري از جانوران دريايي از جمله ماهيان خاوياري، ماهي آزاد و فک درياي خزر است و هرگونه تهديد براي اين گونه آبزي، تهديد براي زنجيره غذايي درياي خزر محسوب مي شود.
مازندران 338کيلومتر ساحل در درياي خزر را در اختيار دارد. علاوه بر کيلکا، صد ماهيان استخواني به صورت پره نيز در درياي خزر انجام مي شود.
فصل صيد ماهيان استخواني در درياي مازندران نيز هفته گذشته با 6هزار تن ماهي سفيد، کفال و کپور به پايان رسيد.
6990 /1654
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۸۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری

یاسر رحیمیان اظهار داشت: در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری زنجیره ارزش راهبردی بادام و ماهیان سردآبی در حال پیگیری بوده که ارزش تقریبی هر کدام از این زنجیره‌ها در بادام ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) و در ماهیان سردآبی ۱۵ همت است.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در بحث زنجیره راهبردی ارزش بادام رتبه یک کشوری را به خود اختصاص داده است، افزود: این استان به‌عنوان راهبر زنجیره ارزش بادام در کشور نیز انتخاب شد.

رحیمیان با اشاره به زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان، اضافه کرد: دانشگاه آزاد شهرکرد در این حوزه با سازمان جهادکشاورزی استان همکاری دارند.

بیشتر بخوانید

صادرات خاویار طلایی از مبدا چهارمحال و بختیاری به کشور‌های مقصد

وی گفت: سالانه ۲۵ هزار تن ماهی در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود و به زودی توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی و شیلات با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان شیلات ایران در دستور کار قرار می‌گیرد.

رحیمیان ادامه داد: پس از زنجیره ارزش بادام و گیاهان دارویی، تکمیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی و پروتئین شامل (گوشت قرمز، گوشت مرغ و تولیدات زنبور عسل) در سال‌جاری در دستور کار قرار خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • امسال ۲۰۰ تن سیست و بیومست آرتمیا در آذربایجان غربی تولید می شود
  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران