Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@10:59:51 GMT

طرح آگاه سازی غربالگری کودکان اتیسم در مرند اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۹۸۶۲

طرح آگاه سازی غربالگری کودکان اتیسم در مرند اجرا می‌شود

مرتضی محمدزاده، در گفتگو با خبرنگار مهر، تصریح کرد: طرح آگاه سازی غربالگری کودکان اتیسم در سطح شهرستان مرند در حال اجراست تا از این طریق خانواده‌ها با این بیماری آشنایی بیشتری پیدا کنند.

وی افزود: خانواده‌ها می‌توانند به منظور اجرای آزمون آنلاین ۱۰ سوالی اختلال طیف اتیسم (هیوا) جهت بررسی احتمالی دارا بودن اختلال طیف اتیسم در کودک ۲ تا ۵ سال به آدرس اینترنتی autism.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

behzisti.net مراجعه کنند که در صورت وجود اختلال با ارجاع الکترونیک به یکی از پایگاه‌های غربالگری و تشخیص اختلال اتیسم استان، خانواده‌ها برای ادامه کار راهنمایی خواهند شد.

رئیس بهزیستی شهرستان مرند در ادامه ابراز داشت: اختلال اتیسم به مجموعه‌ای از اختلالات رشدی (عصبی) گفته می‌شود که رشد و تحول مغز را مختل می‌کند و هیجان، یادگیری و حافظه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و علت اصلی این اختلال ناشناخته است.

محمدزاده نقص در ارتباطات اجتماعی، رفتارها، علایق و فعالیت‌های تکراری و محدود را از خصوصیات اصلی این اختلال برشمرد و گفت: امتناع در ارتباط چشمی، واکنش نشان ندادن در حضور دیگران، به جای کلام از وضعیت بدن خود برای به دست آوردن اشیا استفاده کردن، تقلید نکردن از یک یادگیری، ترس و وحشت بی دلیل، نداشتن انسجام حسی، پرتحرک یا کم تحرک بودن، علاقه به تعداد محدود اشیا و رویدادها از علائم این بیماری است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند خاطرنشان کرد: برای درمان اتیسم در حال حاضر هیچ داروی خاصی وجود ندارد، اما برای کنترل مشکلات جدی رفتاری از داروهای ضد سایکوتیک استفاده می‌شود.

محمدزاده اذعان داشت: شناسایی به هنگام و آموزش والدین، امیدواری جهت افزایش توانمندی‌های این افراد را بسیار بیشتر کرده است و برنامه‌های توانبخشی حرفه‌ای و آگاه سازی بیشتر افراد جامعه و استفاده از آموزش و مهارت‌های مناسب افراد دارای اتیسم با عملکردهای سطح بالا، باعث شده این گروه بتواند در جامعه حضور و شغل مناسب بیابند و تحصیلات خود را تا مقطع دانشگاه ادامه دهند و توانایی ارتباطی، اجتماعی و یادگیری بسیار بهتری از خود نشان دهند.

کد خبر 4589282

منبع: مهر

کلیدواژه: اختلال اتیسم طرح غربالگری مرند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۹۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره روانشناسی کودک و نوجوانان گفت: از ابتدای تولد، کودکان و شیرخواران لازم است تحت نظر مراکز خدمات جامع سلامت بهداشتی، ارزیابی رشد و تکامل دریافت نمایند تا در صورت بروز اولین فاکتور‌های نگران کننده، خانواده به کارشناسان متخصص در این حوزه ارجاع داده شوند.

دکتر فاطمه محرری با اشاره به اینکه ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه سیزدهمین کنگره روانپزشکی کودک و نوجوان در شهر مشهد برگزار شد، افزود: برخی از کودکان رشد و تکامل طبیعی را ندارند، به موقع صحبت نمی‌کنند و راه نمی‌روند و توانمندی‌های ارتباطی و اجتماعی متناسب با سن ندارند لازم است برای این کودکان به سرعت مداخلات تشخیصی و درمانی انجام گیرد.

وی گفت: شناسایی و درمان به موقع این اختلالات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است برخی از کودکان از اولین مراحل رشد دچار نقص هستند و برخی در سنین بالاتر شاهد کاهش توانمندی تکاملی آنها هستیم که برای هر دو گروه باید درمان‌های مورد نیاز در نظر گرفته شود. 

دکتر محرری با اشاره به اینکه از جمله اختلالات عصبی تکاملی می‌توان به اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش فعالی و نقص توجه اشاره نمود تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد بیماران طیف اوتیسم هستیم، علاوه براین براساس ارزیابی‌های صورت گرفته ۵ تا ۱۰ درصد کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند و در شهر مشهد این امار به ۱۰ درصد می‌رسد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کودکان دچار اختلال بیش فعالی عملکرد تحصیلی، شناختی، عاطفی و اجتماعی مناسبی ندارند، بدلیل توجه و تمرکز ناکافی افت عملکرد تحصیلی داشته، در روابط بین فردی کنترل تکانه ندارند و از صبر و حوصله کمی برخوردارند که این موضوع می‌تواند باعث نگرانی خانواده شود.

دکتر محرری با اشاره به اینکه اختلال اوتیسم بیشتر کودکان پسر را درگیر می‌کند، اما اگر کودک دختری به این اختلال دچار شود شدت بیماری اش بیش از پسران است، اظهار کرد: در این کودکان تماس چشمی، خنده اجتماعی و ارتباط کودک با والد کمرنگ است و از همان ابتدا والدین با این علائم هشدار دهنده روبرو می‌شوند، اما در برخی از کودکان بعد از دو سالگی کودک دچار افت عملکرد می‌شود.

وی با تاکید براینکه مهمترین علت مراجعه والدین به مراکز درمانی عدم گفتار کودک است این در حالی است که پس از بررسی‌های بیشتر تشخیص اوتیسم برای کودک گذاشته می‌شود و درمان‌های متناسب با شرایط کودک برای او در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: کودکان طیف اوتیسم ضعف در حوزه‌های ارتباطی و اجتماعی داشته، علائق محدود و رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری دارند، بنابراین برای این کودکان درمان‌های مختلفی مانند گفتار درمانی، مشاوره و آموزش‌های ویژه، بازی درمانی، کار درمان ذهنی و حرکتی توصیه می‌شود.

دکتر محرری با بیان اینکه همکاران متخصص کودکان و نوزادان در حوزه اختلالات عصبی تکاملی مسلط هستند و اکثر خانواده‌ها در قدم اول با متخصص اطفال مشکل کودک را در میان می‌گذارند و در صورت لزوم به سایر کارشناسان ارجاع می‌شوند، ابراز کرد: در اختلالات خفیف شروع با دارو درمانی نیست، اما اگر در معاینه کودک شاهد اختلالاتی در خواب، پرخاشگری یا صدمه زدن به خود و دیگران باشیم، درمان‌های دارویی نیز برای کودک توصیه می‌گردد که هیچ گونه خطری برای سلامتی کودکان ندارند و اعتیاد آور نیست.

وی تاکید کرد: خانواده‌ها باید علائم هشدار دهنده را بشناسند و به موقع برای درمان مراجعه کنند تا از پیامد‌های نامناسب بعدی جلوگیری شود و کودک بتواند حضور موثری در اجتماع داشته باشد.

دیگر خبرها

  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی