Web Analytics Made Easy - Statcounter

میانگین بارندگی استان فارس در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه ۲۳۴ درصد رشد داشته است با این حال مسئولان امر معتقدند که این حجم آب نباید منجر به اسراف و زیاده‌روی در مصرف آب شود. ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۷ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس اعلام هواشناسی استان فارس میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری تا صبح امروز 352 میلی متر بوده که درصد تغییرات آن نسبت به میانگین بارندگی سال زراعی گذشته در مدت مشابه 234 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس اعلام هواشناسی استان فارس میانگین بارندگی استان در سال زراعی سال گذشته در مدت مشابه برابر با 105 میلی‌متر بوده است. 

افزایش حجم آب سدهای استان فارس 

در جریان بارندگی‌های اخیر سدهای استان فارس نیز وضعیت خوبی پیدا کرده است. بنا بر اطلاعات آب منطقه‌ای استان فارس تا 20 فروردین ماه امسال ورودی مجموع 9 سد در دست بهره‌برداری استان فارس، 130 مترمکعب بر ثانیه است که 86 مترمکعب از آن مربوط به سد درودزن، 23 متر مکعب مربوط به سد سلمان فارسی و مابقی مربوط به هفت سد دیگر است.

بر این اساس در حال حاضر مجموع حجم آب موجود در مخازن این 9 سد، هزار و 614 میلیون مترمکعب است و حجم آب قابل استفاده هزار و 125 میلیون مترمکعب ثبت شده در حالی که حجم آب موجود مخازن در مدت مشابه سال گذشته هزار و 240 میلیون مترمکعب بوده و حجم آب قابل استفاده آن نیز 765 میلیون مترمکعب ثبت شده بود.

که این ارقام بیانگر افزایش 374 میلیون مترمکعبی در حجم آب موجود در مخازن و افزایش 360 میلیون متر مکعبی در حجم آب قابل استفاده دارد. 

به گفته احمد ارجمند، مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان فارس از میزان حجم قابل استفاده295 میلیون مترمکعب مربوط به سد درودزن، 62 میلیون مترمکعب مربوط به سد ملاصدرا، 672 میلیون مترمکعب مربوط به سد سلمان فارسی و مابقی آن مربوط به سدهای دیگر است.

ارجمند همچنین اعلام کرده است که درصد حجم آب مفید در سدهای استان نسبت به حجم مفید مخازن 46 درصد است.

تالاب‌های فارس جان گرفتند 

علاوه بر سدهای استان فارس تالاب‌های استان نیز پس از بارندگی‌های اخیر سیراب شدند. به گفته نبی‌الله مرادی، معاون محیط زیست استان فارس  بارندگی‌های سیل آسای هفته گذشته موجب شد اغلب تالاب‌ها و دریاچه‌های استان فارس پُر آب شوند و پس از سال‌ها خشکی و کم آبی جان تازه‌ای بگیرند.

به گفته وی غیر از دریاچه پریشان که همچنان خشک است دیگر تالاب‌ها شامل مهارلو، کافتر، ارژن، کمجان و بختگان به نسبت آبگیری شدند که در این میان مهارلو بیش از دیگر دریاچه‌ها بوده است. 

این حجم از آب که ناشی از شدت بارندگی‌ها در استان دارد، این شائبه را برای برخی به همراه داشته است که امسال نیازی به صرفه‌جویی در آب نیست و می‌توان بدون حساب و کتاب آب را مصرف کرد.

بارش‌ها سبب اسراف آب نشود

موضوعی که ایوب ملکوتی، معاون بهره‌برداری آبفای استان فارس آن را رد می‌کند. وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز می‌گوید: بارش‌های اخیر نباید دلیلی بر اسراف در مصرف آب باشد چراکه بارش‌ها توزیع یکنواخت به ویژه در مناطقی که با مشکل روبه‌رو بودند، نداشته است. 

به گفته وی درست است که در برخی از مناطق که با آب سد تامین می‌شوند، شرایط بهتر است اما مردم باید این موضوع را در نظر داشته باشند که همچنان اصول مصرف صحیح را رعایت کنند. 

ملکوتی معتقد است که آب باران به ویژه آنچه در روزهای نخست سال در شیراز رخ داد، نقش چندانی در تغذیه سفره‌های زیرزمینی آب نداشته و بیشتر به صورت روان آب بوده بنابراین این شائبه که آب زیاد است، درست نیست. 

به گفته وی مناطقی که از سال‌های گذشته با مشکل مواجه بودند، امسال تابستان نیز ممکن است دچار مشکل شوند و باید همچنان مدیریت مصرف را رعایت کنند. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ن

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری

به گزارش "ورزش سه"، پس از واگذاری 85 درصدی سهام باشگاه پرسپولیس به 6 بانک که بیشترین بخش آن با سهم 30 درصدی به بانک شهر اختصاص داشت، عنوان شده بود مدیریت سرخ پوشان هم به شهرداری تهران خواهد رسید که این موضوع رد شد.

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران نسبت به شایعات مطرح شده در روزهای اخیر پیرامون در دست گرفتن مدیریت و خرید باشگاه پرسپولیس واکنش نشان داد و این موضوع را تکذیب کرد.

محمدخانی در توئیتی پیرامون ورود به مدیریت باشگاه پرسپولیس واکنش نشان داده و نوشته است:

«با احترام به دو تیم محبوب پایتخت و همه هواداران فوتبال، شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری و ورود به مدیریت ورزش حرفه‌ای ندارد. در عین حال به وظایف خود در ورزش همگانی، حمایت از استعدادهای برتر و هم‌چنین حمایت کلان از تیم‌های باشگاهی و ملی پایبند است.»

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • برنامه جامعی برای مدیریت سیلاب در خراسان جنوبی لازم است
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • مسوولان از ظرفیت نیروهای متخصص و متعهد شمال فارس نیز استفاده کنند
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته