Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از وبدا، محمود خدادوست، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به تمایزات ویژه طب ایرانی نسبت به دیگر مکاتب طبی طب‌های مکمل که می‌توان از آنها برای ارتقای سلامت مردم بهره گرفت، گفت: به طب ایرانی، «طب مزاجی» یا «طب اخلاطی» نیز گفته می‌شود، زیرا مبتنی بر تفاوت‌های فردی و خصوصیات ظاهری و فنوتیپی هر فرد است و حکمای ایرانی، توصیه‌هایی را برای نگاهداشت تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری در هر فرد، بر مبنای مزاج، شرایط خاص، منطقه جغرافیایی محل زندگی و فصول مختلف مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از قدمت چند هزار ساله و ریشه‌دار بودن طب ایرانی در فرهنگ و باور مردم و رویکرد سلامت‌محور آن، به عنوان دیگر قابلیت‌های مهم این مکتب غنی طبی یاد کرد و افزود: طب ایرانی مبتنی بر دانش بومی بوده و با رویکرد اصلاح سبک زندگی خود، کمک شایانی به حوزه سلامت کشور می‌کند و در حوزه درمان نیز از ظرفیت گیاهان دارویی بهره گرفته می‌شود که با توجه به وجود گونه‌های بسیاری از این گیاهان در کشور، استفاده از ظرفیت‌های آن در کنار طب رایج، به تولید، اقتصاد و اشتغال کشور نیز کمک خواهد کرد.

مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه از نگاه سازمان جهانی بهداشت، بسیاری از بیماری‌ها ریشه در سبک زندگی داشته و بهترین و موثرترین راه مداخله و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، اصلاح سبک زندگی است، افزود: سید اسماعیل جرجانی در حدود هزار سال پیش این موضوع را مطرح کرده و برای حفظ تندرستی، بر توجه به شش اصل ضروری شامل آب و هوا، خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، دفع مواد زائد و حفظ مواد ضروری در بدن و اعراض نفسانی، تاکید کرده است.



در بهار باید مصرف غذاهای گوشتی، شیرینی‌جات و تنقلات را کاهش داد

دکتر خدادوست با اشاره به تدابیر حکمای ایرانی برای فصل بهار، گفت: با گرم شدن تدریجی هوا بعد از گذشت سرمای زمستان، مواد و اخلاط تجمع‌یافته در بدن به جنبش درمی‌آیند و به همین دلیل حساسیت، آلرژی‌های تنفسی، جوش‌ها و دمل‌ها در این فصل شایع می‌شود.

وی افزود: یکی از راهبردهای حکمای طب ایرانی برای پیشگیری از بروز بیماری‌های بهاره، جلوگیری از تولید بیشتر اخلاط در بدن و راهبرد دوم، باز کردن راه خروج مواد زائد از بدن است که با عنوان روش‌های پاکسازی از آنها یاد می‌شود.

این متخصص طب ایرانی درخصوص راهبرد اول با توصیه به کاهش مصرف غذاهای گوشتی، شیرینی‌جات، مغزی‌جات و تنقلات و مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات، آش‌ها و سوپ‌هایی که کمی چاشنی ترشی دارند، گفت: باید مصرف غذاهای تند و تیز و ادویه‌دار و ادویه‌جات گرم را کاهش داد و بیشتر از شربت‌ها و نوشیدنی‌های خنک مانند آب زرشک، آب پرتقال، آب انار و ماءالشعیر طبی که مزاج مایل به سرد دارند، استفاده کرد.



حجامت و فصد باید با تجویز پزشک متخصص انجام شوند

دکتر خدادوست با تاکید بر راهبرد دوم حکمای ایرانی در فصل بهار برای برخورداری از لینت مزاج و رفع یبوست در این فصل، گفت: در طب ایرانی فرد باید به ازای هر وعده غذایی اصلی، یکبار اجابت مزاج داشته باشد و لینت مزاج در تمام فصول مورد تاکید است، ولی این موضوع در فصل بهار اهمیت بیشتری داشته و برای جلوگیری از یبوست توصیه به داشتن رژیم غذایی پر فیبر و مصرف میوه‌جات و سبزیجات و مسهل‌های ساده خوراکی مانند مصرف ناشتای آلو و انجیر خیسانده در آب می‌شود.

وی حجامت، فصد و خون دادن را راه مناسب دیگری برای پاکسازی بدن در فصل بهار دانست و تاکید کرد: از آنجایی که به همراه خون، برخی مواد مغذی نیز از بدن خارج می‌شوند، باید حتما تحت نظر پزشک متخصص به انجام این روش‌ها اقدام کرد تا براساس مزاج، شرایط آب و هوایی، شرایط بدنی و با توجه به لزوم حجامت و موارد منع مصرف آن تجویز شود.



ورزش، مهمترین تدبیر حفظ تندرستی از دیدگاه حکمای طب ایرانی است

سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت از ورزش به عنوان مهمترین تدبیر حفظ تندرستی از دیدگاه حکمای طب ایرانی یاد کرد و گفت: حداقل روزی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده‌روی در بهار، هنگام صبح و اواخر روز که هوا خنک است، به دفع فضولات و پاکسازی بدن کمک می‌کند.

وی با اشاره به آداب خوردن و آشامیدن از دیدگاه طب ایرانی، افزود: باید غذا را خوب جوید و آرام و با تمرکز خورد، از مصرف چند نوع غذا با هم و نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کرد، به‌جز افراد دارای مزاج گرم یا معده گرم که به‌دلیل حرارت بالا در این مورد استثنا هستند.

مشاور وزیر بهداشت بر خوابیدن قبل از نیمه‌شب و بیدار شدن پیش از طلوع آفتاب و پرهیز از خوابیدن در روز تاکید کرد و افزود: از دیدگاه حکمای ایرانی، حالات نفسانی شامل غم، غصه، شادی، ترس و امید، بر سلامت انسان تاثیر قابل توجهی دارند و در تعادل بودن این حالات در بدن اهمیت بسیاری در حفظ تندرستی دارد، موضوعی که امروزه نیز دنیای غرب، از آن با عنوان «سلامت معنوی» یاد می‌کند و اعتقاد بر این است که تمام بیماری‌های جسمی، ریشه روحی، روانی و نفسانی نیز دارند.

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: طرح «پایش و ارتقای سلامت» یک طرح سلامت‌محور است که در آن سلامت جسم و روان مورد توجه قرار دارد و در بحث سلامت جسمانی و مسائل درمانی مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند سلامت اعضا را مورد خطر قرار دهد، شناسایی و در قالب تهیه پرونده شخصی توصیه‌های لازم برای درمان انجام خواهد گرفت.

علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح پایش و ارتقای سلامت اعضای جهاد دانشگاهی باتوجه‌به اهمیت آن در نظام فکری سازمان جهاد دانشگاهی آغاز شده است؛ این طرح در ادامه همان تکریم و توجه این سازمان به نیروی انسانی است.

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی بیان کرد: ما امیدواریم تمام واحدها و سازمان‌های وابسته در جهاد دانشگاهی همکاری مناسبی با این طرح داشته باشند، در این مرحله مطالعات علم، دریافت داده‌ها به‌صورت پژوهشی و تحقیقاتی توسط اعضای هیئت‌علمی و پژوهشگران جهاد دانشگاهی طراحی‌شده و امیدواریم این طرح با تلاش‌های صورت‌گرفته به‌صورت موفقیت‌آمیز اجرا شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم این طرح یک طرح پزشکی صرف نباشد و تمام ابعاد سلامت را مورد ارزیابی قرار دهد، تصریح کرد: این طرح سلامت‌محور است و در آن سلامت جسم و روان مورد توجه قرار دارد و در بحث سلامت جسمانی و مسائل درمانی مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند سلامت اعضا را مورد خطر قرار دهد، شناسایی و در قالب تهیه پرونده شخصی توصیه‌های لازم برای درمان انجام خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظام سلامت مرهون اساتید و آموزگاران است
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند