Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سامانه ۱۹۵ سازمان تنظیم مقررات می توانید شکایت های خود مبنی بر کندی سرعت اینترنت، گران فروشی بسته ها، پیامک های تبلیغاتی، تشعشعات و... را ثبت و پیگیری نمائید. ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۹ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از تخلفاتی که به شکل نزدیک و روزمره با آن سر و کار داریم به گرانفروشی و بی کیفیتی اینترنت پر سرعت (ADSL- همراه) و همچنین نارضایتی از نحوه خدمات اپراتورهای تلفن همراه مربوط می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه 195.cra.ir به همین منظور و در راستای شفافیت اداری و مبارزه با فساد زیر نظر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی شکایات مردمی در حوزه اختلالات صوت و دیتا را رسیدگی و بررسی می کند. در هنگام ورود به سامانه ثبت شکایات 195، چهار گزینه «ثبت شکایات»، «پیگیری شکایات»، «رویت شکایات سایر مشترکین» و «سایر راه‌های ثبت شکایات» وجود دارد.

عمده تخلفات در 3حوزه

بر اساس آخرین آماری که از سازمان تنظیم مقررات موجود منتشر شده است:

اینترنت ثابت: شکایت‌های مربوط به حوزه اینترنت در پنج بخش پشتیبانی، مالی، مشکلات مربوط به قرارداد، کیفیت سرویس و عدم ارائه خدمات دسته‌بندی می‌شوند که بیشترین شکایت درباره این شرکتها به مشکلات قرارداد شامل عدم جمع‌آوری سرویس و کیفیت سرعت اینترنت پرسرعت اختصاص دارد.
اینترنت تلفن همراه: در حوزه اینترنت اپراتورهای تلفن همراه، بیشترین شکایت مشترکین از اپراتور همراه اول مربوط به بسته‌های اینترنتی و عدم اطلاع مشترکین از فعال‌سازی بسته، در اپراتور ایرانسل مربوط به کیفیت سرویس و سرعت پائین ارسال و دریافت دیتا و در اپراتور رایتل مربوط به بسته‌های اینترنتی و تفاوت حجم استفاده شده با هزینه در نظر گرفته شده، بوده است.

اپراتورهای تلفن همراه: بیشترین شکایت از اپراتورهای تلفن همراه درباره عدم آنتن‌دهی، قبض و صورتحساب بوده و در شرکت ایرانسل و رایتل نیز بیشترین شکایت درباره ترابردپذیری و عدم امکان برگشت به اپراتور قبلی ثبت شده است.

از چه تخلفاتی شکایت کنیم؟

همان گونه که اشاره شد تخلفات متنوعی موجود است که مشترکان با آن دست و پنجه نرم می کنند، در اینجا به چند مورد از تخلفات رایج اشاره و حق قانونی هر مشترک برای شکایت تبیین می شود.

عدم جمع‌آوری سرویس: مشترکان اینترنت َADSLمی توانند در صورت نارضایتی از خدمات، شرکت سرویس دهنده خود را تعویض کنند و از اپراتور دیگری خدمات دریافت کنند. لازمه این قضیه جمع آوری سرویس از خط تلفن مشترک از سوی شرکت فعلی است تا مشترک بتواند شرکت مورد پسند خود را بر خط تلفن خود جایگزین کند. اما این مسئله برای خیلی از مشترکان به این سادگی ها نیست چراکه برخی شرکتهای ADSL برای از دست نرفتن مشتری خود با ترفندهای مختلف خلف وعده و امروز و فردا می کنند و از خالی کردن خط مشتری طفره می روند و اسباب آزار مشترکان را فراهم می کنند.

بر اساس مقررات سازمان تنظیم مقررات اپراتورها پس از دریافت درخواست تخلیه خط از سوی مشترکین خود، موظف اند بلافاصله موضوع را به شرکت‌های مخابراتی اعلام کنند و شرکت مخابرات نیز باید حداکثر ظرف مدت 72 ساعت پس از دریافت درخواست، خطوط مشترکین متقاضی را تخلیه کند.

کاهش سرعت: مشکل دیگری که مشترکان با آن درگیر هستند اختلالها و کاهش سرعت پی در پی است. بر اساس مصوبه 266 کمیسون ارتباطات باید سرعت(بیت) بسته خریداری شده در 95درصد مواقع و زمانها تضمین شده باشد. مشترکان می توان با سنجش سرعت اینترنت خود توسط وبگاه های سنجش سرعت از تخلف شرکتهای ADSL آگاهی پیدا کنند و در صورت قطعی و نوسانهای مکرر سرعت، در سامانه 195شکایت کنند.

پیامک تبلیغاتی: راه‌های مختلفی برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های مزاحم وجود دارد، از جمله استفاده از سامانه #800* است که برای ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که سامانه‌های ارسال پیام کوتاه و با سرشماره‌های مختلف برای مشترکانارسال می شود. سامانه 195  نیز برای ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که با شماره‌های شخصی ارسال می‌شدند، راه‌اندازی شده است. به گفته وزیر ارتباطات مشترکان اپراتورهای تلفن همراه باید هنگامی که با پیامهایی با مضمون وعده شارژ رایگان و یا بهره مندی از جوایز ویژه مواجه می شوند به خصوص با سر شماره های متفرقه و یا شخصی هوشیار باشند و آن را گزارش بدهند.

بسته های اینترنتی: در حال حاضر 60 تا 70 درصد درآمد اپراتورها از اینترنت موبایل و 30 تا 40 درصد آن از حوزه صوت و مکالمه است. بنابراین عمده تخلفات هم در این حوزه مشاهده می شود. از جمله آنان می توان عدم اطلاع رسانی فعال سازی بسته، تمدید خودکار بسته بدون اطلاع رسانی قبلی، پایین بودن کیفیت سرعت و... اشاره کرد. جدیدا هم تخلفی جدید رایج شده که اپراتور ها به خاطر سود بیشتر اقدام به حذف بسته های بلند مدت می کنند تا بتوانند میزان بیشتر دیتا به فروش برسانند. در حقیقت اپراتورها با عرضه آن دسته از بسته هایی که سود بیشتری عایدشان می کند و حذف بسته های کم سود که غالبا مربوط به بسته های بلند مدت با مقدار گیگ کم هست به نوعی طعم ورزی می کنند.

در مورد قیمت هایی بسته اینترنت متاسفانه قانون گذار و وزارت ارتباطات رویکرد رقابتی را پیش گرفته و دست اپراتور ها را برای قیمت گذاری باز گذاشته است. کف تعرفه اینترنت 2800 تومان برای هر گیگابایت است ولی در صورتی که اپراتورها مایل باشند حتی اجازه دارند تا 40 هزار تومان برای هر گیگابایت هم تعرفه اینترنت را بالا ببرند و همچنان مطابق قانون رفتار کرده باشند.

راه حل: البته راه چاره مفیدی هم برای این قضیه هست و آن چیزی نیست جز امکان ترابرد پذیری و انتقال از یک اپراتور به اپراتور دیگر برای دریافت خدمات بهتر. بررسی های تسنیم نشان می دهد در حوزه متنوع بودن بسته ها و  طرح های تشویقی، فعلا رایتل در نسبت با سایر رقبا قدرت انتخاب بیشتری را برای مشترکانش فراهم کرده است.

تشعشعات: مقادیر تشعشعات رادیویی و مایکروویو در مناطق مسکونی و اماکن عمومی باید از حدودی که در استاندارد ملی ایران با عنوان "پرتوهای غیر یونساز-حدود پرتوگیری" آمده است، کمتر باشد. با این وجود در ایران هیچ استانداری برای فاصله آنتن های مخابراطی وجود ندارد. حال شهروندان در صورت نگرانی از برپایی، سازه، استحکام پایه و محل نصب دکل‌های اپراتورهای تلفن همراه و وایمکس چه اقدامی باید انجام دهند؟

باید موضوع از طریق ثبت شکایت در سامانه شکایات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری شود تا پس از انجام اندازه‌گیری‌های لازم رای نهایی درباره مجاز یا غیرمجاز بودن حدود پرتودهی آنتن مورد نظر از سوی سازمان انرژی اتمی ایران صادر شود.

شکایت از کدام اپراتورها بیشتر است؟

آخرین آمار بیشترین شکایت از شرکتها و اپراتورها در سامانه 195 ثبت شده است. این آمار هر روزه بر اساس شکایت های مشترکان به روز رسانی می شود و آخرین تعداد شکایت های جاری را به نمایش می گذارد.

بر اساس آمار فروردین ماه  بیشترین شکایات در حوزه اینترنت و دیتا به ترتیب مربوط به شرکتها و اپراتورهای: مخابرات ایران- های وب- پارس آنلاین-همراه اول-صبانت-ایرانسل-آسیاتک است.

در حوزه تلفن همراه بیشترین شکایات به ترتیب مربوط به: همراه اول-ایرانسل- رایتل- شاتل است.

در حوزه شکایات مربوط به تشعشعات نیز به ترتیب: ایرانسل-همراه اول- رایتل بیشترین شکایات را به خود اختصاص داده اند.

ادعای ارزان بودن اینترنت؛ از وزارت ارتباطات اصرار از مجلس انکار

مسئولین وزارت ارتباطات دائما نه تنها گرانی اینترنت را رد می کنند بلکه بارها اذعان کرده اند اینترنت ایران در مقیاس های جهانی جزو  ارزان ترین های دنیا محسوب می شود و همچنین گرانی دلار و  وابستگی شدید به واردات تجهیزات مخابراتی را باعث فشار بر اپراتور ها می دانند.

در حالی که به عقیده محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران از نظر ارائه خدمات اینترنت جزو کشورهای گران دنیاست و این موضوع با توجه به درآمد سالانه افراد که-بین 11 تا 12 میلیون تومان است- قابل قبول نیست. وی دلیل مدعای خود را هزینه هنگفت تبلیغات اپراتور ها در صدا و سیما و سایر رسانه ها می داند.

همچنین حمیده زرآبادی عضو دیگر کمیسیون صنایع و معادن معتقد است که کیفیت و سرعت اینترنت ارائه شده توسط شرکت‌ها متناسب با قیمت این سرویس‌ها نیست و قوانینی که در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مصوب می‌شود و نظارت‌های این سازمان به نفع اپراتورها و نوعی برداشت از جیب مردم است.

دستور وزیر ارتباطات برای بازگردانی تعرفه اینترنت موبایلشباهت بانکداری ایران به خودرو مدل 2006 / عقب ماندگی بانکی در مقایسه با همسایه‌هاصادرکننده "ارزنَیاور" همان بهتر صادرات نکند/ دولت کارنابلد و رانت 2 مانع بهبود اوضاعاپراتورهای تلفن همراه سال 97 را چطور گذراندند؟

انتهای پیام/

 

R1454/P1012122/S7,77,78,86/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۲۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحه‌ای درباره محدودیت تیک‌تاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاه‌های برنامه و ارائه‌دهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.

این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمن خارجی» اشاره می‌کند. به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن می‌تواند بر محتوای داده‌های کاربران «تیک‌تاک» اعمال کند.  فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابی‌اش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت داده‌های کاربران به San Vicente Acquisition فروخت. با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیک‌تاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.   به نظر می‌رسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیک‌تاک زیان‌دِه است.   یا در مثال‌های دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیک‌تاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتس‌اپ را به همین دلیل ممنوع کرد.    تیک‌تاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.   اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیک‌تاک یک تهدید امنیتی نیست، می‌تواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین می‌تواند باعث ممنوعیت برنامه‌های دیگر شود.   تیک‌تاک تاکید کرده که در حال برنامه‌ریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیک‌تاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه می‌شود، اما این ممنوعیت به صورت یک‌باره نخواهد بود.    فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سهم بازار اپراتورها از مکالمه و پیامک کاربران
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • دستاورد جدیدی که سرعت اینترنت را 20 برابر می‌کند!
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف