Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی، کمبود آب سفره‌های زیرزمینی کشور را ۱۲۰ میلیارد مترمکعب اعلام و تأکید کرد: با بهره‌برداری درست از بخشی از سیلاب‌ها و نزولات آسمانی می‌توانیم کمبودهای سفره‌های زیرزمینی کشور را جبران کنیم. ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۶ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدتقی امانپور ظهر امروز در بازدید از طرح‌های آبخیزداری در منطقه  جعفریه قم، با اشاره به اهمیت دادن به مباحث آبخیزداری در کشور اظهار داشت: استفاده از علم و فناوری این فرصت را به ما می‌دهد که از بلایای طبیعی مانند سیل بدون مبارزه از آن بهره‌مند شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با یادآوری آغاز برنامه‌های طرح آبخوان‌داری یا پخش سیلاب در سال 74 افزود: در دهه 70بیش از 36 ایستگاه آبخوان‌داری در کشور با روش‌های مختلف در اقلیم‌های متفاوت برای مدیریت و بهره‌برداری پایدار از سیلاب ساخته‌شده است.

بارندگی‌های اخیر در چهارمحال و بختیاری کمکی به تغذیه سفره‌های زیرزمینی نکرده استبارش‌های اخیر نشان از تاثیر کم بر کسری سفره‌های آب زیرزمینی یزد داردسفره‌های آب زیرزمینی در استان سمنان آسیب دیده است

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری برای بهره بردن از مدیریت جهادی در حل مشکلات تصریح کرد: مدیریت جهادی  با شعار " همه باهم جهاد سازندگی" برای ایجاد هم‌افزایی بین همه ارگان‌های تنها راه مدیریت مشکلات کشور است.

وی جهاد سازندگی را توانمند کردن مردم تعریف و خاطرنشان کرد: امروز اقتضای مدیریت جهادی این بوده که به مردم کمک کنیم تا در توسعه پایدار مشارکت کرده و طرح‌های آبخیزداری را در مناطق خود اجرا کنند.

امانپور مهم‌ترین رسالت کانون جهادگران جهاد سازندگی را معرفی الگوهای برتر مدیریت جهادی دانست و گفت: آبخیزداری در مناطق پایین‌دست، میانه و بالادست، پخش سیلاب و آبخوان‌داری در حوزه‌های میانی آبخیز یک الگوی مدیریت جهادی است که در  14 میلیون هکتار عرصه آبرفت‌های کشور قابل‌اجرا است.

وی ظرفیت آبرفت‌های کشور را بیش از 5 هزار میلیارد مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های امسال که پیش‌بینی‌شده میانگین بیش از 400 میلی‌متر در کشور باشد ما به رکوردی برابر 700 میلیارد مترمکعب نزولات خواهیم رسید.

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی، کمبود آب سفره‌های زیرزمینی کشور را 120 میلیارد مترمکعب اعلام و تأکید کرد: با بهره‌برداری درست از بخشی از سیلاب‌ها و نزولات آسمانی می‌توانیم کمبودهای سفره‌های زیرزمینی کشور را جبران کنیم.

وی با ابراز ناراحتی از خسارت‌های وارد شده به مردم و دولت افزود: قبل از ایجاد خسارت با مبالغ بالا به مردم و دولت می‌توانستیم بخشی از این پول را صرف طرح‌های آبخیزداری کرده و سال‌ها از منافع آن بهره‌مند  شویم.

امانپور تغییر رویکرد مسئولان به سمت اجرای طرح‌های آبخیزداری را مهم‌ترین مسئولیت مدیران کشور دانست و اظهار داشت: مدیریت نزولات برای بهره‌برداری از آن و جلوگیری از ورود خسارت به مردم وظیفه ملی همه مدیران و جهادگران است.

وی با تبریک به مسئولان استان قم در اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان و بهره‌برداری از سیلاب‌ها در تغذیه سفره‌های زیرزمینی و جلوگیری از ایجاد خسارت به مردم ادامه داد: باوجودآنکه بارش‌ها در استان قم دو برابر زمان‌های بحرانی بوده اما هیچ سیلی در استان ایجاد نشده و مناطق بالادست قم مانند کهک و پردیسان کاملاً حفظ‌شده است.

انتهای پیام/ن

R7854/P/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۳۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه

غلامرضا چامه معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : اجرای این میزان عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در استان موجب تولید آب با استحصال، مدیریت تبخیر و تغذیه آبخوان‌ها به میزان ۴۸۷ میلیون مترمکعب شده است که از فرسایش خاک به میزان ۸/۵ میلیون تن کاسته است.

غلامرضا چامه افزود: اجرای این عملیات در عرصه‌های طبیعی استان موجب کنترل رسوب حوزه سد‌های استان و سیمره به میزان ۶/۲، تولید علوفه به میزان ۷۸ میلیون کیلوگرم و پیشگیری و کاهش مخاطرات سیل به طور متوسط به میزان ۷۰ درصد شده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، اعتبارات اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به میزان ۷۳۰ میلیارد ریال به تصویب رسید که با تخصیص حدود ۴۰ درصدی تاکنون، عملیات اجرایی در سطح ۲۵ هزار هکتار و در ۱۴ شهرستان استان آغاز گردیده و در حال انجام است.

چامه افزود: سال گذشته در راستای امضای تفاهم نامه همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) جهت اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری اعتباری به میزان یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال به استان کرمانشاه اختصاص یافت که مقرر گردید ۳۶۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری طی سه سال اجرا شود.

وی تاکید کرد: این عملیات شامل اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، کنترل سیلاب، تغذیه آبخوان دشت ها، حفاظت از خاک کنترل فرسایش و کاهش رسوب حوزه‌های سد‌های مخزنی است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی