Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ارتفاع بارش‌ها در حوضه‌های اصلی آبریز که از ابتدای مهرماه سال ۹۷ تا ۲۳ فروردین ماه سال ۹۸ به ۲۹۲.۵ میلیمتر رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، بررسی آخرین وضعیت بارش‌ها حاکی از آن است که ارتفاع بارش‌ها در حوضه‌های اصلی آبریز که از ابتدای مهرماه سال ۹۷ تا ۲۳ فروردین ماه سال ۹۸ به ۲۹۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیمتر رسیده است.

در این بین میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۰۱.۸ میلیمتر) معادل ۴۵ درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته (۱۰۷ میلیمتر) معادل ۱۷۳ درصد افزایش داشته است.

بارش‌ها جوی مناسب در سال جاری باعث شد سال آبی جاری به عنوان پربارش‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر ثبت شود.

لازم به ذکر است از بین ۶ حوضه آبریز اصلی کشور حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که قسمت‌های وسیعی از غرب، جنوب غربی و جنوب کشور را شامل میشود با ۴۹۹ میلیمتر بارندگی پربارشترین حوضه آبریز اصلی کشور است و حوضه آبریز مرزی شرق با افزایش ۲۸۲ درصدی بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته بیشترین رشد نزولات جوی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرده است.

همچنین حوضه‌های آبریز فلات مرکزی هم ۲۸۲ درصد، قره قوم ۱۶۰ درصد، دریای خزر ۶۹ درصد و دریاچه ارومیه نیز ۵۲ درصد افزایش بارندگی داشته اند.

گفتنی است تا ۲۳ فروردین ماه، استان لرستان با یک‌هزار و ۷۶ میلمتر بارندگی پربارشترین استان کشور و سیستان و بلوچستان با ۷۱ میلمتر بارندگی کم بارشترین استان کشوربوده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بارش ها بارندگی آب وبرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۶۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری آب، فراز رابعی، رییس حوضه آبریز کارون بزرگ شرکت مدیریت منابع آب ایران با تشریح چگونگی مدیریت و کنترل سیلاب‌های هفته گذشته در جنوب کشور اظهار داشت: با توجه به آبگیری سد دز در بارش‌های فروردین‌ماه، مدیریت سیلاب در این مقطع از حساسیت ویژه‌ای برخوردار بود.

وی افزود: به همین سبب، به محض پیش‌بینی بارش در حوضه کارون بزرگ، جلسه ستاد مدیریت سیل به ریاست محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت تشکیل و مقرر شد به‌منظور مدیریت بهینه و جلوگیری از هم‌افزایی پیک‌ها در پائین‌دست، رهاسازی ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه از سد دز قبل از وقوع بارش‌ها به منظور ایجاد ظرفیت ۲۰ میلیون مترمکعبی در مخزن، اقدام شود.

رابعی گفت: با فروکش کردن جریان حوضه میانی و با وقوع بارش‌ها با شدت زیاد در بالادست مخزن سد، ورودی ساعتی سد دز به بیش از ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه رسید که با پایش لحظه‌ای شرایط سیلاب و پذیرش ریسک‌های معقول در مدیریت مخزن، رهاسازی از سد بر اساس میزان تاب‌آوری رودخانه صورت گرفت.

رییس حوضه آبریز کارون بزرگ شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار داشت: در نهایت با فروکش جریان ورودی در شامگاه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، سیلاب اخیر در مخزن تسکین یافت و سد دز در شرایط متعادل قرار گرفت.

گفتنی است، طی بارندگی‌های اخیر ۸۱ درصد از ذخایر سدهای استان خوزستان آبگیری شده و مجموع ذخیره سدهای استان به ۱۷۲۵۶ میلیون مترمکعب رسیده است.

کد خبر 6097040 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران