Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-08@04:26:15 GMT

مهمترین شاخصه هنر انقلاب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۶۴۰۲

به گزارش خبرگزاری بسیج،اسماعیل امینی، شاعر، درباره مکتب هنری انقلاب اسلامی گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی هدفی برای رسیدن به یک مکتب هنری در انقلاب وجود نداشت. کارهای بسزایی در این حوزه انجام شد و تعداد زیادی آثار نیز تولید شد که می‌توان ویژگی سبکی این آثار را بررسی و تدوین کرد، اما در واقع چنین مکتبی در ایران به‌وجود نیامده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاعر با اشاره به شاخصه‌های انقلاب اسلامی افزود: مهم‌ترین شاخصه هنر انقلاب این است که این هنر مدافع ارزش‌هایی است که در جریان انقلاب شکل گرفته و مطالبه‌گر این ارزش‌ها است. این‌گونه نیست که بگوییم هنر انقلاب فقط مدافع وضعیت موجود است، حتی از لحاظ زبانی و بیانی هم می‌توان گفت که به‌جای نخبه‌گرا بودن زبان مردم است و از میان مردم به‌وجود آمده است؛ اگرچه متخصصان و هنرمندان شاخصی را پرورش داده اما این‌گونه نبوده که فقط برای خواص باشد، هنر عموم مردم بوده و با مشارکت اقشار مختلف مردم شکل گرفته است.

هنر انقلاب فقط برای زیبایی انتزاعی نیست

وی همچنین درباره مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای هنر انقلاب این است که توانست نشان بدهد که می‌شود اثر هنری ارجمند بوده و هم در عین حال نسبت به انسان و ارزش‌های انسانی متعهد و تأثیرگذار باشد. هنر انقلاب فقط برای زیبایی انتزاعی نیست بلکه برای این است که در زندگی فردی و اجتماعی انسان تأثیر داشته باشد.

امینی همچنین درباره چالش‌هایی که هنرمندان انقلابی با آن‌ها روبه‌رو هستند گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که هنرمندان از لحاظ کمی و کیفی گریبانگیر آن هستند، دفاع از وضعیت موجود و کارکرد دستگاه‌های حکومتی و سکوت نسبت به کاستی‌ها و کج‌روی‌ها است.

وی افزود: غلط بزرگ‌تری که رایج است درباره کسانی است که بدون اطلاع دقیق و تعهدی به انقلاب و آرمان‌های آن در دستگاه‌های حکومتی که سرمایه و اعتبار فراوانی دارند کار می‌کنند و مقام‌های بالایی هم دارند و تنها کاری که خوب یاد گرفته‌اند دخالت در کار هنرمندان انقلابی است.

این شاعر در ادامه درباره شرایط مردمی شدن هنر انقلاب تصریح کرد: برای مردمی شدن هنر انقلاب تنها چیزی که نیاز است، دخالت نکردن دستگاه‌های سیاسی در امور فرهنگی است، بهتر نیست این یک مورد را به کسانی که اهل فرهنگ هستند بسپارند؟ سیاست ارزش‌های موقتی و گذرا دارد، اما ارزش‌های انقلاب سطحی و گذرا نیستند و به همین دلیل است که با تغییر کردن سیاستمدارها رویکردهای دستگاه‌های فرهنگی به‌سرعت تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید

معلمی: مسیری طولانی برای معرفی هنر انقلاب به دنیا پیشِ‌رو داریم

نامزدهای نهایی چهره هنر انقلاب اسلامی اعلام شدند

وی افزود: اگر سرنخ سیاست‌گذاری‌ها و جهت برنامه‌ها تبلیغاتی نباشد و به‌دست کسانی باشد که هنرمند و صاحبت‌نظرند مؤثر خواهد بود، اما اگر فقط جنبه تبلیغی داشته باشد طبعاً بازتاب تبلیغاتی موقتی خواهد داشت که این فقط پول هدر دادن است.

امینی با اشاره به هنرمندان متعهد به انقلاب اسلامی گفت: در 40 سال گذشته انقلاب اسلامی، کسی هنرمند انقلابی متعهد تربیت نکرده و نیازی هم به این کار نبوده است؛ زیرا روال انقلاب و فراز و نشیب‌هایی که در 40 سال گذشته به‌همراه داشته، خود به خود باعث تربیت هنرمند انقلابی شده و حتی کسانی که اصلاً فعالیتی در این حوزه نداشته‌اند علاقه‌مند شده و آثار خوبی خلق کرده‌اند.

وی در پایان درباره انتخاب چهره سال هنر انقلاب گفت: با انتخاب چهره سال مخالفم، زیرا کار درستی نیست و باعث می‌شود بسیاری از کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند دلسرد شوند.

جشن هفته هنر انقلاب به‌مناسبت سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی در تاریخ 20 فروردین‌ماه آغاز شده و در طول یک هفته ضمن مرور مهم‌ترین رویدادهای مرتبط با هنر انقلاب و هنرمندان انقلابی و معرفی چهره سال هنر انقلاب، با نمایش فیلم‌ها، اجرای تئاترها، برگزاری کنسرت و نمایشگاه‌های تجسمی و... تا تاریخ 26 فروردین ادامه می‌یابد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۶۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حمید نیلی احمدآبادی را به‌عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب کرد.

در حکم محمدمهدی اسماعیلی خطاب به حمید نیلی آمده است:

«نظر به سوابق، تعهد، روحیه انقلابی ، تخصص و تجربیات ارزشمند شما در حوزه فرهنگ و هنرهای نمایشی، به پیشنهاد معاون محترم امور هنری و به موجب این حکم به سمت « مدیرکل هنرهای نمایشی» منصوب می‌شوید.
با توجه به جایگاه والا و بنیادین هنرهای نمایشی در عرصه هنر، انتظار می‌رود جناب‌عالی با برنامه-ریزی دقیق و پیش‌رونده و
بهره‌گیری از پیشکسوتان متعهد این عرصه و تعامل سازنده با هنرمندان هنرهای نمایشی درخصوص موارد ذیل اهتمام ویژه را مصروف دارید:
۱-کشف و پرورش استعداد‌های نمایشی کشور؛
۲-ترویج ادبیات فاخر فارسی و قصه‌ها و قهرمانان آن در نمایش‌های صحنه‌ای؛
۳-صیانت از مرز‌های اخلاقی، دینی، انقلابی و ملی و خانوادگی در آثار تولیدشده در سراسر کشور؛
۴-رشد کیفی و ارتقای شاخص‌های هنری هنر‌های نمایشی؛
۵-توجه ویژه به تولید نمایشنامه‌های فاخر و تربیت نویسندگان متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و مدیریت ترجمه نمایشنامه‌های خارجی
۶-پاسداشت و تکریم هنرمندان این هنر فاخر به‌ویژه پیشکسوتان ارجمند؛
۷-توجه ویژه به تئاتر کودک و نوجوان و ترویج و توسعه نمایش‌های آموزنده اجتماعی، دینی و ملی؛
۸-توجه ویژه به ظرفیت‌های استانی و شهرستانی هنر‌های نمایشی و تقویت و توسعه آن؛
۹-دقت نظر و تلاش برای ترویج مفاهیم دینی، ملی، اخلاقی و خانوادگی و تاریخ پرفرازو نشیب ایران اسلامی به‌ویژه تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی در آثار تولید شده.
جا دارد از تلاش‌های ستودنی برادر خوبمان جناب آقای نظری هم در طول مسئولیت تشکر ویژه نمایم. مزید توفیق جناب‌عالی رادر خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحقق اهداف دولت مردمی، در ظل توجهات حضرت‌ولی‌عصر(عج) و رهبری حکیمانه حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) از خداوند متعال خواستارم.»

حمید نیلی پیش از این مدیرعامل تماشاخانه‌ی ایران‌شهر، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دبیر هفدهمین جشنواره‌‌ی تئاتر مقاومت، مشاور عالی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بوده است و تهیه‌کنندگی چندین نمایش صحنه‌ای و تلویزیونی در کارنامه‌ای‌ او به چشم می‌خورد.


پیش از این کاظم نظری به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی عهده‌دار این سمت بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیر قرارگاه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی در هرمزگان منصوب شد
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • بازدید استاندار گیلان از حوزه هنری انقلاب اسلامی استان
  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • انتخابات انجمن مد و لباس شهر بوشهر تشکیل شد
  • کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • رهبر انقلاب: آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد، راه را نشان خواهد داد
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند