Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:36:03 GMT

اعلام صریح موضع در برابر انتخابات

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۷۲۰۳

اعلام صریح موضع در برابر انتخابات

تهران- ایرنا- سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات گرچه کم سخن می‌گوید و می‌نویسد اما زمانی که به بیان دیدگاه‌هایش می‌پردازد بدان معناست که مسیر جریان اصلاحات با انرژی تازه و برنامه جدید ادامه خواهد یافت.

شعار «اصلاحات مرد، زنده‌باد اصلاحات» از جمله شعارهای تاثیرگذار سعید حجاریان بود که توانست انرژی خفته جریان اصلاحات را زنده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجاریان گرچه در انتخابات ریاست جمهوری سال 80 سیاست خود را اتحاد و انتقاد به برنامه اصلاحات عنوان کرد، اما گفت این انتقاد از خود است و اینکه جنبش دوم خرداد مولودی داشت به اسم دولت دوم خرداد، جنبش خیلی زود به نهاد تبدیل شد، نهاد دولت در دل این نهاد جنبش فرو نشست، جنبش فراموش شد و به‌جایش دولت نشست.

دو سال بعد اما شعار «اصلاحات مرد، زنده‌باد اصلاحات» را سر داد که از شعار تروتسکی «انقلاب مرد، زنده‌باد انقلاب» وام گرفته بود: «باید بازسازی در اصلاحات انجام دهیم. اصلاحات در اصلاحات بکنیم.» اکنون حجاریان از بقای اصلاحات می‌نویسد و راه‌های حفظ قدرت این جریان. تئوریسین اصلاحات در یادداشتی که «مشق نو» منتشر کرد چنین به برنامه‌های آینده جریان اصلاحات اشاره کرد.

**اساسی‌ترین مسأله، «بقای اصلاح‌طلبی» است
اصلاح‌طلبی در سال 1398، با توجه به وضعیت سیاسی داخل و خارج و همچنین شرایط اقتصادی و معیشتی، در ابعاد مختلف نیازمند چابک‌سازی و نواندیشی است اما اساسی‌ترین مسأله، «بقای اصلاح‌طلبی» است. اما وقتی از «بقا» سخن می‌گوییم، مقصودمان چیست؟ اصلاح‌طلبی در سال جاری همچون دیگر گرایش‌های موجود در جمهوری اسلامی، نیازمند اتخاذ تصمیم‌های به‌نسبت حیاتی است و طبعا قادر نیست مسیری تک‌خطی در پیش بگیرد.

از این رو، نیازمند اتخاذ موضعی ترکیبی است؛ از آرامش فعال تا فعالیت تمام‌ قد. الف)آرامش فعال: اصلاح‌طلبی به‌لحاظ تئوریک جریانی پیشتاز محسوب می‌شود و همواره باید به‌عنوان پیش‌قراول در صحنه سیاست و جامعه حضور داشته باشد و دنباله‌روی، از هر جریان کوتاه‌مدتی، پاشنه آشیل این جریان است. دنباله‌روی به تعلیق وجه تئوریک اصلاح‌‌طلبی و غلبه افق‌های یک‌روزه منجر می‌شود.

از این گذشته، به‌لحاظ منطقی و با توجه به پیشینه تاریخی، چنانچه اصلاح‌طلبان و معترضان به وضع معیشت یک‌صدا شوند نخستین گزینه برخورد قهری، اصلاح‌طلبان خواهند بود نه توده مردم حاضر در خیابان. از این رو اصلاح‌طلبان ضمن تمرکز بر عدالت به‌معنی‌الاعم، به‌تعبیری باید سر خود را پایین نگه دارند تا از این توفان به سلامت گذر کنند. این مدل درباره انتخابات نیز کاراست.

اصلاح‌طلبی باید موضع خود را در برابر انتخابات به‌صراحت و با جزئیات کامل اعلام کند. در مباحث پیشین از جمله میزگرد «سیاست‌ورزی انتخاباتی؟» چند رویکرد پیش روی اصلاح‌طلبان ترسیم شده است اما در کوتاه‌مدت، شاید عقلانی‌ترین راهبرد را بتوان در «مشارکت مشروط»‌ جست؛ از فرصت انتخابات استفاده کرد ولی چنانچه شروط مطرح شده برآورده نشد، عطای انتخابات را به لقایش بخشید.

ب) فعالیت تمام قد: جهت‌گیری کلی اصلاح‌طلبی چنانکه بارها بدان اشاره کرده‌ام، در میان‌مدت ذیل پروژه «مشروطه‌خواهی» تعریف می‌شود. اما در کوتاه‌مدت و به‌دلیل شرایط بغرنج، سخن گفتن از این پروژه‌های اساسی، سخت و گاه ناممکن به‌نظر می‌رسد.

در چنین شرایطی اصلاح‌طلبان باید؛ 1) روندها و چشم‌اندازها را به‌زبان قابل فهم تحلیل و ترجمه کنند و ذیل آن نقش، جایگاه و کارکرد خود را به‌عنوان نیروی تحول‌خواه تعریف کنند.

2) عقلای جناح راست را نسبت به وخیم بودن شرایط آگاه کنند تا در ادامه، نیروهای مؤثر و تصمیم‌ساز تصویری واقعی از وضع موجود و مطلوب به‌دست آورند.

3) از خمودگی و رخوت خارج شوند، تجدید نهادی را در دستور کار قرار دهند و مواضع انتقادی را به راهبرد و راه برون‌رفت بیامیزند.

4) توان دانشگاهیان تحول‌خواه را در دانشگاه‌های داخل و خارج شناسایی کنند و سپس پلتفرم‌های زیربنایی را در قالب بسته‌های مشورتی در دسترس عموم به‌ویژه دولت قرار دهند.

5) از طریق وزارت کشور و یا کمیته‌ای متشکل از نیروهای زبده و اصیل، نسبت به پالایش احزاب منتسب به خود اهتمام بورزند و احزاب کم‌مایه را درون احزاب بزرگ ادغام و یا آنها را منحل کنند.

6) به نقد اپوزیسیون بدلی دست‌ساز ترامپ توجه ویژه نشان دهند و ذیل آن هویت و کیفیت را به اپوزیسیون بازگردانند.

7) در برابر اتهامات و جعلیات، دفاع همه‌جانبه از خود را در پیش بگیرند و به‌طور مستند عملکرد و مواضع نیروهای مقابل و اسطوره‌سازی‌هایشان را به تیغ نقد بسپارند.

منبع: روزنامه آرمان؛ 1398.01.25
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان اصلاح طلبي انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۷۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت شدید هواداران میلان با لوپتگی؛ هشتگ اعتراضی ترند شد، کوروا سود هشدار داد

هواداران افراطی میلان به جری کاردیناله هشدار دادند در صورت عدم اثبات جاه‌طلبی، مالکان باشگاه دیگر آسوده‌خاطر نخواهند بود

طرفداری | بنا به گزارش منابع معتبر ایتالیایی، خولن لوپتگی سرمربی جدید میلان خواهد بود اما این تصمیم به مذاق هواداران روسونری خوش نیامده است.

هواداران میلان در شبکه های اجتماعی کارزاری علیه خولن لوپتگی، سرمربی احتمالی تیم‌شان با عنوان #Nopetegui (نه به لوپتگی) راه انداخته‌اند و اولتراهای میلان نیز هشدار دادند صبر ما تمام شده است.

با وجود قطعی بودن اخراج استفانو پیولی، هواداران میلان نسبت به انتصاب خولن لوپتگی چندان هیجان‌زده نیستند چون اعتقاد دارند این سرمربی اسپانیایی چیزی بیش از پیولی به تیم‌شان نمی‌دهد.

هشتگ #Nopetegui امروز در پلتفرم X ایتالیا، (توییتر سابق) ترند شد. برخی از هواداران میلان حتی لوپتگی را با مارکو جامپائولو که دورانی کوتاه و فاجعه‌بار داشت، مقایسه کردند و حضور این سرمربی پیشین رئال مادرید را «آخرین میخ بر تابوت جاه‌طلبی میلان» خواندند.

در عین حال، هواداران افراطی میلان موسوم به کوروا سود نیز با انتشار بیانیه‌ای در اینستاگرام، جری کاردیناله مالک باشگاه را مورد عتاب قرار دادند اما با وجود این، اسمی از لوپتگی نبردند:

فصل به پایان می‌رسد و در حالی که تقریبا تمامش با عملکردی متوسط ​​گذشت، اکنون پایانی فاجعه‌بار رقم خورده است. با اظهارات تکان‌دهنده برخی مدیران و همچنین شایعات در مورد سرمربی آینده یک بار دیگر متوجه شویم که جاه‌طلبی برای زنده کردن افتخارات گذشته، اولویت این باشگاه نیست. تقریبا دو سال از آمدن آقای کاردیناله می‌گذرد، یک دوره گذار قابل‌قبول بود، اما حالا زمانش فرا رسیده است تا ثابت شود آیا باشگاه می خواهد تیمی با جاه‌طلبی واقعی تشکیل دهد یا فقط راضی است که سال‌به‌سال در رده هایی جابه‌جا شود که صرفا جایگاه لیگ قهرمانانش تضمین شود، نه چیز دیگری.

بیانیه با این هشدار ادامه می‌یابد:

اگر مورد دوم صحت داشته باشد، این تصمیم را تحمل نمی‌کنیم چرا که از زمان اخراج پائولو مالدینی و فردریک ماسارا، باشگاه در آشفتگی کامل بوده است. آقایان، صبر ما تمام شده است! میلان شهری نیست که فقط به شرکت در تورنمنت‌ها راضی باشد. اگر مالکان فکر می کنند که در سطح این خواسته‌‌ها هستند، باید این را با اقدامات ملموس ثابت کنند و انتخاب سرمربی جدید بسیار مهم خواهد بود تا بتوانند از حمایت خستگی‌ناپذیر هوادارانی که دیوانه‌وار عاشق باشگاه هستند، همچنان لذت ببرند. اگر این‌طور نیست، ایده داشتن میلان با آسودگی‌خاطر را فراموش کنید. 

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ برای بار سوم تمدید شد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • ژاوی: می‌خواهم قرارداد روبرتو تمدید شود/ جاه‌طلبی زیادی دارم
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • دومین خبر جعلی به‌نام ایسنا طی ۲ ماه اخیر/ نظر صریح ساترا درباره یک سریال
  • مخالفت شدید هواداران میلان با لوپتگی؛ هشتگ اعتراضی ترند شد، کوروا سود هشدار داد
  • گل هری کین به آینتراخت فرانکفورت روی فرصت طلبی و پاس لایمر (بایرن مونیخ 1-0 آینتراخت فرانکفورت)
  • زبانه کشیدن شعله‌های آتش حق طلبی از دانشگاه‌های کلمبیا و اوهایو