Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:11:32 GMT

807 مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت دچار آب گرفتگی شدند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۷۲۸۹

807 مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت دچار آب گرفتگی شدند

تهران- ایرنا- معاون وزیر بهداشت گفت: بر اساس آخرین آمارها در مجموع 807 مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت دچار آب گرفتگی شدند که از این تعداد، 422 مورد دچار صدماتی از 10 تا 100 درصد شده و حدود 100 مرکز نیز از خدمت خارج شدند.

علی رضا رئیسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره آسیب های وارده به مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت در مناطق سیل زده افزود: پس از آسیب های وارده به علت سیل، مراکز جایگزین تعریف شدند که 14 مورد جایگزینی با کانکس انجام شد و در بقیه موارد، بهورزها به صورت ارائه خدمت در کمپ ها فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



* برآورد اولیه خسارت به مراکز بهداشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس برآوردهای اولیه احتمال می دهیم به طور متوسط حدود سه تا چهار میلیارد تومان خسارت فقط به خانه های بهداشت مناطق سیل زده وارد شده باشد. البته تعیین میزان دقیق این خسارت ها نیازمند بررسی و برآوردهای بیشتری است.

* هرجا مردم هستند، تیم های بهداشتی حاضر می شوند
وی در پاسخ به این سوال که آیا آسیب وارده به مراکز بهداشت منجر به کاهش خدمات بهداشتی نمی شود، اظهار داشت: در تمام مناطقی که مردم در آنها اسکان دارند، خدمات بهداشتی ارائه می شود، ولی ممکن است مکان هایی وجود داشته باشند که تیم های ما اطلاعی از آن محل ها نداشته باشند و برخی افراد در آن مکان ها ساکن شده باشند. اگر مشکل بهداشتی در این محل ها وجود داشته باشد و به نیروهای بهداشتی اطلاع بدهند، تیم های بهداشتی در آن محل حاضر می شوند و خدمات سلامت را ارائه می کنند.

* مراقبت از بروز سالک و شپش
رئیسی گفت: یکی از مواردی که سازمان جهانی بهداشت در تمام دنیا در رابطه با سیل و بلایای طبیعی توصیه می کند، هشدارهایی در مورد بیماری ها یا آلودگی هایی مانند شپش یا بیماری های بومی منطقه است. به طور مثال ممکن است در منطقه ای سالک یا مالاریا بومی باشد. در بحران ها توصیه می شود که باید از شیوع این نوع بیماری ها پیشگیری کرد.
وی افزود: در همین راستا، همه تیم های بهداشتی حاضر در مناطق سیل زده، نسبت به این بیماری ها آگاهی کامل دارند و آموزش های لازم را نیز به افراد منتقل می کنند. مراقبت ها در این رابطه در مناطق سیل زده به صورت سخت گیرانه اعمال می شود. همچنین در صورت آلودگی، داروهای مورد نیاز هم ارائه می شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: همچنین تیم های ویژه ای به مناطق سیل زده استان های گلستان، ایلام، خوزستان و لرستان اعزام شده و بیماری ها را رصد می کنند. نکته مهم این است که تا زمان ثبات وضعیت مناطق سیل زده باید مراقب این نوع بیماری ها بود، اما در حال حاضر شیوع غیرطبیعی بیماری ها در مناطق سیل زده وجود ندارد و اگر سالک یا شپش در این مناطق باشد، مانند گذشته بوده و تغییری در این رابطه رخ نداده است.
وی بیان کرد: همچنین تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر بروز بیماری های پوستی مانند سرخک و سرخجه از مناطق سیل زده گزارش نشده است.

* حضور سه تیم تخصصی بهداشتی در مناطق سیل زده
رئیسی اظهار داشت: سه تیم تخصصی بهداشتی در مناطق سیل زده حضور دارند که شامل تیم های مبارزه با بیماری های واگیر، تیم های بهداشت محیط و تیم های مراقبت بهداشت روان هستند. این تیم ها در همه مناطق سیل زده حضور داشته و به صورت روزانه گزارش ها را ارائه می دهند.
وی درباره حضور تیم های سلامت روان بیان کرد: تیم های مراقبت بهداشت روان به همه استان های سیل زده اعزام شدند. بر اساس تجربه سال های اخیر در زمینه بلایای طبیعی، همه تیم های بهداشتی در دانشگاه های علوم پزشکی حضور دارند و از طرفی دانشگاه های علوم پزشکی معین نیز تعریف شده تا در صورت نیاز تیم های دیگری هم به منطقه اعزام شوند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر تیم های مراقبت بهداشت روان در استان های گلستان، ایلام، خوزستان و لرستان مستقر هستند و بر اساس برنامه ریزی انجام شده، مدیرکل بهداشت روان وزارت بهداشت نیز به خوزستان اعزام می شود تا وضعیت منطقه را بررسی کند.
وی اظهار داشت: در حوزه بهداشت روان حساسیت زیادی داریم، زیرا پس از وقوع سیل و بلایای طبیعی، مردم واکنش هایی نسبت به فاجعه دارند و در نتیجه باید در این شرایط پیشگیری های لازم در زمینه سلامت روان انجام شود.

* فاضلاب اهواز و نگرانی ناشی از بروز بیماری ها
معاون وزیر بهداشت درباره نگرانی های موجود در مورد فاضلاب شهر اهواز و بروز بیماری های ناشی از این اتفاق گفت: قسمت هایی از شهر اهواز سیستم فاضلاب خیلی قوی حتی قبل از وقوع سیل هم نداشت و پس از سیل، این فاضلاب ها که به صورت چاه بودند، بالا زدند. در این زمینه هشدارهای پیوسته ای از طرف تیم های بهداشت محیط به مردم داده شد. همچنین آب بسته بندی شده بین مردم توزیع و نظارت شدیدی بر تانکرهای آب رسانی انجام شد.
وی بیان کرد: به هر حال با فروکش کردن آب، ممکن است مشکلات دیگری مانند اجساد طیور و دام به وجود بیاید که می توانند بالقوه منشا بیماری هایی باشند. در این زمینه با شهرداری ها و دامپزشکی هماهنگی هایی انجام شده و در حال حاضر در استان گلستان، جمع آوری لاشه حیوانات و پسماندها در حال انجام است و پس از فروکش کردن آب در خوزستان، این اقدام در آنجا نیز انجام می شود. البته هنوز در بخش هایی از گلستان، لاشه حیوانات به سختی جمع آوری می شود، اما در حال انجام است.
اجتمام*9482*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت سيل 98 خانه بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی