Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ممکن است گاهی در اخبار شنیده باشید که چند دانشگاه کشور در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی با سایر دانشگاه‌های مطرح جهان به رقابت پرداخته و رتبه خوبی را کسب کرده است. در چنین شرایطی اگر با حوزه آموزش عالی آشنایی نداشته باشید، حتما پیش خودتان فکر می‌کنید این رتبه‌بندی‌ها بر چه اساسی و توسط چه افراد یا سازمان‌هایی انجام می‌گیرد؛ اما اگر کمی به اخبار این حوزه علاقمند باشید و درخشش‌های علمی کشور را در سطح جهان پیگیری کنید، قطعا نام این موسسات را شنیده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسکوپوس، ISI، سایمگو،‌ تایمز، لایدن، شانگهای و غیره از جمله موسساتی هستند که به صورت سالانه و یا دربازه‌های زمانی مشخص، دانشگاه‌های جهان را بر اساس شاخص‌های مشخص خود رتبه‌بندی می کنند. نظام رتبه‌بندی سایمگو یکی از نظام‌های رتبه‌بندی است که فعالیت خود را از سال 2009 آغاز کرده است و هر ساله حدود 5 هزار دانشگاه،‌ موسسه آموزشی و پژوهشی را در سراسر جهان ارزیابی می کند. این رده‌بندی بر اساس 3 شاخص پژوهش، نوآوری و وب‌سایت است.

در شاخص پژوهش؛ برون داد، همکاری علمی، تاثیر علمی نرمال شده، کیفیت تولیدات علمی، مدیریت علمی، برتری و مدیریت علمی و استعداد علمی (باسهم 50 درصد) مورد سنجش قرار داده می‌شود. در شاخص نوآوری دانش خلاقیت و تکنولوژی (با سهم 30 درصد) و در شاخص وب‌سایت(تاثیر اجتماعی)، اندازه وب‌سایت و لینک به دامنه (باسهم 20 درصد) دانشگاه سنجیده می‌شود.

در گزارش زیر به بررسی دانشگاه‌های برتر جهان و کشور براساس شاخص تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو در سال 2019 می‌پردازیم:

10 دانشگاه و موسسه برتر جهان بر اساس شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو

جدول زیر بیانگر شاخص تاثیر اجتماعی دانشگاه‌ها براساس نظام ارزیابی سایمگو در سال 2019 است:

باتوجه به جدول فوق می‌توان اعلام کرد در رتبه بندی دانشگاه‌ها براساس تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو، مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، موسسه فیس‌بوک آمریکا و آکادمی علوم چین به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کرده‌اند.

10 دانشگاه برتر کشور براساس شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو

143 دانشگاه در کشور توانسته اند در شاخص تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو (2019) خوش بدرخشند که 10 دانشگاه برتر در جدول زیر آمده است:

از جدول فوق می‌توان دریافت در شاخص تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ترتیب رتبه اول تا سوم را در کشور کسب کرده‌اند. از میان 10 دانشگاه برتر، نام 6 دانشگاه علوم پزشکی دیده می‌شود و این امر بیانگر پیشرفت این دانشگاه‌ها در رتبه بندی سایمگو 2019 است.

علوم و تحقیقات و مشهد؛ واحدهای برتر دانشگاه آزاد در شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو

از میان 143 دانشگاه ایرانی که در شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو رتبه کسب کرده اند، نام 26 دانشگاه آزاد اسلامی نیز دیده می شود. جدول زیر بر اساس رتبه بندی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو تنظیم شده است:

همان طور که از جدول فوق پیداست؛ واحد علوم و تحقیقات و مشهد در میان واحدهای دانشگاه آزاد توانسته اند رتبه اول و دوم را در رتبه‌بندی براساس شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو کسب کنند. لازم به ذکر است واحدهای تبریز، تهران جنوب، تهران مرکزی،‌قزوین، کرج، و نجف آباد به طور مشترک رتبه سوم را در میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی (رتبه 25 درمیان دانشگاه های کشور) را کسب کرده اند.

واحدهای خوراسگان، شیراز، تهران شمال، کرمانشاه، رشت، شهرکرد، یزد، اراک، ساری، همدان و شهر ری به طور مشترک رتبه چهارم؛ واحدهای قائمشهر، سنندج، لاهیجان، مرودشت، ارومیه و خمینی شهر به طور مشترک رتبه پنجم را در میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کسب کرده‌اند.

مقایسه شاخص تاثیر اجتماعی سایمگو واحد علوم تحقیقات و مرکز علمی تحقیقات فرانسه

در شاخص تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو (2019)،‌ مرکز علمی تحقیقات فرانسه رتبه اول را کسب کرده است. در نمودار زیر به بررسی رتبه دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات و مقایسه آن با رتبه مرکز علمی تحقیقات فرانسه طی بازه زمانی 2019-2015 پرداخته ایم:

بررسی‌ها نشان می‌دهد که واحد علوم تحقیقات در سال 2015 مقام 28 را در شاخص تاثیر اجتماعی اجتماعی این نظام ارزیابی را کسب کرده است. این درحالی است که مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه در همان سال رتبه 20 را کسب کرده بود. به عبارت دیگر می‌توان گفت واحد علوم و تحقیقات با مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه فقط 8 پله فاصله داشته است. این اختلاف در سال 2016 نیز تکرار شد،‌ به گونه‌ای که مرکز ملی تحقیقات فرانسه رتبه 22 و واحد علوم و تحقیقات رتبه 30 را کسب کرد.

در سال 2017، مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه مقام 83 و واحد علوم تحقیقات مقام 92 را در شاخص تاثیر اجتماعی نظام ارزیابی سایمگو کسب کرد و تنها 10 پله با یکدیگر اختلاف داشتند،‌ اما در سال 2018 این اختلاف به 63 رسید. در سال 2019، شاخص تاثیر اجتماعی واحد علوم تحقیقات به 215 رسید، این در حالی است که مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه در این سال توانسته مقام اول را در شاخص تاثیر اجتماعی را کسب کند.

انتهای پیام/

31 / 31 دانشگاه صنعتی شریف واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی سایمگو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی شریف واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی سایمگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۷۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

رتبه‌بندی تایمز به تازگی جدیدترین نسخه رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا در سال ۲۰۲۴ میلادی را منتشر کرد که چینی‌ها برتری بودند و بهترین دانشگاه ایرانی به رتبه ۵۶ بسنده کرد.

به گزارش ایسنا، در دهه‌های گذشته، ظهور و شکوفایی دانشگاه‌های آسیایی در میان دانشگاه‌های جهان قابل توجه بوده است. 

این پیشرفت در تمامی رتبه‌بندی‌های معتبر دانشگاه‌های جهان هم دیده شده است. اخیرا رتبه‌بندی تایمز، جدیدترین نسخه از رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا را منتشر کرده و در آن روش‌های ارزیابی خود را اصلاح کرده است. 

قدرت رو به بهبود تولیدات تحقیقاتی چین و تأثیر آن بر منطقه رمز موفقیت چینی‌ها در برتر بودن در این تحقیقات بوده است. نکته قابل توجه دیگر، رشد نیروگاه‌های منطقه‌ای در زمینه همکاری با صنعت و همچنین اشاره به این موضوع است که بیشتر کشورهای آسیایی در حال بهبود سیستم آموزش عالی خود در این زمینه هستند.

سال گذشته، چین چهار رتبه از ۱۰ رتبه برتر را به خود اختصاص داد. امسال پنج دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر دارد. این پیشرفت چینی‌ها برای هنگ کنگ بد بوده ،چرا که اکنون تنها دو مؤسسه در بین ۱۰ مؤسسه برتر دارد.

بعد از چین و هنگ کنگ، ژاپن هم عملکرد خوبی داشته است. اما در میان کشورهای شرق آسیا، کره جنوبی دچار سقوط شده است. در سال ۲۰۲۳ میلادی دانشگاه ملی سئول که برترین دانشگاه کره جنوبی است، جایگاه ۱۱ را داشت اما امسال به رتبه چهاردهم سقوط کرده است. 

بر این اساس برترین دانشگاه‌های آسیا از نظر مؤسسه رتبه‌بندی تایمز به شرح  ذیل است: 

۱- دانشگاه شینهوا( چین)

۲- دانشگاه پکن( چین)

۳- دانشگاه ملی سنگاپور ( سنگاپور ) 

۴- دانشگاه صنعتی نانیانگ( سنگاپور) 

۵- دانشگاه توکیو ( ژاپن) 

۶- دانشگاه هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ ) 

۷- دانشگاه شانگهای جیائو تونگ ( چین) 

۸- دانشگاه فودان ( چین) 

۹-ژیجیانگ ( چین) 

۱۰- دانشگاه چینی هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ)

اما ۱۰ دانشگاه ایرانی برتر این رتبه‌بندی که رتبه آنها در مقابل نامشان نوشته شده نیز به ترتیب ذیل است:

دانشگاه صنعتی شریف: ۵۶

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: ۶۸

دانشگاه علم و صنعت ایران: ۷۹

دانشگاه تهران:۱۰۰

دانشگاه صنعتی شیراز: ۱۱۸

دانشگاه تبریز:۱۲۱

دانشگاه علوم پزشکی تهران:۱۲۹

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:۱۳۱

دانشگاه صنعتی اصفهان: ۱۳۳

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل: ۱۳۶

بررسی آمار و ارقام این رتبه‌بندی نشان از آن دارد که دانشگاه‌های ایرانی آنطور که باید و شاید جایگاهی در خور نداشته‌اند. چراکه برترین دانشگاه ما در این رتبه‌بندی یعنی دانشگاه صنعتی شریف به رتبه ۵۶ در میان دانشگاه‌های آسیا بسنده کرده است. این در حالی است که توان و دانش دانشجویان و نخبگان ما و همچنین ظرفیت‌های دانشگاه‌های ما چیزی فراتر از این آمار و ارقام است و بی شک با اراده و همت بیشتر از طرف مسئولان  میتوان به این مهم دست پیدا کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز