Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با رشد جمعیت کشور، نیاز به ساخت مساجد جدید در ایران با نگاهی نو آغاز شد و عزم مردم به‌خصوص خیرین برای احداث مسجد منجر به افزایش مطلوب سرای مساجد در کشور شد، اما مجددا این آمارها با گذشت سال‌ها تغییر کرد و برخی از شهرها که رشد و گسترش شدیدی داشتند با فقر مسجد مواجه شدند، به طوری که آمار‌ها می‌گوید تهران ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۵ میلیون نفر جمعیت ساکن دارد و تعداد مساجد آن حدود دو هزار باب است.   برای هر ۴ هزار نفر، یک مسجد در تهران با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم سرانه تعداد مساجد به جمعیت در تهران برای هر ۴ هزار نفر، یک مسجد است. حالا اگر میزان مساحت مساجد را به جمعیت شهر تهران تقسیم کنیم به هر تهرانی ۱۵سانتی‌مترمربع می‌رسد. این در حالی است که مساجد در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب نقش اساسی داشتند و مسئولان باید به کمبود مسجد در تهران که فقیرترین شهر در داشتن مساجد است، توجه ویژه کنند.   احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیته دینی این شورا در گفت‌وگو با ایکنا؛ نبود قاعده رشد شهری را یکی از علل فقر مساجد در تهران دانست و گفت: در گذشته کل تهران بر اساس مسجد و مساجد بزرگ و تاریخی بنا شد و هیچ‌جا به اندازه تهران مساجد تاریخی و بزرگ ندارد، اما به دلیل اینکه فضا‌های جدید در شهر تهران ایجاد شد و شهر گسترش پیدا کرد، این گسترش به قاعده و اصول نبود؛ همین امر باعث شد ما امروز ببینیم نه تنها در برخی محله‌ها و مناطق مسجد کم داریم بلکه ممکن است سایر تاسیسات شهری و خدماتی هم کم باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: ما در شوای اسلامی گذشته پیشنهادی را دادیم که در اعضا با اولویت ساخت مساجد در مناطق و محلاتی که مساجدی ندارد اعتبار و هزینه‌ای را قائل شوند؛ این مسئله را ما نیز پیش‌بینی کردیم، اما در تهران زمانی مساجد بسیار بزرگی داشتیم که وقتی احداث می‌شد کنار آن چندین خدمات فرهنگی و متنوع دیگر از جمله درمانگاه، کتابخانه و مانند این‌ها ارائه می‌شد؛ این درحالی بود که ما در حقیقت مسجد را با رویکرد اینکه جایی باشد تا مردم در آن جمع شوند و اعمال عبادی خودشان را انجام دهند می‌دیدم، اما این حرکت به سمت تشریفاتی رفت.
مسجدجامعی با بیان اینکه استفاده از تمامی ظرفیت‌های مساجد برای مراسم، جشن‌ها و تبدیل آن‌ها به مراکز فرهنگی و هنری مؤثر و البته غیرجناحی می‌تواند اثرگذار و مثبت باشد، افزود: مساجد به همه مردم تعلق دارد و نباید در اختیار طبقه یا قشر خاصی قرار بگیرد.   وجود نهادهایی با مسئولیت بیشتر از شهرداری در حوزه مسجد
وی گفت: بازتعریف نقش مساجد می‌تواند کلید موفقیت‌های بیشتر و بهتری در این حوزه شود. ما اصل را بر این گذاشته‌ایم، هر محله‌ای که مسجد ندارد و یا از نظر سرانه مسجد ضعیف است شهرداری در ساختن آن‌ها کمک بکند، اما باید به این نکته هم توجه کرد که ما در کشور نهاد‌های بسیار دیگری هم داریم که بیش از شهرداری مسئول این کار هستند.
در همین خصوص حجت‌الاسلام صادق‌زاده، مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران هم گفت: باتوجه به دیداری که در ۲۵ بهمن‌ماه سال گذشته به همراه شهردار تهران با مراجع قم داشتیم، تأکید شد که وضعیت تهران از نظر تعداد و پراکندگی مساجد مطلوب نیست. به‌طور مثال در منطقه‌ ۱۲ با وفور مساجد روبه‌رو هستیم و در عین حال در شمال غرب و شمال شرق تهران با کمبود مساجد روبه‌رو هستیم و لذا به‌دنبال آن در زمینه آمایش مساجد گام‌هایی برداشته‌ایم تا مساجد در شهر تهران توزیع مناسب‌تری داشته باشند.
‌وی با بیان اینکه شهردار تهران در این جلسه اظهار کردند به‌دنبال این هستیم که کاری کنیم تا صدای اذان در همه جای شهر تهران شنیده شود، اظهار کرد: بر همین اساس شهردار دستوری به معاونت فرهنگی شهرداری دادند تا مشکلات مساجد و نمازخانه‌ها در پارک‌ها و بوستان‌های تهران برطرف شده و حداقل صدای اذان دو وعده در روز از بلندگو‌ها پخش شود.
صادق‌زاده گفت: در کشور به ازای هر ۱۱۰۰ نفر و در شهر تهران به ازای هر ۴۲۰۰ نفر یک مسجد داریم. این عدد میانگین است و برخی محلات تهران فاقد مسجد هستند، به‌طوری که کمترین سرانه مسجد در مناطق شمالی شهر و بیشترین سرانه مسجد در منطقه‌۱۲ است.
رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران تصریح کرد: در برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای تحقق برنامه پنجم توسعه و نقش مساجد به‌عنوان یک پایگاه استراتژیک در حوزه فرهنگ دینی و نقش بی‌بدیل آن‌ها در فرهنگ ایرانی‌ها تأکید شده است. اگر به ازای هر ۱۱۰۰ نفر یک مسجد در نظر بگیریم تهران حداقل به ساخت ۶ هزار و ۶۸۹ مسجد نیازمند است و اگر به ازای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد در نظر بگیریم شهر تهران به ۱۵ هزار و ۳۷۱ مسجد نیاز دارد.
وی در خصوص وضعیت ساخت ۴۰۰ مسجدی که شهرداری تهران قول احداث آن‌ها را تا سال ۱۴۰۰ داده بود هم گفت: این قولی است که شهرداری تهران داده است، اما متأسفانه تا زمانی که پول نباشد، نمی‌توانیم این مساجد را به صورت کامل احداث کنیم. در حال حاضر حدود ۲۰۰ مورد از این مساجد احداث شده و ۲۰۰ مورد بعدی نیز با مطلوب شدن وضعیت بودجه‌ای شهرداری ساخته می‌شود.
وی پیش از این نیز در گفت‌وگویی که به ایکنا داشت، گفته بود: شرایط شهرداری از نظر مالی به دلیل بدهی‌ها کمی تغییر کرده و مساعدت‌های شهرداری به حوزه دین ازجمله مساجد و حوزه‌های علمیه کاهش داشته است، اما امیدواریم با ساماندهی وضعیت شهردار تهران که خودشان هم از علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه دین، قرآن و موضوعات اهل بیت (ع) و مساجد هستند، شاهد افزایش کمک و در نتیجه شکل‌گیری فعالیت‌ها باشیم.
به گزارش ایکنا؛ همه سخنان و صحبت‌های پیش از این نیز بر کمبود مساجد در تهران و فقر این پایگاه مهم مذهبی و فرهنگی اثرگذار اشاره دارد؛ این درحالی است که اکثر اعضای شورای شهر تهران، مخصوصا کمیسیون فرهنگی آن به ضعف بودجه فرهنگی اشاره کرده‌اند و ساخت و ساز مساجد را کاری مردمی و فارغ از خدمات و فعالیت‌های شهرداری دانسته‌اند؛ با این‌حال امروز شاهد کاهش چشمگیر فعالیت‌های دینی و مذهبی در شهرداری تهران نسبت به سنوات گذشته هستیم؛ اگرچه تعداد مساجد تقریبا متناسب با جمعیت کشور رشد کرده، اما به نظر مساجد آباد و باشکوه زیادی هم در نقاط مختلف پایتخت ساخته شده است که با این حال مهم‌تر از آمار مساجد، آمار نمازگزارانی و حاضرانی است که آبادی اصلی مساجد به حضور آن‌ها بستگی دارد.
گزارش از وهاب خدابخشی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه شهرداری تهران شورای شهر مسجدجامعی صادق زاده مسجد مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو

بزرگ‌ترین مسجد ژاپن به نام مسجد «چامی» در «شیبویا» توکیو کسانی را که با معماری زیبا به سبک عثمانی‌اش روبرو می‌شوند، شگفت‌زده می‌کند.

این مسجد گواهی قابل توجه بر تنوع فرهنگی در میان افق مدرن شهر توکیو است.

با این حال، بر خلاف برخی از شهرهایی که مساجد در آنها کاملا مشهود و قابل روئیت هستند در توکیو تعداد زیادی از آنها اغلب به طور نامحسوس در بافت شهری قرار دارند.

در اینجا توضیحاتی درباره برخی از مساجد توکید که فعالیت دارند اما می‌توان گفت از چشم‌ها پنهان هستند، ارائه شده است.

۱. مسجد نوسانتارا، آکیهابارا

این مسجد در طبقه پنجم یک ساختمان بسیار ساده قرار دارد که دارای مدیریت اندونزیایی است.

سالن‌های نماز در این مسجد به زیبایی تزئین شده اند و تعداد زیادی کتاب آسمانی قرآن در آنها قرار دارد که به مهمانان هدیه داده می‌شود.

همه راهنمایی‌هایی که برای مراجعه کنندگان و نمازگزاران لازم است به زبان‌های ژاپنی، اندونزیایی و عربی در این مسجد گذاشته شده است .

«شیخ احمد مائنو»، یکی از ائمه جماعات معروف نمازهای جماعت را به طور منظم در این مسجد اقامه می‌کند.

یک رستوران حلال وابسته به این مسجد نیز در آن طرف خیابان وجود دارد که منوهای حلال شامل انواع غذاها را ارائه می‌کند.

۲. مسجد شین اوکوبو، شین اوکوبو

در کوچه ای باریک در یکی از خیابان‌های توکیو واقع در «Koreatown» مسجدی وجود ارد که صدای اذان را همیشه در خیابان‌های اطراف طنین انداز می‌کند و بسیاری از ساکنان خارجی و صاحبان مشاغل را در این منطقه فرا می خواند تا از کارهای روزانه خود دست بردارند و برای اقامه نماز به مسجد بیایند.

این مسجد در حقیقت شامل یک اتاق نماز در یک ساختمان است و چشم اندازی خاصی که نشان ‌دهنده وجود مسجد در این منطقه باشد، ندارد.

با اینکه این مسجد در حقیقت یک فضای بسیار کوچک را به خود اختصاص داده است اما دارای یک وضوخانه، قفسه ای پر از کتاب‌های اسلامی و فضای مناسبی برای اقامه نماز است.

۳. مسجد جامع، کینشینشو

در فاصله چند قدمی خروجی ایستگاه متروی کینشینشو ، مسجد جامع که دارای فعالیت ۲۴ ساعته است و همه روزه باز است، وجود دارد.

این مسجد یک نگهبان ژاپنی دارد که قبل از هر نماز جمعه از نمازگزاران استقبال می‌کند و به آنها خوشامد می‌گوید.

این مسجد همچنین جلساتی را برای تازه مسلمانان ژاپنی برگزار می‌کند و با انها درباره دین اسلام صحبت می‌شود.

مسجد جامع هر سال در ماه رمضان مراسم افطار برای مسلمانان و تازه مسلمانان برگزار می‌کند.

۴ . مسجد و مرکز اسلامی دارالتقوی ، اوجیما

مسجد دارالتقوی، فضای مناسبی را به منظور اقامه نماز و برگزاری مراسم دعا و نیایش برای مردم ساکن در اطراف بخش کوتو در توکیو فراهم می کند.

حوض بسیار زیبایی در بیرون مسجد برای وضو گرفتن و همچنین قفسه ای برای نگهداری کفش ها وجود دارد. تقریباً همین است.

این مسجد اگرچه در یک کوچه بسیار باریک و کوچک در منطقه مسکونی اوجیما واقع شده است، اما کارگران مهاجر و تاجران زیادی که به این منطقه می‌آیند برای استراحت و اقامه نماز به این مسجد می‌آیند و این مسجد در حقیقت بهترین دوست آنهاست.

۵. مسجد اخلاص، کابوکیچو

تصور اینکه دقیقا در وسط منطقه معروف «چراغ قرمز» توکیو یک مکان عبادت وجود داشته باشد، سخت است، اما مسجد اخلاص در واقع یک عبادتگاه منظم برای بسیاری از افرادی است که در این منطقه کار می کنند.

 در این مسجد کوچک اما پاکیزه نمازهای یومیه و نماز جمعه به طور مرتب برگزار می‌شود و مردم حتی در راهروهای آن نماز می خوانند.

موقعیت مکانی این مسجد بسیار عجیب است ، اما جالب اینکه بسیاری از افرادی که در این منطقه معروف توکیو مرتکب کار خطا یا گناهی می‌شوند به این مسجد که خانه امنی برای آنها محسوب می‌شود، می‌آیند و استغفار می‌کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو