Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: مسجد سامع الدین سومین مسجد تاریخی شهر زواره است که قدمت آن به اوایل قاجار می‌رسد. این مسجد در محله‌ای بنام سام میدان قرار دارد که بعضی عقیده دارند که در این محل میدانی به این نام بوده است. نام مسجد نیز به سام میدان معروف است و امروز هم کلمه سام میدان سر زبان‌ها است.

محسن هادی طحان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تاریخچه مسجد تاریخی سامع‌الدین زواره اصفهان گفت: عده‌ای بر این باورند که بانی مسجد سامع الدین، میر سامع الدین طباطبایی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به احداث خیابان به طرف بازار و تخریب بناهای قدیمی در گذشته، اما این مکان مقدس سالم مانده است.

وی افزود: به نقل از شاهدان در زمان احداث خیابان اطراف این مسجد، راننده بولدوزر در حال تخریب بود که خیابان و میدان امام احداث شود. به مسجد که رسید از کنار آن شروع به تخریب کرد، از او خواسته شد که یک قسمت کوچکی از مسجد را تخریب کند که عرض خیابان و پیاده رو با بقیه مساوی شود، اما راننده بولدوزر که ارمنی نیز بود، حاضر به تخریب مسجد نشد و امروزه همه قسمت‌های تاریخی مسجد صحیح و سالم‌مانده است.

این پژوهشگر ادامه داد: مسجدسامع الدین مانند مسجد جامع هزار ساله زواره دارای شبستانی زیبای آجری است که زمستان از آن استفاده می‌شده است.


وی با اظهار تأسف از این که این مکان زیبا در برنامه بازدید گردشگران نبوده و نیست، گفت: این شبستان آجری دارای ۱۲ دهنه و ستون و محراب است. از ویژگی‌های خاص این بنا این است که سقف دهه‌ها و مقرنس‌های آن از نظر آجرچینی و سقف زنی همه با هم متفاوت است و شکل و سبک چهار دهنه از سقف این شبستان در نوع خود در منطقه بی نظیراست، بطوری که برای استحکام بیشتر و هم‌چنین زیبایی، این سقف‌ها به شیوه‌های ترکیبی مقرنس‌ها زده شده است.

به گفته هادی طحان، در دهه‌های اخیر سالنی بر روی آن ساخته شد و کم کم شبستان بصورت متروکه درآمده بود، اما با همت و تلاش قابل تحسین هیأت امنا، مردم و میراث فرهنگی در سال‌های اخیر این شبستان زیبا و قدیمی مرمت شده است و از طرف کوچه پشت عایق بندی شده و داخل آن چاهی حفر گردیده که نم بنا کشیده شود. هم‌چنین کف این شبستان آجر فرش جدید شده است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با هماهنگی میراث فرهنگی و هیأت امنا این مسجد، بازدید از این مسجد و مخصوصاً شبستان زیبای آن در برنامه گردشگران قرار گیرد و با چاپ بروشور و راهنما، این مکان تاریخی را بیشتر شناخته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان از بازدید رایگان موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی استان همزمان با روز معلم خبر داد.

محمدهادی طهرانی‌مقدم در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: همزمان با روز معلم، بازدید از موزه ها، پایگاه‌ها و اماکن تاریخی برای معلمان و اساتید دانشگاهی رایگان خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر در استان ۶ موزه فعال است و محوطه‌ها و پایگاه های تاریخی نیز پذیرای بازدید کنندگان خواهد بود.

وی افزود: موزه خاک در روستای کلپورگان به عنوان تنها موزه زنده دنیا که سفال به صورت کاملاً دستی، بدون چرخ سفالگری و توسط زنان بلوچ ساخته می‌شود نیز پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان است.

به گفته طهرانی‌مقدم، موزه مردم‌شناسی سیستان نیز یکی از مهم‌ترین موزه‌های استان و اماکن دیدنی شهرستان زابل است که به معرفی فرهنگ و تمدن غنی اهالی استان به‌ خصوص مردمان شهر سوخته می‌پردازد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها و اساتید دانشگاهی می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن ‌تاریخی به صورت رایگان بازدید کنند.

وی تصریح کرد: موزه منطقه‌ای جنوب‌شرق واقع در بولوار شهید مطهری زاهدان نیز در این روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ برای بازدید دایر خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!