Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@19:39:56 GMT

سلفی‌‌هایی به بهای حیات یک انسان

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۸۳۶۶

سلفی‌‌هایی به بهای حیات یک انسان

‌یکی از ناهنجاری‌های اجتماعی که دامن‌گیر جوامع بشری به‌خصوص جوانان و نوجوانان بوده‌، پدیده خودکشی است؛ حیات، اولین و عظیم‌ترین نعمتی است که خداوند به انسان عطا فرموده؛ لذا نه تنها دیگران نمی‌توانند صدمه‌ای به آن وارد کنند بلکه خود فرد نیز حق ندارد آن را از بین ببرد؛ نفس انسانی مانند امانت الهی در دست آدمی و آسیب به خود مصداق خیانت در امانت الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاهدات میدانی بیانگر این است که آمار خودکشی در شهر قم افزایش یافته است و هر چند وقت یکبار از گوشه و کنار شهر خبری به گوش می رسد که فلان دختر و یا پسر اقدام به خودکشی کرده‌اند، خواه موفق و یا ناموفق؛ در  جدیدترین نمونه می‌توان به دختر 17 ساله‌ای اشاره کرد که دو روز پیش در نیمه‌های شب در یکی از محله‌های قم قصد خودکشی داشته‌ و به گفته وی مشکلات خانوادگی و بیماری منجر به این تصمیم شده‌ است؛ البته با حضور به موقع نیروهای امدادی، آتش‌نشانی و اورژانس اجتماعی، پس از 40 دقیقه گفت‌وگو با این دختر او را از اقدام خود منصرف کردند.

هدف از این مقال پرداختن به علل خودکشی، زمینه‌های پدیدآورنده و تشدیدکننده آن، راه‌های مقابله و نقش خانواده، مدرسه و جامعه در این مسئله نیست و این خود بحث مستوفایی می‌طلبد؛ آنچه در این نوشتار قصد تعرض بر آن است اینکه در کنار این نوع حوادث اجتماعی و با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، پدیده‌ای به نام سلفی گرفتن رخ‌نمایی می‌کند؛ پدیده‌ای که روزی با هدف ثبت یک خاطره دلنشین از زندگی یک فرد و به اشتراک گذاشتن آن با دیگران ایجاد شد اما امروز در حال تبدیل به پدیده‌ای ناهنجار است. 

به گفته نیروهای امدادی و آتش‌نشانی در زمان وقوع چنین حوادثی وقت و توان این نیروها بیشتر از آن که صرف حادثه اصلی شود صرف متفرق کردن مردم از محل حادثه می‌شود؛ به نظر می‌رسد متقاعدکردن مردم برای سلفی نگرفتن و عدم تجمع در محل حادثه بسی دشوارتر از نجات جان افرادی است که قصد خودکشی دارند و متأسفانه این فرهنگ غربی و وارداتی سلفی گرفتن امروزه بین ایرانیان رواج پیدا کرده‌است.

پدیده سلفی گرفتن در ابتدا ساده و سطحی به نظر می‌رسید و کمتر کسی فکر می‌کرد با عکس گرفتن باعث مرگ خود یا دیگران شود اما آرام آرام رد پای این فرهنگ به موقعیت‌های خطرناک باز شد و در حوادثی مانند آتش‌سوزی پلاسکو، زلزله‌ سرپل ذهاب و سیل شیراز شاهد چنین اتفاقی بودیم و حتی در این سیل بعضی از مردم با سلفی گرفتن در کنار رودخانه‌ها و آبشارها جان خود را از دست دادند.

حجت‌الاسلام رضا مهکام، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با ایکنا از قم، درخصوص فلسفه پدیده سلفی گرفتن مردم گفت: فلسفه اولیه سلفی گرفتن این بود که فرد در منظره‌ای قرار دارد و کسی همراهش نیست که از او عکس بگیرد و او سعی می‌کند از خودش عکس بگیرد تا در فضای مجازی مانند اینستاگرام قرار دهد.

وی با اشاره به این‌که فضای مجازی باعث ایجاد انگیزه‌ برای سلفی گرفتن مردم شده‌ است، بیان کرد: افراد برای این‌که خود را عرضه کنند و نشان دهند که در چه صحنه‌هایی حضور دارند سعی می‌کنند سلفی بگیرند و در معرض دید بقیه بگذارند و لذا این پدیده آرام ارام به موقعیت‌های خطرناک گسترش پیدا می‌کند و در حال حاضر متأسفانه بیشتر شاهد آسیب‌های ناشی از این اتفاق هستیم.

مهکام ادامه داد: برای مثال فردی در بالای قله و یا کنار پرتگاه ایستاده و می‌خواهد سلفی بگیرد، جالب اینجاست که گزارش‌های متعددی در دنیا داریم که افراد به علت سلفی گرفتن در موقعیت‌های خطرناک جان خود را از دست داده‌اند بنابراین سلفی گرفتن تبدیل به فرآیندی شده‌ است که افراد برای خودنمایی و توجه ویژه به خود این کار را انجام می‌دهند.

خودشیفتگی سلفی‌بگیران
این روانشناس اظهار کرد: امروزه روانشناسان با بررسی و تحقیقات گسترده اختلالی به نام «اختلال سلفی گرفتن» را در کتاب بیماری‌های روانی مطرح کرده‌اند و بر اساس این اختلال افرادی که در روز بیش از سه یا چهار بار از خود سلفی می‌گیرند خودشیفته هستند و بیش از اندازه به خود توجه دارند و به دنبال خودنمایی هستند؛ این فرهنگ به نادرستی به صحنه‌های حوادث نیز کشیده می‌شود.

عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) یادآور شد: همان‌طور که به یاد داریم در صحنه‌هایی مانند پلاسکو تعداد زیادی از افراد برای این‌که نشان بدهند در محل حادثه حضور دارند شروع به سلفی گرفتن کردند و با این کار امدادرسانی آتش‌نشانان دچار اختلال شد، بنابراین مهم‌ترین مسئله‌ای که وجود دارد انسان دوست دارد در هر شرایطی به خودش توجه کند و در مواقع ضروری از کمک و امدادرسانی به دیگران غفلت می‌کند.

وی افزود: در صحنه‌های حوادث افراد به جای خودنمایی باید اخلاص و حس همدردی خود را ارتقا دهند و توجه کنند با یک حرکت شاید بتوانند به افرادی که در خطر هستند کمک کنند، در صحنه‌هایی مانند خودکشی، سلفی گرفتن افراد حاضر در صحنه باعث تحریک فردی می‌شود که قصد خودکشی دارد.

وی تأکید کرد: گاهی برخی افراد نمایش خودکشی را انجام می‌دهند و قصد خودکشی ندارند و زمانی که با هجوم توجه از سوی مردم و عکس گرفتن آن‌ها مواجه می‌شود اقدام به این عمل می‌کند و جان خود را از دست می‌دهد.

مهکام با اشاره به اقدام به خودکشی دختر 17 ساله قمی در هفته گذشته گفت: در خودکشی سه عامل اصلی وجود دارد؛ گاهی خود فرد نمی‌تواند با مشکلات کنار بیاید و ضعیف‌النفس است طبیعتاً اقدام به خودکشی می‌کند و لذا باید به جوانان خود آموزش دهیم هنگام مواجهه با مشکلات فکر راه حل باشند و مقاومت کنند اما عامل اصلی و مهم که منجر به خودکشی می‌شود خانواده است زیرا نقش اساسی در تربیت فرزندان دارد و لذا خانواده ها باید در کنار فرزندان باشند و اگر مشکلی پیش آمد از آن‌ها حمایت کنند.

این روانشناس ادامه داد: عامل سوم در پدیده خودکشی اجتماع است، نهادهایی مانند حوزه، رسانه و آموزش و پرورش و.. موظف هستند که با فرهنگ‌سازی مناسب و اطلاع‌رسانی درست مفهوم خودکشی را قبیح جلوه دهند و آسیب‌های این پدیده را تشریح کنند تا این فرهنگ نادرست را که هر فرد در مواجهه با مشکلات فرار را بر قرار ترجیح دهد و به فکر خودکشی باشد، از جامعه دور کنند.

قرآن کریم در آیه شریفه 32 سوره مائده «...وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ...» نجات جان یک انسان را به منزله نجات همه بشریت می‌داند؛ وقتی جان یک انسان اینقدر اهمیت دارد به بازی گرفتن آن برای اینکه یک عکس سلفی داشته باشیم بازیچه قرار دادن زندگی و سعادت دنیا و آخرت خود و دیگران نیست؟.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم خودکشی سلفی ها سلفی گرفتن سلفی گری سیل زدگان زلزله زدگان خبرگزاری بین المللی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به بازگشت قیمت طلا در بازارهای جهانی از مسیر صعود با شیب تند، از کاهش قیمت‌ سکه و طلا در بازار داخل خبر داد.

نادر بذرافشان در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت اونس جهانی طلا میانگین ۴۴ کاهش اونس جهانی طلا را داشتیم؛ البته میزان کاهش تا ٨٠ دلار هم رسید اما نوسانات طی دو روز اخیر، این میزان کاهش را کمتر کرد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: به‌تبع روند نزولی قیمت‌ها در بازارهای جهانی و همچنین باتوجه به آرامش در بازار ارز داخلی و نوسانات حداقلی نرخ ارز در داخل و همچنین نبود هیجان در اخبار سیاسی و اقتصادی جهان، بازار سکه و طلای داخلی نیز به‌دور از هرگونه التهاب، روند کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده است.

١.١۵٠ میلیون تومان از بهای سکه و ١۵۵ هزار تومان از بهای طلا ریخت 

وی در رابطه با قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در آخرین معاملات پایانی هفته و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١۵٠ هزار تومان کاهش قیمت‌ نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) به ۴٢ میلیون و ١۵٠ هزار تومان رسید. سکه تمام طرح قدیم نیز با یک میلیون کاهش در پایان هفته ٣٩ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شد. نیم سکه در آخرین معاملات پایانی هفته ٢۴ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ١۴ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شدند که به ترتیب نیم سکه ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ٧٠٠ هزار تومان ارزان‌تر از ابتدای هفته بوده است. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته، شش میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

بذرافشان ادامه داد: هر مثقال طلای ١٧ عیار با ۶٧٠ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته به ١۵ میلیون و ٣٢٠ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ١۵۵ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته، سه میلیون و ۵٣٩ هزار تومان مبنای معاملات طلا قرار گرفت.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه در یک هفته اخیر تغییر چندانی نداشت. نوسانات افزایشی یا کاهشی داشت اما در مجموع تغییر خاصی نداشت؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، هر قطعه‌ سکه هفت میلیون و ۵٠٠ هزار تومان دارای حباب بوده است. 

این مقام صنفی در پایان بر رکود حاکم بر بازار و نبود تقاضا تاکید و نسبت به ادامه‌ی این روند که از سال گذشته بر بازار حکمفرما شده و از ابتدای سال جاری نیز تشدید شده است، ابراز نگرانی کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از نجات افراد در حال خودکشی
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • (عکس) سلفی ستاره ایرانی با بلاگر مشهور ژاپنی
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت