Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان گفت: برخی افراد، کشاورزان این شهرستان را متهم به مصرف بیش از حد آب می‌کنند در حالی که ادعای کشاورزان این شهرستان و برخی کارشناسان آن است که نه تنها این شهرستان مصرف کننده بیش از حد آب نبوده بلکه زایش آب در اراضی باعث شده آب مازاد به رودخانه باز گردد.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، همایون حاتمی در نشست با مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان و مسئولان و صنف کشاورزان این شهرستان اظهار کرد: حداکثر پتانسیل و ظرفیت کشت برنج در شهرستان لنجان یک هزار و ۹۰۰ هکتار بوده که این میزان اراضی نسبت به پتانسیل ۲۳ هزار هکتاری کشت برنج در استان اصفهان بسیار محدود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به نگاه کشاورزان و مسئولان شهرستان لنجان در خصوص مصرف بهینه آب در حوزه کشاورزی اقدامات بسیار بزرگی در سال‌های گذشته بر روی اراضی کشاورزی این منطقه انجام گرفته و ۹۵ درصد از اراضی شهرستان لنجان تجدید و نوسازی شده‌اند و میلیاردها ریال اعتبار برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی هزینه شده است.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان تصریح کرد: با تجدید و نوسازی اراضی کشاورزی در شهرستان لنجان اشتغال قابل توجهی نیز در حوزه کشاورزی در این منطقه ایجاد شده که متناسب با بحث مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت بوده است.

وی یکی از دغدغه‌های جهاد کشاورزی را دغدغه تغییر کاربری اراضی کشاورزی دانست و ادامه داد: جهاد کشاورزی متولی حفظ منابع پایه تولید است و بخشی از منابع پایه کشاورزی، خاکی است که در اراضی کشاورزی وجود دارد و به عنوان یک سرمایه و امانت به دستان ما سپرده شده و باید از این امانت به خوبی برای نسل‌های آینده حفاظت کنیم و چنانچه از پتانسیل تولید خارج شویم قطعا وابستگی به تولیدات محصولات کشاورزی رقم خواهد خورد.

حاتمی اضافه کرد: پتانسیل کشت برنج از یک سو و تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی از سوی دیگر مانعی برای تغییر اراضی کشاورزی بوده و این مسئله باید مورد توجه کارشناسان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان نسخه‌ای کلی برای کشاورزی در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور پیچید، عنوان کرد: با توجه به اینکه محدودیت‌هایی در بحث منابع آب وجود دارد، شهرستان لنجان در ارایه طرح الگوی کشت جایگزین پیشتاز بوده در حالی که وضعیت شهرستان لنجان به لحاظ کیفیت و موقعیت اراضی کشاورزی، بافت خاک و میکروکلیمایی حاکم بر آن بسیار خاص است.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد آب در کشت برنج در اراضی کشاورزی شهرستان لنجان وجود ندارد چراکه این اراضی در بستر رودخانه زاینده رود واقع شده و بازچرخانی آب در آن اتفاق می‌افتد.

وی افزود: کشاورزان شهرستان لنجان مطرح می‌کنند مصرف آب در اراضی کشاورزی این شهرستان با آمار کلی ارایه شده بسیار متفاوت است و با توجه به ارایه نظرات کارشناسی متناسب با این موضوع با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور، طرحی پایلوت در منطقه اجرا خواهیم کرد تا این واقعیت را به منصه ظهور برسانیم.

حاتمی تصریح کرد: اراضی کشاورزی شهرستان لنجان به دو دسته تقسیم می شوند، دسته نخست اراضی بستر رودخانه است که با رهاسازی آب در رودخانه زاینده رود و افزایش دبی آب انجام کشت بجز محصولاتی که مقاومت به شرایط ماندآبی داشته باشند مقدور نیست و مساحت تخمین زده اراضی بستری شهرستان لنجان هزار و ۱۰۰ هکتار است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی کشت برای این قبیل اراضی به دلیل شرایط ماندآبی اراضی بسیار سخت بوده و قطعا در صورت انجام برخی کشت‌ها تخریب کشت رقم خواهد خورد.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان اضافه کرد: بخش دیگر اراضی شهرستان لنجان که در زمره اراضی کشت برنج در این شهرستان هستند، قابلیت برنامه ریزی برای کشت جایگزین برنج را دارند که حدود ۸۰۰ هکتار است و طی سال‌های گذشته با درایت مسئولان امر ۳۲ محصول با تفکیک برآورد اقتصادی، مصرف آب و... به استان ارایه کرده‌اند که این مهم توسط استان به دیگر شهرستان‌ها نیز ارایه شده و این مهم نشان از پیشتاز بودن شهرستان لنجان در این حوزه دارد.

وی با بیان اینکه محصولات گلخانه‌ای الزامی چون تامین و تداوم آب دایم را دارد، عنوان کرد: کشت جایگزین برنج نیازمند برخی الزامات همچون تامین به موقع محصولات اصلاح شده کشاورزی، امکان خرید تضمینی و بازاریابی فروش محصول، تسهیلات کم بهره برای کشاورزان و مهمترین نکته تامین آب مورد نیاز محصولات و برنامه زمانبندی شده با تاریخ کاشت و حجم مشخص است که اگر این مسایل رعایت نشود قطعا کشتی نمی‌توان انجام داد.

حاتمی گفت: برخی افراد، کشاورزان شهرستان لنجان را متهم به مصرف بیش از حد آب می‌کنند در حالی که ادعای کشاورزان این شهرستان و برخی کارشناسان آن است که نه تنها این شهرستان مصرف کننده بیش از حد آب نبوده بلکه زایش آب در اراضی کشاورزی و پله کانی بودن این اراضی باعث شده آب مازاد از اراضی به رودخانه باز گردد.

وی متذکر شد: زمانی که آب در رودخانه زاینده رود جاری نبود و چند روز از بسته شدن سد زاینده رود می‌گذشت هفت متر مکعب آب در رودخانه زاینده رود در شهرستان لنجان جاری بود از این رو انتظار می‌رود سازمان آب منطقه‌ای در ورودی و خروجی شهرستان لنجان اندازه گیری حجمی رودخانه را انجام دهد تا ادعای مصرف بیش از حد آب در این شهرستان و حتی زایش آب در اراضی کشاورزی شهرستان لنجان تعیین تکلیف شود.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان یادآور شد: در مصوبه هیئت دولت آمده که کشت جایگزین برنج در سه سال اتفاق بیفتد و تحقق این مسئله نیز الزاماتی چون تامین مابه‌التفاوت سود خالص کشت جایگزین با کشت برنج، اعطای تسهیلات بلاعوض و کم بهره به کشاورزان، مشارکت نهادها در اغناء کشاورزان و... دارد تا کشت جایگزین محقق شود.

وی تاکید کرد: اگر متولیان امر مدیریت رودخانه زاینده رود سهمیه آب اراضی کشاورزای حاشیه زاینده رود را براساس آب موجود و ذخیره سد، حق آبه کشاورزان براساس سطح اراضی موجود بدون در نظر گرفتن نوع کشت، کسر سهمیه آب شرب و صنعت به صورت حجمی اعلام و به تدریج در فصل کشت در اختیار کشاورز قرار دهند در مرحله بعد جهاد کشاورزی با همکاری کشاورزان براساس سهمیه در نظر گرفته شده برنامه ریزی لازم را جهت کشت محصولات سازگار با منطقه انجام خواهد داد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی رودخانه زاینده رود زاینده رود شهرستان کشت برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۹۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود

حمید قلی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان خنداب گفت: ۱۳ هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد که ۷۲۰۰ هکتار آن تاکستان انگور است.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید انگور در این شهرستان، کارگاه‌های آموزشی در طول سال به منظور افزایش دانش کشاورزان، ارزآوری برای کشور و شهرستان و افزایش میزان تولید محصولات باغی به فراخور زمان برگزار می‌شود.

قلی پور افزود: اواخر سال گذشته، نخستین همایش تخصصی انگور با حضور یک پژوهشگر برتر متخصص حوزه انگور کشور و عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در غالب کارگاه، به صورت تئوری و عملی با حضور باغداران در روستای ای جان برگزار شد که خوشبختانه بازخورد قابل قبولی به همراه داشت.

وی با اشاره به محتویات آموزشی این همایش گفت: اصول تغذیه، اصول کود دهی، فرم دهی، مبارزه با هرس و ایجاد باغات داربستی بخشی از موارد آموزشی این کارگاه بود.

۱۳ هزار تن گندم مازاد تولید شد

مدیر جهاد کشاورزی خنداب تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، نزدیک به ۱۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تولید شد که توسط مراکز خرید این شهرستان خریداری شد و خوشبختانه رکورد خوبی در حوزه تولید محصولات زارعی (گندم) بود.

قلی پور با اشاره به کشت پاییزه در شهرستان خنداب گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، به میزان ۳ هزار تن گندم آبی، ۵۷۰۰ هکتار گندم دیم، ۳ هزار هکتار جوآبی و نزدیک به ۹۰ هکتار کلزا کشت شد.

وی با بیان اینکه شهرستان خنداب در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد، گفت: در صورت نبود بلایای طبیعی سالیانه به طور میانگین ۲۵ تا ۳۰ هزارتن کشمش برداشت می‌شود و این میزان تولید شهرستان خنداب را در سطح کشور حائز رتبه کرده است.

فعالیت ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی در خنداب

مدیر جهاد کشاورزی خنداب در خصوص مراکز صنایع تولیدی در این شهرستان گفت: در سطح شهرستان خنداب ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت ۷ هزار تن مستقر است اما تولید محصول در این شهرستان، بیش از ظرفیت این صنایع تبدیلی است که در این راستا یک واحد صنایع تبدیلی در روستای آغداش در حال ساخت است.

قلی پور ادامه داد: ۲ واحد صنایع تبدیلی نیمه کاره نیز در حال ساخت است که امید می‌رود از محل تبصره ماده ۱۸ که امسال ابلاغ می‌شود این واحدها تکمیل و وارد چرخه تولید شوند.

وی در خصوص فعالیت کارگاه‌های میوه خشک کن در شهرستان خنداب نیز گفت: این کارگاه‌ها در غالب مشاغل خرد خانگی در سطح شهرستان در حال احداث است که کار فرآوری کشمش را انجام می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب افزود: همچنین در خصوص سایر فرآورده‌ها همچون شیره انگور اقدامات خوبی در حال انجام است و علاوه بر کارگاه‌هایی که در غالب مشاغل خانگی خرد در حوزه شیره انگور فعال هستند، یک واحد تولیدی شیره انگور و سایر فرآورده‌های آن در حال راه اندازی است.

صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی که در سطح شهرستان فعال هستند، انجام می‌شود که به طور حتم ارز آوری بالایی برای شهر و کشور خواهد داشت.

قلی پور افزود: ظرفیت تولید این ۲ واحد تولیدی حداقل ۷ هزار تن است اما تولید شهرستان بیش از این مقدار است که به کشورهای روسیه، ترکمنستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات قابل توجه در راستای حمایت از منافع کشاورزان و هویت بخشی کشاورزان، راه اندازی اتاق صنف کشاورزان این شهرستان است که با این اقدام، نماینده این قشر می‌تواند در مجامع ملی و استانی به منظور پیگیری مشکلات آنها حضور داشته باشد و مسؤولان به عنوان تسهیلگر در کنار باغداران خواهند بود.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب همچنین از راه اندازی اتاق فکر کشاورزان در محل جهاد کشاورزی این شهرستان با حضور کشاورزان پیشرو و عضو اتحادیه در بهار امسال به منظور حمایت از بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.

کد خبر 6097736

دیگر خبرها

  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • فیلم وضعیت رودخانه دز پس از طغیان روزهای اخیر
  • (ویدئو) رودخانه دز طغیان کرد
  • دز طغیان کرد + ویدئو
  • ‌رودخانه دز طغیان کرد + فیلم
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب