Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@16:29:38 GMT

گزارش ایکنا از بررسی ابعاد سیل اخیر در جلسه علنی مجلس

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۹۵۷۴

گزارش ایکنا از بررسی ابعاد سیل اخیر در جلسه علنی مجلس

به گزارش ایکنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح امروز، یکشنبه 25 فروردین‌ماه، خود در حال بررسی ابعاد سیل اخیر در کشور، خسارات و نحوه جبران آن باحضور چند تن از وزرا و مسئولان دولتی هستند.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو در این جلسه بیان کرد: فراموش نکنیم در حوزه‌هایی که سیل رخ داد به دلیل ظرفیت مخازن و حجم سیلاب‌ها شرایط نامناسبی برای پایین دست ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل هیئت بررسی و تدوین گزارش سیل‌ها صادر شده و سازمان‌های اجرایی توانسته‌اند در پاسخگویی به حادثه و بازگردانی شرایط به نحو مطلوبی عمل کنند.

وی افزود: یک و نیم درصد روستاهای خسارت دیده به دلیل عدم دسترسی برق ندارند و همچنین یک و نیم درصد روستاها با مشکل برقراری شبکه آب مواجه هستند و بالغ بر دو هزار و صد میلیارد خسارت به شبکه‌ها وارد شده است.

اردکانیان در ادامه  با اشاره به اینکه امیدواریم تا سال 1400، به میزان 75 هزار کیلومتر حریم بستر رودخانه‌ها تعیین شود، اظهار کرد: موضوع سیلاب همانند موضوع مدیریت آب میان بخشی است، لذا ساده‌سازی و توجه به یک بخش آن فرصت را از ما می‌گیرد.

حجتی؛ وزیر جهاد کشاورزی نیز ضمن ارائه گزارشی درباره میزان خسارت به زمین‌های کشاورزی، باغ‌ها، دام‌ها و ... اظهار کرد: در جلسه‌ای که عصر امروز در هیئت دولت برگزار می‌شود، مصوبه‌ای درباره چگونگی تأمین خسارت مناطق سیل‌زده خواهیم داشت و امیدواریم با مصوبات دولت بتوانیم آلام مردم را کاهش دهیم.

اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز سخنران بعدی بود که در گزارش خود اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی به لحاظ مسئولیتی که دارد در ایام نوروز ستاد سفرهای نوروزی را تشکیل می‌دهد و همواره فعال‌ترین دوره خدمتی همکاران ما در بخش‌های خصوصی و عمومی بوده است. در سال جاری سیلاب باعث شد همکاران ما با همت مضاعفی نقش خود را ایفا کنند؛ به گونه‌ای که ما امسال هم‌زمان در طول ایام نوروز از 17اسفندماه تا 26 فروردین در 24 استان و 213 شهرستان و 269 شهر با سیلاب مواجه شدیم.

وی یادآور شد: بخش مهم وظیفه ستاد بحران در وزارت راه و شهرسازی این بود که این ستاد به صورت شبانه‌روزی به عنوان یک عضو فعال نقش ایفا کرد و با اطلاعیه و هشدارهای هواشناسی که ارائه شد، وزارت راه و شهرسازی در همه سرفصل‌های حمل و نقل به مقابله با سیل پیش قدم شد.

وزیر راه و شهرسازی در پایان سخنان خود تأکید کرد: موضوع مهمی که امروز در دستور کار قرار دارد و در شورای عالی شهرسازی به آن خواهیم پرداخت، جانمایی شهرها و روستاها و حریم رودخانه‌ها است. با توجه به مطالعات هیدرولوژیکی که قبلاً وجود داشته است، طرح‌های جامع را مجدداً مرور خواهیم کرد که با این دبی جدید که رودخانه‌ها تجربه کردند، ببینیم چه میزان با محاسبات مهندسی ما انطباق دارند، تا اگر نیاز باشد در محاسبات خود بازنگری کنیم.

سیدحمیدرضا کاظمی، منتخب مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن تشکر از مردم ایران بابت همراهی با مردم سیل‌زده استان لرستان گفت: البته گله جدی مردم حوزه انتخابیه این است که خدمات امدادرسانی هوایی به خوبی انجام نشده است. تعداد ده روستا باید جا به جا شوند و ارتباط چهل روستا نیز قطع است.

وی افزود: واحدهای مسکونی و تجاری بسیاری تخریب شده‌اند و راه پلدختر به کرمانشاه هنوز وصل نشده است. کلیه زیرساخت‌های در روستا و شهر قطع شدند و با تلاش مسئولان فعلاً وصل شده‌اند اما زیرساخت‌ها از بین رفته‌اند.

کاظمی اظهار کرد: بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان خسارت به مردم پلدختر وارد شده است لذا مطالبه مردم احیای جاده قدیم پلدختر به خرم آباد و لایروبی رودخانه‌ها و سدهای منطقه و همچنین طرح‌های آبخیزداری توسط جهاد، اسکان موقت مردم توسط هلال احمر، استمهال وام‌ها و دیگر هزینه‌ها است تا ثبات در زندگز مردم ایجاد شود.

همایون یوسفی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با اشاره به ضرورت جبران خسارات گفت: باید معافیت‌های مالیاتی برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شود. همچنین لایروبی کارون از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بنایی، نماینده گناباد در ادامه اظهار کرد: متأسفانه در حوزه زیرساخت‌ها بعضاً کم گذاشته‌ایم. حاشیه رودخانه‌ها تخریب شده و این نیازمند ورود قوه قضائیه دارد. از سال 75 تاکنون در کشور با خشکسالی مواجه هستیم و این نیاز به بررسی دارد، چرا که لایروبی رودخانه‌ها کم شده است.

وی افزود: متأسفانه در این سال‌ها یک و نیم میلیون از جنگل‌های شمال تخریب شده است. امروزه 28 استان 269 شهر و چندین هزار روستا دچار خسارت جدی شده و پرداخت خسارت آن‌ها از توان دولت خارج است لذا باید مردم و نهادهای بین‌المللی در کنار دولت قرار گیرند.

متخب مردم گناباد اظهار کرد: در خراسان رضوی هم خساراتی بالغ بر 300 میلیارد تومان وارد شده که نیاز به توجه جدی دارد لذا از دولت محترم تقاضا داریم به قول‌هایی که به مردم داده است عمل کند.

ساعدی، نماینده سوسنگرد و رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در ادامه بیان کرد: امروز خوزستان برای زنده ماندن تلاش می‌کند؛ خوزستانی که دیروز در برابر گلوله دشمن مقاومت کرد و الان در برابر سیل بی‌تدبیری مقاومت می‌کند اما تاریخ این را فراموش نخواهد کرد.‌
وی افزود: هواشناسی امروزه تغییرات آب و هوایی را چند ماه قبل پیش‌بینی می‌کند و در ماه‌های اخیر نیز پیش‌بینی خود را اعلام کرده لذا باید وزارت نیرو با کار تخلیه سدها را از قبل انجام می‌داد. وزارت کشور نیز باید به استان‌ها ابلاغ می‌کرد اما باغ این توجیه که اطلاع‌رسانی باعث نگرانی مردم خواهد شد و صنعت گردشگری و هتلداری آسیب می‌بیند چنین کاری انجام داده نشد.

وی خطاب به رئیس مجلس اظهار کرد: مردم مجلس را نمی‌بخشند اگر با این تساهل و بی‌تفاوتی عمل کنیم لذا باید همه تلاش خود را انجام دهیم که خسارات وارده جبران شود.

نبی هزارجریبی، نماینده گرگان در مجلس، سخنران بعدی بود که اظهار کرد: مافیای آب در کشور بیداد می‌کند. از وزیر نیرو می‌خواهم که امسال استفاده از آب برای کشاورزان رایگان و پرورش ماهی در سدها ممنوع شود.
وی تأکید کرد: مردم ما قشر محرومی هستند لذا درخواست دارم وام‌های آن‌ها بخشیده شود.

محمدرضا ملکشاهی، نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس، به عنوان سخنران بعدی گفت: قطعاً سوءتدبیرهای زیادی رخ داده است. وزیر کشور در برنامه تلویزیونی گفت اگر در لرستان سدهای مختلف ساخته می‌شد چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد. باید از ایشان تشکر کنم اما لازم است ایشان مراقب کارشناسان نفوذی باشند چراکه برخی از پروژه‌ها در این استان متوقف شد.

وی افزود: همه استان لرستان درگیر سیل بوده است و تعداد 35 هزار واحد مسکونی تخریب شده است لذا از دولت محترم درخواست دارم نسبت به جبران خسارات مردم اقدام کند.

رنجبرزاده، نماینده همدان در ادامه گفت: ستاد مدیریت بحران در این ایام همه تلاش خود را به کار گرفت اما گله‌مندی هم زیاد است، چراکه پیش‌بینی‌ها به خوبی انجام نشد و متأسفانه خسارات سنگینی به روستائیان و سایر مردم وارد شد.
وی افزود: استان همدان، سومین استان پر بارش کشور بود اما به علت تلاش دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی و همه مردم، کمترین آسیب به مردم وارد شد اما خسارات مالی به علت بارش‌های سنگین به مردم زیاد است و بیش از 3 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده و بیش از 80 میلیارد تومان خسارت به ابنیه و راه‌های مواصلاتی وارد شده است و دام‌های زیادی تلف شده است.
نماینده مردم همدان اظهار کرد: پنج نفر نیز بر اثر سیل جان خود را از دست دادند و یکی از آثار تاریخی ملایر تخریب و بیش از هشت هزار واحد مسکونی به خاطر بارش باران و عدم مقاوم‌سازی، تخریب شدند یا آسیب دیدند.

بهرام نیا، نماینده نهاوند نیز به ارائه گزارشی از خسارات وارده به حوزه انتخابیه خود پرداخت و گفت: میزان بارندگی استان همدان در مقیاس ملی بیشترین میزان بارش و بیشترین بارش در استان مربوط به شهرستان نهاوند بود. متأسفانه به علت جاری شدن سیل ناشی از بیش از 160 میلی‌متر بارندگی در 24 ساعت، باعث خسارت بسیاری در شهرستان نهاوند شد.
وی تأکید کرد: هزار واحد نیاز به نوسازی دارد و خسارت زیادی در حدود 170 میلیارد تومان به این شهرستان وارد شده است لذا درخواست دارم که دولت توجه ویژه به این شهرستان داشته باشد.

خبر در حال تکمیل است....

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا سیاست و اقتصاد مجلس سیل وزرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۹۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم

همزمان با برگزاری تجمعات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب دانشجویان توسط نیرو‌های امنیتی نشستی با موضوع واکنش دانشگاهیان آمریکا به وضعیت مردم فلسطین از منظر حقوق بشر در دانشگاه قم برگزار شد.

محمد ستایش پور، دبیر علمی این نشست با بیان اینکه مبانی و اصول حقوق بشر در دنیا آمریکایی سازی شده است گفت: حتی آمریکا حقوق بشری را که توسط خودش تدوین شده و به دنیا ارائه می‌شود را هم در مواجهه با مسئله فلسطین و حقوق معترضان دانشگاهی خود نقض می‌کند و در رویارویی با مسئله حقوق بشر با سیاست‌های دوگانه رفتار می‌کند.

همچنین غلامعلی قاسمی، دانشیار گروه حقوق بین‌الملل دانشگاه قم با بیان اینکه فشار افکار عمومی می‌تواند بر سیاست‌های سران کشور‌های اروپایی و آمریکا در خصوص پایان جنگ غزه تاثیرگذار باشد، گفت: تجمعاتی از این دست می‌تواند به کاهش حمایت‌های همه جانبه سران کشور‌های غربی و آمریکایی از رژیم صهیونیستی منجر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • گزارش ایرنا از راستی آزمایی خبر بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • قالیباف: دست لابی‌های پنهان را در مجلس یازدهم بستیم
  • مجلس هفته آینده جلسه علنی ندارد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم