Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مسابقه، از تاریخ اعلام فراخوان تا آخرین روز مهلت ارسال آثار به اولین دوره مسابقه فیلمنامه نویسی کوتاه، ۹۰ فیلمنامه از شهرهای گوناگون ایران از جمله مشهد، قم، تبریز، خرم آباد، اصفهان، اراک، تهران، ۳ فیلمنامه از فرانسه و یک اثر از اسپانیا ارسال شده است.

با بررسی آثار خوانده شده، چند نکته جلب توجه می‌کند:

۱- ۲۹ نفر از شرکت‌کنندگان که یک سوم کل آن را شامل می‌شوند، زنان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- مضامین و درونمایه فیلمنامه‌ها پیرامون مسائل اجتماعی در متن زندگی شهری از جمله سوء‌استفاده و کلاهبرداری برخی از شهروندان از دیگران، بحران‌های زناشویی، فروپاشی خانواده‌ها در اثر فقر، نقش و حضور مذهب در خانواده‌ها به ویژه در شهرهای کوچک و روستاها است.

۳- نویسندگان به ندرت به مسائل امیدوار کننده و نکات مثبت و شاد در جامعه امروز پرداخته بودند. در اغلب آثار فیلمنامه‌نویسان رگه‌هایی از یاس، ناامیدی و تیره‌روزی به چشم می‌خورد. در این آثار نکاتی مثل دوستی، همیاری و دستگیری از دیگران، ماجراهای عاشقانه‌های بسیار کم‌رنگ بود. جالب است اشاره کنیم این موضوعات در فیلم‌های سال‌های اول انقلاب جای خاصی را به خود اختصاص داده بود.

فهرست نامزدها:

از ۹۰ اثر دریافت شده، فیلمنامه‌های زیر به مرحله نامزدهای نخستین دوره این مسابقه راه یافتند.

«یونس» علی سجودی زاده

«احتضار» فائزه قاسمی مهربان

«بگو، اکشن» آذر طالقانی

«خط عابر پیاده» ارمغان فلاح

«خانه کوچک امن» فرزانه مرادی

«تدفین» محمد تنابنده

«هیولا» نیما رحیم پور

«زبانم لال» علی اکبر فتاح زاده

«صدائی برای نشنیدن» امیر حاج حسینی

«یک دستور پخت آشپزی» سیاوش مقدم چکاری

اسامی ۳ برنده اول، دوم و سوم در طول روزهای جشنواره کن ۱۵ تا ۲۵ ماه مه ۲۰۱۹ برابر با ۲۵ اردیبهشت تا ۴ خرداد ۱۳۹۸ در جلسه‌ای در کن اعلام می‌شود.

کد خبر 4590207 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: فیلمنامه نویسی مسابقه فیلم کوتاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۰۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل آستر درگذشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، پل آستر نویسنده مشهوری که ۳۴ عنوان کتاب در کارنامه دارد و تقریبا بیشترشان به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند، بر اثر ابتلا به سرطان در ۷۷ سالگی از دنیا رفت.

وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

جایگاه او به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان آمریکایی با مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط با هم که به عنوان «سه‌گانه نیویورک» منتشر شد، تثبیت شد. این ۳ کتاب شامل «شهر شیشه ای» (۱۹۸۵)، «ارواح» (۱۹۸۶) و «اتاق قفل شده» (۱۹۸۶) هستند. کتاب‌های سه‌گانه برای پرداختن به پرسش‌های اگزیستانسیال، با موضوع رمان پلیسی بازی می‌کنند.

جویس کارول اوتس، رمان‌نویس، در سال ۲۰۱۰ نوشت، آستر برای «داستان‌های پست مدرنیستی بسیار شیک و معمایی‌اش که در آن راوی‌ها بندرت قابل اعتماد هستند و بستر داستان دایم در حال تغییر است، شناخته شد».

داستان های او اغلب با مضامین تصادف، شانس و سرنوشت بازی می کنند. بسیاری از قهرمانان او خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

منتقد مایکل دیردا درباره آثار آستر می‌نویسد: از زمان «شهر شیشه‌ای»، اولین جلد از سه‌گانه‌اش در نیویورک، آستر سبکی شفاف و اعترافی را به کمال رساند، سپس از آن برای نشان دادن قهرمانان سرگردان در دنیایی به ظاهر آشنا استفاده کرد که به تدریج با تهدیدهای مبهم و توهم احتمالی، مملو از ناراحتی فزاینده می‌شوند.

آستر خالق ۱۸ رمان بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.

او بعدها خودش فیلمنامه‌هایی نوشت که با فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو شروع شد. وی با این فیلمنامه جایزه معتبر ایندپندنت اسپرایت را برای بهترین فیلمنامه اول کسب کرد.

همکاری او با وانگ ادامه پیدا کرد و این دو به طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کردند که دوباره کایتل و اسپوزیتو به همراه لو رید، میرا سوروینو و مدونا در آن بازی کردند. آستر در نوشتن فیلمنامه «مرکز جهان» اثر وانگ نیز نقش دارد.

سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد.

رمان «۴۳۲۱» آستر در سال ۲۰۱۷ در فهرست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت.

کد خبر 6093756

دیگر خبرها

  • دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران برگزار می‌شود
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • پُل آستر درگذشت
  • پل آستر درگذشت
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • درخواست باشگاه سپاهان برای دیدار با پرسپولیس
  • نامه باشگاه سپاهان در آستانه بازی با پرسپولیس
  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری