Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: امیدواریم هر چه زودتر و در آینده ای نزدیک، رشته حقوق و محیط زیست در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تاسیس شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمدرضا تخشید روز یکشنبه در همایش فرصت های حقوقی حفاظت و احیای دریاچه ارومیه در دانشگاه تهران، افزود: دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران علاقه مند است نقش قابل توجهی در رابطه با مسائل مربوط به محیط زیست داشته باشد و این همایش با موضوع دریاچه ارومیه نیز به این علاقه برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تأکید کرد: علاقمند هستیم تا رشته حقوق و محیط زیست در این دانشکده ایجاد شود، همچنین تلاش می‌کنیم تا یک گروه تحقیقاتی در خصوص مسائل زیست محیطی در این دانشکده شکل گیرد.
تخشید اظهار داشت: دیدگاه های مختلفی در خصوص مشکلات محیط زیستی در جهان مطرح است که بیشتر آنها را می‌توان در دو گروه گنجاند.
وی افزود: یک گروه از دانشمندان مربوط به حقوق محیط زیست بر این باورند که مشکلات ایجاد شده در محیط زیست اعم از تغییرات اقلیم، گرم شدن زمین و ذوب شدن یخ ها که بیشتر ساخته دست بشر است، به علت استفاده بی‌رویه از منابع طبیعی، نابودی جنگل ها و استفاده از نفت و گاز بوده که به محیط زیست آسیب وارد کرده است.
وی افزود: در جامعه آمریکا بیشتر افرادی که در این گروه قرار می گیرند، با تحصیلات بالاتر و روشنفکر هستند.
تخشید ادامه داد: تفکر دیگری مقابل این ایده قرار گرفته و معتقد است تغییرات اقلیمی و خرابی هایی که در محیط زیست ایجاد شده، یک روند طبیعی در کره زمین است. بیشتر افراد این گروه در آمریکا کسانی هستند که رابطه نزدیک با شرکت های چند ملیتی ،شرکت های نفت و گاز و کارخانجات تولیدی دارند که بیشتر جمهوری خواه هستند.
وی گفت: زمانی که ترامپ از حزب جمهوری خواه بر روی کار آمد، ابتدا از معاهده پاریس که یک توافق محیط زیستی بود خارج شد و در بسیاری موارد نیز قوانین و دستورالعمل هایی که حافظ محیط زیست بودند را لغو کرد.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تهران افزود: به عنوان مثال در زمان اوباما قرار بود خط لوله ای نفتی از کانادا از طریق دریا به آمریکا منتقل شود که مورد مخالفت قرار گرفت اما دولت ترامپ مجوز اجرای آن را صادر کرد.
تخشید گفت: گفته می‌شود 97 درصد جامعه علمی بر این باورند که بشر در مشکلات محیط زیستی نقش داشته است ولی برخی این درصد را قبول ندارند اما در یک تحقیق علمی مشخص شد که 80 تا 90 درصد جامعه علمی بر این باورند که بی‌تدبیری دولت ها و مردم باعث شد تا به این نقطه از محیط زیست در دنیا برسیم که در ایران نمونه بارز آن وضعیت دریاچه ارومیه است.
وی گفت: دریاچه ارومیه تا چند سال اخیر به سمت نابودی کامل پیش می رفت اما با ایجاد ستاد احیای دریاچه ارومیه و انجام یک سری کارها و همچنین بارش های امسال روند رشد قابل توجهی در تراز آب این دریاچه را شاهد هستیم.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در پایان اظهار داشت: بارندگی‌های اخیر خسارت‌های زیادی به برخی استان‌های کشور وارد کرده اما به افزایش تراز آب دریاچه ارومیه کمک زیادی کرده است و این بارندگی ها باعث شد تا دریاچه به بیش از یک دهه قبل خود برگردد. امیدواریم دستاوردهای این همایش بتواند راهگشای مجریان محیط‌زیست در کشور باشد.
علمی ** ٩٠١4**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست دانشگاه تهران تاسيس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۱۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست