Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@07:45:01 GMT

برگزاری پرشکوه برنامه های هفته هنر انقلاب اسلامی در فارس

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۲۹۳۹

برگزاری پرشکوه برنامه های هفته هنر انقلاب اسلامی در فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید فرجی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: استقبال از رویدادها بیش از حد انتظار بوده است.

وی افزود: در ابتدا شهرستان‌های فارس ۲۷۷ برنامه پیش بینی کرده بودند که به نظر می‌رسد با توجه به استقبال صورت گرفته این آمار در طول اجرا به نحو قابل توجهی افزایش داشته است.

دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب اسلامی فارس ادامه داد: اهتمام جدی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، استانداری فارس علی الخصوص معاونت سیاسی اجتماعی و اداره کل امور فرهنگی اجتماعی و دستگاه‌های عضو ستاد استان جای تقدیر فراوان دارد

وی گفت: توجه جدی ائمه جمعه سراسر استان، فرمانداران در جایگاه ریاست ستادهای شهرستانی و رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی در مقام دبیران ستادهای شهرستانی از جمله دلایل این موفقیت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرجی از همکاری کانون‌های بسیج هنرمندان به عنوان دبیران اجرایی ستادهای شهرستانی تقدیر کرد و گفت: نظم و توجه ستادهای شهرستانی امسال به مراتب چشمگیرتر از سال‌های گذشته بوده و جای تقدیر دارد.

وی تصریح کرد: توجه ویژه ستاد استان و ستادهای شهرستانی به شعار امسال استان فارس یعنی نقش هنر در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی جای تقدیر و تشکر دارد.

دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب اسلامی فارس گفت: امیدواریم این تلاش تا پایان نیز به همین کیفیت ادامه داشته باشد و در مراسم اختتامیه که دوشنبه ۲۶ در سینما فرهنگ واقع در مرکز اسناد برگزار می‌شود نیز شاهد پایانی خوش برای این تلاش‌ها باشیم.

وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم در پایان این هفته فرصتی جدی داشته باشیم تا از ستادهای برتر تقدیر کنیم و گزارش جامع فعالیت‌های این هفته نتیجه‌ای آبرومند برای استان در بر داشته باشد.

تعریف هنر انقلاب اسلامی می‌تواند مسیر ما را در گام دوم انقلاب اسلامی آماده کند

کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس به تحلیل جریان هنر انقلاب اسلامی پرداخت.

مهدی پارسایی با اشاره به ریشه‌های هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: در نگاه نخست بایستی بدانیم هنر انقلاب اسلامی چه نیست تا به هستی آن پی ببریم.

وی افزود: پس از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی یکی از مسائل مهم مبتلابه ما جامعه فرهنگی و هنری ما ارائه ی تعریفی جامع و مانع از هنر در انقلاب اسلامی و هنر انقلاب اسلامی است. این مساله می‌تواند مسیر آینده را در گام دوم انقلاب اسلامی آماده کند.

کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: تلاش‌ها در گذشته تلاش فردی بوده و منجر به تولید آثار جامع نشده است. البته ابتدا باید مرزبندی‌ها را در تعریف مشخص کرد. باید ببینیم مرزبندی‌های این هنر چیست؟

وی در تشریح پیشینه این بحث گفت: در گذشته ما به هنر دینی توجه داشتیم که گستره‌ای وسیع در طول تاریخ را در بر می‌گرفت. ادیان مختلف هر کدام دستگاه هنری خاص خویش را داشته‌اند که بسیار وسیع است و طبعاً تعریف ما از هنر انقلاب اسلامی این نوع هنر نیست.

مهندس پارسایی ادامه داد: مساله دیگر هنر اسلامی است که در دایره زمان و مکان، بعد از بعثت نبی مکرم "صلی الله علیه و آله و سلم" آغاز شده و تمدن‌های موجود با آثار متعدد به این امر آغشته اند و جامعه ایرانی هم آثار بزرگی در این زمینه دارند

وی گفت: هنر انقلابی مساله دیگر است که پس از انقلاب فرانسه شکل می‌گیرد و همراهی هنرمندان با انقلاب را در سرزمین‌های مختلف شامل می‌شود.

کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: هنر انقلاب اسلامی تدقیق کردن است و محدود و مشخص کردن که از سمتی به هنر دینی و اسلامی و از سمتی به هنر انقلابی پهلو می‌زند

وی افزود: برای به دست آوردن تراز و خط کش باید ببینیم هنر همسو با آرمان‌های انقلاب اسلامی و نگره های رهبران انقلاب اسلامی و مردمی که حضورشان منجر به این انقلاب شد چیست؟ این مساله باید شفاف شود چرا که با وجوه پیشین تفاوت و تمایز دارد

پارسایی پیرامون شناخت شاخصه‌های هنر انقلاب اسلامی تصریح کرد: یکی از راه‌هایی که یک پژوهشگر در خوانش و فهم یک مکتب هنری از آن استمداد می‌طلبد انطباق دادن آثار هنری با چشم اندازهای رهبران آن جریان و مانیفست آن جریان است.

وی افزود: یکی از راه‌ها رفتن به سراغ کلام حضرت امام "ره" و رهبری بزرگوار است که به هنر چه نگاهی داشته و چه مساله‌هایی مطرح می‌کنند. حضرت امام ره خود اهل هنرند و اشعار و نامه‌ها پیداست که از هنر بهره مندند و علاوه بر سایر وجوه تسلط ایشان به هنر نیز به صورت عملی آشکار است.

کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: حضرت امام ره می‌فرمایند هنر باید موجب نهذیب نفس شود و مروج اخلاق باشد. بنا بر این دیگری هنر انقلاب اسلامی و مفهوم مقابل آن صرفاً هنر غربی نیست بلکه هنر غیر اخلاقی است.

وی افزود: بنا بر این، هنر انقلاب اسلامی باید هنر اخلاقی باشد و امروز هم یک بخش مهم هنر انقلاب اسلامی متخلق به حقیقت بودن آن است. علاوه بر آن، مفهوم دیگر این سخن آن است که هنر باید آموزنده باشد لذا به هنر برای هنر باور ندارد و این هم یک شاخصه دیگر است.

پارسایی بیان کرد: اصطلاح دیگری که در صحیفه دیده می‌شود شرافت داشتن هنر است و شرافت هنرمند راستین در گرو حضور او در صحنه‌های زنده جامعه از جمله دفاع مقدس و صحنه‌هایی که بدنه جامعه با آن درگیر است. اینها تبیین کننده شاخص‌های هنر انقلاب اسلامی و هنرمندی که می‌خواهد مقید باشد و سراغ آن برویم.

وی با اشاره به وضعیت هنر انقلاب اسلامی در فارس گفت: جمعیت هنرمندانی که در آغاز انقلاب اسلامی و دهه ۶۰ دور هم جمع می‌شوند تشکیل دهنده جامعه هنرمندان انقلابی هستند، در فارس هم چنین بوده است.

کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: حلقه نخست در انجمن شاعران انقلاب اسلامی است که مرحوم جمالی و دیگران هستند.

وی در پایان اظهار داشت: سردمدار شعر انقلاب اسلامی در کشور نیز مرحوم مردانی بوده است و علاوه بر حضور ملی برخی شهرستان‌ها، حضور ملی افراد نیز قابل تأمل است. البته این حلقه در چهار دهه گذشته خیلی بسط پیدا کرده است.

کد خبر 4590464

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب وحید فرجی حوزه هنری فارس هفته هنر انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، با حضور سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه ملی و رییس حوزه هنری اصفهان، حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دکتر علی عباسی مشاوره علمی این جایزه بازآفرینی، الهام زارع زاده دبیر اجرایی جایزه مورد اشاره و اصحاب رسانه در سالن مرحومه طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست نوری گفت: موضوع داستان، موضوع بااهمیتی است که در قالب‌های مختلف سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی از آن استفاده می‌شود. گفت و گوهایی درباره تحولی در بازآفرینی داستان برگزار شد که در خلال این گفت و گوها به جایزه ملی داستان و بازآفرینی رسیدیم. امیدواریم داستان در مسیر این جایزه به جایگاه خوبی برای گفتمان سازی برسد.

لشکری در ادامه نشست مذکور گفت: توجه به هنر انقلاب در سراسر کشور برای ما اهمیت دارد. امروز حوزه هنری اصفهان پایگاه جدی برای ما است، هنر در اصفهان از موسیقی و معماری گرفته تا دیگر هنرها مثل تجسمی چشمگیر است، به طوری که اصفهان و هنر به هم آمیخته اند. طراحی جایزه ملی داستان و بازآفرینی که در اصفهان اتفاق افتاد به ریشه قدیمی خود بازمی گردد.

وی با بیان اینکه در مساله فراتهران روایت مهم بود، به روایت اشاره کرد و گفت: روایت قلب این حرکت بود. حوزه هنری خود را مکلف به روایت می‌داند، روایتی که چند قید دارد؛ هویت انقلاب اسلامی قید اول روایت است. ما پایگاه تاریخ شفاهی هستیم و حوزه و سوره مهر افتخارش این است که سعی کردیم روایت را علاوه بر تاریخ شفاهی، پیش ببریم. در نهایت در فراتهران دنبال ضرب مسئله روایت در عرصه داستان هستیم.

عرفانپور از سخنرانان دیگر این مراسم گفت: در دوره اخیر شاهد تحولاتی در حوزه هنری هستیم که در فعالیت‌های مختلف حوزه خودش را نشان داده است. این نهضت در مراکز تخصصی و استان‌ها نیز جریان دارد. مساله فراتهران در حوزه هنری درخشش پیدا کرده و جلوات آن را در برنامه‌های مختلف کشور می‌بینیم. اگر بنا باشد در حوزه ادبیات داستانی تحولی اتفاق بیفتد، لزوما بنا نیست تهران متولی باشد، ابراز خرسندی می‌کنیم این تحول به سکان داری، مدیریت و سیاستگذاری استان‌ها پیش برود. سمنان متولی نشست مدرسه روایت در سطح ملی شده است. بسیاری از هنرمندان انقلاب برآمده از شهرستان‌ها هستند، استان‌ها بار انقلاب را به دوش می کشند و تهران یکی از این استان‌ها است. قرار است در این جشنواره بازآفرینی مورد نظر باشد. رمان و داستان و روایتی که به بازآفرینی متون کهن و شاخص بپردازد، این اتفاق نو و ویژه ای است که از دیگر اتفاقات آن را متمایز می‌کند.

عباسی در ادامه نشست مورد اشاره گفت: پوستر جشنواره جایزه ملی داستان و بازآفرینی با جشنواره داستان و بازآفرینی همراه است و با موضوع جایزه نزدیکی دارد. همه چیز روایت است. مظلومیت غزه با هیچ چیز جز روایت هنرمند نشان داده نمی‌شود. این کنش و جنایت توسط هنرمند باید حتما به روایت تبدیل شود.

وی افزود: بازآفرینی به معنی کشف کنش یا سخن آغازین است، این آغاز برای خداست. تکرار و خلق دوباره از یک کنش و سخن آغازین از طرف هنرمند به شرط اینکه نسبت به کنش آگاه باشد، معنی دیگر بازآفرینی است. یک ایرانی حتما باید هویت را در روایتش مشخص کند، اگر در یک اثر هنری در هر قالبی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد، نمی‌توان آن را شاهکار ادبی نامید چرا که نویسنده باید تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعه را در اثرش نشان دهد. اگر در اثر هنرمندی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد به عنوان نقاد نمی‌توانم آن را شاهکار ادبی بنامم.

زارع گفت: انواع هنرها می‌توانند زمینه داستان بازآفرینی باشند، امیدواریم هنرمندان بتوانند جریان سازی درستی در این زمینه کنند. در این جایزه ملی دو دسته فعالیت طراحی شده، یک دسته فعالیت رقابتی و دسته دیگر فعالیت ترویجی است. بخش رقابتی تمرکزش بر تولید داستان در پنج بخش رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستارنویسی و طرح داستان است که این بخش از امروز آغاز می‌شود تا تیرماه ادامه دارد و اختتامیه آن در پاییز ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. یک بخش هم نیز به حمایت از طرح‌های داستانی اختصاص دارد که معمولا در راستای حمایت و تولید اثر است. همچنین بخش ترویجی دو گروه کارگاه دارد، کارگاه‌های داستانی که در استان‌ها برگزار می‌شود و کارگاه‌های علمی هم در اصفهان برپا می‌شود. هر کارگاه با هدایت یکی از داستان نویسان مطرح برگزار می‌شود.

کد خبر 6086754 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آیین گرامی‌داشت روز هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • برگزاری ۴۰۰ برنامه ویژه هفته عقیدتی سیاسی در زنجان
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود