Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره اخبار مطرح شده درباره تمایل عراق برای واسطه شدن میان ایران و عربستان پس از سفر اخیر عادل عبدالمهدی، نخست‌‌وزیر عراق، به تهران گفت: در خبرهای تأیید نشده آمده بود که در سفر دو هفته پیش آقای عادل عبدالمهدی به ایران، یکی از موارد مطرح شده فی‌مابین وی و رئیس‌جمهور کشورمان، واسطه شدن عراق بین ایران و عربستان و برقراری گفت‌وگو بین دو کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این مسئله تازه‌ای نبود و عراق از ماه‌های گذشته به دنبال این بود که اختلافات موجود در جهان اسلام به ویژه میان ایران و عربستان را کاهش دهد. البته این خبر تأیید نشده اما در تحلیل این خبر می‌توان به بعضی موضوعات مهم اشاره کرد.

کاهش شدید توان مالی و اقتصادی عربستان

وی ادامه داد: اولین مسئله که احتمال این درخواست را از سوی عراق بالاتر می‌برد به بن‌بست رسیدن عربستان در سرکوب جنبش استقلال‌طلبانه یمن است. نباید فراموش کرد در طول چهار سال و چند ماه گذشته که عربستان ائتلافی را برای شکست جنبش استقلال‌طلبانه یمن در عرض یک هفته تدارک دیده بود، نه تنها موفق نشد بلکه بخش قابل توجهی از توان اقتصادی و مالی خودش را از دست داد که این امر خود را در کسری بودجه شدید سال 2018 نشان داد و عربستان مجبور شد بخش عمده‌ای از سهام «آرامکو» را بفروشد.

صدرالحسینی اظهار کرد: در واقع امروز عربستان با مشکلات عدیده‌ای در داخل و پیرامون خود مواجه است تا حدی که مجبور شده بخش قابل توجهی از بودجه مدارس وهابی در کشورهای مختلف را به حداقل برساند یا خود آن مدارس را تعطیل کند. شرایط فعلی عربستان بسیار شکننده است. اگر عربستان در جنگ نابرابر و ظالمانه یمن شرکت نمی‌کرد با مرگ جمال خاشقجی این چنین گریبانش گرفته نمی‌شودt لذا امروز عربستان در دو حوزه سیاسی و اقتصادی بسیار تحت فشار است و به دنبال آن است اختلافات و تنش‌های خود را با کشورهای مؤثر در جهان اسلام از جمله جمهوری اسلامی ایران به حداقل برساند تا از این مهلکه خود را نجات دهد.

مصالح جهان اسلام و مسئله حج، دو عامل مدنظر ایران برای روابط حداقلی با عربستان

این کارشناس مسائل غرب آسیا درباره نگاه جمهوری اسلامی ایران به کاهش تنش‌ها با عربستان با وجود سطح تنش و خصومت‌ورزی عربستان در دوره بن سلمان با ایران گفت: عربستان در دوره بن سلمان رویکرد دیکتاتورتر و مستبدانه‌تری را در پیش گرفته و به ویژه سطح دشمنی و کینه‌ورزی نسبت به ایران را نیز به بالاترین سطح ممکن رساند و لذا جمهوری اسلامی ایران علاقه چندانی ندارد با کشوری مانند عربستان سعودی که به صورت قبیله‌ای اداره می‌شود و هیچ نشانه‌ای از دموکراسی و مردمسالاری در آن وجود ندارد ارتباط زیادی داشته باشد.

وی یادآور شد: اما مصالح جهان اسلام و بالاخص موضوع مهم برگزاری حج، یکی از مسائلی است که می‌تواند به برقراری یک روابط حداقلی سیاسی و دیپلماتیک میان ایران و عربستان بینجامد تا از سطح تنش‌ها کاسته شود تا منافع و مصالح امت اسلامی حفظ و تقویت شود.

گرفتاری عربستان در بن‌بست منطقه‌ای و بین‌المللی

صدرالحسینی با بیان اینکه عربستان اکنون در یک بن‌بست منطقه‌ای و بین‌المللی گرفتار شده، گفت: یکی از این مشکلات فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس و سایر مجامعی بوده که در گذشته نه چندان دور عربستان را به عنوان بزرگ‌تر خود می‌شناختند. بسیاری از کشورهای ائتلاف ضد یمن از این ائتلاف خارج شده‌اند و قطر و عمان با زیاده‌طلبی‌های عربستان همراهی ندارند و از سوی دیگر اخیرا مصر نیز خروج خود را از ناتوی عربی اعلام کرده است.

این کارشناس مسائل غرب اسیا بیان کرد: البته ناتوی عربی اساسا تشکیل نشد اما مصری‌ها قبل از اعلام تشکیل این مجمع از آن خارج شدند. بنابراین عربستان تمایل دارد اختلافاتش را با کشورهای پیرامونی از جمله ایران به حداقل برساند تا شاید بتواند از گرداب‌هایی مانند گرداب یمن که در آن گرفتار شده خارج شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: عربستان عراق یمن ناتوی عربی شورای همکاری خلیج فارس ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان گفت: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مفاد این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا معافی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: طی سال ۱۹۵۲، ساکنان لندن پنج روز آلودگی شدید هوا را تجربه کردند و آمار بالایی از مرگ‌ومیر در پی آن به ثبت رسید که این موضوع منجر به وضع قانون هوای پاک در لندن شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد و از جمله آن می‌توان به لزوم استفاده و بهره‌مندی از سوخت مناسب و رفع آلودگی واحدهای صنعتی در مهلتی معین اشاره کرد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مواد این قانون اجرایی نشده است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: طبق اعلام مسئولان مربوطه در سال ۱۳۹۳، شاهد ثبت ۸۵ هزار مورد سرطان جدید بودیم و در سال ۱۴۰۰، صحبت از ثبت ۱۱۲ هزار مورد و پیش‌بینی‌ها بر این بود که در سال ۱۴۰۴، شاهد ثبت ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید باشیم، اما با گذشت دو سال و در سال ۱۴۰۲، طبق اعلام مسئولان بهداشت کشور، ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید به ثبت رسید.

معافی با بیان اینکه میزان تولید گازهای نامناسب در کشور برابر با ۱۱۵ میکروگرم و میزان متوسط جهانی تولید این گازها برابر با ۶۳ میکروگرم است، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ مورد مبتلا به سرطان شناسایی می‌شود که این آمار قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا به خصوص آلودگی ناشی از ترافیک، نقش اساسی در سرطان اطفال دارد، گفت: تماس مادر باردار با مواد سمی از جمله انواع سموم و هوای آلوده نیز می‌تواند منجر به افزایش ریسک ابتلای فرزند پس از تولد به سرطان شود.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه تماس شغلی والدین با مواد سرطان‌زا حتی پیش از ازدواج در بروز سرطان در کودکان مؤثر است، اضافه کرد: به طور قطع نمی‌توان در یک جامعه آلوده، فضایی امن از لحاظ ریسک ابتلاء به سرطان برای فرزندان ایجاد و آنها را در یک محفظه قرنطینه کرد، از همین رو تمام افراد جامعه در خصوص کاهش آلودگی هوا باید به رسالت فردی و اجتماعی خود پایبند باشند.

کد خبر 751434

دیگر خبرها

  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • رازهای آشتی ایران و عربستان به روایت الجزیره قطر
  • هم قسم در رختکن: لیگ قهرمانان برای رویس!
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟
  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • درگیری مسلحانه و ۴ کشته و زخمی در زاهدان
  • درگیری مسلحانه و چهار کشته و زخمی در زاهدان
  • تشدید اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو تهدید شد