Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@02:06:15 GMT

اخلاق قرآنی همان اخلاق نبی مکرم اسلام(ص) است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۵۶۸۰

اخلاق قرآنی همان اخلاق نبی مکرم اسلام(ص) است

نماینده عمان در بخش حفظ سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در تهران، گفت: در قرآن کریم به مسایل اخلاقی بسیار تاکید شده است، مهمترین نکته این کتاب آسمانی، مزین شدن به اخلاق قرآنی است، زیرا «اخلاق قرآن یعنی اخلاق پیامبر اکرم(ص).

«محمد بن درویش بن جمیل » حافظ قرآن کریم و نماینده عمان در  سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ، در پاسخ به این پرسش که از قرآن کریم چه چیز فراگرفته اید، گفت: از قرآن کریم بسیار و بسیار و بسیار آموختم که مهمترین آن اخلاق قرآنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اخلاق قرآن یعنی اخلاق نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)». زمانی از یکی از همسران پیامبر اکرم(ص) درباره اخلاق ایشان می پرسند که می گوید: " اخلاق پیامبر، اخلاق قرآن است". همچنین خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(ص) می فرماید: « إِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»(توای پیامبر دارای اخلاق بزرگی هستی).

جمیل ادامه داد: حقیقتا بسیاری از افراد قبل از حفظ قرآن کریم، نمازشان به تاخیر می افتاد و برخی از اعمال سبک را انجام می دادند، اما پس از حفظ قرآن کریم و درک مفاهیم این آیات آسمانی، زندگی شان به طور کامل تغییر کرد. زیرا اخلاق شان را به اخلاق قرآنی مزین کردند.

 

این نماینده عمان درباره اهمیت برگزاری مسابقات قرآنی، گفت: برگزاری این مسابقات اهمیت بسیار زیادی دارد که یکی از مهمترین آنها، آشنا شدن متسابقین با یکدیگر و کسب تجربه از یکدیگر است. به طوری که من در این مسابقات با بسیاری از حافظان و قاریان کشورهای دیگر ارتباط برقرار کردم و از تجربه آنها در زمینه تدبر آیات، متشابهات، محکمات آیات قرآنی و مسایل دیگر استفاده کردم. همین برقراری ارتباطات و استفاده از تجربه حافظان و قاریان دیگر باعث شد تا مرا به تداوم در تثبت قرآن تشویق کند.

وی تاکید کرد: انسان باید همیشه به طور جمعی باشد تا بتواند از تجربه دیگران برای پیمودن راه استفاده کنند، زیرا اگر تنها باشد، امکان دارد حفظ قرآن کریم را ادامه ندهد و یا به کندی این مسیر طی شود.

جمیل درباره زمان آغاز حفظ قران کریم، گفت: من حفظ قران کریم را خیلی دیر آغاز کردم، به طوری که در سال 2011 با عنایت و لطف خداوند آغاز این کتاب الهی را شروع کردم و توانستم در مدت دو سال حافظ کل قرآن کریم شوم. در این مدت در بسیاری از مسابقات داخلی شرکت کردم و رتبه های بالایی را کسب کردم، تنها در دو مسابقه بین المللی قران کریم یکی مسابقه مسکو و دیگر مسابقه امسال تهران شرکت کردم و تاکنون موفق به کسب رتبه نشدم.

 

این حافظ کل قران کریم از عمان درباره بهترین روش حفظ قران کریم، گفت: برای حفظ قرآن کریم، راههای بسیاری وجود دارد که از دیدگاه من مهمترین و بهترین روش، «حفظ جمعی» است؛  کسانی که قصد حفظ قرآن کریم را دارند، باید در کلاس های قرآنی و در محضر یک استاد حافظ  وعالی قران کریم به فراگیری آن بپردازد. در این کلاس ها آیات قرآن کریم بارها و بارها شنیده می شود و این مسئله به روند حفظ آیات کمک می کند و در مدت کوتاهی قرآن را حفظ می کنند.اما اگر بخواهیم به طور انفرادی به حفظ قرآن کریم اقدام کنیم، نمی گویم که سخت است، اما حفظ آیات قران کریم با تاخیر انجام می گیرد.

جمیل درباره زمان فراگیری قرآن کریم، گفت: قبل از فجر و قبل از عصر بهترین زمان است. این دو دوره زمانی مهمترین زمان برای حفظ قرآن کریم به شمار می آید، زیرا انسان خواب یا بیدار است. اگر انسان بخواهد در صبح یا اواخر شب قرآن  را حفظ کنند، به علت مشغله و هیاهوی ذهنی ، حفظ با تاخیر انجام می گیرد، اما اگر انسان، شب زود بخوابد و قبل از فجر بیدار شود، ذهن خالی از مشغله های روزمره است و به راحتی می تواند قرآن را حفظ کند. همچنین روز خود را با آیات کلام الله مجید آغاز می کند و قرآن را به سرعت حفظ می کند.

 

این نماینده عمان درباره اهمیت فراگیری مقامات تلاوت(مقامات صوتی)، گفت: قاری تطابق مقامات تلاوت را بین صوت، تدبر و تاثیر آیات انتخاب می کند، مثلا برخی از آیات قرآن کریم درباره عذاب جهنم است، بنابراین قاری باتوجه به درک و موقعیت آیات، از مقام خاصی برای تاثیرگذاری این آیات بر شنونده استفاده می کند، به همین دلیل قاری براساس آیات و مضامین آن، مقامات را در مکان مناسب خود به کار می گیرد.

این حافظ عمانی درباره نقش رسانه ها در نشر قرآن کریم، گفت: رسانه ها درگذشته در نشر قرآن کریم قوی عمل نکردند، اما امروز رسانه ها در حفظ و توجه به قرآن کریم نقش مهمی ایفا می کند، به طوری که تولید برنامه های قرآنی و انتشار اطلاعات قرآنی درباره کشورهای دیگر اقدام می کنند.

جمیل سطح مسابقات قرآن کریم تهران را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: مسئله مهم در این مسابقه بین المللی که با بسیاری از مسابقات قرآنی در کشورهای دیگر متفاوت است، بخش هیئت داوران است. داوران، اسم قاری را نمی دانند، تصویر وی را نمی بینند و نمی دانند از کدام کشور است. آنها فقط صدای قاری را می شنوند و صوت را ارزیابی می کنند و امتیاز خود را ارایه می دهند. به همین دلیل در این مسابقات عدالت در تمام داوری دیده می شود و با انصاف رای داده می شود.

 

سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جهوری اسلامی ایران از ۲۱ تا ۲۵ فروردین ماه در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار می شود. گفتنی است که در این رویداد بزرگ قرآنی ، از مجموع ۶۳۷ شرکت کننده از ۶۲ کشور جهان جهت حضور در مرحله نهایی برگزیده شدند.۶۷ نفر از برجسته ترین اساتید قرآن شامل ۴۵ داور ایرانی و ۲۲ داور خارجی از ۱۴ کشور جهان به عهده دارند.

در مجموع ۳۲۹ تن از اهالی قرآن کریم از ۶۷ کشور جهان شامل متسابقین ، داوران و مهمانان ویژه از جمله وزرای اوقاف و شئون دینی ، شخصیت های دینی و مذهبی ، مسئولان مسابقات بین المللی و جمعی از اساتید و مترجمان قرآن و فعالان قرآنی جهت حضور در این رویداد بین المللی دعوت شده اند.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مسابقات قرآن سپاه پاسداران سیل سپاه خسارت سیل نماز جمعه قرآن کریم سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم خبرگزاری شبستان سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم عمان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مقومی، سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی، گفت: دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز ترویج و انس با قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) در ایران، در سال‌های اخیر با گسترش فعالیت‌های خود در بخش‌های آموزش، محافل، تفسیر، هنر و ارتقای مبلغین قرآنی، گام‌های بلندی در مسیر تعالی و نشر فرهنگ قرآنی برداشته است.

وی ضمن تشریح فعالیت‌های این مجموعه، اظهار داشت: دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی با سابقه‌ای دیرینه در زمینه ترویج قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند و در سال اخیر با مصوبه آستان قدس رضوی، به عنوان اداره دارالقرآن کریم شناخته می‌شود.

سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی بیان داشت: بخش آموزش دارالقرآن الکریم با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های متنوع در سطوح مختلف، به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی آموزش‌های قرآنی ارائه می‌دهد. از جمله این دوره‌ها می‌توان به آموزش قرائت نماز، تصحیح تلاوت، روخوانی، روانخوانی، تجوید، ترتیل، صوت و لحن و حفظ اشاره کرد.
محافل انس با قرآن

وی یادآور شد: ترتیل‌خوانی قرآن کریم در طول روز، هفته و سال در حرم مطهر رضوی از جمله برنامه‌های ثابت دارالقرآن است. محافل انس با قرآن نیز با عنوان کرسی تلاوت رضوی هر روز برای خانم‌ها و آقایان در رواق امام و رواق حضرت زهرا برگزار می‌شود.

مقومی گفت: بخش تفسیر و حدیث دارالقرآن الکریم با بهره‌مندی از اساتید برجسته، برنامه‌های متنوعی از جمله برنامه‌ریزی و اجرای بیان معارف اذان‌گاهی، برگزاری نشست‌های تفسیری و کلاس‌های تفسیر، محفل انس با نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و نهج الفصاحه را در دستور کار دارد.

هنرهای قرآنی

وی افزود: علاوه بر آموزش و تلاوت، دارالقرآن الکریم در زمینه هنرهای قرآنی نیز فعال است. در این بخش، شاهد خلق آثار هنری فاخر توسط هنرجویان و اساتید در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب و سایر رشته‌های هنری هستیم.

ارتقای مبلغین قرآنی

مقومی خاطرنشان کرد: دارالقرآن الکریم با برگزاری جلسات ارتقای مبلغین قرآنی با حضور استاد قرائتی در ماه مبارک رمضان و تداوم این جلسات به صورت هفتگی پس از ماه رمضان، گامی مهم در جهت ارتقای سطح دانش و مهارت مبلغان قرآنی برداشته است.

سرپرست اداره دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی در پایان، ضمن دعوت از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای شرکت در برنامه‌های متنوع این مجموعه، ابراز امیدواری کرد که دارالقرآن الکریم در مسیر ترویج و انس با قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) و ارتقای سطح دانش و معرفت زائران و مجاوران این بارگاه ملکوتی، بیش از پیش موفق باشد.

کد خبر 6095686 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • ۱۲ درصد شرکت‌کنندگان قرآنی مدرک دریافت می‌کنند
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است