Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@09:35:32 GMT

مطالعه ۳۴۰۰ گود برای شناسایی گسل‌های تهران

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۹۰۱۴

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۳۴۰۰ گود در تهران که گود بالای ۶ متر بودند در تهران شناسایی و ثبت شدند و بازدید میدانی از آن به عمل آمد که تبدیل به نقشه گسل‌های شهر تهران شد.

به گزارش تابناک به نقل از فارس، مازیار حسینی در مورد ساخت و ساز بر روی گسل‌های زلزله با توجه به اینکه گسل های اصلی، متوسط و همچنین فرعی به همت معاونت معماری و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و مدیریت بحران در سال‌های گذشته شناسایی و ابلاغ شد به ارایه توضیحاتی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوی ا اعلام اینکه توجه به مخاطرات طبیعی در ضوابط شهرسازی و ساخت و ساز باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، اعلام کرد: امیدوارم با اتفاقاتی که در کشور افتاده همچون زلزله سرپل ذهاب و سیل اخیر، موضوع در نظر گرفتن مخاطرات طبیعی در طرح‌های بالادست، جدی‌تر گرفته شود.

حسینی گفت: در رابطه با گسل‌ها ابتدا باید آنها را بشناسیم و با تقسیم‌بندی آنها آشنا شویم و سپس بر اساس شناسایی آنها اقدامات مرتبط به ساخت و ساز و یا اصلاحات لازم را انجام دهیم. همانند کشورهایی همچون نیوزیلند و ژاپن که روی این موضوعات مطالعه داشته‌اند. به عنوان نمونه گسل معکوس یا گسل راستا لغز، گسلی است که میزان اثرگذاری آن بر نوع ساخت و ساز اثر دارد. اینها را باید بشناسیم.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه زمانیکه عهده دار مسئولیت مدیریت بحران بوده است، مطالعاتی در این راستا انجام شد، توضیح داد: زمانیکه عهده دار مسئولیت مدیریت بحران تهران را داشتم، تیمی از متخصصان تکتونیک، زمین‌شناس و ژئوتکنیک را از سازمان‌های مختلف مثل سازمان زمین‌شناسی، پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن دور هم جمع کردیم.

حسینی افزود: همان زمان مطالعه ای انجام شد که بیش از ۳۴۰۰ گود در تهران که گود بالای ۶ متر بودند در تهران شناسایی و ثبت شدند و بازدید میدانی از آن بعمل آوردیم که آیا گسلی و یا شکستگی ایی وجود دارد یا خیر؟ که نهایتا تبدیل به نقشه گسل‌های شهر تهران شد. این نقشه گسل‌های شهر تهران بعدها آمد و به عنوان یک لایه در لایه طرح تفصیلی نشست. هم اکنون مشخص است و اگر کسی بخواهد پروانه بگیرد مشخص است که آیا روی گسل اصلی هست یا خیر؟

وی تصریح کرد: قاعدتا زمانی که این نقشه و اطلاعات نبوده احتمال اینکه ساختمان‌هایی در مجاورت گسل ساخته شده باشند، وجود دارد. اما قاعدتا از زمانیکه این نقشه ها تهیه شده و نشسته است، انتظار می رود که نباید چنین اتفاقاتی رخ داده باشد.

حسینی ممنوعیت ساخت و ساز بر روی گسل‌های زلزله را منوط به این مطلب دانست که نباید ساختمان‌های مهم بر روی گسل‌های اصلی ساخته شود اما این امکان وجود دارد که در آن مناطق پارک‌های عمومی و کاربری‌هایی که مرکز تجمع نباشد، ایجاد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در زمان مسئولیت وی بر مدیریت بحران تهران دستورالعمل‌هایی در خصوص عدم ساخت و ساز ساختمان‌های مهم بر روی گسل‌های اصلی تهیه شد، توضیح داد: امیدوارم با اتفاقاتی که در کشور افتاده همچون زلزله سرپل ذهاب و سیل اخیر، موضوع در نظر گرفتن مخاطرات طبیعی جدی‌تر شود و اینها موضوعاتی است که انتظار می‌رود تا در طرح جامع منعکس شوند.

وی تصریح کرد: باید در طرح جامع، حدود حرایم مسیل مشخص باشد و به عنوان خط قرمز، سازمان‌هایی که مسئول صدور پروانه هستند؛ شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و یا فرمانداری‌ها، اجازه ساخت و ساز ندهند. در صورت بی توجهی شاهد تکرار مخاطرات در آینده خواهیم بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گسل های تهران زلزله تهران وزارت راه و شهرسازی گودبرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به ۳۴۰۰ پرونده بافت فرسوده در اردبیل

معاون قضایی دادگستری کل استان اردبیل گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۴۰۰ پرونده با موضوع ساماندهی و تعیین تکلیف بافت های فرسوده در دادگستری اردبیل در جریان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، یوسف خدادادی صبح امروز در رفع مشکلات حدنگاری در شهرستان گرمی اظهار داشت: با افزایش 45 درصدی صدور اسناد تک برگی برای زمین های زراعی در سال جدید شاهد ارتقای عملکرد در این بخش خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای برنامه تحول و تعالی قضائیه و رفع مشکلات اولویت دار در زمینه حدنگاری اراضی کشاورزی و آخرین وضعیت حدنگاری اراضی زراعی در شهرستان گرمی جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال با حضور مسئولان و مدیران برگزار شد تا مسائل و مشکلات در این زمینه حل و فصل شود.

معاون قضایی دادگستری کل استان اردبیل با اشاره به اولویت اجرای قانون حدنگاری در دستگاه قضایی و اهتمام به اجرای دقیق و کامل آن تصریح کرد: اجرای قانون حدنگاری و تثبیت مالکیت از طرفی سبب شفافیت شده و از بروز فساد و وقوع جرم پیشگیری می کند و از طرفی نیز در کاهش اختلافات ملکی و میزان ورودی پرونده ها به محاکم بسیار موثر است.

خدادادی بیان کرد: این موضوع در شورای حفظ حقوق بیت‌المال تا حصول اهداف نهایی به جد پیگیری می‌شود.

وی افزود: در سایه ایجاد همکاری و هماهنگی مابین دستگاه های مرتبط  پیشرفت های خوبی در موضوعات مختلف از جمله صدور اسناد زراعی محقق شده است به طوری که در سال گذشته به طور میانگین 19 درصد اسناد رسمی صادر شده است که در سال جدید این رقم به 30 درصد افزایش یافته است و تلاش می شود تا پایان سال جاری این رقم به 45 درصد برسد.

جانشین رئیس کل دادگستری در شورای حفظ حقوق بیت‌المال اظهار کرد: در شهرستان گرمی اراده جدی بین مسئولان شهرستانی برای اجرای کامل قانون حدنگاری وجود دارد و انتظار می رود در سایه هماهنگی لازم به هدف گذاری های ترسیم شده در راستای صدور اسناد زراعی در این شهرستان دست یابیم.

خدادادی بیان کرد: در خصوص بافت‌های مسکونی نیز تصمیمات لازم گرفته شده است به طوری که 3 هزار و 400 پرونده در این راستا در حال حاضر در حال رسیدگی است که هماهنگی لازم برای تسریع در صدور اسناد برای این زمین ها نیز انجام گرفته است.

وی گفت: مشکل عمده در تسریع در صدور اسناد زراعی کمبود نیروی انسانی واحد ثبتی و عدم وجود اداره ثبت در بخش انگوت است که این موضوع نیز در جلسات کمیته استانی مطرح می شود تا نسبت به رفع این مشکلات نیز اقدام لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • رسیدگی به ۳۴۰۰ پرونده بافت فرسوده در اردبیل
  • طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • شناسایی ۱۰۰ نقطه مازندران برای ساخت نیروگاه برق آبی
  • شناسایی ۶۰ شهید خدمت | ساخت ۱۱ هزار مسکن
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • کلنگ‌زنی بیش از ۳۴۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن در رفسنجان