Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:53:43 GMT

نرخ رشد جمعیت روستایی کشور منفی 68 صدم درصد است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۹۰۳۷

نرخ رشد جمعیت روستایی کشور منفی 68 صدم درصد است

اردبیل-ایرنا- عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: نرخ رشد جمعیت روستایی و تولید کنندگان حوزه کشاورزی کشور منفی 68 صدم درصد است.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا اورانی روز یکشنبه در آیین معارفه مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل منفی بودن نرخ رشد جمعیت در روستاهای کشور را زنگ خطری برای عرصه تولید دانست و گفت: آمار نرخ رشد جمعیت روستایی کشور نشان می دهد که مهاجرت از روستاها همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: 74 درصد واحدهای بهره بردار در حوزه کشاورزی کشور واحدهای خرد هستند و ادامه فعالیت آنها توجیه فنی و اقتصادی ندارد و به همین علت مهاجرت از همین واحدهای بهره بردار خرد صورت می گیرد.
وی متوسط نرخ رشد جمعیت روستایی استان اردبیل را نیز منفی 2.1 درصد اعلام کرد و افزود: این آمار نشان می دهد که متوسط مهاجرت و کاهش جمعیت روستایی این استان به رغم مزیت نسبی امور کشاورزی، سه برابر کشوری است.
وی با طرح این سوال که چرا استانی با ظرفیت و قابلیت کشاورزی اردبیل باید درگیر این حجم از مهاجرت روستاییان باشد، بیان کرد: این امر نیاز به مطالعه و دقت و توجه دارد.
اورانی اضافه کرد: 293 تشکل مرتبط با تعاون روستایی از قبیل تعاونی و اتحادیه های تعاونی در استان اردبیل فعال است و قریب به اتفاق جمعیت کشاورزی استان و تولید کنندگان این عرصه در این تشکل ها عضو هستند ولی به رغم این عضویت، وضعیت روستاهای استان اردبیل ار لحاظ تولید، درآمد و مهاجرت مطلوب نیست.
وی در ادامه با اشاره به این که مردم، رونق تولید را باید در عمل ببینند، بر لزوم برنامه ریزی برای تحقق شعار سال در عمل به خصوص در عرصه کشاورزی تاکید کرد و رونق تولید کشاورزی را یکی از عرصه های مهم برای عمل به این شعار دانست.
وی با بیان این که با سخنرانی و شعار نمی توان به رونق تولید دست یافت، افزود: برای تحقق این هدف سازمان تعاون روستایی در تلاش است که با تحقق هدف آموزش و توانمندسازی کشاورزان، به رونق تولید کمک کند.
عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی اضافه کرد: تعاون روستایی در 55 سال گذشته از هدف آموزش و توانمندسازی مردم و جامعه هدف خود دور افتاده و خود را موازی سازمان کشاورزی دانسته است در حالی که تعاون روستایی سازمانی زیل جهاد کشاورزی بوده و در جهت خدمات به کشاورزان تاسیس شده و فعالیت می کند.
وی کارهای انفرادی و موازی کاری را از جمله موانع پیش روی تولید در عرصه کشاورزی دانست و گفت: در چنین فضایی همه می خواهند برای خود کار کنند و از انجام کار گروهی و تیمی پرهیز دارند.
اورانی خواستار مشارکت مدیر تعاون روستایی استان در مجامع انتخاباتی تشکل های این نهاد در سطح استان شد و گفت: کمبود نقدینگی مشکل این تشکل هاست و مردم حاضر نیستند در قدم های بعدی پس از عضویت، در این تشکل ها نقش ایفا کنند.
وی علت این بی رغبتی مردم به تشکل های تعاونی روستایی را دور افتادن این تعاونی ها از اهداف مندرج در اساسنامه خود و اداره آنها به شکل موروثی و خانوادگی عنوان کرد.
عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین خواستار بازنگری در نیروی انسانی و شبکه تعاونی های روستایی شد و نیروی انسانی مدیر و توانمند را حلقه مفقوده مدیریت در کشور عنوان کرد.
اوهمچنین خواستار فعال سازی 29 شرکت تعاونی تولید کشاورزی در استان اردبیل و نیز راه اندازی و تشکیل زنجیره تولید در امور مختلف کشاورزی در این استان شد و گفت: استان اردبیل به علت ظرفیت های خاص خود باید در جایگاه برتر تولید و به خصوص صادرات محصولات کشاورزی خود و استان های همجوار به کشورهای منطقه باشد.
به گزارش ایرنا، در این آیین ضمن قدردانی از خدمات پنج ساله غلامرضا میرزاحسینی مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل، حمید صولت به عنوان سرپرست این نهاد کشاورزی استان منصوب و معرفی شد.
1905/6016

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد كشاورزي تعاون روستايي جمعيت روستايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد

عباس میراحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که در حوزه صنعت طیور و مرغداری صورت گرفت و همچنین با همراهی اتحادیه مرغداران و مرغداری‌ها از مجموع حدود ۲۱۴ واحد پرورش مرغ گوشتی که در استان وجود دارد، به جز چند مورد محدود، مابقی فعال هستند.

وی افزود: تولید گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سال قبل حدوداً ۲۸ تا ۳۰ درصد افزایش تولید داشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: جوجه‌ریزی در ماه فروردین امسال نسبت به سال قبل حدود ۲۳ درصد افزایش داشت و در مجموع صنعت طیور به حالت عادی خود بازگشته است، این اطمینان وجود دارد که تا دو ماه آینده در حوزه مرغ چالشی نخواهیم داشت.

میراحمدی عنوان کرد: برنامه‌ریزی شده تا بخشی از تولید گوشت مرغ توسط پشتیبانی امور دام در چهارمحال و بختیاری ذخیره‌سازی شود، به طور متوسط هر شب که کشتار مرغ در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود بین ۷ تا ۱۰ تن گوشت مرغ منجمد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مجوز صادرات گوشت مرغ به خارج از کشور اخذ شده و روند این کار توسط اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری در حال بررسی است تا بازار هدف مشخص و تامین شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته حدود ۷۰ تن صادرات در حوزه طیور از استان خواهیم داشت.

میراحمدی درخصوص صنعت دامپروری چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: با توجه به تغییرات نرخ ارزی، همچنین افزایش ۶ برابری قیمت نهاده‌ها و کاهش شدید قیمت گوشت در بازار دچار مشکلاتی شدیم، اما خوشبختانه در سال گذشته با حمایت‌هایی که صورت گرفت و تسهیلات بانکی که پرداخت شد، بخشی از دامپروری‌های چهارمحال و بختیاری احیا شدند.

وی با بیان اینکه حدود ۴۵ واحد دامپروری در چهارمحال و بختیاری احیا شد تاکید کرد: برنامه‌هایی که برای آینده در دستور کار داریم در حوزه مگافارم‌ها است، در همین راستا عملیات اجرایی دامداری ۳ هزار راسی در دشت زرین طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین برنامه‌ریزی شده است تا طرح پرورش گوسفند ۵۰ هزار راسی در شهرستان بروجن اجرا شود.

میراحمدی افزود: راه‌اندازی یک واحد گاوداری در سودجان در مرحله برنامه‌ریزی و جذب سرمایه‌گذار است، این پروژه قرار است در ۳۰ هکتار زمین اجرا شود، همچنین رایزنی با سرمایه‌گذار در حال انجام است که در صورتی که تمایل دارد دام سبک یا سنگین پرورش دهد، اعلام کند.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به دستوری که مبنی بر خروج دام از شهرها صادر شده بود و محدودیت‌هایی که برای نگه‌داری دام در مناطق شهری وجود داشت، پیش‌بینی شد که با مشکلاتی مواجه شویم لذا کمیته مکان‌یاب با حضور معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی و شرکت شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری تشکیل و ۴۳ مکان خارج از شهر شناسایی شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: چالشی که در بحث عرضه محصولات دامی و طیور در سطح استان وجود داشت، نبود میدان عرضه دام بود، بنابراین حدود ۷.۴ هکتار زمین در محل نانواخانه شناسایی شد که ظرف ماه آینده بعد از اخذ مجوزهای آن کلنگ‌زنی می‌شود.

کد خبر 6093728

دیگر خبرها

  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • خرید بیش از ۵۹۴ هزار تن گندم و کلزا در خوزستان
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲