Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@02:42:12 GMT

رهایی ۲ گوزن زرد از سیلاب رودخانه دز

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۰۱۵۷

رهایی ۲ گوزن زرد از سیلاب رودخانه دز

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نصب ۴ دوربین در منطقه حفاظت شده دز در روز‌های اخیر، گفت: یکی از این دوربین‌ها امروز تصاویری از یک راس گوزن زرد نر در جنگل‌های دز ثبت کرده است.

وی بیان کرد: روز گذشته نیز محیط بانان این اداره کل، یک راس گوزن زرد ماده را در جنگل مشاهده کردند، که امکان تصویربرداری از آن وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاهیجان زاده اظهار داشت: یک راس گوزن زرد نیز در روز‌های گذشته در منطقه حفاظت شده کرخه، که آن نیز در سیل کرخه به زیر آب رفته بود، پیدا و زنده گیری و به محل امنی منتقل شده بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه سیلاب در جنگل‌های دز فروکش کرده تصریح کرد: پس از پایین آمدن سطح آب در این جنگل ها، جستجو برای پیدا کردن گوزن‌های زرد که در سیلاب از آن‌ها خبری نبود، آغاز شده و این جستجو‌ها همچنان ادامه دارد.

این مقام مسئول در ادامه افزود: مشاهده این گوزن‌ها علاوه بر اینکه موجب خوشحالی محیط بانان و دوستداران محیط زیست شده، این مساله را تایید می‌کند که احتمال آسیب جانی به گوزن‌ها بر اثر وقوع سیلاب کم است، زیرا گوزن‌ها جانوران باهوش و شناگر‌های ماهری هستند.

احمدرضا لاهیجان زاده با بیان اینکه تاکنون گزارشی از تلفات گوزن‌های زرد در این منطقه نداشتیم اذعان داشت: وسعت جنگل‌های دز چندین هزار هکتار است و دوربین‌ها کمتر از یکصد هکتار را پایش می‌کنند، به همین دلیل پیش بینی می‌کنیم تعداد بیشتری از گوزن‌ها در جنگل‌ها پراکنده شده اند و زنده هستند.

براساس آخرین سرشماری حیات وحش، ۲۰ تا ۳۰ راس گوزن زرد در سایت تکثیر و نگهداری گوزن زرد در میانرود دزفول که در منطقه حفاظت شده دز قرار دارد، گزارش شده است.

به دنبال طغیان رودخانه دز و به زیر آب رفتن جنگل و پاسگاه محیط بانی و اداره پارک ملی دز در دزفول، این گوزن‌ها مفقود شده و هیچ اطلاعی از سرنوشت گوزن‌های زرد در دست نبود.

گوزن زرد ایرانی (نام علمی Dama mesopotamica) گونه‌ای است که در خطر انقراض قرار داشت، ولی با اجرای طرح تکثیر، از خطر انقراض در ایران نجات یافت. این گونه در منطقه جزیره اشک احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آن‌ها به زیستگاه تاریخی خود در جنگل‌های دز و کرخه منتقل شدند.

«منطقه حفاظت شده دز» با وسعت ۱۷ هزار و ۵۳۳ هکتار در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده و در سال ۱۳۴۸ قسمتی از آن پارک وحش و در سال ۱۳۵۵ پناهگاه حیات وحش دز با وسعت پنج هزار و ۳۰۱ هکتار معرفی شد. در سال ۱۳۸۹ نیز ۶ هزار و ۱۲۷ هکتار به عنوان پارک ملی دز مصوب می‌شود.

انتهای پیام/گ

مشاهده ردپای گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد از تیمار و نگهداری شش جوجه جغد انبار خبر داد و گفت: این پرنده‌ها در دامن طبیعت مارون رهاسازی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، اسلام جاودان‌خرد، امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود یک ماه قبل بود گزارشی از یک طبیعت دوست مبنی بر اینکه شش جوجه تازه متولد شده جغد انبار در نزدیکی گاوداری در حاشیه منطقه حفاظت شده خائیز وجود دارند که به دلایل نامعلومی پدر و مادرشان دیگر به سراغ لانه نمی‌آید.

وی افزود: محیط‌بانان با گمان به اینکه ممکن است پدر و مادر این جوجه‌ها به دلیل تغذیه از کبوترهای محلی شکار شده باشند به محل مراجعه کنند، مجبور می‌شوند شش قطعه جوجه تازه متولد شده را جهت ادامه نگهداری با خود به پاسگاه محیط‌بانی بیاورند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به‌دلیل شرایط خاص جوجه‌ها، نگهداری و تیمارداری از جوجه‌ای که تازه متولد می‌شود یک کار بسیار سخت، علمی و حساس بود، گفت: باید این جوجه‌ها در شرایطی بزرگ شوند که کمترین تماس و دید را به انسان داشته باشند تا در مواقع رهاسازی با مشکل عادی‌سازی ارتباط با انسان مواجهه نشویم.

وی تصریح کرد: بر همین اساس با اطلاعاتی که از رضا نیک‌فلک و گروه وی داشتیم جوجه‌ها را برای ادامه تیمارداری و نگهداری تحویل تیم وی دادیم.

جاودان‌خرد خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات مناسب تیمارداری تیم رضا نیک فلک هر شش جوجه پس از حدود یک ماه نگهداری در شرایط دور از انسان بزرگ شدند و دیروز شانزدهم اردیبهشت در مجاور پاسگاه محیط‌بانی سد مارون رهاسازی و به دامان طبیعت بازگشتند.

وی ضمن تشکر از زحمات یک ماهه تیم تخصصی رضا نیک فلک، گفت: شماره تلفن ۱۵۴۰ آماده دریافت گزارش‌های محیط زیستی است و مردم می‌توانند به‌صورت رایگان با این سامانه تماس و اتفاقات زیست محیطی را گزارش دهند.

به گزارش ایمنا، جغد انبار در نقاط مختلف جهان دیده می‌شود، آنها به خاطر ظاهر متمایز و رفتارشان در هنگام شکار معروف هستند، این پرنده گستردگی زیادی دارد و یکی از نژادهای اصلی جغد به حساب می‌آید، این پرنده به‌دلیل صورتی قلبی شکل بسیار زیبا در تمام مناطق جهان به جز قطب و بیابان‌ها زندگی می‌کند.

کد خبر 751025

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد