Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «پیرمحمد ملازهی»، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا در خصوص "خروج مصر از ناتوی عربی" گفت: عبدالفتاح السیسی سیاست معتدل تری در مصر به نسبت گذشته اتخاذ کرده است و نمی خواهد از رفتارش اینگونه تلقی شود که تحت تاثیر سیاست های عربستان، با دیگر کشورها ارتباط برقرار می کند. بر همین اساس انتظاری که عربستان سعودی از آنها در ارتباط با سوریه داشت، نادیده گرفت و رژِیم اسد را تایید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به ناتوی عربی بیان کرد: زمانی که بحث ناتوی عربی مطرح شد مصر به طور جدی حاضر به ورود به این معامله نشد زیرا منافع ملی خود را بر منافع ناتوی عربی ارجح می دانست. آقای السیسی و نظام حاکم کنونی سعی می کند، رفتارش اینطور تلقی نشود که کاملا سیاست های خود را با عربستان سعودی هماهنگ کرده است.

ملازهی گفت: مصر بیشتر به دنبال این است سیاستی متوازن در ارتباط با کشورهای منطقه ای داشته باشد و اخیرا نیز نشانه هایی برای بهبود روابط از خود نشان داد.

او در خصوص موفقیت ناتوی عربی گفت: موفقیت یا شکست به مجموع شرایطی بستگی دارد که در سطح منطقه و بین الملل در جریان است. اینگونه نیست یک کشور بتواند به تنهایی موضع گیری و به همه اهدافش دست پیدا کند زیرا ناتوی عربی بدلیل همسویی سیاست های اسراییل، عربستان و امریکا درباره ایران و برخی کشورهای منطقه تشکیل شد.

ملازهی بیان کرد: اولین بحثی که عربستان سعودی مطرح کرد؛ ائتلاف اسلامی در ارتباط با یمن بود  که قصد داشتند پاکستان، مصر و ترکیه را وارد مسئله کنند اما آنها زیر بار نرفتند. بعد از آن ناتوی عربی برای دفاع از منافع اسراییل و عربستان مطرح شد که کشورهای مهم منطقه ای تمایل چندانی نشان ندادند تا سیاست های خودشان را در تضاد با کشورهای دیگر قرار دارند بلکه منافع ملی خودشان برایشان مهم تر است. کشور مصر براساس منافع ملی خود حرکت می کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران عربستان عربستان سعودی ناتو یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد

 اسد و الزیانی در این دیدار، روابط دوجانبه و راه‌های گسترش آن و «تلاش‌های بحرین برای برگزاری موفق نشست سران عرب را که قرار است ماه آینده (میلادی) برگزار شود»، بررسی کردند.

وزیر خارجه بحرین و رئیس‌جمهور سوریه مهمترین موضوعات مندرج در دستورکار این نشست را بررسی کردند؛ به نحوی که در راستای منافع مشترک کشور‌های عربی باشد و با چالش‌های کنونی نیز مقابله کند.

بشار اسد خطاب به الزیانی گفت که باید همبستگی کشور‌های عربی و اقدامات مشترک بین آنان تقویت شود تا ثبات در منطقه برقرار گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • بالانسر ایران و اسرائیل