Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@01:31:05 GMT

شکاف در اردوگاه تندرو‌های واشنگتن

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۱۰۲۱

شکاف در اردوگاه تندرو‌های واشنگتن

 به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛طبق برجام، ایران می‌تواند در چند تاسیسات هسته‌ای، مانند فردو، اراک و بوشهر، برخی فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز داشته باشد. در پنجم نوامبر ۲۰۱۸، همزمان با اجرای دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، وزارت خارجه آمریکا، با صدور بیانیه‌ای به استمرار همکاری‌های بین المللی هسته‌ای در این سه تاسیسات یادشده مجوز‌هایی داد که تا به امروز ادامه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز‌های اخیر، این مجوزها، خصوصا مجوز فردو و اراک، در کانون جدال‌های تندرو‌های واشنگتن قرار گرفته است. محافل مخالف جمهوری اسلامی در واشنگتن می‌گویند این مجوز‌ها و نیز معافیت‌های فروش نفت، که چند هفته دیگر منقضی می‌شوند، نباید تمدید شوند.

استمرار صدور معافیت‌های هسته‌ای و نفتی به ایران، موجب شده است که تندرو‌ها در کنگره و خارج از آن، وزارت خارجه آمریکا را به عدم جدیت در سختگیری بر جمهوری اسلامی و حتی کارشکنی در کارزار فشار حداکثری بر ایران متهم کنند. امری که با واکنش خشم‌آلود مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، مواجه شده است.
گفتنی است که دقیقا همزمان با صدور مجوز‌ها یا معافیت‌های هسته‌ای مزبور، دولت آمریکا به هشت مشتری نفت ایران به مدت شش ماه معافیت تحریمی داد که حدود سه هفته دیگر به پایان می‌رسند. با نزدیک شدن موعد انقضای این معافیت‌ها، بحث و جدل در واشنگتن درمورد تمدید یا عدم تمدید این معافیت‌ها داغ شده است. گروهی از دیپلمات‌های کهنه‌کار وزارت خارجه از تمدید معافیت‌ها حمایت می‌کنند. براساس برخی گزارش‌های رسانه‌ای آمریکایی، هدف این دیپلمات‌ها از تمدید معافیت‌ها، حفظ برجام است. چرا که آن‌ها معتقدند صفر کردن صادرات نفت ایران ممکن است خروج ایران از برجام را تسریع کند. علاوه بر این، آن‌ها نگران‌اند که با حذف نفت ایران، تعادل بازار نفت به هم بخورد. اما در مقابل این دیدگاه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی، و لاری کودلا، مشاور اقتصادی کاخ سفید از قطع کامل صادرات نفت ایران حمایت و ادعا می‌کنند چنین امری تعادل بازار‌های نفت را به هم نخواهد زد.
در جلسه استماع چند روز پیش مجلس سنا، که با حضور پومپئو، برگزار شد، سناتور تد کروز از وزیر خارجه درخواست کرد که معافیت‌های هسته‌ای و نفتی ایران متوقف شوند. کروز در این جلسه از پومپئو پرسید که آیا آمریکا دوباره معافیت‌های هسته‌ای را تمدید خواهد کرد. اما پومپئو از ارائه یک پاسخ صریح به این پرسش خودداری کرد و فقط بر سختگیری دولت آمریکا بر ایران تاکید کرد. پومپئو در پاسخ به پرسش کروز گفت: «معتقدم که به چالش کشیدن این حقیقت که ما در زمینه تحریم‌ها علیه ایران سختگیر بوده‌ایم، دشوار است. در رابطه با معافیت‌های خاص - هر دو معافیت‌های نفتی و هسته‌ای- امروز اعلامیه خاصی ندارم.» پومپئو در ادامه، به کروز گفت که مایل است در یک جلسه محرمانه درباره معافیت‌های هسته‌ای گفتگو کند. چرا که این امر به گفته پومپئو، «پیچیده» است.
در رابطه با معافیت‌های نفتی هم کروز به پومپئو فشار آورد که این معافیت‌ها دیگر تمدید نشود. وزیر خارجه در این خصوص اعلام کرد: «معتقدم که ما در هدف‌مان مبنی بر صفر کردن صادرات نفت ایران در سریع‌ترین زمان ممکن، واضح بوده‌ایم. ما این را ادامه می‌دهیم.»
اما به ظاهرا کروز اظهارات پومپئو را به اندازی کافی واضح و قوی ندانست. در نتیجه به او گفت: «اجازه بدهید صریحا شما و وزارت خارجه را ترغیب کنم که معافیت‌های هسته‌ای و نفتی را تمدید نکنید. فکر می‌کنم فشار حداکثری باید به معنای فشار حداکثری باشد.»
به نظر می‌رسد که سناتور‌ها از احتمال صدور معافیت‌ها توسط وزارت خارجه نگران هستند. در نتیجه تصمیم گرفتند مستقیما به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نامه بنویسند. در نهم آوریل، شش سناتور، از جمله تام کاتن، تد کروز و مارکو روبیو، در نامه‌ای به ترامپ، از او خواسته‌اند که مایک پومپئو، معافیت‌های هسته‌ای را تمدید نکند. این معافیت‌ها و معافیت‌های نفتی در اوایل ماه می آینده منقضی خواهد شد و تمدید یا عدم تمدید آن‌ها در حوزه اختیارات مایک پومپئو است.
برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که وزارت خارجه آمریکا مایل است معافیت‌های هسته‌ای ایران را تمدید کند. دو منبع آگاه آمریکایی به خبرگزاری بلومبرگ گفته‌اند آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که معافیت‌های هسته‌ای تمدید شوند. یکی از این دو منبع گفته است سناتور‌های جمهوریخواه در حال بررسی راه‌های مقابله با تمدید احتمالی این معافیت‌ها هستند. یکی از گزینه‌های سناتور‌ها برای لغو معافیت‌ها، معطل کردن انتصاب برخی مقامات دولتی است. بیلی گریبین، سخنگوی کروز این گزینه را رد نکرد. گریبین گفت: «دولت ترامپ باید هرگونه اجرای توافق (هسته‌ای) را، از جمله معافیت‌‎های نفتی و هسته‌ای که وزارت خارجه صادر می‌کرد، پایان دهد. سناتور کروز برای ترغیب دولت به انجام این کار از همه گزینه‌های موجود استفاده خواهد کرد.»
یک روز پس از جلسه تنش‌آلود سنا، پومپئو تصریح کرد نمایندگان آمریکایی که خواستار اعمال تحریم‌های شدیدتری بر ایران هستند، دنبال خودنمایی هستند. پومپئو گفته است اتهاماتی نظیر اینکه وزارت خارجه فشار حداکثری بر ایران را کمتر می‌کند، «مضحک» است. چنین اتهاماتی، معمولا از سوی گروه‌های محافظه‌کار مطرح می‌شود.
پومپئو، در مسیر پرواز به سمت کشور پاراگوئه به خبرنگاران همراه خود، در مورد انتقادات سناتور‌ها از وزارت خارجه، گفت: «مردم می‌خواهند داستان‌‎سرایی کنند. مردم می‌خواهند روزنامه بفروشند. فهمیدم. نمایندگان کنگره خودنمایی خواهند کرد. این را هم فهمیده‌ام. وزارت خارجه کار درست را انجام خواهد داد.»
اختلافات فعلی در واشنگتن، نشان داد که گروه‌های تندرو بر سر افزایش فشار بر ایران با یکدیگر رقابت می‌کنند. رقابتی که هنوز ترامپ وارد آن نشده و تا حالا هیچ تصمیمی درباره معافیت‌های هسته‌ای و نفتی نگرفته است؛ بنابراین باید دید که نهایتا ترامپ دیدگاه کدام گروه را قبول می‌کند.

منبع:فرارو

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جمهوری اسلامی دولت آمریکا سنا واشنگتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت دفاع تایوان مدعی شد که پس از خروج آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از چین و بازگشت به واشنگتن، پکن تحرکات نظامی خود را حوالی جزیره تایوان از سر گرفته است.

وزارت دفاع تایوان مدعی شد که چین امروز با ۲۲ هواپیمای نظامی از جمله جنگنده‌های سوخو-۳۰ حوالی تنگه تایوان تردد داشته و ۱۲ فروند از این جنگنده‌ها نیز از «خط میانه» عبور کرده‌اند.

این خط فرضی زمانی مرز غیررسمی بین چین و تایوان محسوب می‌شد که هیچکدام از طرفین حق عبور از آن را نداشتند اما نیروی هوایی چین با اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز جدایی‌طلبان تایوان، تردد نظامی از این منطقه را تشدید کرده است. چین تاکید کرده است که این خط فرضی را به رسمیت نمی‌شناسد.

آمریکا به‌رغم اینکه با جزیره تایوان روابط دیپلماتیک رسمی ندارد اما بزرگ‌ترین و مهم‌ترین حامی بین‌المللی این جزیره محسوب می‌شود. بلینکن در سفر به چین بدون اشاره به تبادل تسلیحاتی بین واشنگتن و تایوان، مدعی شد که حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان، «اهمیت حیاتی» دارد!

چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و هرگونه روابط سیاسی سطح بالای سایر کشورها با این جزیره خودمختار به ویژه فروش سلاح از واشنگتن به آن را نقض اصل «چین واحد» تلقی می‌کند. «لای چینگ‌ته» رییس تازه‌منتخب جزیره تایوان، ۲۰ ماه مه در انتخابات پیروز شد. پکن این فرد را عنصری جدایی‌طلب و خطرناک توصیف کرده است.

کد خبر 6089788

دیگر خبرها

  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • تعلیق دانشجویان جورج واشنگتن به دلیل اصرار به حضور در اعتراضات
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند