Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:56:43 GMT

آخرین تحولات سودان در یک نگاه

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۱۱۷۶

آخرین تحولات سودان در یک نگاه

تهران - ایرنا - عزل و نصب ها در شورای نظامی سودان، واکنش اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا به تغییرات در شورای نظامی سودان و دیدار رییس شورای نظامی جدید با کشورهای غربی از مهم ترین رویدادهای سودان در روزی که گذشت بود.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های عربی، شورای نظامی انتقالی سودان شب گذشته تصمیمات مهمی را گرفت که می توان به برکناری مسئولان بلندپایه این شورا از جمله ارتشبد، «عوض بن عوف» وزیر دفاع آن، آزادی فعالان، ساختار دوباره دستگاه امنیتی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعضای هشت نفره شورای نظامی انتقالی سودان متشکل از «عمر زین العابدین ، « الطیب بابکر صلاح عبدالخالق، «حلال الدین الشیخ»، «یاسر العطا»، « مصطفی محمد» « ابراهیم جابر»، «شمس الدین الکباشی» است.
شش عضو این شورا از افسران ارتش و دو نفر دیگر از نیروی پلیس و دستگاه اطلاعاتی سودان هستند.
- «شمس الدین الکباشی» سخنگوی شورای انتقالی نظامی سودان در نطق تلویزیونی یکشنبه شب گفت: تصمیم بر آن شد که ارتشبد عوض بن عوف وزیر دفاع و «صلاح قوش» مدیر دستگاه اطلاعات و امنیتی بازنشسته شوند و تمهیداتی برای نوسازی ساختار دستگاه امنیتی انجام شود.
الکباشی افزود: رئیس شورای نظامی، ژنرال «ابوبکر مصطفی» را به عنوان رئیس دستگاه اطلاعاتی و امنیتی سودان منصوب کرده است.
از دیگر تصمیمات شورای نظامی سودان می توان به برکناری « محمد عطا المولی» سفیر سودان در واشنگتن و «مصطفی عثمان اسماعیل» نماینده دائم دولت عمر البشیر در ژنو سوئیس اشاره کرد.
این شورا همچنین اقدام به بازداشت تمامی مسئولان دولت عمر البشیر کرد که به گمان این شورا در پرونده های فساد دست داشته اند.
براساس تصمیم این شورا، فعالان و افسرانی که در تظاهرات علیه دولت البشیر شرکت و حور داشتند، آزاد کرد.
- «عبد الفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی انتقالی سودان روز یکشنبه با « استیون کوتسیس» کاردار آمریکا در خارطوم دیدار و گفت و گو کرد.
الکباشی ابراهیم تصریح کرد: البرهان با هیات تروییکا (آمریکا، انگلیس و نروژ)، دیدار کردند.
پیش از این نیز «محمد حمدان دقلو» معاون شورای انتقالی با کوتسیس در کاخ ریاست جمهوری که اکنون از دست البشیر گرفته شده و در اختیار نظامیان قرار گرفته است، دیدار و گفت و گو کرد.
- «ائتلاف آزادی و تغییر» سودان در این باره، بیانیه رئیس جدید شورای نظامی این کشور را فاقد خواسته‌های مخالفان دانست.
ائتلاف مذکور بر هفت خواسته تاکید و اضافه کرد: گام نخست در براندازی نظام البشیر باید با واگذاری فوری و بدون قید و شرط قدرت به یک دولت غیر نظامی استوار باشد که مرحله گذار را برای چهار سال اداره کند.
در ادامه بیانیه این ائتلاف آمده است: خواستار بازداشت تمامی فرماندهان سازمان امنیت و اطلاعات و تحویل آنها به دادگاه‌های عادلانه براساس قانون اساسی و نیز احیای سازمان امنیت و اطلاعات هستیم.
از دیگر خواسته‌های این ائتلاف، آزادی تمام زندانیان سیاسی و نظامیان از جمله افسران حامی انقلاب و مردم بود.
این ائتلاف همچنین تاکید کرد: از خواسته‌های خود دست برنمی‌داریم و هیچ مجالی برای قبول وعده‌های توخالی نیست و تحصن و نافرمانی مدنی تا تحقق خواسته‌هایمان ادامه می‌یابند.
ائتلاف آزادی و تغییر همچنین از مقام های شورای نظامی انتقالی سودان خواست، تمامی فرماندهان سازمان‌های نظامی و شبه نظامیان متهم به ارتکاب جرایم در دارفور، جبال النوبه و جنوب نیل آبی بازداشت شوند.
این ائتلاف همچنین بر لزوم انحلال تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های نظامی و بازداشت سریع افسران متهم به جرایم قتل، فساد مالی و محاکمه آنها تاکید کرد و اعلام فوری لغو تمامی قوانین محدود کننده آزادی‌ را خواستار شد.
- اتحادیه عرب در بیانیه ای یکشنبه شب از تلاش شورای نظامی سودان و گروه های سیاسی برای رسیدن به یک تحول دمکراتیک حمایت کرد.
این اتحادیه رضایت خود را از اقدامات رئیس شورای نظامی انتقالی سودان اعلام کرد و از جامعه جهانی خواست که از ثبات و توافق در این کشور عربی – اسلامی حمایت کنند.
-«موسی فکی» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در واکنش به تحولات اخیر سودان گفت: شورای صلح و امنیت در این اتحادیه روز دوشنبه برای تصمیم گیری در مورد سودان تشکیل جلسه می دهد.
تظاهرات مردم سودان علیه دولت عمر البشیر از 19دسامبر 2018 (28 آذر 97) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد اما بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند و سرانجام حکومت وی با دخالت ارتش سرنگون شد.
شبس**9363**1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سودان آخرين تحولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا

انجام فعالیت‌های فرهنگی در شهری که سالانه میزبان میلیون‌ها زائر امام هشتم (ع) است، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و باید نگاه ویژه‌ای نسبت به اختصاص اعتبار و پیگیری برای به ثمر نشستن این برنامه‌ها داشت؛ عضو شورای اسلامی شهر مشهد در گفت‌وگو با ایمنا از رویکرد شورای ششم در این خصوص می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام حسن منصوریان از ابتدای شورای ششم سکان‌دار کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت و گردشگری شورای اسلامی شهر مشهد بوده است، کمک به توسعه کیفی و کمی زیارت و فرهنگ میزبانی در مدیریت یکپارچه شهری پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش چشم‌گیر اعتبارات فرهنگی به خصوص در حاشیه شهر مشهد از جمله اقداماتی است که در این دوره از شورا با هدف توجه ویژه به مقوله فرهنگ و زیارت پیگیری شده است.

بررسی سیاست‌ها و شاخص‌های حوزه فرهنگی اجتماعی و زیارت بررسی و اعلام نظر درباره شناسایی فرصت‌ها، بررسی تهدیدها و نقاط قوت و ضعف شهر مشهد در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی و زیارت به منظور ارائه پیشنهادهای اصلاحی با توجه به فرهنگ ناب ایرانی اسلامی و ارزش‌های انقلاب اسلامی، برنامه‌ریزی درباره تقویت مشارکت مردم در امور فرهنگی اجتماعی و زیارت از جمله وظایف کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد است، با حجت‌الاسلام منصوریان در خصوص کارنامه شورای ششم در حوزه فرهنگی و اجتماعی به گفت‌وگو نشستیم که ماحصل آن در ادامه می‌آید:

ایمنا: تقریباً بیش از نیمی از عمر شورای ششم سپری شده، مصوبات مهم شورای ششم در حوزه فرهنگی در این مدت چه بوده است؟

منصوریان: تدوین رویکردها و سیاست‌های فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر و پیگیری ساختار فرهنگی اجتماعی شهرداری با هدف تقویت حوزه فرهنگی در شهرداری و پیگیری وضعیت منابع انسانی سازمان فرهنگی اجتماعی و نوع قراردادهای کارکنان آن با هدف ایجاد عدالت بین کارکنان و بهره‌مندی هر چه بیشتر از خدمات تشکیل کارگروه‌های تخصصی و پژوهشی با حضور فرهیختگان، بازنگری و اصلاح آئین‌نامه شوراهای اجتماعی محلات با هدف افزایش مشارکت شهروندان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها، تصویب زیست بوم هنر و رسانه، تصویب و اجرای طرح مسجدمحوری، بازنگری و اصلاح آئین‌نامه نام‌گذاری و تغییر نام خیابان‌ها معابر و اماکن عمومی از جمله اقدامات مؤثر در این دوره بوده است، به طور کلی نگاه شورا بازنمایی هویت دینی تاریخی و فرهنگی مشهدالرضا بوده است، همچنین بررسی سند فرهنگی دوره چهارم شورای اسلامی شهر و بهره‌گیری از محتوای آن در سیاست‌ها و رویکردها، پیگیری و تعیین تکلیف روز ملی مشهد در شورای اسلامی شهر و ارسال آن به شورای فرهنگ عمومی، استان توجه و اهتمام ویژه به پیوست فرهنگی به عنوان یکی از رویکردهای مهم و مورد مطالبه در پروژه‌ها تغییر رویکرد در مدیریت بوستان‌های شهر با هدف اجتماعی شدن بوستان‌ها و بازنگری در رویکرد فرهنگ سراها و مناطق شهرداری مشهد از دیگر اقدامات مهم کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای ششم بوده است.

ایمنا: بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در این دوره از شورا برای پروژه‌های عمرانی فرهنگی چه تغییری داشته است؟

منصوریان: بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲,۰۲۰ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد سهم پروژه‌های عمرانی فرهنگی و ۵۷۰ میلیارد هزینه‌های جاری بود، بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۱۸۵ درصدی معادل ۵۷۰۰ میلیارد که از این مبلغ ۴,۵۰۰ میلیارد سهم پروژه‌های عمرانی فرهنگی و ۱۲۰۰ میلیارد هزینه‌های جاری است.

ایمنا: رویکرد اصلی شورا در مناسبت‌های مختلف چیست و چه سیاست‌هایی را به مدیریت شهری تکلیف می‌کند؟

منصوریان: شفاف‌سازی فرایندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و اجرای فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ارتقای اخلاق حرفه‌ای کارکنان شهرداری مشهد با آموزش و ارائه خدمات فرهنگی مطلوب به خانواده آنها بوده است، همچنین ارتقای روحیه هم‌گرایی تعاون، اخوت، صداقت نظم و قانون‌گرایی مسئولان و آحاد مردم، نهادینه‌سازی و عملیاتی کردن پیوست فرهنگی و اجتماعی در فرآیندها و در کلان پروژه‌های شهری عدالت‌محوری، یکپارچگی و هدفمندی مشارکت‌های اثر بخش با نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی خانواده محوری و محله مبنایی با محوریت مساجد و تشکل‌های مردمی در مهندسی فرهنگی و توسعه شهری از دیگر مواردی است که در شورای ششم پیگیر آن بوده‌ایم.

همچنین زمینه سازی و تسهیلگری نظارت و مشارکت حداکثری مردم، نخبگان و فعالان فرهنگی و اجتماعی، واسپاری اجرای رویدادها و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی هدفمند به تشکل‌های مردمی مؤمن و انقلابی، ارتقای هنر متعهد و مترقی با حمایت از هنرمندان بومی مبتنی بر ارزش‌های انقلاب اسلامی، ارتقای سلامت فردی و اجتماعی در ابعاد جسمی، روانی، روحی و معنوی زائران و مجاوران کمک به تأسیس و توسعه تشکل‌ها و مؤسسات تخصصی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کمک به حل مسائل فرهنگی و اجتماعی نوجوانان جوانان زنان و توان‌یابان با اولویت حاشیه شهر از جمله سیاست‌های اصلی شورای ششم بوده است.

ایمنا: فرهنگ شهروندی یکی از مباحثی است که به ویژه برای شهر زیارتی مشهد و حضور میلیون‌ها زائر در سال انتظار می‌رود کارهای ویژه‌ای در خصوص آن انجام شود، در این‌باره شورای ششم چه گام‌هایی برداشته است؟

منصوریان: در این حوزه آموزش‌هایی ویژه آتش‌نشان‌های داوطلب، اعضای گروه دوام ثامن، تاکسی‌ران‌ها و اتوبوس ران‌ها صورت گرفت و ۱۴۱ هزار نفر در این حوزه آموزش دیدند، در این زمینه سرفصل‌های اولویت‌دار سازمان اتوبوسرانی از جمله حفظ کرامت مسافران سالمند و کودک، حفظ وسایل نقلیه عمومی، حفظ آرامش عمومی در اتوبوس نیز فرهنگ‌سازی شد، همچنین در قطار شهری پاتوق‌های شهروندی، اکران‌های فرهنگی، برپایی غرفه‌های مناسبتی به ویژه در محرم و صفر و دهه فاطمیه برپا شد.

ایمنا: دیدگاه شورای ششم در خصوص نام‌گذاری معابر چه بوده است و با چه هدف و رویکردی این نام‌گذاری‌ها انجام می‌شود؟

منصوریان: این نام‌گذاری‌ها با هدف زنده نگه داشتن نام یاد ایثار و از خودگذشتگی شهدای عزیز صورت می‌پذیرد و در این دوره تاکنون ۶۰ لایحه شهدا در کمیسیون فرهنگی بررسی شده و ۷۰۰ معبر به نام شهدای گران‌قدر نام‌گذاری شده است، در عین حال باید اعلام کنیم که تغییر نام‌ها هم طبق آئین‌نامه نام‌گذاری با اولویت تغییر نام‌های تکراری انجام می‌شود.

ایمنا: با توجه به اینکه حاشیه شهر مشهد زیر ساخت‌های فرهنگی کم دارد، در این‌باره چه اقداماتی انجام شده و چه رویکردی داشته‌اید؟

منصوریان: توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در حاشیه شهر از جمله اهداف مهم شورای اسلامی شهر مشهد در دوره ششم است و اقداماتی مانند ساخت چهار مجموعه قرائت‌خانه و فرهنگ‌سرا، ساخت سه مورد سوله‌های خانه سبز و مرکز فرهنگی چهار برج و ایجاد ۳۵ ایستگاه بدن‌سازی پارکی از جمله اقدامات در زمینه فراهم کردن زیر ساخت‌های فرهنگی بوده است، علاوه بر این در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۶۸ مسجد، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۸۸ مسجد و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۸۵ مسجد، مورد بهسازی و مرمت و تجهیز قرار گرفتند.

همچنین در سال‌جاری، ۴۴۰ پروژه عمرانی فرهنگی با موضوعات، احداث زمین‌های ورزشی و روباز، تأمین مراکز اجتماعی و سلامت، تأمین و تجهیز مراکز فرهنگی و پارک موضوعی، تأمین و احداث آرایه‌ها و منظر شهری، احداث زیرساخت‌های زیارتی و خدمات و به زائران در بودجه عمرانی فرهنگی ۱۴۰۳، توسط کمیسیون فرهنگی مصوب شده است.

کد خبر 748583

دیگر خبرها

  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • فیلم/ انتقاد روح‌الامینی از نحوه انتخاب کاندیدای شورای ائتلاف شهر ری
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟