Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه معاونت قرآنی در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان عنوان کرد: معاونت قرآن و عترت یکی از شش معاونت تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در کنار چهار سازمان تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از ده مجموعه‌ای است که در زمینه‌های خاص فرهنگی - دینی و به ویژه قرآن و معارف اهل‌بیت (ع) فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است بدانید ما حداقل 70 درصد اعتبارات خود را به مصارف استانی می‌رسانیم.

مبنای اعتباراتی و بودجه‌ای در معاونت قرآن و عترت کمتر از بعضی معاونت‌های دیگر است

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: غیر از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که جنبه ملی و بلکه بین‌المللی دارد و در نظر ما بسیار فراتر از استان تهران است، ما تقریباً همه کارهایمان را در حوزه استانی انجام می‌دهیم. به تبع همین مسأله ما بیش از دوسوم اعتبارات معاونت قرآن را به مصارف استانی می‌رسانیم. البته واقعیت این است که متأسفانه مبنای اعتباراتی و بودجه‌ای ما در معاونت قرآن و عترت کمتر از بعضی معاونت‌های دیگر است.

وی افزود: تلاش کردیم و بحمدالله در سال 97 که اقل افزایش را سازمان‌ها و معاونت‌های دیگر وزارت ارشاد داشتند، ما با یک رشد تقریباً بیش از 30 درصدی مواجه بودیم. امسال تلاش کردیم به هر حال یک افزایش قابل توجهی به اعتبارات ما تعلق بگیرد. طبیعتاً اینها به سمت استان‌ها سوق پیدا می‌کند. بحمدالله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پژوهشگران حوزه مطالعات قرآنی هستند و علایق بسیار جدی در این زمینه دارند، هماهنگی‌هایی صورت گرفته و به هشت استان سفر کردند و هشت تفاهم‌نامه استانی منعقد کردند که بدون استثناء در این تفاهم‌نامه‌ها تکالیفی برای معاونت قرآن و عترت در نظر گرفته شده است که در طول سه سال انجام دهد؛ از جمله در خوزستان که دو بند جدی در این زمینه هست؛ ان شاءالله بتوانیم زمینه را برای تحقق آنها فراهم کنیم. غیر از آن بندهایی که در تفاهم‌نامه استانی آمده است، ما در حال رایزنی و هماهنگی هستیم، در استان‌هایی که پتانسیل لازم را دارند از جمله خوزستان بعضی از فعالیت‌های چشمگیر ملی و حتی بعضاً بین‌المللی را تحقق ببخشیم.

جای ایده‌پردازی به صورت خاص در دانشگاه است

وی در ادامه با بیان اینکه وظیفه معاونت قرآن و عترت فراهم‌سازی زمینه‌ها برای توسعه فعالیت‌ها و فرهنگ قرآنی است، گفت: معتقدم جای ایده‌پردازی به صورت خاص در دانشگاه است و معاونت قرآن و عترت و ادارات کل ارشاد اسلامی در سراسر کشور وظیفه فراهم‌سازی زمینه‌ها را برای توسعه فعالیت‌ها و فرهنگ قرآنی دارند که البته بی‌نیاز از نظریه‌پردازی و تئوری‌پردازی در زمینه‌های تبلیغی و ترویجی نیست ولی یادمان باشد فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان در زمینه‌های خاص به ویژه در عرصه مطالعات بنیادی باید در دانشگاه‌ها صورت گیرد.

وظیفه معاونت قرآن وزارت ارشاد توسعه مطالعات کاربردی است 

وی اظهار کرد: بارها در جلسات سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی گفته‌ام ما وظیفه فرهنگ‌سازی و توسعه مطالعات کاربردی داریم؛ نه در عرصه‌های بنیادی؛ البته برخی از مطالعات بنیادی هم هست که می‌تواند با زیرساخت‌های فعالیت‌های قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی ارتباط داشته باشد که علی‌القاعده ما از این بخش از مطالبات بنیادی باید حمایت کنیم.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست چهار دستور بررسی شد، در نخستین دستور که به ارائه گزارش نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی از وضعیت برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص یافت، بحث‌های مختلفی در مورد کم و کیف این بخش مطرح شد و در نهایت مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گزارشی درباره ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

همچنین در ادامه بررسی دستور نخست، وزارت علوم به عنوان میزبان بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شد. این نمایشگاه اواخر سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام والملسمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم که میزبان گزارش جشنواره نهج‌البلاغه است، گزارشی از این جشنواره ارائه کرد. در این بخش مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تاثیرگزاران حوزه نهج‌البلاغه نشستی تشکیل شود و در آن تصمیم‌سازی‌هایی درباره فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه اخذ شود.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

در بخش دیگری از این نشست گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و نیز گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت ارائه و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در نشست آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شد.

دیگر خبرها

  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • تصویب جدول مربوط به مصارف استانی در مجلس
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • تصویب جدول مربوط در مورد مصارف استانی در مجلس
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک