Web Analytics Made Easy - Statcounter

هشدار ترامپ به نتانیاهو، آمادگی‌ النصره برای حمله شیمیایی در سوریه، استقرار یگان‌های ویژه ارتش ترکیه در ادلب و عقب نشینی سفیر فرانسه در آمریکا از مواضع عجیب خود در مورد برجام از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اظهارات تحقیرآمیز ترامپ خطاب به پادشاه عربستان نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که پیش از این هم اظهارات توهین‌آمیزی خطاب به سعودی‌ها مطرح کرده بود، در یک جمع خصوصی اظهارات مشابهی را تکرار کرده و مدعی شده است که در نبود حمایت‌های نظامی آمریکا از سعودی‌ها، ایران می‌تواند به سرعت عربستان را فتح کند.

بر اساس کتاب تازه‌منتشر شده «قله‌ای (کنگره) که به جان دادن می‌ارزد؛ نبرد کنگره و آینده آمریکای ترامپ» نوشته «آنا پالمر» و «جیک شرمن» از روزنامه‌نگاران نشریه «پالیتیکو»، ترامپ در سپتامبر سال گذشته میلادی در جریان یک جلسه خصوصی با حامیان ملی حزب جمهوری‌خواه، به یادآوری سفری پرداخته که در سال ۲۰۱۷ به عربستان سعودی داشته است.

او دیدارش با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی را «خوب» توصیف کرده و ادعا کرده که در این دیدار با پادشاه سعودی گفته است: «پادشاه، اگر ما بریم، اگر ارتش ما برود، ایران دو هفته‌ای [کشور] شما را می‌گیرد. شما فقط ۲ تریلیون دلار اینجا [سرمایه‌گذاری] کرده‌اید. اما همه شما [هواپیمای شخصی بوئینگ] ۷۴۷ دارید.»

رئیس‌جمهور آمریکا سپس در توضیح اینکه سعودی‌ها چقدر ثروتمند هستند، به حامیان مالی حزب جمهوری‌خواه گفته است: «همه شما فقط با هواپیمای "گالف استریم ۶۵۰" (یک جت شخصی کوچک) پرواز می‌کنید، درسته؟ اندازه [این هواپیما] به اندازه یک اینچ از ۷۴۷ هم نیست. سلطان پول (پادشاه سعودی) یک ۷۴۷ دارد، پادشاه یک ۷۴۷ دارد، اگر ۷۴۷ نداشته باشید، فقیرید.»

ترامپ سپس دوباره به شرح مکالماتش با پادشاه سعودی بازگشته و گفته است: « گفتم "پادشاه، شما ۲ تریلیون دلار در بانک دارید، اما ما برای محافظت از شما ۴ میلیارد دلار می‌خواهیم، وگرنه [از عربستان] خارج می‌شویم." پادشاه گفت "قبلا چنین چیزی اتفاق نیافتاده، نمی‌فهمم." و من گفتم "بله، می‌دانم، متأسفام، اما ما ۴ میلیارد دلار می‌خواهیم."»

وی سپس ظاهرا در اشاره به سعودی‌ها، آن‌ها را «کودن» توصیف کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا البته به تعریف و تمجید از سفرش به عربستان سعودی پرداخته و آن را «به مراتب بهتر» از سفر به چین توصیف کرده است. وی در توصیف وضعیت استقبال سعودی‌ها از او گفته است: «فرود که آمدیم، به من گفتند که پادشاه روی باند منتظر است. گفتم خوب است، برای [باراک] اوباما [رئیس‌جمهور سابق آمریکا] او در کاخ زیر کولر منتظر بود، اما برای من روی باند، آن هم در هوای ۱۱۵ درجه (۴۶ درجه سانتیگراد)! البته در عربستان سعودی این روز خنکی به حساب می‌آید و او روی باند آسفالت منتظر من بود.»

ترامپ در ادامه گفته است: «از هواپیما پیاده شدم و با او دست دادم، اما سر خم نکردم و ملانیا هم دستش را [به سوی پادشاه] دراز کرد. یادتان باشد، به ما گفته شده بود که "او دست نمی‌دهد." اما او دست (ملانیا) را گرفت و بوسید. ماچ، ماچ، ماچ. و من پیش رفتم و گفتم، هی، پادشاه، کافیست، بس است. سه بوسه!»

بر اساس کتاب، بعد از این صحبت ترامپ، در اتاق غوغایی به پا شده، اما تصاویر ویدئویی از لحظه ورود ترامپ به عربستان سعودی نشان می‌دهد ادعا بوسه پادشاه سعودی بر دست همسر رئیس‌جمهور آمریکا، دستکم در فرودگاه، درست نیست و او صرفا با وی دست داده است.

این اولین بار نیست که ترامپ اینطور سعودی‌ها را تحقیر کرده و از آن‌ها می‌خواهد که پول بیشتری به واشنگتن بپردازد. او در سال ۲۰۱۴، حتی پیش از آنکه در انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد شود، در مورد عربستان سعودی نوشته بود: «به عربستان سعودی و دیگران بگویید که ما از آن‌ها می‌خواهیم (طلب می‌کنیم) که به ما برای ده سال آینده نفت رایگان بدهند، یا اینکه ما دیگر از بوئینگ‌های ۷۴۷ خصوصی آن‌ها محافظت نمی‌کنیم. پولش را بدهید.»

هشدار ترامپ به نتانیاهو

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مارس سال جاری میلادی در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در کاخ سفید به وی هشدار داده است در صورتی که اسرائیل روابط خود را با چین محدود نکند، همکاری‌های امنیتی واشنگتن-تل‌آویو به مخاطره خواهد افتاد.

این گزارش می‌افزاید دولت ترامپ و کابینه نتانیاهو تقریبا درخصوص همه مسائل با یکدیگر توافق نظر دارند، اما روابط پکن-تل‌آویو به یکی از موارد اختلاف میان دو طرف تبدیل شده است. دولت ترامپ پیش‌تر بار‌ها از اسرائیل خواسته است تا روابط خود را با چین کاهش دهد. اینکه ترامپ شخصا در دیدار با نتانیاهو این موضوع را به وی گوشزد کرده، بیانگر آن است که صبر کاخ سفید در این زمینه رو به اتمام است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در جریان سفر ماه ژانویه خود به سرزمین‌های اشغالی نگرانی‌های آمریکا در این خصوص را به اطلاع نتانیاهو رساند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در ۶ ماه گذشته بار‌ها درباره این مسئله با نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفتگو کرده است. او حتی اخیرا به طور علنی هشدار داد واشنگتن ممکن است مجبور شود سطح به اشتراک گذاشتن اطلاعات با تل آویو را کاهش دهد.

این گزارش می‌افزاید نتانیاهو به بولتون و پمپئو گفته است کابینه امنیت ملی وی در پی تصویب طرحی برای ایجاد یک سازوکار جدید است تا بتوان بر سرمایه گذاری‌های چین در سرزمین‌های اشغالی نظارت کرد.

کابینه امنیت ملی اسرائیل در چند کاه گذشته دوبار در این خصوص تشکیل جسله داده، اما به دلیل اختلافات میان کابینه و سازمان‌های اطلاعاتی هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.

  آمادگی‌ النصره برای حمله شیمیایی در سوریه

منابع آگاه در ادلب به خبرگزاری اسپوتنیک گفتند که چند روز قبل نشستی بین دو سرکرده طراز اول گروه تروریستی هیئة تحریر الشام (جبهة النصره) و عناصر گروه تروریستی موسوم به کلاه‌سفیدها و دو سرکرده از گروه‌های تروریستی جیش العزه و الحزب الاسلامی الترکستانی در ادلب برگزار شده است.

این منابع تأکید کردند که در این نشست مأموریت‌ها به عناصر مسلح در 6 منطقه که طی ماه‌های گذشته بمب و خمپاره‌های حاوی مواد شیمیایی سمی به آن انتقال شده است ابلاغ شده است که این 6 منطقه در حومه شمالی حماه، سهل الغاب، حومه لاذقیه، دو حومه جنوبی و جنوب شرقی ادلب واقع شده است. طی ماههای اخیر کپسول‌های حاوی گاز کلر و خمپاره‌های حاوی مواد شیمیایی سمی ذخیره‌سازی شده است.

این منابع گفتند که در جریان این نشست توافق شد که همزمان با هرگونه تلاشی که ارتش سوریه و هپیمانان برای پیشروی به‌سمت مواضع عناصر مسلح در طول جبهه حومه ادلب تا  حماه و حومه لاذقیه انجام دهند فوراً حمله شیمیایی صورت گیرد.

به‌گفته این منابع در جریان این نشست بی‌سیم‌های پیشرفته‌ای بین افراد حاضر توزیع و قرار شد که از طریق این تجهیزات ارتباطی تبادل اطلاعات و دستورات بین فرماندهان گروه‌های تروریستی صورت گیرد.

منابع محلی در ادلب چهارم ماه جاری میلادی گفتند که عناصر مسلح هیئة تحریر الشام و عناصر مسلح الحزب الترکستانی در یکی از مقرهای این هیئت در منطقه سهل الروج در غرب ادلب حدود 120 خمپاره را به مواد شیمیایی سمی آمیخته‌اند و کارشناسان مواد شیمیایی از بلژیک بر این کار نظارت کرده‌اند.

استقرار یگان‌های ویژه ارتش ترکیه در ادلب

الشرق الاوسط روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که ارتش ترکیه دیشب یگانهای ویژه خود را در مرز استان مرزی ادلب واقع در سوریه مستقر کرده است.

بر اساس این گزارش، کماندوهای ارتش ترکیه با عبور از منطقه جنوبی و مرزی این کشور در استان هاتای، وارد خاک سوریه شدند و سرانجام در مرز استان ادلب مستقر شدند.

گزارش مذکور در ادامه می‌افزاید: ارتش ترکیه طی روزهای گذشته نیز شماری زیادی از سربازان خود را در استان حلب سوریه به ویژه در شهرهای جرابلس و منبج مستقر کرده است.

عقب نشینی سفیر فرانسه در آمریکا از مواضع عجیب خود در مورد برجام

«جرارد آرود»، سفیر فرانسه در آمریکا در پی دیپلماسی پنهان و آشکار وزارت امور خارجه توییت‌های خود درباره برجام را حذف کرد.

سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به توییت سفیر فرانسه در آمریکا، در پیامی توییتری و هشدارآمیز نوشته بود: «اگر توییتهای جرارد آرود بیانگر موضع فرانسه باشد، ما با نقض عمده‌ ماهیت و هدف برجام و قطعنامه 2231 مواجه هستیم. پاریس باید سریعاً دراین‌رابطه شفاف‌سازی کند و یا ما مطابق با آن اقدام خواهیم کرد».

همچنین، امروز فیلیپ تیبو سفیر جدید جمهوری فرانسه در تهران توسط آقای سید حسین سادات‌میدانی رئیس دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای برجام به وزارت امور خارجه احضار شد، این در حالی بود که آقای تیبو امروز بعد از ظهر رونوشت استوارنامه خود را به محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران تقدیم کرد.

در جلسه احضار سفیر فرانسه، طرف ایرانی با اشاره به توییت‌های منتسب به سفیر فرانسه در واشنگتن که محتوای آنها از نظر کشورمان به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، خواستار توضیح دولت فرانسه شده اعلام کرد در صورتی که اظهارات مزبور مورد تأیید دولت فرانسه بوده و بیان‌کننده مواضع رسمی این کشور باشد، این امر در مخالفت آشکار با اهداف و مفاد برجام خواهد بود و چنانچه به‌نحوی رضایت‌بخش به این مسئله رسیدگی نشده و موضوع فیصله نیابد، جمهوری اسلامی موضوع را براساس سازوکارهای پیش‌بینی‌شده در برجام پیگیری کرده و حق خود برای هرگونه واکنش مقتضی را محفوظ می‌داند.

سفیر فرانسه در آمریکا شامگاه شنبه مدعی شده بود که بعد از انقضای برخی از مفاد توافق هسته‌ای برجام، ایران مجاز به غنی‌سازی اورانیوم نخواهد بود.

در توییت‌های آرود که حذف شدند آمده بود: «نادرست است که بگوییم با پایان یافتن برجام، ایران مجاز به غنی‌سازی اورانیوم خواهد بود. ذیل پیمان منع اشاعه (ان‌پی‌تی) و پروتکل الحاقی آن، ایران بایستی تحت نظارت‌های شدید ثابت کند که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش غیرنظامی هستند... همان‌طور که سال 2002 تصریح کردیم که غنی‌سازی اورانیوم بدون داشتن یک برنامه باورپذیر غیرنظامی در زمینه هسته‌ای ذیل ان‌پی‌تی غیرقانونی است می‌توانیم سال 2025 هم همین واکنش را اگر لازم باشد داشته باشیم. آن موقع تحریم‌هایی تحمیل شدند. تحریم‌ها می‌توانند مجدداً اعمال شوند. بعد از برجام، هیچ بند "غروب آفتاب" وجود ندارد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام فرانسه آمریکا روسیه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سندرز خطاب به نتانیاهو: به شعور مردم آمریکا توهین نکنید!
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران