Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@15:54:26 GMT

پل‌های باستانی استوار و پا برجا، پل‌های مدرن برآب رفته

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۲۰۰۱

پل‌های باستانی استوار و پا برجا، پل‌های مدرن برآب رفته

در ادامه این مطلب آمده است: لرستان با دارا بودن حدود یک‌صد پل قدیمی مثل پل‌های کشکان، پلدختر، کلهر، گاومیشان، گپ (صفوی)، شاپوری، سی پله و شکسته که در دوران مادها، هخامنشی، ساسانی و دوره اسلامی ساخته شده‌اند. پایتخت پل‌های باستانی و تاریخی ایران است.
سیل بی‌سابقه اخیر لرستان حقیقت بسیار تلخی را به شکلی عریان نمایان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدون استثناء تمامی پل‌های تاریخی استان هم‌چون صدها سال گذشته با آسیب‌های جزئی این سیل مهیب را ازسر گذراندند، اگر چه بخشی از طاق‌های آنها با گذشت سالیان دراز فرو ریخته اما پایه‌های آن‌ها هم‌چنان پابرجاست، اما تعداد زیادی از پل‌های مدرن و امروزی کاملاً نابود شدند، بعضی از آن‌ها چنان برآب (بر وزن بر باد) رفتند که اگر الان محل احداث‌شان را ببینی باور نمیکنی که چند روز پیش در آن مکان پلی وجود داشته است!
این طنز تاریخ فقط به پل‌های تاریخی محدود نشد، پل کاکارضا که چند سال بیشتر از عمرش نمی‌گذرد، با فروریختنش جان دختر نوجوانی را هم گرفت، در حالی‌که پل قدیمی همان جاده با 90 سال قدمت در چند متری آن بدون آسیب هم‌چنان پابرجاست.
چرا پدران ما در زمانی که هیچ دانشگاه صنعتی، سازمان نظام مهندسی، شرکت‌های مشاور و ناظر با هزاران پرسنل تحصیل‌کرده، لشگر مهندسان دانشگاه دیده، یک کیلو میلگرد و سیمان، کامپیوتر و نرم‌افزارهای فوق پیشرفته ساخت تاسیسات، انواع و اقسام استانداردهای ساخت و نظارت و... وجود نداشت، پل‌هایی ساختند که سیل‌های زیادی مثل سیل اخیر را ازسر گذراندند، اما پل‌های امروزی ما با وجود این همه امکانات مادی و انسانی این‌چنین سست و ناپایدارند؟ واقعا چرا چنین است؟ کجای کار ما اشکال دارد؟
این تفاوت عمیق بین عملکرد ما و پدرانمان با دست خالی آن‌ها و دست پر ما نباید موجب شرمساری باشد؟ چرا امروزه علی‌رغم ادعاهای پر طنین این‌چنین در همگامی با دنیای مدرن دچار انحطاط و عقب‌گرد شده‌ایم؟ جهت این عقب‌گرد چه وقت تغییر خواهد کرد؟
منبع: پایگاه خبری یافته
7269/6060
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 باستانی پایتخت سیل سیمان وزن 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»

برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» همزمان با نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، برنامه‌های «تا صد سالگی»، پس از همایش «آینه‌دار دوران» برای نکوداشت استاد باستانی پاریزی طراحی شده است؛ «آینه‌دار دوران» عنوان برنامه‌های بزرگداشت استاد باستانی پاریزی است که ۷ سال قبل همزمان با روز معلم فعالیت‌هایش آغاز شد.

برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» همزمان با نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران، هفتم خرداد ماه در باغ موزه نگارستان با افتتاح یک سالن به نام این نویسنده و استاد تاریخ  همراه خواهد بود.

در این سالن آثار اهدایی هنرمندان با موضوع باستانی پاریزی به نمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین در این روز برنامه خلق ۱۰۰ تصویر با موضوع زندگی و آثار محمد ابراهیم باستانی پاریزی توسط ۱۰۰ تصویرگر آغاز می‌شود. قرار است در تولد این نویسنده تصاویر به نمایش گذشته شود.

قرار است از آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» در خرداد ماه ۱۴۰۳ تا صدمین سال تولد این ادیب در دی ماه ۱۴۰۴، سلسله برنامه‌هایی به نام و برای او برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ تصادف در زنجان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت
  • کارگران ستون‌های استوار جامعه
  • آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»
  • ریزش بزرگراه در چین ۱۹ کشته برجا گذاشت
  • ریزش بزرگراه در چین ۱۹ کشته برجا گذاشت (فیلم)
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • (ویدئو) جسد‌های باستانی ۲۷۰۰ در رامهرمز از بین رفتند
  • سن‌سیرو میزبان فینال چمپیونزلیگ می‌شود
  • ویدئو| روش مدرن بازداشت توسط پلیس آمریکا