Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی عیدی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در گفت و گو با ایلنا افزود: اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی، استفاده از تکنیک‌های به زراعی،توسعه سامانه‌های نوین آبیاری برای کاهش مصرف آب، استفاده از ارقام و الگوهای کم آب‌بر را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

وی افزود: افزایش راندمان تولید و کاهش 40 درصدی مصرف آب نیز  از دیگر اهداف اجرای این طرح است و به طور کلی به منظور کاهش مصرف آب و بالا بردن راندمان تولید، اصلاح الگوی کشت در اولویت فعالیت‌های بخش کشاورزی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عیدی با اعلام اینکه کل اعتبارات تخصیص یافته به این طرح در وسعت 45 هزار و 350 هکتار با اعتبار 236 میلیارد و  794 میلیون ریال است، گفت: 210 میلیارد و 194 میلیون ریال  نیز از این رقم از محل اوراق خزانه اسلامی تامین شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به این که طرح کشاورزی حفاظتی شامل فعالیت‌های مدیریت بقایای گیاهی، کم خاک‌ورزی ، بی‌خاک‌ورزی و اجرای تناوب زراعی در جهت افزایش حاصلخیزی خاک است، اضافه کرد: برای اجرای این طرح نیز در سطح 28 هزار و 642 هکتار، کمک هزینه ای با اعتبار 101 میلیارد و 980 میلیون ریال برای پرداخت به کشاورزان در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید فعالان بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب تلاش کنند، اظهار کرد: به این منظور زیر پروژه‌های گندم، جو، چغندرقند، علوفه، سبزی و صیفی،  یونجه، نخود، ذرت و کشاورزی حفاظتی طرح مدیریت جامع زراعت تعریف شده است.

وی ادامه داد: برای اولین بار در سال 97 کشت نشائی چغندر قند در سطح 12 هکتار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام گرفت که در نظر داریم در سال زراعی جاری نیز این عملیات را در سطح 270 هکتار از اراضی چغندر قند اجرا کنیم. همچنین تغییر الگوی کشت بذری چغندر قند از 50 در 50 به 40 در 60 ( با هدف حذف یک در میان جوی‌های آبیاری ) به همراه  توسعه آبیاری میکرو در سطح 3 هزار و 844 هکتار را نیز در دستور کار داریم .

این مسئول خاطر نشان کرد: از جمله کارهای شاخصی که در مزارع چغندر قند انجام گرفته شده است، تغییر آرایش کشت در سطح ۶۵۰ هکتار و تجهیز ۴۱۶ هکتار از اراضی زراعی زیر حوضه دریاچه ارومیه به آبیاری  نوار تیپ است که توسعه این روش‌ها نقش به سزایی در کاهش مصرف آب داشته است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت:برای خرید بذور گندم مقاوم به کم آبی و یا کم آب بر به همراه اجرای مزارع PVC مقایسه ارقام مشارکتی در سطح 7 هزار و 128 هکتار اعتباری بالغ بر 12میلیارد و 880 میلیون ریال به کشاورزان به صورت کمک بلاعوض دولتی پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح به منظور توسعه کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی و جایگزینی ارقام زودرس و میان رس سیب‌زمینی در سطح 190 هکتار با اعتبار سه میلیارد و 800 میلیون ریال ، برای کشت محصولات علوفه‌ای کم آب بر و جایگزینی آن با ارقام یونجه در سطح یک هزار ۴۰۰ هکتار با اعتبار 16 میلیارد و 800 میلیون ریال‌، برای توسعه کشت حبوبات با ارقام مقاوم به کم آبی وکشت‌های پاییزی و انتظاری در سطح 174 هکتار  با اعتبار 11 میلیارد و 484 میلیون ریال و همچنین برای خرید و کشت ارقام زودرس ذرت در سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار ، اعتباری بالغ بر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال و کشت ارقام جدید جو و .. در سطح 480 هکتار با اعتباری بالغ بر پنج هزار ۷۶۰ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه خرید به کشاورزان در سال زراعی جاری پرداخت خواهد شد.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دریاچه ارومیه زراعت خشکسالی ایران ترسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۳۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: حدود ۱۳ هزار تن سیر از ۵۳۵ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان برداشت شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، بهروز قمرزاده با اشاره به پایان برداشت سیر در این شهرستان بیان کرد: 535 هکتار از زمین های کشاورزی دزفول در سال زراعی 1403- 1402 به کشت سیر اختصاص یافت.

وی با اشاره به کیفیت بالای سیر تولیدی دزفول افزود: کیفیت بالای سیر تولیدی این شهرستان باعث شده تا علاوه بر مصرف این محصول در دزفول و خوزستان و سایر استان‏های کشور، در صورت فراهم بودن شرایط، به کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: به منظور ارتقای سطح کیفی سیر تولیدی دزفول و کمک به بازاریابی فروش این محصول، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و ارایه توصیه‌های فنی برای تنظیم بازار فروش سیر تولیدی این شهرستان اقدام شده است.

به گزارش تسنیم، برداشت سیر در این شهرستان همه ساله از اوایل اسفند ماه آغاز و تا اوایل اردیبهشت به پایان می رسد.

سال گذشته زراعی 9 هزار تن سیر از 370 هکتار از مزارع دزفول برداشت شد که امسال این میزان چهارهزار تن افزایش یافت.سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان دزفول 90 هزار هکتار است که 65 هزار هکتار از این مساحت مربوط به کشت آبی و 25 هزار هکتار کشت دیم است.

هم‌اکنون 126 محصول شامل 63 نوع محصول کشاورزی و 43 نوع گل و گیاه زینتی در دزفول تولید می‌شود که نشان دهنده ظرفیت بالای کشاورزی در این شهرستان است. سالانه بالغ بر 2.5 تا سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در دزفول تولید می‌شود 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند