Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@23:19:23 GMT

فراموش شدگان آب چی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۳۷۲۴

فراموش شدگان آب چی

ترکش‌های سیل جان و مال مردم زیادی را در استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان با خود برد، هر چند سیل مهربانی مردمان ایران پس از سیلاب به راه افتاد اما مردمان روستاهای "بابا بزرگ" در این سیل مهربانی فراموش شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، صبح است و تابش داغ آفتاب جای خود را به ابر و باران‌های روزهای گذشته داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خرم‌آباد اوضاع آرام است و در این آرامی همه در تکاپو برای بار زدن خودروها و حرکت هرچه سریع‌تر به سمت مناطق سیل زده هستند. زن و مرد، کودک و بزرگسال و پیر و جوان همه و همه برای امدادرسانی به پا خواسته‌اند، در این میان پیرزنی با لباس محلی دیده می‌شود، هر چند خودش درگیر سیل بوده اما چمدانی از لباس برای هم استانی‌هایش آورده تا به آنها هدیه دهد.او بر این باور است " باید خودمان به خودمان رحم ‌کنیم، تا خدا هم به ما رحم ‌کند."

جاده هم مسیر با سیل!

هر چه به سمت روستاهای معمولان به پیش می رویم مخملی‌های سبز بیشتر نگاهمان را با خود همراه می‌سازد، ترکش‌های سیل همه را گرفته اما باز هم زیبایی‌های الهی در لابلای این ترکش‌ها خودنمایی می‌کند، هر چه به جلوتر حرکت می‌کنیم از زیبایی‌ها کاسته شده و عمق فاجعه‌ای که بر سر مردمان این روستاها آمده بیشتر رخ نشان می‌دهد.

به روستاهای نورآباد نزدیک می‌شویم، راه‌های ارتباطی آنها مسدود است، با گذشت بیش از ۱۰ روز از فاجعه سیل هنوز امدادرسانی به مردمان روستاهای منطقه امامزاده ابراهیم معروف به بابابزرگ انجام نشده است،

برای رسیدن به منطقه بابابزرگ باید وارد جاده‌ای باریک در غرب نورآباد شد. جاده با چشم‌ انداز دشت‌های زیبای زاگرسی در لرستان زیبایی این منطقه را به رخ می‌کشد. هرچه جاده جلو می‌رود، کوه‌های زاگرس بیشتر خود را نشان می‌دهد و قامت این کوه‌ها پیش رفتن در جاده را سخت می‌کند. کم کم اثرات سیل را می‌توان مشاهده کرد، سیلی که به راه افتاده در محل‌هایی جاده را با خود هم مسیر کرده و برده است.

جاده در میان کوه‌های زاگرس پیش می‌رود و گاهی از پا می‌ایستد، در قسمت‌هایی جاده کاملا از بین رفته و حتی در قسمت‌های دیگری جاده دچار فرونشست‌هایی تا عمق چهار متر شده است. در اطراف جاده نیز آب‌های روان به راه است، برف‌هایی که آب شده به آب باران پیوسته و این مسئله باعث سرازیر شدن آب و ریزش سنگ به جاده می‌شود. با وجود تمام این جاده‌ها خودروهای آفرود راه خود را باز می‌کنند و پیش می‌روند.

پس از طی کردن چندین کیلومتر در جاده آسفالت که البته بیشتر شبیه به پیکره‌ای چند تکه شده، پل تخریب شده‌ای وجود دارد که تنها راه دسترسی به روستاها و آبادی‌های آن طرف از طریق این پل است. در زیر این پل نیروهای امدادی پل موقتی ساخته‌اند و تا زمانی که دبی و سطح رود پایین است می‌توان از آن استفاده کرد.

کمی جلوتر جاده به طور کامل مسدود شده و تنها راه رسیدن به روستاهای پایین گذر از بی‌راهه‌های گِلی است که مستقیم از کوه پایین می‌رود. در پایین این مسیر سخت اولین روستا قرار دارد، این روستا "آب چی" نام دارد و سیل راه ارتباطی آن را کاملا مسدود کرده است. تنها وسیله ارتباطی روستا که بتواند در بی‌راه و جاده تخریب شده تا شهر آید یک جیپ شهباز است که آن هم در گل گیر کرده.

نگرانی، اضطراب و ناامیدی که را می‌توان در چهره کودکان و مردانی که در ابتدای جاده ایستاده‌اند دید. در ورودی روستا اسکلت ساختمانی یک سالن ورزشی نیمه کاره وجود دارد که به گفته ساکنان چند سالی است قول ساخت آن داده شده اما عملیات آن به کندی پیش می‌رود. اکنون اما بارندگی و سیل به این سالن تکمیل نشده نیز رحمی نکرده و بخش‌هایی از آن تخریب شده است تا کودکان هم چنان چشم انتظار به این سالن نگاه کنند.

یکی از مردان روستا که بسیار عصبانی به نظر می‌رسد، پس از مشاهده خودروهای حامل کمک‌های مردمی در ورودی روستا با صدای بلند می‌گوید "ما آدم نیستیم! ما آدم نیستیم! این بارها را اینجا خالی نکنید، ما را اصلا حساب نکردند." دلیل عصبانیت او نرسیدن امداد و کمک به این روستا در این چند روزی که از سیل می‌گذرد است.

اهالی روستا از مسئولان گلایه دارند "جاده دسترسی به روستا تخریب شده و گویی ما فراموش شده‌ایم، سیل به خانه‌هایمان آسیب زده و محصولات کشاورزی را از بین برده. هیچ راهی نداریم و در روستا حبس شده‌ایم، در این چند روز هیچ کمکی به ما نرسیده، برق روستا نیز قطع است و گازکشی هم نداریم؛ در حال حاضر با سوزاندن چوب شب خود را گرم نگه می‌داریم."

روستاهایی به تنهایی کوهستان

ادامه مسیر پس از روستا "آب چی" جاده حتی سخت‌تر هم می‌شود، گذر از گل و سنگ درحالی که نم باران نیز جاده را خیس‌تر می‌کند کاری بس دشوار است. فاصله بین روستاها اینجا زیاد نیست و شاید دلیل آن حاصلخیز بودن زمین‌های کشاورزی این منطقه زیبا بوده. طبیعت در زاگرس لرستان بی‌نظیر است و بهشت ایران لقب درستی برای این منطقه است.

در میان راه پر پیچ و خم کوهستان و چند کیلومتر بعد از روستای "آب چی" سنگ‌هایی روی هم چیده شدند و چند سرپناه برای روستاییان فراهم آوردند؛ اینجا روستا "جعفرآباد" است. روستایی که مانند دیگر روستاها منطقه مسیر دسترسی‌ آن را سیل تخریب کرده و امدادی به آن‌ها نتواسته برسد. جعفر آباد درست در بالای یک دره قرار گرفته و دور تا دور آن زمین‌ها سبز تصویر زیبایی را خلق کرده‌اند.

"جعفرآباد" به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در ارتفاع بالا دچار سیلاب و آب گرفتگی نشده اما بارندگی‌های شدید باعث شده تا خانه‌های سنگی این تخریب شود. در وسط روستا آواری از سنگ و چوب دیده می‌شود، اینجا تا هفته پیش خانه مادربزرگ و پدربزرگ بوده است. سقف خانه پایین آمده و ورود به داخل را مختل کرده "خانه‌ام خراب شد و هرچه که داشتم را از دست دادم؛ زمین‌های کشاورزی، خانه‌ام و همچی از دست رفت. فقط دو الاغ برایم باقی مانده"

چقدر  کنسرو و تن بخوریم؟

پس از جعفرآباد روستا "تکیه اولاد قبا" و "سرکوره‌اولاد" در کنار هم قرار گرفتند، خوشبختانه سیل و بارندگی در این دو روستا کوهستانی خرابی به بار نیاورده است اما خرابی جاده زندگی ساکنان آن را کامل تحت تاثیر قرار داده. این دو روستا بسیار کوچک هستند و تعداد خانوار زیادی ندارد که زندگی آن‌ها وابسته به دام و کشاورزی است.

یکی از ساکنان این روستا از خرابی راه گلایه دارد: "جاده ما خراب شده و نمی‌توانیم به شهر رویم، تنها خواسته ما درست شدن جاده است که به شهر بریم و آب و غذا بگیریم. گازوئیل تراکتورها تمام شده و با هیچ خودرو دیگری نمی‌شود از این راه رد شد. این دوستان زحمت کشیدند و برای ما بسته غذایی (تن ماهی و کنسرو) آوردند اما مگر چقدر می‌شود آن‌ها را خورد، ما نیاز به آرد داریم تا نان درست کنیم و بخوریم."

روستاها در زاگرس لرستان خسارت زیادی از سیل دیده‌اند، خانه‌های این منطقه بیشتر از گِل و سنگ ساخته شدند و در برابر سیل بی‌دفاع هستند. همچنین ساکنان و مردمان نیز بی‌دفاع‌تر از خانه‌هایشان، مردمان لر، لک و بختیاری که همیشه عصای دست ایران زمین بوده‌اند، اکنون نیازمند دست ایرانی است که مانند عصا به آن‌ها کمک کند بار دیگر سرپا بایستند.

گزارش از: یزدان روحانی - خبرنگار ایمنا

منبع: ایمنا

کلیدواژه: امداد رسانی روستاها سیل کمک های مردمی لرستان همدلی برای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، رسول چراغ سحر در نشست هم اندیشی سازمان‌ها و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: بسیاری از کارگران شاغل در بخش‌های خصوصی و دولتی از میزان دستمزد اعلام شده خود در لیست‌های بیمه‌ای ارسال شده به تامین اجتماعی آگاهی ندارند و ثبت دستمزد واقعی برای استفاده از مزایایی مانند بازنشستگی و سایر خدمات حق آنها است.  چراغ سحر  افزود: درج دستمزد‌های غیرواقعی و معمولاً به میزان حداقل حقوق در لیست‌های حق بیمه، یکی از مشکلات بیمه شدگان و عوامل ایجاد نارضایتی آنان در زمان بازنشستگی و یا بهره مندی از سایر مزایای بیمه‌ای است.  وی افزود: مبلغ دستمزد مشمول حق بیمه که در لیست‌های ارسالی توسط کارفرمایان درج می‌شود، ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی است و لذا بیمه شدگان و کارگران باید در سال‌های اشتغال به صورت مستمر از ثبت کارکرد ماهانه و میزان دستمزد خود آگاهی و اطمینان حاصل کنند.  وی گفت: برخی از کارفرمایان به دنبال پرداخت حق بیمه کمتر هستند و در موارد زیادی بیمه شدگان و کارگران نیز از پیامد‌های اعلام دستمزد غیرواقعی خود آگاهی ندارند، اما هنگامی که برای استفاده از مزایایی، چون غرامت دستمزد ایام بیماری، مقرری بیمه بیکاری و کمک هزینه دوران بارداری مراجعه می‌کنند و یا زمانی که موعد بازنشستگی آنان فرا می‌رسد، با مبلغ پایین حقوق و مزایای دریافتی مواجه می‌شوند که این امر ناشی از میزان دستمزد اعلام شده در دوران کارکرد توسط کارفرما بوده است و سازمان تامین اجتماعی دخالتی در کاهش یا افزایش آن ندارد.  مدیرکل تامین اجتمتعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مبنای محاسباتی این سازمان، به طور مشخص، میزان دستمزد درج شده در لیست‌های حق بیمه دریافتی از کارفرماست و میزان حقوق و دستمزدی که بیمه شده از محل کار خود دریافت می‌کند، به هیچ وجه ملاک محاسبه نخواهد بود.  چراغ سحر گفتت: کارگران از روز نخست اشتغال به کار، مشمول ماده ۱۴۸ قانون کار بوده و کارفرمایان مکلف به ارسال حق بیمه و دستمزد واقعی آنان به سازمان تامین اجتماعی هستند.  وی نارضایتی بخش زیادی از بیمه شدگان در زمان بازنشستگی و یا استفاده از تعهدات کوتاه مدت سازمان را ناشی از درج نشدن دستمزد و مزایای واقعی آنان در دوران اشتغال دانست و اظهار داشت: این موضوع منجر به افزایش تعداد شکایت‌ها از سوی کارگران به ادارات کار و هم چنین افزایش شمار بازنشستگان با دریافت حداقل حقوق خواهد شد.    وی افزود: بیمه شدگان می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir در بخش بیمه شدگان و منوی سابقه از عنوان شغلی و میزان دستمزد اعلامی خود اطلاع پیدا کنند.

دیگر خبرها

  • توخل: بازی رئال مهم است، این بازی را فراموش کردیم
  • اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
  • احیای بازیکنی که فراموش شده بود
  • باادامه بارش ها در کرمانشاه، هشدار نارنجی صادر شد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • انحراف خودرو و حادثه تصادف حاصل جاده خاکی برخی از روستا‌های انابد + تصاویر
  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • بدرقه خاطرات قهرمانی را فراموش کرد (عکس)
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است