Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خسارات ناشی از سیل و خشکسالی به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشکلات مالی و جانی را در طول تاریخ برای کشاورزان و دامداران به دنبال داشته که تغییرات جوی از مهم‌ترین دلایل آسیب در چند سال گذشته بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، کشاورزان در طول کار خود ممکن است با مشکلات و بلا‌های طبیعی و غیر طبیعی بسیاری مواجه می‌شوند که در بین آنها، سیل یکی از مخرب‌ترین  انواع بلا‌های طبیعی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی رغم پیشرفت‌های علم و تکنولوژی در زمینه ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، اما همچنان در صورتی که هر یک از بلایای طبیعی رخ دهد، اتفاقات ناگوار جانی و مالی به وجود می آید که در این میان کشاورزان متحمل بیشترین ضرر می‌شوند، پس این واقعیت برای محققین آشکار می‌شود که امکان کنترل قطعی و تمام و کمال خسارات ناشی از سیلاب امری غیر ممکن است.

دو پدیده‌ ی سیل و خشکسالی از سه اصل برخوردار اند که نسبت به دیگر پدیده ها خود را متمایز می سازند این سه اصل عبارت اند از فراوانی، شدت تداوم و گسترش است که از تاثیرات این سه اصل می‌توان به توزیع نامناسب بارندگی، کمبود بارش در برخی از ماه‌های سال و شدت بارش و سیل‌های مخرب در ماه‌های دیگر اشاره کرد.
علاوه بر تاثیرات سیلاب در شهر های کشور، نمونه های زیادی از تخریب زمین‌های کشاورزی توسط سیل در کشور رخ داده بود که به عنوان مثال، سیلاب شدید در سال ۱۳۸۴، باعث شد که دشت رسوبی واقع در استان آذربایجان شرقی برای مدت یک ماه زیر آب برود و پس از خروج آب، این دشت هیچ گونه کاربردی در زمینه کشاورزی نداشت.   با توجه به این موضوع که زمین‌های حاصل خیز و بلااستفاده زیادی در کشور وجود دارد، کارشناسان کشاورزی بر این عقیده اند که کشاورزان با حمایت‌های دولت می‌توانند با جایگزینی زمین‌های سیل زده‌ی خود با زمین‌های جدید، در مدت زمانی ۳ تا ۵ سال تمامی خسارت وارد شده را جبران کنند.   برخی از کارشناسان در حوزه کشاورزی معتقدند در زمینه توسعه کشاورزی در ایران متخصصان و کارشناسانی زیادی تحصیل کرده اند که از معلومات و دانش بالایی برخوردارند و می‌توان ادعا کرد که سطح علمی این افراد بالاتر از کشور‌هایی است که در این حوزه پیشرفت‌های زیادی داشته اند، اما متاسفانه در کشور از علم و توانایی این افراد استفاده نمی‌شود.
در همین راستا سید رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص تاثیر سیل بر زمین کشاورزی بیان کرد: سیل جزو آن دسته از عوامل مخربی است که هرچه دیرتر به آن رسیدگی شود خسارت بیشتری را به آن منطقه وارد می‌کند به عنوان مثال آب‌هایی که به عنوان سیل بر روی زمین‌های کشاورزی قرار دارد باید سریع خارج شود چراکه هرچه بیشتر برروی زمین قرار گیرد همان قدر از حاصل خیزی زمین کاسته می‌شود.
وی در ادامه افزود: هم اکنون امکان پیش بینی میزان خسارت وارد شده به زمین و محصولات کشاورزی وجود ندارد، زیرا مشاهده می شود برخی از زمین‌ها تخریب بالایی داشته و مشخص نیست چه محصولی در آن زمین کشت می شده که این امر دست کارشناسان را برای تخمین میزان خسارت بسته است.
نورانی خاطر نشان کرد: محصولات زراعی همچون گندم و جو بیشترین تخریب و باغات و انواع میوه خسارت کمتری به خود دیده اند.   با این تفاسیر می توان با اقداماتی همچون خارج کردن سریع آب از زمین های کشاورزی ضرر ناشی از سیلاب به زمین ها را تا حدودی کاهش داد و برای جبران خسارت های ناشی از این بلای طبیعی از تجربیات افراد کاردان استفاده کرد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خسارت سیل کشاورزی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت:  ۱۴ فقره ساخت و ساز غیرمجاز با دستور موقت و هشت مورد با حکم قطعی، در زمین‌های زراعی بهمن و صغاد، اکبر آباد صغاد و مهدی شهر شفیعی آباده قلع و قمع شد.
مهدی امینی افزود: این اقدام در راستای برخورد با پدیده زمین‌خواری و همچنین تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها در این شهرستان ادامه دارد.
وی با هشدار به سازندگان بنا، تفکیک و قطعه بندی زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها از مردم خواست از خرید ملک‌های بدون مجوز که در زمین‌های زراعی و باغی است خودداری کنند و قبل از خرید برای صحت معامله از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان استعلام بگیرند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده تاکید کرد: شهروندان هرگونه تغییر کاربری در زمین‌های کشاورزی را می‌توانند از طریق تلفن ۱۳۱ اطلاع دهند تا از سود جویی ‏برخی افراد و تخریب زمین‌های کشاورزی که ضامن امنیت غذایی جامعه است ، جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد/ خسارت به کشاورزی + فیلم
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده