Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@21:44:33 GMT

آینده عکاسی از سیاه چاله‌ها چه خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۵۹۵۵

آینده عکاسی از سیاه چاله‌ها چه خواهد شد؟

به لطف تلسکوپ "افق رویداد" دانشمندان توانستند این تصویر را ثبت کنند، اما اکنون این سوال برای افراد پیش آمده که آینده عکاسی از سیاه چاله‌ها چه خواهد شد؟

"شفرد دوئلمن" (Sheperd Doeleman) رئیس مأموریت تلسکوپ افق رویداد در کنفرانسی که طی آن از نخستین تصویر سیاه چاله رونمایی کردند گفت: به دست آوردن و ثبت نخستین تصویر واقعی از سیاه چاله بدین معنا نیست که کار ما تمام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به زودی می‌توانیم تصاویر سیاهچاله‌های دیگری را نیز مشاهده کنیم.

تلسکوپ افق رویداد، داده‌های چندین تلسکوپ رادیویی در سراسر جهان را ادغام می‌کند. تصویر سیاه چاله شکار شده توسط شبکه‌ای از هشت تلسکوپ در سراسر جهان ثبت شده است.

دوئلمن در ادامه افزود: به زودی ما تلسکوپ دیگری را نیز به ۸ تلسکوپ یاد شده اضافه خواهیم کرد، زیرا این کار سبب بهبود کیفیت تصویربرداری خواهد شد.

تا به امروز، تلسکوپ "افق رویداد" سیاهچاله‌ها را تنها در یک فرکانس (نور با طول موج ۱.۳ میلی متر) رصد می‌کرد، اما در آینده نزدیک قرار است تلسکوپ مذکور سیاهچاله‌ها را در یک فرکانس با طول موج ۰.۸۷ میلی متر رصد کند که این عمل می‌تواند منجر به پیشرفت‌های بسیاری شود.

یکی از برنامه‌های دیگری که پژوهشگران برای مطالعه انجام خواهند داد، مأموریت" آنتن فضایی تداخل‌سنج لیزری" است که آژانس فضایی اروپا آن را رهبری خواهد کرد. بنابر گفته دانشمندان این مأموریت در اواسط سال ۲۰۳۰ انجام خواهد شد.

آنتن فضایی تداخل سنج لیزری (Laser Interferometer Space Antenna) که به اختصار لیسا (LISA) نامیده می‌شود یک طرح پیشنهاد شده با هدف آشکارسازی و اندازه‌گیری دقیق امواج گرانشی ساطع شده از سیاه چاله‌های غول پیکر ادغام شده است.

چگونه سیاه چاله‌ها به وجود می‌آیند؟

تمام ستارگان عمری محدود دارند این بدین معنا است که عمر آن‌ها طولانی است، اما محدود، برای مثال خورشید تقریباً پنج میلیارد سال عمر دارد و حدوداً پنج میلیارد سال دیگر نیز به حیات خود ادامه خواهد داد، اما در نهایت خورشید به حدی بزرگ خواهد شد که به زمین خواهد رسید. پس از رسیدن به زمین، خورشید به شکل یک هسته مرده‌ی کوچک به نام "کوتوله‌ی سفید" (While Dwarf) در خود فرو خواهد ریخت.

اما ستارگان بزرگ‌تر از خورشید (حداقل بیست برابر آن) مرگ دراماتیک‌تری دارند چرا که آن‌ها در نهایت انفجاری به نام "ابرنواختر" را تجربه خواهند کرد (عکس پایین سمت چپ) که پس از آن به یک نقطه بسیار کوچک به نام "تکینگی" فرو خواهند ریخت که این موضوع سبب تشکیل سیاه‌چاله در اطرافشان می‌شود.

سیاه چاله حجمی کروی اطراف تکینگی است که اگر جسمی به درون آن بیفتید دیگر راه بازگشتی ندارد. سطح این سیاه چاله افق رویداد نام دارد. سیاه‌چاله‌ها پس از تشکیل می‌توانند بزرگ‌تر شوند. هرچه ستاره‌ی اولیه بزرگ‌تر باشد افق رویداد بزرگ‌تری تشکیل می‌شود. با توجه به اینکه سیاه چاله‌ها گرانش بسیار زیادی دارند می‌توانند هر چیزی حتی گاز‌ها و ستارگان را نیز ببلعند؛ بنابراین آنچه اوایل قرن بیستم به طور تئوری پیش‌بینی شده بود واقعاً در جهان هستی رخ می‌دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری سیاه چاله تلسکوپ افق رویداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حلقه‌های اطراف سحابی حلقه

سحابی حلقه (M57) پیچیده‌تر از آن است که در یک تلسکوپ کوچک به‌نظر می‌رسد. حلقه مرکزی که به‌راحتی قابل مشاهده است حدود یک سال نوری وسعت دارد.
این نوردهی بسیار عمیق که تلاش مشترکی از داده‌های سه تلسکوپ بزرگ و مختلف را ترکیب می‌کند، رشته‌های حلقه‌ای گاز درخشان را که بسیار دورتر از ستاره مرکز آن گسترش می‌یابد، بررسی می‌کند.

این تصویر ترکیبی شامل نور قرمز ساطع‌شده از هیدروژن و همچنین نور مرئی و مادون قرمز است.

سحابی حلقه یک سحابی سیاره‌ای دراز است؛ نوعی سحابی که زمانی ایجاد می‌شود که یک ستاره شبیه به خورشید تکامل می‌یابد تا جو بیرونی خود را منفجر کند و به یک ستاره کوتوله سفید تبدیل شود.

این سحابی در فاصله ۲۵۰۰ سال نوری به سمت صورت فلکی شلیاق قرار دارد.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه
  • حلقه‌های اطراف سحابی حلقه