۲۶ فروردین ۱۳۹۸
حقایق باورنکردنی در مورد پابلو پیکاسو
در کنار خلاقیت و نبوغی که داشت، پیکاسو مردی عجیب بود که مباحث زیادی در موردش مطرح میشد. بسیاری معتقدند همین مسائل بود که او را معروف ساخت.
اسم کامل پیکاسو از 23 کلمه تشکیل شده
1- اسم کامل پیکاسو عبارت است از: پابلو دیگو خوزه فرانسیسکو دپائولا یوان نپوموسنو ماریا دلاس رمدیوس سیپریانو دلاسانتیزیما ترینیداد مارتیر پاتریک کلیتو رویزی پیکاسو (Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso).
2- هنگام تولد قابله اش فکر کرده او مرده است.
پیکاسو هنگام تولد چنان نحیف بود که قابله فکر کرده بود او مرده است و او را روی میز گذاشته بود تا به مادرش نشان دهد. عموی او که دکتر بود جانش را نجات میدهد، خودش میگوید:
عمویم در آن زمان عادت داشت سیگار برگ بکشد، وقتی من به دنیا آمدم و روی میز گذاشته بودنم او پکی به سیگارش زد و دودش را به سمت من فرستاد و من فورا چهره ام درهم کشیده شد و شروع به گریه کردم.
عکس پیکاسو در 4 سالگی
3. اولین کلمه ای که پیکاسو به زبان راند، مداد بود
به نظر پیکاسو ذاتا هنرمند به دنیا آمده بود. اولین کلمه ای که او توانست ادا کند " piz " بود که کوتاه شده " lápiz " میباشد که در اسپانیایی به معنی مداد است. پدر او، رویز، که هنرمند و پروفسور هنری بود از 7 سالگی رسما به او هنر تدریس میکرد. در 13 سالگی پدرش تصمیم گرفت که نقاشی را کنار بگذارد چون پیکاسو از او جلو زده بود.
4. اولین نقاشی پیکاسو
در سن 9 سالگی که هنوز از لحاظ جسمی هم ضعیف بود او اولین نقاشی اش را تکمیل کرد: Le picador ، تصویر مردیست سوار بر اسب در میدان گاوبازی.
نقاشی پیکاسو در 9 سالگی
اولین نقاشی مهم او که کاری آکادمیک به شمار میآمد "اولین عشای ربانی" ( First Communion1896) بود که مادر، پدر و خواهر کوچکترش را که در مقابل کشیشی زانو زده اند به تصویر کشیده است. او این کار را در 15 سالگی انجام داده است.
اولین عشای ربانی نقاشی پیکاسو در 15 سالگی
5. پیکاسو دانش آموز بدی بود
شکی نیست که پیکاسو واقعا نابغه بوده است. از لحاظ هنری چند سال از همکلاسی هایش که همگی 5 تا 6 سال از او بزرگتر بودند جلوتر بود. اما او از اینکه مجبورش کنند کاری را انجام دهد بسیار متنفر بود و به خاطر نافرمانی بارها در مدرسه حبس میشد تا تنبیه شود. خودش میگوید: " چون دانش آموز بدی بودم مرا توی یک سلول کوچک با دیوارهای رنگ پریده و یک نیمکت حبسم میکردند. من آنجا را دوست داشتم چون همراه خودم تخته نقاشی میبردم و دایم نقاشی میکردم. میتوانستم برای ابد آنجا بمانم و بی وقفه نقاشی کنم".
6. اولین کار رسمی پیکاسو
پیکاسو اولین قرار داد رسمی خود را در پاریس با دلال هنری پیر مناک (Pere Menach) امضاء کرد و قرار شد حقوقی برابر با 50 فرانک در ماه (نزدیک به 750 دلار امروزی) دریافت کند.
7. آیا پیکاسو مونالیزا را دزدیده است؟
حقیقتا نه، اما در سال 1911 وقتی تابلوی مونالیزا از موزه لوور دزدیده شد پلیس به سراغ دوست شاعر پیکاسو به نام گیلامه آپولیانیر (Guillaume Apollinaire) رفت و او انگشت اتهام را به سمت پیکاسو گرفت. بنابراین پلیس پیکاسو را برای بازجویی بازداشت کرد اما هردوی آنها بعدا آزاد شدند.
8. کوبیسم : مملو از مکعب های کوچک
در 1909 پیکاسو و هنرمند فرانسوی، جورج براک نهضتی هنری به نام کوبیسم به راه انداختند. در حقیقت برای اولین بار منتقد هنری فرانسوی لوییس واکسلس (Louis Vauxcelles) بود که این سبک را "مکعبهای عجیب" یا کوبیسم خواند.
پیکاسو بنیان گذار سبک کوبیسم
9. پیکاسو فرد خوشگذرانی بود
شهرت پیکاسو باعث میشد دختران زیادی به او ابراز علاقه کنند. دختران بسیار زیادی با او رابطه داشتند که تنها به معرفی کوتاه آنها اکتفا میکنیم:
فرنانده الیوویر ( اولین عشق پیکاسو، این دختر 18 ساله و پیکاسو 23 ساله بود)
مارسل همبرت آکا اوا خوئل (27 ساله، پیکاسو 31 ساله)
گابی لسپیناس (پیکاسو 34 ساله بود اما از سن این دختر اطلاعاتی در دست نیست فقط میدانیم جوان بوده است)
اولگا خوخولوا (اولین همسر پیکاسو؛ زمان آشنایی پیکاسو 36 ساله و اولگا 26 ساله بود)
ماری ترزا والتر (17 ساله، پیکاسو 46 ساله)
دورا مار (29 ساله، پیکاسو 55 ساله)
Françoise Gilot ( 21 ساله و پیکاسو 61 ساله)
جنویو لاپورته (Geneviève Laporte) ، او 25 ساله بود و پیکاسو 70 سال سن داشت، این دختر از مدلهای فرانسوی بود که برای پیکاسو کار میکرد.
ژاکلین روک (Jacqueline Roque)، همسر دوم پیکاسو، 27 ساله و پیکاسو 79 ساله بود.
Le Rêve (رویا) ، پابلو پیکاسو، 1932
ماریا ترزا والتر مدل پیکاسو در نقاشی Le Rêve بود. در سال 2006 استیو وین از مالکین کازینو راضی شد این نقاشی را به قیمت 139 میلیون دلار بفروشد اما روز قبل از تحویل بطور اتفاقی آرنجش را روی آن گذاشت و آن را پاره کرد!
نقاشی ماریا ترزا اثر پیکاسو
10. اتومبیلپیکاسو
البته این دقیقا همان اتومبیل نیست! یک مکانیک 44 ساله به نام اندی ساندر اهل انگلیس با صرف 6 ماه وقت اتومبیل ژیان خود را با الهام از سبک کوبیسم پیکاسو به این شکل درآورد!
اتومبیلپیکاسو
گرانیکا اثر پیکاسو 1937. این اثر توسط لنا گیسک (Lena Gieseke) در 2008 به صورت سه بعدی درآورده شد
تابلوی گرانیکا منبع:سیمرغ
منبع: پارسینه
فیلم| مجادله یک دانشجو با رئیسی درباره رهبر انقلاب
فیلم| دفاع روحانی از قطع اینترنت جهانی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات!
منبع این خبر، وبسایت www.parsine.com است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۴۳۶۷۷۱ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: پیکاسو
خبر بعدی:
بررسی تحول هنر معاصر ایران در فریا اسپیناس/ آبرنگ کاران به نگارخانه لاله میآیند
به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آبرنگ یک رنگ ماده و نیز نقاشی یا طرحی که با این نوع رنگماده اجرا شده باشد است. در تولید آبرنگ از رنگ دانه و یک ماده چسبنده قابل حل در آب (معمولاً صمغ عربی) استفاده میشود. آبرنگ را بهوسیله قلمو بر روی کاغذ، مقوا، پاپیروس و… به کار میبرند. از این جهت با بسیاری از رنگمادههای پوششی تفاوت دارد که در آن رنگ سایههای روشن از طریق رقیق کردن رنگ ماده حاصل میآید و نه با افزودن سفید.
هنرمندان بسیاری همچون وان دیک، آلبرشت دورر، ویلیام ترنر و دیگران از آبرنگ برای خلق آثار خود یا برای تهیه پیش طرح بهره بردهاند. آبرنگ در انواع مختلف تیوپی و قرصی به بازار عرضه میشود.
آبرنگها بهطور کلی در دو دسته اصلی قرار میگیرند:
۱- آبرنگهای شفاف که در جعبههای گوناگون به صورت قرصهای یک اندازه یا بلوک و مانند آن به بازار عرضه میشوند.
۲- گواش یا آبرنگ پوششی و مات که در حقیقت همان رنگهای جسمی در نقاشی سنتی و مینیاتور است.
در پایان هفته جاری از نمایشگاههای زیر که آثار آبرنگ نیز در آنها به نمایش درمی آید، دیدن کنید:
گالری اعتماد ۱: نمایشگاه آثار حبیب فرج آبادی؛ این مجموعه بخشی از فرمهای شکل دهندهی هنر حبیب فرج آبادی را به تصویر میکشد. تاریخ نمایشگاه از ۲۲ آذر الی ۱۰ دی ماه
گالری شکوه: نمایشگاه نقاشی خطهای احسان یگانه از تاریخ ۲۲ الی ۲۷ آذر
گالری ایوان: نمایشگاهی از نقاشیهای علی اتحاد، آیدین آغداشلو، شیرین اتحادیه، پرنیان امیدی، فریده لاشایی و... از تاریخ ۲۲ آذر الی ۶ دی ماه
گالری باغ موزه هنر ایرانی: نمایشگاه حجم و تصویرسازیهای حسن روح الامین و مسلم علم زاده از تاریخ ۲۲ آذر الی ۲ دی ماه
گالری فریا اسپیناس: بررسی تحول هنر معاصر ایران در نمایشگاه گروهی نقاشی و حجم از تاریخ ۲۲ آذر الی ۲۲ دی ماه
گالری اُ: نمایشگاه عکسهای گل آرا جهانیان با عنوان قطعههایی عمیقا انسانی از تاریخ ۲۲ آذر الی ۳ دی ماه
گالری مژده: نمایشگاه عکسهای بابک حقی با عنوان «میان لحظه و خاک» از تاریخ ۲۲ الی ۲۹ آذر ماه
گالری درگاه: نمایشگاه نقاشی و آثار حجمی ایرج جلالوند با عنوان «پاییز رنگ» از تاریخ ۲۲ الی ۲۹ آذر ماه
نگارخانه لاله: نمایشگاه آبرنگ کاران ایران با آثاری از محمدرضا آتشزاد، مرتضی اشتیاقی، عطالله ذی نوری، محمود سمندریان، شهریار وثوق و... از تاریخ ۲۲ آذر الی ۳ دی ماه
گالری شلمان: نمایشگاه نقاشیهای عاطفه حیدری با عنوان «اسارت زمان» از تاریخ ۲۲ الی ۲۷ آذر ماه
گالری ایوان سپید: نمایشگاه نقاشیهای داود خامی زاده با عنوان «رهایی» از تاریخ ۲۲ الی ۲۷ آذر ماه
گالری ژاله: نمایشگاه عکسهای سودابه وطن پرست با عنوان «آمیگدال پیام هایش را سریع میفرستد» از تاریخ ۲۲ آذر الی ۱ دی ماه
گالری گلستان: نمایشگاه نقاشیهای آناهیتا ابوترابی از تاریخ ۲۲ الی ۲۷ آذر ماه
انتهای پیام/