Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم ساعدی رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در نشست خبری امروز خود در حاشیه صحن علنی مجلس (دوشنبه ۲۶ فروردین ماه) با اشاره به موضوع سیل استان خوزستان گفت: به دلیل سرریز شدن آب پشت سدها، کارون و کرخه بسیار پر آب شده و این حجم از آب موجب سیل در این استان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: البته اولین سیل از بهمن ماه سال ۹۷ جاری شد که تلفاتی هم داشت، اما علی رغم حضور گروه‌های جهادی، مردم، ارتش، نهاد‌ها و سازمان‌های استان بسیاری از روستاها، زمین‌های کشاورزی، دامداری‌ها و مرغداری‌ها به زیر آب رفته و متضرر شدند.

ساعدی با تأکید بر اینکه دشت آزادگان، حمیدیه، هویزه و شوش به زیر آب رفتند، افزود: حتی اکنون با وجود کمک‌های بسیار برای رساندن گونی‌های خاک برای ایجاد سیل بند دچار مشکل شده‌ایم، اما در این سیل به دلیل روحیه انسجام، تعاون و همکاری میان اصناف و قومیت‌ها از مناطق دور و نزدیک در این استان یک حماسه و ایثار به وجود آمد.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان تأکید کرد: مردم خوزستان از تمام هدایای نقدی و غیرنقدی و افرادی که با حضورشان در این استان افتخار آفریدند مچکرند و امیدواریم دولت هرچه سریع‌تر نسبت به پرداخت و تأمین ضرر‌های مردمی اقدام کنند، زیرا بسیاری از زیرساخت‌ها و دارایی‌های مردم از میان رفته است.

وی اظهار کرد: دولت باید با تشکیل ستاد‌های ویژه و ارزیابی‌ها جبران خسارت کند، زیرا سرعت در عمل مردم را امیدوارتر می‌کند همچنین وزارت نیرو باید در بحث مدیریت آب تجدیدنظر کرده تا این نعمت هدر نرود.

ساعدی در پاسخ به سوالی درباره اقدام آمریکا برای تحریم و جلوگیری از ارسال کمک‌ها به ایران گفت: در آسیب‌های طبیعی، اخلاق انسانی را می‌طلبد که بدون توجه به قاره یا نژاد افراد به یکدیگر کمک کنند و این اقدام ترامپ اوج خباثت این کشور را نشان می‌دهد و در حقیقت آمریکا با این عمل خود نقش منفی در افکار عمومی داشت

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان همچنین درباره میزان خسارت‌های ناشی از سیل هم بیان کرد: هنوز به دلیل آنکه سیل ساری و جاری است و حتی فشار آب کرخه در هویزه و دشت آزادگان هم کاهش نیافته نمی‌توان میزان خسارت‌ها را به صورت قطعی اعلام کرد، اما بعد از کاهش سیلاب تیم‌های ارزیابی با حضور در مناطق میزان خسارت را اعلام می‌کنند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نمایندگان خوزستان نسبت به جلوگیری مدیران نفتی برای ورود آب به تالاب هورالعظیم اعتراض‌هایی داشتند و این اعتراض به کجا رسید، تصریح کرد: تالاب هورالعظیم بین المللی بوده و حجم بالای آب را دربرمی‌گیرد که متأسفانه طی سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی و فعالیت شرکت‌های نفتی به کانون ریزگرد‌ها و تهدیدی برای سلامتی مردم تبدیل شده است.

ساعدی بیان کرد: ما باید از تهدید سیل به عنوان یک فرصت برای سیراب شدن تالاب هورالعظیم استفاده کنیم که در این مورد برخی مدیران نفتی در آن منطقه مانع ورود آب شدند در صورتی که مخزن ۴ و ۵ در تالاب هورالعظیم کاملا خالی بود و مخزن ۳ هم تقریبا نیمه خالی و می‌توانست ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب را در خود جای دهد.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان تأکید کرد: بنده روز گذشته طی جلسه‌ای با زنگنه در این مورد صحبت کردم و وزیر نفت دستورات خاصی را برای آن که کسی مانع ورود آب به مخازن ۴ و ۵ نشود صادر کرد.

وی تصریح کرد: همچنین قرار است مجمع نمایندگان استان خوزستان طی نامه‌ای به رئیس جمهور بخواهند تا دولت نسبت به پر آب نگه داشتن تالاب‌های این منطقه اقدام کند.

در ادامه همایون یوسفی نماینده مردم اهواز ضمن تشکر از مردم و قوای سه گانه و همچنین صدا و سیما و رسانه‌ها به دلیل پوشش خوب موضوع سیل گفت: استان خوزستان اقلیم وابسته به آب بوده و برای ادامه حیات باید حیات رودخانه‌ها تضمین شود.

وی با بیان اینکه نباید سیل مبنای سیاست‌های انتقال آب در خوزستان شود، اظهار کرد: علت سیل، بارش است، اما علت تخریب‌ها سوء مدیریت‌هاست، زیرا اکثر مناطقی که تخریب شده‌اند به دلیل ساخت و ساز غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه‌ها بوده است لذا برای پیشگیری از بروز خسارت‌ها در آ‌ینده باید حریم رودخانه‌ها بازسازی و به نوعی پاکسازی شود.

یوسفی با تأکید بر اینکه موضوع فاضلاب به ویژه در اهواز در سیلاب اخیر مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: به دلیل افزایش دبی رودخانه‌ها، دفع فاضلاب مشکلاتی را ایجاد کرده که به وزارت نیرو باید از دهه‌های گذشته در این مورد اقداماتی را انجام می‌داد البته پروژه تصفیه فاضلاب شرق اهواز سال گذشته افتتاح شد و باید پروژه تصفیه فاضلاب غرب این شهر هم راه اندازی شود.

نماینده مردم اهواز با اشاره به اینکه رودخانه کارون نیاز به لایروبی دارد، گفت: عدم لایروبی این رودخانه مشکلاتی را ایجاد کرده و طی سال‌ها ما پیگیر این موضوع بودیم که تاکنون به نتایج عملی نرسیده است که امیدواریم با تدبیر و همت دولت عملیاتی شود.

وی افزود: تأمین اردوگاه‌ها، ماشین آلات، سیل بند، تأمین غذای بهداشتی و... برای سیل زدگان در اردوگاه‌های مختلف تأمین شده و با تمهیدات ویژ‌ه‌ای که در حوزه بهداشت صورت گرفته خوشبختانه افزایش بیماری در میان سیل زدگان نداشته‌ایم.

یوسفی تأکید کرد: روز گذشته جلسه مفصلی با دولت در مجلس داشتیم البته یک طرح دو فوریتی برای کمک به سیل زدگان در حال تدوین است که به موجب آن دولت اجازه دارد از صندوق توسعه ملی و بودجه سنواتی به سیل زدگان کمک کند.

نماینده مردم اهواز همچنین با اشاره به موضوع تغییر اقلیم در کشور هم بیان کرد: تغییر اقلیم از جنوب غربی ایران یعنی خوزستان در حال ورود به فلات ایران است که در صورت عدم مدیریت این موضوع موجب خشک شدن فلات ایران خواهد شد.

وی بیان کرد: باید از سیاسی شدن موضوع آب در کشور جلوگیری کرد و این موضوع را به کارشناسان باید بسپاریم تا راهکار‌های بهتری ارائه دهند.

یوسفی تصریح کرد: حدود ۹۲ اردوگاه در استان خوزستان فعال شده که جمعیتی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر را در برگرفته و توانسته‌ایم مایحتاج مورد نیاز آن‌ها را تأمین کنیم.

سیدرضی نوری نماینده مردم شوش هم در ادامه نشست ضمن تقدیر از صدا و سیما و رسانه‌ها در انعکاس مشکلات سیل زدگان گفت: سیلاب خوزستان تفاوتی با دیگر مناطق دارد، زیرا این استان علاوه بر بارش خود به صورت غیرمستقیم محل ورود سیلاب دیگر استان‌ها شد که متأسفانه به دلیل سوء مدیریت‌ها این استان متضرر شد.

این خبر در حال تکمیل است...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار مجلس اخبار سیاسی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی تصریح کرد: به دنبال صدور دستور دادستان حوزه قضائی شهرستان آمل، اکیپ اجرای احکام قضائی با همراهی عوامل نیروی انتظامی ضمن حضور در روستاهای قادی‌محله و بختیارکتی وشهنه کلاً اقدام به تخریب مستحدثات غیرمجاز کردند.

رئیس کل دادگستری مازندران افزود: با کسب دستور قضائی، اقدام به تخریب ۱ مورد بنا در قالب ماده ۳، ۵ مورد بنای نیمه‌کاره و۲۱ مورد تفکیک و دیوارکشی در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ کرده و حدود ۲۱ هزار و۳۰۰ مترمربع از این اراضی به چرخه تولید بازگشت.

رئیس کل دادگستری مازندران ادامه داد: براساس قانون، تغییرکاربری و تبدیل اراضی زراعی و باغی به مسکونی بدون مجوزهای قانونی ممنوع است اراضی کشاورزی و باغی باید در چرخه تولید باشند و دستگاه قضائی با تمام قدرت و توان با ساخت و سازغیرمجاز وتغییرکاربری اراضی کشاورزی برخورد می‌کند.

کد خبر 6098339

دیگر خبرها

  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • اعتماد دوباره مورایس به جوان سپاهان!
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • بارزانی وارد تهران شد
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد