Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@19:52:11 GMT

رونق تولید در گرو ایجاد باور مشترک مردم و مسئولان است

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۷۵۳۹

رونق تولید در گرو ایجاد باور مشترک مردم و مسئولان است

محسن کوهکن، نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان با اشاره به نامگذاری سال 1398 با عنوان رونق تولید، اظهار کرد: ریشه حل مشکلات اقتصادی در هر کشور را می‌توان در رونق و توسعه کمی و کیفی تولید جست‌و‌جو کرد، در واقع رونق تولید حاصل رشد توأمان کمی و کیفی است؛ اگر تولید فقط به لحاظ کمی رشد کند، محصول تولیدی قدرت رقابت با موارد مشابه و نهایتا بازار فروش خود را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر محصول تولیدی کیفیت داشته باشد، تقاضا به وجود می‌آید و در این صورت، برای تولیدکننده به‌صرفه است که سرمایه‌گذاری کرده و تولید را افزایش دهد.
وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که در سال1397 رخ داد و ارزش پول ملی در مقایسه با ارزهای خارجی کاهش یافت، به نوعی آن بخش از اقتصاد که وابستگی مستقیم و غیر مستقیم به ارز داشت، آسیب دید و در نتیجه قدرت خرید مردم کاهش یافت؛ به همین دلیل تحلیل‌های منفی در این خصوص ارائه می‌شود.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه کاهش ارزش پول ملی علامتی منفی در اقتصاد به شمار می‌رود، ولی از جنبه دیگر می‌تواند مثبت نیز باشد و آن اینکه امکان رقابت‌پذیری و اتکا به مزیت‌های نسبی که در بخش صادرات به وجود می‌آورد، به لحاظ ارزآوری برای کشور مفید است و تولید صادراتی را رونق می‌دهد.

افزایش اشتغال؛ ثمره رونق تولید
کوهکن بیان کرد: اگر رونق تولید با همه ابعاد و جوانب آن مورد توجه قرار بگیرد، ضریب اشتغال را افزایش داده، بیکاری را کاهش می‌دهد و عرضه را در برابر تقاضا بالا می‌برد که عامل کنترل‌کننده قیمت است؛ به ویژه در کشوری که فهم اقتصادی در فرهنگ عمومی وجود ندارد، به محض اینکه درباره موجودی کالایی احساس کمبود ‌شود، برای جلوگیری از مخفی کردن و انبار شدن کالا و بالا رفتن قیمت به صورت تصاعدی، افزایش تولید می‌تواند کارساز باشد و آثار روانی ناشی از افزایش قیمت را نیز به حداقل ممکن برساند.
وی با اشاره به راهکارهای رونق تولید، خاطرنشان کرد: برای افزایش رونق تولید، ابتدا باید به شناسایی دقیق مشکلاتی که در مقابل تولید و تولیدکننده قرار دارد، پرداخت. این مشکلات چند دسته هستند، بخشی از آنها متوجه قوانین، آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و مصوبات دولت است و بخشی دیگر به نوع اقدامات مدیران اجرایی که به امر تولید می‌پردازند، برمی‌گردد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل بعدی این است که باور مشترک در میان همگان برای رونق یافتن تولید وجود ندارد و اگر این اتفاق رخ دهد، هر دستگاهی می‌تواند سهم قانونی خود را از تولید داشته باشد. زمانی که رونق تولید به عنوان شعار سال انتخاب می‌شود، از اولین گام‌هایی که باید در این زمینه برداشته شود و معمولا در سنوات گذشته کمتر به این موضوع توجه شده، همین مسئله است.

رونق تولید نیازمند باور مشترک مردم و مسئولان است
وی اضافه کرد: برای حل مشکل تولید در وهله اول، قوای سه‌گانه همراه با توده‌های مردم باید در مورد اهمیت و تحقق شعار سال به یک باور مشترک برسند. اگر مجموعه‌های مختلف در این خصوص به باور مشترک نرسند، بسیاری از تلاش‌ها و اقدامات یکدیگر را خنثی کرده و زمان را از دست می‌دهند که این موضوع در گذشته به خوبی خود را نشان داده شده است. در گام سوم باید برای یافتن راهکارهای مقطعی، میان‌مدت و دراز مدت به منظور حل مشکلات تلاش کرده و در تشخیص آنها به باور مشترک برسیم. اگر این اقدامات انجام شود، می‌توان به رونق تولید امیدوار بود.
کوهکن افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که در برابر تولیدکنندگان وجود دارد، تصمیمات شتاب‌زده، نگاه جزیره‌ای دستگاه‌ها به مسئله تولید و تفاوت دیدگاه‌ها در سیستم بیمه‌ای، بانکی و مالیاتی نسبت به تولید است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: برای حل مشکل تولید کافی است که دست‌اندرکاران امر به نوع نگاه مقام معظم رهبری به تولید، توجه کرده و آن را در دستورکار خود قرار دهند. مقام معظم رهبری کسی را که در عرصه تولید قدم گذاشته و برای ایجاد اشتغال و رونق تولید سرمایه‌گذاری می‌کند، همانند بسیجی‌ای می‌داند که در دوران دفاع مقدس برای دفاع از انقلاب و نظام در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان رونق تولید اشتغال بیکاری پول ملی محسن کوهکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت

به گزارش تابناک به نقل از مس پرس، حسین مدرس خیابانی عصر امروز در نشستی با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه اظهار کرد: شرکت‌های زیرمجموعه بنگاه‌های اقتصادی یک ظرفیت ارزشمند به حساب می‌آید که استفاده درست و هدفمند از این ظرفیت برای انجام امور و اجرای پروژه‌ها، باعث ایجاد ارزش افزوده و نتایج مطلوب‌تر می‌شود.

وی یکی از مهمترین چالش های موجود بر سر راه پروژه ها را تامین مالی دانست و ادامه داد: در راستای تسریع در تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای، باید از همه ظرفیت‌ها مانند اخذ تسهیلات، گواهی سپرده، برات و... برای تامین منابع مالی مورد نیاز بهره گرفت و مانع از تعطیلی پروژه ها شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه ایجاد سامانه استعلام قیمت کالاهای مورد نیاز شرکت مس به شفاف سازی و جلوگیری از اعمال سلیقه های شخصی کمک می‌کند، طراحی و اجرای این مدل را به عنوان یک مطالبه از شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه مطرح کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در نشست دیگری با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت کانی مس، بر ضرورت تلاش برای تکمیل پروژه های توسعه ای با هدف افزایش ظرفیت تولید در صنعت مس و همچنین تولید مستمر طرح لیپ لیچینگ سونگون از خردادماه تاکید کرد و گفت: در سال مزین به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، پایداری وضع موجود و تلاش برای افزایش تولید محصول در مجتمع‌های تولیدی شرکت مس و سرعت بخشیدن به روند تکمیل پروژه‌ها از جمله طرح تولید کاتد و کنسانتره مس به عنوان یک راهبرد اساسی مدنظر قرار دارد.

ایجاد یک پلنت بالانس ملی از طریق واگذاری یک معدن کوچک، استحصال نیکل و سایر عناصر گرانبها، مشارکت در افزایش راندمان خطوط تولید مجتمع‌ها، پیگیری موضوع واگذاری مالکیت و همچنین توانمندسازی صندوق cvc ویرامس، پنج مطالبه دکتر مدرس خیابانی از شرکت کانی مس بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد اقدامات لازم در این راستا دنبال شود.

دیگر خبرها

  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت