Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هم‌اندیشی وزیر علوم با ۷۰ استاد و صاحب‌نظر دانشگاهی که امروز دوشنبه، ۲۶ فروردین‌ماه در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد، با طرح چند پرسش در زمینه حل مسائل کشور، اظهار کرد: بحثی که مطرح می‌شود این است که ماموریت دانشگاه‌ها در شرایط فعلی چیست؟ جامعه چه تصویری از یک دانشگاه ایده‌آل دارد؟ اگر در دو مورد اول موفق بودیم چه برنامه‌هایی نیاز است که تصویر‌های موجود را اجرایی کنیم؟ وی ادامه داد: برای رسیدن به این نقطه راه طولانی را پشت سر گذاشته‌ایم و از ساختار‌های ساده شروع کردیم و به ساختار‌های پیچیده رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در حوزه آموزش نیز راه طولانی را پیموده‌ایم و سپس آرام آرام بر این دانش افزودیم. بسیاری از افراد و اساتید در طول این سال‌ها زحمت کشیدند و موجبات رسیدن به جایگاه کنونی را فراهم کردند. امروز فارغ‌التحصیلان ما توانسته‌اند سد، پل، شاهراه و هواپیما بسازند. امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با یک درصد جمعیت جهان نزدیک به ۳ درصد مقالات برتر جهان را تولید می‌کنیم. هدف ما از توسعه علمی این است که دانش پلی برای پاسخ به نیاز‌ها و چالش‌های کشور شود.

برومند با بیان اینکه ما با وجود سیلاب‌های اخیر همچنان با مشکل بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنیم، افزود: مشکلات زیست محیطی تعییرات زیادی را ایجاد خواهد کرد. در کنار تمام این مشکلات که باید در دانشگاه به آنها پرداخته شود، ما با مشکل اشتغال جوانان در کشور هم روبرو هستیم. اگر تا امروز وظیفه تربیت دانش آموختگان را داشته‌ایم، اکنون وظیفه اشتغال آن‌ها را هم بر عهده داریم. علا‌وه بر این‌ها باید گفت که در کشور استفاده نامناسبی از انرژی صورت می‌گیرد. همچنان جاده‌های کشته می‌دهند. این‌ها یعنی مشکلات هنوز وجود دارد و امروز ما نیاز به تعریف پارادایم جدیدتری دارد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: راه‌حل‌های ما نیازمند فناوری است تا بتوانیم نتایج آن را به محصول تبدیل کنیم. ما امروز نیازمند تولید فناوری و همکاری با دستگاه‌های اجرایی هستیم و اینکه بتوانیم نظامی بسازیم که دانش در آن به فناوری تبدیل شود و محصولات چالش‌ها را حل کنند. در این زمینه باید اکوسیستم نوآوری ایجاد شود تا با کمک این سیستم پیچیده به حل چالش‌ها و تولید محصول کمک کنیم. اگر چه در این امر باید اختیارات ما با مسئولیت‌هایمان تطابق داشته باشد. اگر بخواهیم پروژه‌ای تعریف کنیم مانند اینکه بخواهیم زاینده‌رود را پر آب کنیم، باید در ابتدا دیدگاه‌هایمان را تغییر دهیم. در جهان امروز هر ماموریتی نیاز به تغییر در دیدگاه دارد.

‎غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم دیگر سخنران حاضر در این نشست بود. وی با بیان اینکه علی‌رغم تمامی کش و قوس‌هایی که در زمینه سرمایه اجتماعی در جامعه مطرح است، اساتید دانشگاه در راس اعتماد پذیری‌جامعه قرار دارند، اظهار کرد: اساتید محل اعتنای خوبی محسوب می‌شوند. زمانی که بحث تبادل به میان می‌آید، باید به این موضوع فکر کنیم که چگونه می‌توان بر این تعامل افزود.   دانشگاه باید نسبت به مسائل جامعه حساس باشد
‎به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم؛ در‌ بخش نخبگانی باید بنا بر نوع و میدان فعالیت، دغدغه فردی، نهادی و فرانهادی مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که کنش‌های این امر که معطوف به آینده پیش‌رو است را داریم، زیرا علم با افق‌های پیش‌رو ارتباط دارد. اگر به بحث تعامل دانشگاه و جامعه توجه کنیم، باید گفت هر دانشگاه لازم دارد سرمایه‌ای داشته باشد، این سرمایه برآمده از اقتداری است که هر دانشگاه دارد. در این راستا لازم است بررسی شود محصولی که دانشگاه تولید می‌کند، در جامعه عملکرد خوبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه نحوه مواجهه با چالش‌های علمی می‌تواند سرمایه‌آفرین باشد، افزود: دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها باید به لحاظ شهروندی و حضور خود در جامعه، بلوغ نظری لازم را داشته باشند. امروزه بحث دانشگاه اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاه مطرح می‌شود، در این زمینه اگر نگاهی به دانشگاه پیشرفته بیندازیم در می‌یابیم این مسئله برای آن‌ها بسیار مهم است.

‎غلامی بیان کرد: بحث ارتباط بین دانشگاه و جامعه نیازمند الزامات و بایسته‌هایی است. بر اساس تحقیقات انجام شده می‌توان گفت زمانی که هدف دانشگاه مطرح می‌شود، باید قابلیت شهروندی دانش آموختگان بررسی شود که تا چه اندازه‌ای است. همچنین باید بررسی‌هایی صورت گیرد تا دریابیم این افراد تا چه اندازه‌ای قابلیت گفت‌وگو با نسل‌های بعد از خود را دارند. سهم دانشگاه در وسعت بخشی فرهنگ و اجتماعی در‌جامعه نیز باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

‎معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم متقاعدسازی جامعه برای خلق جامعه‌ای بهتر را از جمله الزاماتی دانست که دانشگاه‌های حساس به مسائل اجتماعی باید آن را در خود بپروراند و خاطرنشان کرد: در دانشگاه تجربه‌هایی کسب کرده‌ایم و شاهد افت و خیز‌های بسیاری بوده‌ایم که بر اساس آن می‌توان گفت رشد دانشگاه‌ها پر تعداد بوده و امکانات توده‌ای شدن برای آموزش عالی را فراهم کرده‌اند. اگر چه این مسئله با اقتدار دانشگاه پیوند وسیعی دارد و در این زمینه ما محتاج اساتید هستیم تا با مشارکت آن‌ها دانشگاه‌ها بتوانند در مسئولیت اجتماعی خود موفق باشند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه هم اندیشی استادان وزارت علوم برومند غفاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در بازدید از مجتمع ابوالفتوح رازی(ویژه مادران) واحد یادگار امام خمینی شهرری با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اشتغال، تحصیل و تدریس زنان در این مجموعه، نقش بانوان را در تعلیم و تربیت اجتماعی تشریح کرد.

وی از مجتمع ابوالفتوح رازی واحد یادگار امام خمینی شهرری به‌عنوان تنها دانشکده مختص مادران در دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و با تأکید بر نقش مهم بانوان در تعلیم و تربیت اجتماعی عنوان کرد: مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی به مسئله امور زنان و خانواده نگاه ویژه‌ای دارد و موضوع تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از موضوعات مهم در دانشگاه است و یکی از پایه‌های آن بانوان هستند؛ بنابراین باید نقش خود را در پیشبرد تعلیم و تربیت اجتماعی به خوبی ایفا کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: زنان به‌خصوص زنان دانشگاهی در سه طیف دانشجویی، استادی و کارمندی باید علاوه بر اثرگذاری از طریق ارتباط صحیح و درست در ترویج سبک زندگی دینی تلاش کنند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده موضوعی مهم و جدی در سطح جامعه است، ادامه داد: معتقدیم بهتر شدن شرایط زنان و شرایط خانواده موجب تغییرات مثبت در شرایط جامعه می‌شود.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنانی که در عرصه علم فعالیت دارند جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند، تأکید کرد: معلمان و استادان زن نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در جامعه دارند. سهم بانوان استاد در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، فرهنگ‌سازی، هویت‌بخشی به نسل نو، آینده‌سازی، مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر همه آسیب‌های تهدید کننده و توسعه کشور بسیار مهم می‌باشد.  

وی خاطرنشان کرد: هویت زن امروز جامعه ایرانی فارغ از جنسیت، هویّتی مبتنی بر کرامت انسانی بوده و قرار است در چشم‌انداز سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با تعریف این هویت، دوشادوش مردان در اثرگذاری اجتماعی، تربیتی و فرهنگی در دو نهاد خانواده و جامعه نقش‌آفرینی کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بانوان علاوه بر خانواده در جامعه هم اثربخش هستند، اظهار کرد: بانوان می‌توانند هم خودآگاهی و هم آگاهی‌بخشی را افزایش دهند. زن ایرانی یک هویت اجتماعی سیاسی دارد که در کنش اجتماعی تأثیرگذار است و در طول این چند دهه شاهد یک انسجام اجتماعی بوده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • بیش از ۲۶ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد+ تصویر
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود