Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@17:52:18 GMT

عرضه ویژه آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب در نمایشگاه

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۸۹۰۲

عرضه ویژه آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب در نمایشگاه

مدیرعامل انتشارات سوره مهر از عرضه ویژه آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب در مجموعه "دستخط" خبر داد.

به گزارش مشرق، نشست خبری تشریح برنامه‌های سوره مهر در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران با حضور عبدالحمید قره‌داغی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر هنر و ادبیات پایداری حوزه هنری، امین نادری مدیر سوره مهر الکترونیک در دفتر این انتشارات برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قره‌داغی در ابتدای این نشست با بیان اینکه سوره مهر معرف و مروج فرهنگ دفاع مقدس و اندیشه و هنر انقلاب اسلامی است، گفت: از افتخارات ما در سال گذشته این بود که برای هفتمین بار ناشر برگزیده در بخش عمومی انتخاب شد. سوره مهر در سال گذشته با وجود نکات مثبت، سال سختی را گذراند. سوره مهر توانست با وجود مشکلاتی که در حوزه کاغذ وجود داشت، هم در حوزه تولید و هم در بخش فروش توفیق داشته باشد؛ به طوری که در حوزه فروش با ۱۵ درصد افزایش مواجه بودیم.

مدیر عامل انتشارات سوره مهر ادامه داد: در نمایشگاه کتاب امسال نیز حدود ۱۷۰ اثر چاپ اول خواهیم داشت که برای اولین بار در نمابشگاه کتاب عرضه می‌شود. در سال گذشته برخی از آثار بیش از ۲۰ بار تجدید چاپ شد که در مجموع ما ۵۳۰ دروه چاپ داشتیم. همچنین حدود یک میلیون جلد کتاب توسط سوره مهر منتشر شده که میانگین آن ۲۰۰ صفحه بود. از سوی دیگر حدود ۲۰۰ میلیون صفحه در سال گذشته منتشر و عرضه شد.

قره‌داغی در ادامه با بیان اینکه تلاش کردیم نا در سال گذشته تنوع محصولات را افزایش دهیم، اضافه کرد: از سال گذشته تاکنون ۲۰۰ عنوان در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت، ۵ عنوان در حوزه موسیقی، ۵۰ عنوان در حوزه کودک و نوجوان و ۲۲ عنوان در حوزه طنز منتشر کردیم.

وی افزود: انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب "فرنگیس" نیز از دیگر رویدادهای مهم بود که سبب شد تا موضوع مرزنشینان و منطقه کردستان م (بار دیگر مورد توجه قرار گیرد. این اثر با اینکه چند سال از چاپ آن می‌گذشت، بعد از تقریظ مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
فردا هم قرار است در برنامه‌ای تحت عنوان هشتمین پاسداشت ادبیات مقاومت از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب در "کمین گل سرخ" رونمایی شود. انتشار این اثر در دهه ۸۰ صورت گرفت و جوایز متعددی را دریافت کرد. از جمله ویژگی‌های این کتاب روایت داستانی اثر است. تقریظ رهبر انقلاب نیز مربوط به دهه ۸۰ است. توجه دادن مخاطبان به سمت کتاب و کتابخوانی از جمله اهداف این تقریظ‌هاست.

مدیرعامل انتشارات سوره مهر با بیان اینکه راه‌اندازی نهضت ترجمه برای آثار در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت از جمله تاکیدات رهبر انقلاب است، اضافه کرد: سوره مهر در سال‌های گذشته تلاش کرد تا تعداد این آثار را افزایش دهد. تاکنون ۱۲۰ اثر به زبان‌های مختلف از جمله عربی، اردو، انگلیسی و… ترجمه شده است. امسال هم بر این تعداد افزودیم که در نمایشگاه نیز در غرفه‌ای مستقل عرضه خواهد شد. همچنین در این سال‌ها کتاب‌های شاخصی داشتیم که گاه مورد فراموشی قرار گرفت. امسال با نیازسنجی، ویراستاری و صفحه‌بندی جدید و متناسب با نیاز و سلیقه روز این دسته از آثار عرضه خواهد شد. از جمله این آثار می‌توان به کتاب‌های اکبر ایرانی قمی و تعدادی از آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب اشاره کرد که در مجموعه دستخط عرضه می‌شود.

قره‌داغی به فعالیت‌های سوره مهر در بخش کودک و نوجوان در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در این بخش نیز در سه گروه سنی خردسال، کودک و نوجوان میزبان مخاطبان خواهیم بود. ۴۹ عنوان کتاب جدید در این بخش عرضه می‌شود. در حوزه کتاب‌های الکترونیک نیز امسال ۱۵۰۰ عنوان کتاب الکترونیک و ۱۳۰ عنوان کتاب صوتی عرضه می‌شود. فلش بوک و… نیز از دیگر قالب‌هایی است که آثار جدیدی عرضه می‌شود.

سرهنگی: حفظ ادبیات پایداری، حفظ مرزهای این کشور است

سرهنگی در این نشست با اشاره به اهمیت حضور زنان در حوزه ادبیات پایداری گفت: امسال با نویسندگان جدیدی در این حوزه آشنا می‌شوید و این حاصل فعالیت‌های حوزه هنری در سال‌های گذشته است که هدف آن، باز کردن راه برای کسانی است که می‌خواهند در این حوزه بنویسند.

وی ادامه داد: جنگ ما یک جنگ مردمی بود و ادبیات جنگ همدمی جز انسان ندارد؛ از این جهت نویسندگان این آثار نیز راه خودشان را پیدا خواهند کرد. نگارش در این حوزه در تمامی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ به عنوان مثال آلمان در سال ۱۹۴۷، گروهی ۴۷ نفره را برای جمع کردن خاطرات جنگ تشکیل داد که از این میان، سه نفر برنده جایزه نوبل شدند.

سرهنگی با بیان اینکه ادبیات پایداری ذاتش مردمی است، به همین دلیل نویسنده‌اش را پیدا خواهد کرد، گفت: برخی می‌گوینند که چرا نگارش و فعالیت در این زمینه از سوی حوزه هنری جدی گرفته می‌شود؟ پاسخ این است که حفظ این ادبیات مانند حفظ حدود و ثغور این کشور است. در این میان حضور زنان اهمیت بسیاری دارد، زیرا برخی از صحنه‌های جنگ را آنها بهتر درک می‌کنند. با توجه به همین موضوع، صداهای جدیدی از خاطرات زنان در این حوزه را امسال شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه روایت شاهد عینی از حوادث و خاطرات اهمیت بسیاری دارد، اضافه کرد: خاطرات، درهای جنگ را به روی نسل‌ها باز می کند. اساساً ادبیات جنگ به خاطر انسان‌ها به وجود می‌آید. همه کشورهایی که در آن زمان به کمک عراق آمدند، با همه تجهیزات به صدام کمک کردند؛ به طوری که تنها در روز اول جنگ ۱۹۲ هواپیما از طرف عراق به ایران آمد؛ به همین دلیل همه می‌خواهند بدانند چه اتفاقی برای انسان‌ها در آن زمان افتاده است.

وی با بیان اینکه هنوز اتفاقات بسیاری رخ داده که متأسفانه نوشته نشده است، یادآور شد: روایت‌های کوچک با در کنار هم قرار گرفتن، سبب می‌شود تا ما به یک روایت کلی از یک حادثه و واقعه برسیم.

سرهنگی همچنین به برنامه رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب از کتاب «در کمین گل سرخ» اشاره کرد و درباره این کتاب گفت: این اثر عنوان زیبایی دارد که ماجرا را در یک بستر تاریخی روایت می‌کند. ضمن اینکه ما در این کتاب با شخصیت شهید صیاد شیرازی آشنا می‌شویم، در جریان حوادث نیز قرار می‌گیریم. یکی از ویژگی‌های مثبت این اثر، روایت داستانی آن است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل سوره مهر کتاب نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۸۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد

استاد اسلامی ندوشن از نام‌آوران کامروایی بود که پیمانه زندگی‌شان پُر و پیمان بوده، از مصادیق اعلای بزرگانی که زیست تام و مرگ به‌هنگام داشته‌اند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، احمدرضا بهرام‌پور، پژوهشگر و منتقد ادبی، در یادداشتی به‌مناسبت دومین سالروز درگذشت زنده‌یاد محمدعلی اسلامی ندوشن، یادی کرده است از خدمات این استاد بنام به فرهنگ و ادبیات ایران. یادداشت بهرام‌پور را می‌توانید در ادامه بخوانید: 

حقوق خوانده‌بود اما جانش سرشته‌با ادبیات و سرشار از مطالعاتِ فرهنگی بود. همچون چخوف که تناقضِ میانِ شغلِ پزشکی و هنرِ خویش را در عبارتی جاودانه‌کرده‌بود، او نیز می‌گفت حقوق عیال و ادبیات محبوبه‌ من است! ادب‌دوستی‌ِ خویش را بیش‌‌تر مرهونِ خاله‌اش می‌دانست؛ خاله‌ای تنها که در خردسالی او را با آثارِ سعدی، این «شیخِ همیشه‌شاب» آشناکرده‌بود. جیمز جویس نیز میلِ بیمارگونهٔ خویش به داستان‌نویسی را متاثّر از عمهٔ قدّیسه‌مانندِ خود می‌دانست؛ عمه‌ای که جویس را در خردسالی به تماشای تابلوی «روزِ قیامت» می‌بُرد.

استاد اسلامی گرچه مردی اروپا رفته، پاریس‌دیده‌ و شرق‌ و غرب‌گردیده‌ بود، اما دلی داشت که همواره در ایران بود و برای آن دُختِ پری‌وار می‌تپید. درک و دریافت‌ام از مطالعهٔ مستمرِ آثار استاد را اگر بخواهم در چند واژه خلاصه‌کنم، این‌ کلیدواژه‌ها است: خردگرایی، مداراگری، فرهنگ‌مداری و اندیشیدن به سرشتِ ایران و سرنوشتِ ایرانی.

اسلامی ندوشن در آینه خاطرات شاگردان/ او بزرگتر از نامش بود!

استاد اسلامی مردِ «دیده‌ور»ی بود و هرگز فریبِ «افسانه و افسونِ» زمانه را نخورد. سال‌های جوانی‌اش را شعر سرود، گاه نیز البته به‌تفاریق و ازسرِ تفنّن، داستان و نمایشنامه نوشت. اما شغلِ شاغلش نقدِ ادب و فرهنگِ ایران بود. و ادبیات فارسی را بیش‌تر ازمنظر و زوایای انسانی و اخلاقی‌اش، پژوهید و تحلیل‌کرد. بی‌گمان نقدِ ادبیِ ما بسیار وامدارِ ایشان است و تاریخِ شاهنامه‌پژوهی و حافظ‌شناسی نیز آراء‌شان را ازیادنخواهدبرد.

سهمِ استاد در شکل‌گیری ادبیاتِ تطبیقیِ ایران نیز شایانِ توجه‌ است. استاد اسلامی آثارِ رنگارنگی (شعر و زندگی‌نامه و ...) را به فارسی نیز برگرداند و چندین سفرنامه خواندنی و ماندنی نیز از خود به‌ یادگار نهاد. بسیارند کسانی که از دریچهٔ دل‌انگیزی که او به‌رویشان گشود، با کشورِ شوراها و شهرهای افغانستان و سرزمین چین آشنا شدند.

استاد جستارنویسِ پرکاری نیز بودند و مقالاتِ گوناگون‌شان در برترین مجلات هر دوره («پیامِ نوین»، «یغما»، «نگین»، «هستی» و ...) منتشرمی‌شد. اما اهتمام‌شان در همهٔ این آثارِ گوناگون، معطوف بود به دغدغه‌های ایران‌دوستانهٔ استادی که همیشه و همه‌جا چشمی به تاریخ و فرهنگ سرزمینِ مادری‌اش داشت و به ما نیز یادآورمی‌شد «ایران را ازیادنبریم».

استاد اسلامی به‌خلافِ اغلبِ ادیبان، جان‌مایه و جوهرهٔ آثارِ ادبی را با زبان و بیانی روشن و رسا به مخاطب می‌شناساند. شاهنامه و شعرِ حافظ را با دید و دریافتی روزآمد می‌نگریست. اغلب درپیِ شناساییِ پیامِ انسانی و اخلاقیِ آثار بود. و خود نیز هرگز به جانبِ جدال‌های قلمیِ فرصت‌سوزانه و فرهنگ‌ستیزانه میل‌نکرد.

به‌گمانم در طولِ هزار سالی که از سروده‌شدنِ شاهنامه می‌گذرد، کسی درست‌تر و خوش‌خوان‌‌تر و خلاقانه‌تر از استاد اسلامی و زنده‌یاد شاهرخِ مسکوب «داستانِ داستان‌ها»ی شاهنامه را تحلیل‌ نکرده‌ است. گرچه ایشان ادعایی در حافظ‌پژوهی نداشتند اما چند اثر در این‌ زمینه نیز منتشرکردند و «ماجرای پایان‌ناپذیرِ حافظِ» ایشان از درخشان‌ترین آثار در حیطهٔ حافظ‌پژوهی است.

ایشان بارها در نوشته‌هایشان کسانی را کامیاب خوانده‌اند که پیمانهٔ زندگی‌شان را پُرکرده‌اند و «ذخائر و استعدادِ وجودی‌شان را به‌حدّ‌اعلا شکوفانده‌اند» و به‌قولِ بیهقی «جهان‌خوردند»! ازجمله دربارهٔ بهار نوشته‌اند: «من بهار را مردی کامروا می‌دانم، زیرا از زندگی نترسید و خود را دلیرانه در دهانِ آن انداخت». دربارهٔ اخوان نوشته‌اند: «کوتاه یا بلند، مهم آن است که پیمانه پُر شود؛ و پیمانهٔ اخوان پر بود و پیمان را به آخر رساند». نیز دربارهٔ استاد غلامحسین یوسفی نوشته‌اند: «برسرِهم [...] سعادتمند زندگی کرد [...]. زندگی پاکیزه و باحاصلی را گذراند».*

استاد اسلامیِ ندوشن خود نیز از نامورانِ کامروایی است که پیمانهٔ زندگی‌شان پُر و پیمان بوده‌! از مصادیقِ اعلای بزرگانی که "زیستِ تامّ" و "مرگِ به‌هنگام" داشته‌اند. استاد دور از ایرانِ محبوبشان درگذشتند، اما «پیمانه چو پُر شود چه بغداد و چه بلخ»!

*عبارات نقل‌شده برگرفته از کتابِ «نوشته‌های بی‌سرنوشت»، اثرِ استاد اسلامی ندوشن است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند