Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@02:20:16 GMT

13 درمان طبیعی برای آرتروز

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۹۳۷۷

ایلنا؛ درمان‌های طبیعی بسیاری برای افراد مبتلا به آرتروز وجود. در این مقاله 13 درمان طبیعی برای آرتروز را بیان خواهیم کرد که بر روی دارو یا عمل جراحی برای تسکین درد تکیه نمی‌کنند.

درمان‌های طبیعی برای آرتروز

آرتروز، شایعترین نوع بیماری بیومکانیک و فیزیولوژیک است. به گفته آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکایی (AAOS)، غضروفی که به عنوان حائل در بین استخوان‌ها است، در این بیماری از بین می‌رود و باعث ساییده شدن استخوان‌ها بر روی یکدیگر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که بسیاری عقیده دارند آرتروز به عنوان بیماری سالخوردگان است، اما باید گفت که این نظریه نادرست است. سه نفر از پنج بیمار مبتلا به آرتروز، کمتر از 65 سال دارند. آرتروز می‌تواند در اثر استفاده بیش از حد مفاصل و اغلب به دنبال انجام ورزش‌های سخت و سنگین، چاقی و یا پیری رخ دهد. اگر در سن جوانی یک ورزشکار بودید و در حال حاضر هنگام بلند شدن از زمین و رختخواب با درد زانو یا مفصل ران مواجه شدید، با پزشک خود در مورد آرتروز پرس و جو کنید.

آرتروز در مفاصلی که وزن را تحمل می‌کنند، زانو، مفصل ران، پا و ستون فقرات رایج است و در طی ماه‌ها یا سال‌ها پیشرفت می‌کند. چند دارو وجود دارد که می‌توانند به درمان آرتروز کمک کنند و همچنین جراحی برای افراد مبتلا به درد شدید نیز تجویز می‌شود. اما درمان‌های طبیعی زیر برای آرتروز ممکن است به کاهش درد کمک کنند. به یاد داشته باشید قبل از انجام این درمان‌های طبیعی برای آرتروز، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه درمان آرتروز با خوراکی های ضد التهاب

در تعداد زیادی از تحقیقات تعدادی خوارکی برای کاهش التهاب و تورم ناشی از درد آرتروز شناسایی شده‌اند. طبق تحقیقات منتشر شده در نوامبر 2015 در مجله Annals بر روی بیماری‌های روماتیسمی، اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در کنترل التهاب و بهبود زخم و دردهای مفصلی دارند که ممکن است روند پیشرفت آرتروز را کند کنند.

همچنین طبق تحقیقات انجام شده، زنجبیل نیز یکی از خوراکی‌هایی است که می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. از خواص زنجبیل تولید اسید سالیسیلیک در بدن است که در درمان التهاب بسیار موثر است و از این ترکیب در تولید داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) که برای آرتروز نیز تجویز می‌شوند استفاده می‌شود.

رژیم غذایی مشابه رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر مقدار زیادی سبزیجات، دانه‌های غلات، ماهی و چربی‌های سالم تأکید می‌کند نیز می‌تواند باعث کاهش التهاب و درمان آرتروز شود.

آب درمانی باعث حفظ حرکت مفاصل می‌شود

دستورالعمل‌های کالج آمریکایی روماتولوژی (ACR) در مورد مدیریت آرتروز توصیه ورزش‌های آبی و یا آب به عنوان درمان آرتروز است. دکتر کایلی می‌گوید: "بعضی از افراد ممکن است درد و رنج زیادی در حین انجام تمرینات زمینی داشته باشند، اما تمرینات آبی می‌تواند راهی برای تمرین بدون اعمال فشار بیش از حد بر روی مفاصل ایجاد کند."

طبق توصیه بنیاد آرتروز این نوع درمان را با استخر آب گرم شروع کنید و آن را به برنامه‌ای روتین تبدیل کنید. کار آب درمانی در استخر را بدون هیچ گونه تجهیزات آغاز کنید و سپس آن را به پیشرفته تبدیل کنید و میزان راحتی خود را در این تمرینات آبی افزایش دهید.

طبق تحقیقات منتشر شده در سال 2015 در مجله Geriatric Physical Therapy، آب درمانی برای افراد سالخورده مبتلا به آرتروز ‌می‌تواند بسیار کمک باشد و باعث می‌شود این افراد در مورد انجام حرکات تمرینی احساس راحتی داشته باشند و بیش از حد خسته نشوند، و همچنین باعث افزایش تحرک و توانایی انجام کارهای روزانه می‌شود. بنابراین اگر مبتلا به آرتروز هستید تنها کاری که باید بکنید این است که بلیط استخر را بخرید و از همین الان کار آب درمانی را آغاز کنید.

ورزش یک درمان طبیعی برای آرتروز است

ورزش‌های سبک به همراه تمرین‌های هوازی ترکیبی مناسب برای درمان طبیعی آرتروز است که می‌تواند عضلات اطراف مفصل آسیب دیده را تقویت کند و به حفظ سلامتی آن کمک کند.

گورجیت اس کالی استاد پزشکی و رئیس بخش روماتولوژی و ایمنی شناسی بالینی در دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا در این باره می‌گوید: "غضروف مانند یک اسفنج است که نیاز به ورزش برای رساندن مواد مغذی به آن برای حفظ سلامتش دارد.

آیا کاهش وزن درمانی برای آرتروز است؟

اگر دچار اضافه وزن هستید، با فشار عضلانی، استرس و فشار روی زانوها و  مفاصل پا روبه‌رو هستید، که باعث بدتر شدن درد آرتروز می‌شود. به همین دلیل بر کاهش وزن به عنوان درمان برای آرتروز تأکید می‌شود.

روی آلتمن، متخصص روماتولوژی در بیمارستان دولتی UCLA در لس آنجلس، مدرس بازنشسته دانشگاه پزشکی UCLA می‌گوید: "کنترل وزن در افراد دارای اضافه وزن، چیزی است که می‌توانید با کمک آن علائم آرتروز و حتی پیشرفت آن را کند و کاهش دهید." .

دکتر آلتمن می‌گوید: "حتی مقادیر متوسط کاهش وزن بین 5 تا 10 کیلوگرم، اغلب می‌تواند سودمند باشد." هدف داشتن یک رژیم متعادل، شمارش کالری و ورزش منظم است.

انجام طب سوزنی برای تسکین درد آرتروز

طب سوزنی درمان باستانی چین می تواند درمانی برای آرتروز باشد. این درمان شامل قرار دادن سوزن‌های نازک و خاص در نقاط خاص بدن برای از بین بردن درد است. تحقیق در مورد طب سوزنی هنوز هم در حال انجام است، اما برخی از مطالعات نشان می‌دهد که طب سوزنی برای درمان آرتروز بهتر از این است که کار انجام ندهید، اما شاید از گزینه‌های دیگر بهتر نباشد. آلتمن می‌گوید: "ارزیابی طب سوزنی دشوار است، اما در حال حاضر اتفاق نظری مبنی بر موثر بودن طب سوزنی وجود دارد."

نحوه درمان آرتروز با ماساژ درمانی

بر طبق داده‌های مقاله‌ای که در ژوئن 2015 در مجله‌ای پزشکی منتشر شده است، یک ساعت ماساژ هر هفته برای مدت حداقل هشت هفته به عنوان درمانی برای آرتروز و درد ناشی از آن و همچنین افزایش تحرک نشان داده شده است.

آلتمن می‌گوید: اسپاسم عضلات در اطراف مفصل در آرتروز را می‌توان با استفاده از ماساژ درمانی آرام کرد. متخصص ماساژ با ضربه زدن و مالش به آرامی ناحیه عضلاتی که درد دارند، باعث افزایش جریان خون، گرم‌تر و آرام‌تر شدن ناحیه مبتلا به درد می‌شود.

کاهش درد آرتروز با انجام ارتوپدی

دستگاه‌های مکانیکی ارتوپدی به نام آرتوز می‌توانند به عنوان درمانی برای آرتروز باشند که برای حمایت و حفاظت از مفصل آرتریت و کاهش درد آرتروز استفاده می‌شوند. وسیله‌ای برقی و تحریک کننده روی مفصل ملتهب قرار می‌گیرد، و با حمایت از مفصل و فشار ناشی از وزن بدن و فعالیت روزانه، تسکین درد را فراهم کند. این دستگاه همچنین می‌تواند به احیا و بازسازی مفصل ساییده شده توسط آرتروز کمک کند.

کفش‌ها یکی دیگر از اشکال ارتوپدی هستند که در درمان آرتروز استفاده می‌شوند. این کفش‌ها برای کف پاها که بعد از پیاده روی صدمه می‌بینند بسیار مفید است . آلتمن یادآور می‌شود که یکی از رایج‌ترین ابزارها برای آرتروز عصا است که اغلب از آن به اشتباه استفاده می‌شود. او پیشنهاد می‌کند که طول عصا با میزان طول شخص را به درستی اندازه‌گیری کنید و نحوه درست استفاده از آن را نیز فرا بگیرید.

خواب بهتر درمانی طبیعی برای آرتروز

با داشتن درد خوابیدن می‌توانید سخت باشد اما بهبود خواب واقعا می‌تواند درمان خوبی برای آرتروز باشد. براساس یک مطالعه منتشر شده در فوریه 2014 در مجله Sleep، با تحقیقی که بر روی 367 بزرگسال مبتلا به آرتروز انجام شده که بر روی بهبود خواب خود کار کرده‌اند، دریافتند که استراتژی‌های شناختی رفتاری کاهش بیخوابی به بهبود خواب و کاهش درد کمک می‌کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آرتروز درمان آرتروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۹۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه

مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: برنامه‌ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 18 اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده است و به بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که در جامعه عمومیت ندارد و درمان آن به فراهم کردن شرایط ویژه‌ای نیاز دارد زیرا کمیاب بودن داروی بیماران مبتلا به این دسته از بیماری‌ها و پرداخت هزینه‌های بالا سبب می‌شود گاهی این بیماران از درمان منصرف شوند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این بیماری‌ها هزینه‌های سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی است که بر خانواده‌ها، اجتماع و نظام سلامت تحمیل می‌کند که می‌توان با پوشش بیمه‌ای مناسب از سنگینی بار آن کاست.

بهنام روندی مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: از سال‌های دور چهار بیماری خاص اصلی شامل هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و ام اس تحت حمایت وزارت بهداشت بوده‌اند اما در سال‌های اخیر این بیماری‌ها به 107 گروه تحت عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج و نادر افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: تعداد برخی بیماری‌ها همچون هموفیلی و تالاسمی با غربالگری پیش از ازدواج ثابت مانده اما سایر بیماری‌های صعب‌العلاج اکتسابی در حال افزایش هستند و حدود 35 تا 40 هزار نفر بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان حضور دارند.

روندی با اشاره به اینکه در کشور ما عمده هزینه‌های درمان بیماران خاص با کمک سازمان‌های بیمه گر و وزارت بهداشت رایگان است گفت: بیمارانی که به معاونت درمان مراجعه می‌کنند با ارائه مدارک مثبته بیماری به سازمان‌های بیمه گر پایه معرفی و بعد از تأیید در کمیسیون در سامانه بیمه، کد ملی این افراد نشان دار می‌شود و دفترچه درمانی آن‌ها از حالت عادی به خاص تغییر می‌کند و پوشش بیمه‌ای صد درصدی می‌شوند.

مسئول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: از سال 1401 صندوقی برای حمایت از بیماران خاص در سازمان بیمه سلامت تشکیل شد که با بودجه در نظر گرفته شده علاوه بر اینکه هزینه‌های درمانی بیماران رایگان شده، هزینه‌های جانبی بیماران نیز شامل تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی غیردارویی با ارئه فاکتورهای معتبر قابل پرداخت است.

وی در پاسخ به انتقادهای موجود در زمینه کمبود داروهای بیماری‌های خاص از جمله انسولین قلمی عنوان کرد: در چند سال اخیر وزارت بهداشت برای هر بیماری یک پروتکل درمانی تعریف کرده و هر بیماری داروهای اصلی مورد نیازی دارد که از طرف شرکت‌های بیمه پوشش داده می‌شوند.

روندی افزود: داروهای تولید داخل مشکلی از نظر دسترسی ندارند اما برخی از داروهای وارداتی که به طور عمده نمونه داخلی هم دارند به دلیل تحریم‌ها گاهی با کمبود مواجه می‌شوند که البته این مشکل نیز مربوط به سراسر کشور است و در هر صورت نمونه داخلی در دسترس بیماران قرار دارد.

وی عنوان کرد: داروخانه بیماری‌های خاص در بیشتر استان‌ها در مرکز استان قرار دارد و داروهای ضروری و اورژانسی در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود اما داروهایی که به صورت دوره‌ای و ماهانه و سرپایی تجویز می‌شود تنها در داروخانه‌های دولتی در مرکز استان قرار دارند.

روندی با بیان اینکه غیر از مرکز استان در شهرستان سنقر و کلیایی نیز داروخانه بیماری‌های خاص راه‌اندازی شده است گفت: برنامه ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند.

مسئول بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در رابطه به نبود بخش دیالیز در شهرستان دالاهو عنوان کرد: بیماری دیالیزی از مشکلات اصلی کشور است و با توجه به افزایش بیماران دیالیزی بخش‌های دیالیز یک بخش ویژه محسوب می‌شود و باید زیرمجموعه‌ای از بیمارستان باشند.

وی گفت: در 14 شهرستان استان که دارای بیمارستان هستند بخش دیالیز نیز فعال است اما بیمارستان دالاهو در حال تکمیل است و به محض تکمیل، بخش دیالیز آن نیز راه اندازی خواهد شد.

تخصیص 74 میلیارد تومان برای بیماران خاص در کرمانشاه

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 58 درصد از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند اظهار داشت: از این تعداد 900 هزار نفر به صورت رایگان بیمه هستند.

وی عنوان کرد: با توجه به رایگان ‌بودن بیمه برای دهک‌های یک تا پنج، هزینه رایگان این بیماران در مراکز درمانی دولتی و لحاظ تخفیف برای دهک‌های 6 تا 10، بیماران متقاضی مساعدت بیمه‌ای جهت راهنمایی و ارجاع به مراکز درمانی، به بیمه سلامت هدایت می‌شوند.

تحویلیان گفت: با راه‌اندازی صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سازمان بیمه سلامت و افزایش تعداد بیماری‌ها از 5 به 107، پس از نشان‌دار شدن هزینه‌های درمان این بیماران در مراکز دولتی به صورت کامل پرداخت و در سایر موارد در قالب خارج از شمول، پس از طرح در کمیته و تأیید کارگروه استانی، به حساب بیماران واریز می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه افزود: در سال گذشته بیش از 74 میلیارد تومان برای این بیماران هزینه شده  که 57 میلیارد آن به مراکز و مؤسسات درمانی و مابقی در قالب خارج از شمول، به حساب بیماران واریز شده است.

وی بیان کرد: خدمات ناباروری هم در تعهد بیمه سلامت است و در استان دو مرکز بیمارستان معتضدی و جهاد دانشگاهی (رویان) طرف قرارداد هستند.

تحویلیان با بیان اینکه 59 داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفتند گفت: این داروها برای بیماری‌های دیابت، فشار خون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ