Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه "واشنگتن تایمز" آمریکا در گزارشی به قلم رئیس انیستیو موسوم به مجمع خاورمیانه در آمریکا جزئیاتی را در خصوص "معامله قرن" منتشر کرده که قرار است از سوی ترامپ به عنوان طرح صلح خاورمیانه اعلام شود.

به گزارش ایسنا، دنیل پایتز، رئیس مجمع خاورمیانه در این گزارش در واشنگتن تایمز می‌نویسد: طرح صلح دونالد ترامپ برای درگیری فلسطین و اسرائیل دو سال پیش مطرح شد و تا به امروز تنها خود او و تعداد کمی از دستیارانش جزئیات دقیق این طرح را می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال جریانی از اطلاعات افشا شده که از انسجام داخلی کافی برخوردار بوده و از طریق گفت‌وگوها با مقامات دولتی تکمیل شده یک دورنمای ملموس را از محتویات این طرح ارائه می‌کند این جزئیات نشان می‌دهند که این طرح به نوعی یک تبادل بزرگ است:

کشورهای عربی اسرائیل را به رسمیت می‌شناسند و اسرائیل فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و پایتخت هر دوی آنها شهر قدس است. این رویکرد دارای عناصری است که در چندین مرحله در سال‌های گذشته و به عنوان مثال در سال ۲۰۱۶ از سوی عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر، در سال ۲۰۰۹ از سوی دولت اوباما، در سال ۲۰۰۲ از سوی ابتکار عمل صلح عربی و حتی در سال ۱۹۹۰ از جانب طرح تقارنی که من ارائه کردم، مطرح شده است.

این طرح‌های قبلی یا از اسرائیل می‌خواهند اول اقدام کند و یا خواهان اقداماتی همزمان از سوی اسرائیل هستند.

در مقابل اما طرح دونالد ترامپ می‌خواهد که کشورهای عربی ابتکار را آغاز کنند و اسرائیل به آن پاسخ دهد. این تغییر سبب شد که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هنگامی که در ماه مه ۲۰۱۷ با دونالد ترامپ ملاقات کرد معامله قرن را رد کند.

یک گزارش نشان می‌دهد که محمود عباس مدت‌ها از ارائه چنین طرحی نگران و شدیداً با آن مخالف بوده است.

جزئیاتی از این طرح که تا حدی به نفع فلسطینی‌هاست عبارتند از:

فلسطین متشکل از کل منطقه "الف" و منطقه "ب" در کرانه باختری و بخش‌هایی از منطقه "ج" است که در مجموع ۹۰ درصد کرانه باختری را شامل می‌شود.

همچنین پایتخت آن در داخل یا نزدیکی مرزهای شهرداری اشغالگران در قدس یا در نزدیکی آن و احتمالا شامل منطقه‌ای از شعفاط تا العیسویه، ابودیس و جبل المکبر باشد.

یک سازمان بین‌المللی بر یک اداره مشترک اسرائیل - تشکیلات خودگردان فلسطین برای مدیریت مناطق پیرامون شهر قدیمی قدس نظارت می‌کند.

یک نهاد مشترک اردن-تشکیلات خودگردان فلسطین مکان‌های اسلامی شهر قدس را کنترل می‌کند.

مصر، اردن و لبنان حقوق بیشتر در اختیار ساکنان فلسطینی خود قرار می‌دهند.

ساکنان یهودی در شهرهای کوچکتر کرانه باختری جا به جا می‌شوند.

یک گذرگاه زمینی کرانه باختری و غزه را به هم متصل می‌کند.

غزه هنگامی که تشکیلات خودگردان فلسطین کنترل آن را دوباره به دست می‌آورد به فلسطین ملحق می‌شود.

واشنگتن یک بسته کمک اقتصادی هنگفت (شاید به میزان ۴۰ میلیارد دلار و یا به نوعی ۲۵ هزار دلار به ازای هر فلسطینی ساکن کرانه باختری) برای تشکیلات خودگردان فلسطین در نظر می‌گیرد.

فلسطین دسترسی موقت به بنادر و فرودگاه‌های گزینش شده در اسرائیل تا زمانی که یک سری تأسیسات انحصاری با استفاده از اعتبارات خارجی برای تشیکلات خودگردان فلسطین ساخته شود، پیدا می‌کند.

در ازای آن نیز فلسطینی‌ها باید یک سری محدودیت‌ها را بپذیرند این محدودیت‌ها عبارتند از:

تداوم کنترل ارتش اسرائیل بر مرزهای فلسطین دسترسی‌های هوای و دریای آن و دره اردن.

به رسمیت شناختن قانونی شهرک‌های یهودی بزرگتر به میزان ۱۰ درصد از خاک کرانه باختری و شاید الحاق این شهرک‌ها به اسرائیل از سوی دولت آمریکا.

صرف نظر کردن از حق بازگشت فلسطینی‌ها ساکن خارج از سرزمین‌های اشغالی در ازای دریافت غرامت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح معامله قرن فلسطين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | جنایت جدید صهیونیست‌ها در کرانه باختری

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش جام جم آنلاین، بامداد امروز نظامیان صهیونیست پس از ۴ ساعت محاصره یک منزل مسکونی در دیرالغصون واقع در شمال طولکرم در کرانه باختری، با استفاده از بیل‌های مکانیکی، آن را ویران کردند.

خبرنگار رادیو ارتش رژیم صهیونیستی عصر امروز اعلام کرد که از این ساختمان که بر سر ساکنانش خراب شد، پیکر ۵ شهید بیرون آورده شده و یکی از ساکنان آن نیز خود را تسلیم کرده است.

منابع آگاه محلی لحظاتی پیش اعلام کردند که نظامیان صهیونیست، سرانجام پس از ۱۵ ساعت محاصره دیرالغصون، از آن عقب‌نشینی کردند و پس از عقب‌نشینی آنها، پیکر یک شهید بدون سر در داخل ساختمان ویران شده، پیدا شد.

یکی از ویدئو‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد که نظامیان اسرائیلی به سوی دو جوان فلسطینی که تلاش شدند از زیر آوار این منزل مسکونی بیرون بیایند، تیراندازی کردند و موجب شهادت هر دو نفر آن‌ها شدند.

خبرنگار خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از شاهدان عینی و محلی گزارش داد که اشغالگران پیکر یکی از شهدا را پس از هتاکی به او ربودند و به سوی هر فردی که قصد نزدیک شدن به محل حادثه را داشت، تیراندازی می‌کردند. نظامیان صهیونیست پیکر یکی از شهدای امروز را به آتش کشیدند.

هنوز هویت شهدای این جنایت جدید رژیم صهیونیستی مشخص نیست، اما منزل مسکونی ویران شده دو طبقه و متعلق به خانواده بشیر بدران است که سال‌ها پیش فوت کرده و پسرانش در آن ساکن بودند. یکی از پسران او پدر شهید فواز بدران است که در سال ۲۰۰۱ به شهادت رسیده است.

بر اساس این گزارش، یگان مستعربین بامداد امروز پیش از رسیدن نیرو‌های نظامی اسرائیلی خود را به این ساختمان دو طبقه رسانده بودند و آن را تحت محاصره درآورده بودند تا این‌که نظامیان اسرائیلی با بولدوزر‌ها و بیل‌های مکانیکی سر رسیدند و پس از ۴ ساعت محاصره این منزل، آن را ویران کردند و با سگ‌های خود اقدام به گشت‌زنی در محل مذکور کردند.

به نوشته وبگاه عرب ۴۸، نظامیان اشغالگر کمربندی امنیتی در اطراف این منزل ایجاد کردند و شماری از تک‌تیراندازان اسرائیلی بر پشت‌بام چندین منزل مشرف به این خانه دو طبقه مستقر شدند. بر اساس این گزارش، اشغالگران درختان اطراف این منزل را ریشه‌کن و دیوار‌های منازل مجاور را نیز ویران کردند و حتی به سوی خبرنگارانی که قصد داشتند این جنایت را پوشش دهند، تیراندازی کردند.

اشغالگران جوانان حاضر در این منزل را به اجرای عملیات تیراندازی در نوامبر گذشته در ورودی روستای بیت‌لید در شرق طولکرم که به کشته شدن یک نظامی اسرائیلی منجر شد، متهم کردند.

همزمان با جنگ ویرانگر نوار غزه که تاکنون ده‌ها هزار شهید و مجروح و آواره بر جای گذاشته، جوانان فلسطینی در کرانه باختری نیز در بخش‌های مختلف این منطقه از جمله نابلس، طولکرم، جنین و الخلیل، مقابله با نظامیان اسرائیلی را تشدید کرده‌اند و کرانه باختری هر روز شاهد موجی از تنش‌ها و درگیری‌های میدانی بین فلسطینیان و نظامیان ارتش رژیم اشغالگر و یورش به محله‌ها است.

دیگر خبرها

  • طرح تل‌آویو برای تبدیل غزه به مکانی غیرقابل سکونت
  • جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی
  • اعلام شهادت ۴ تَن از مبارزان قسام و گردان‌های قدس در کرانه باختری
  • ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
  • ادامه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کرانه باختری
  • جنایت جدید صهیونیست‌ها در کرانهٔ باختری
  • ببینید | جنایت جدید صهیونیست‌ها در کرانه باختری
  • گزارش فلسطینی از اقدامات خرابکارانه و حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
  • تحلیلگر صهیونیست: محمود عباس ۲ بار دیدار با بلینکن را رد کرد
  • انگلیس ۲ گروه از شهرک‌ نشینان صهیونیست را تحریم کرد