Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@23:57:18 GMT

مخترعان خلاق یاریگر صنعت طراحی هواپیما و پهپاد

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۹۹۱۶

مخترعان خلاق یاریگر صنعت طراحی هواپیما و پهپاد

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، کمیته هوایی ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی اعلام کرده است که 30 درصد از اختراعات ارسال شده به ستاد مربوط به حوزه طراحی هواپیما و سامانه ها و 23 درصد دیگر مربوط به طراحی پهپادها می شود.

بر اساس این آمار، بخش «الکترونیک، اویونیک و ناوبری» و «موتور پیشرانه» با 16 درصد اختراعات ارسال شده به ستاد به صورت مشترک در رتبه سوم قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش «بالگرد و سامانه ها» نیز با 11 درصد در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

گروه هوایی ستاد، از ابتدای سال 95 به‌عنوان مرجع استعلام ارزیابی اختراعات هوا-فضا همکاری خود را با سازمان ثبت‌ اسناد آغاز کرد و در این‌ بین اختراعات مختلفی را مورد بررسی قرار داده است. از آن جمله می توان به «ارابه‌های اضطراری پنهان فرود و توقف خودکار هواپیما بدون دخالت انسان»، «جت عمود پرواز با قابلیت هیبریدی - الکتریکی»، «کابین پرنده (جنگنده و هلیکوپتر) برای بازیابی خلبان طی مأموریت با استفاده از جدا شونده هوشمند»، «چراغ فرود و تاکسی هواپیما با تکنولوژی LED»، «بالگرد هم‌محور با سیستم دم مستقل»، «پهپاد تلفیقی بال ثابت و مولتی روتور الکتریکی» و غیره اشاره کرد.

با توجه به جذابیت و همچنین گستردگی کاربردی دو محور طراحی هواپیما و پهپاد، اظهارنامه‌های ارائه‌ شده به ستاد در این دو حوزه، فراوانی بیشتری دارد که می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و با جلب مشارکت بخش‌های صنعتی و دانشگاهی، این ایده ها را به سمت رفع نیازهای صنعت، جهت‌دهی کرد.

با توجه به این که هر اختراع و ابتکاری با یک ایده نو و خلاق همراه است، می توان گفت که در صورت ورود این ایده ها و اختراعات به صنعت هوایی، جانی تازه به این صنعت پیچیده و پرکاربرد دمیده خواهد شد. جانی که از نفس جوانان ایرانی و مخترعان توانمند داخلی برمی آید و به رونق اقتصادی کشور می انجامد.

انتهای پیام/

169 / 159 ایده خلاق مخترعان صنعت هوایی پهپاد فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری بالگرد و سامانه تکنولوژی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: صنعت هوایی پهپاد فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری بالگرد و سامانه تکنولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر

شرکت نورث‌راپ گرومَن، پهپاد زیردریایی بدون خدمه مانتا رِی (Manta Ray) را طراحی کرده که ماموریت‌های طولانی‌مدت انجام می‌دهد و محموله‌ها را به اعماق اقیانوس میبرد.

مهندسان یک پهپاد زیردریایی خودران مونتاژ کرده‌اند که آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده (دارپا/DARPA) قصد دارد از آن برای ماموریتهای دوربرد در اقیانوس استفاده کند.

براساس گزارش فرادید، این پهپاد که «مانتا رِی» نام دارد، با الهام از ماهیان پالیده‌خواری به همین نام با بدن‌های الماس‌شکل و باله‌های بال‌مانند ساخته شده است. این نمونه اولیه که شرکت هوافضایی و صنایع جنگ‌افزاری نورثراپ گرومَن (Northrop Grumman) آن را طراحی کرده و ساخته، یک پهپاد فوق‌العاده بزرگ است که می‌تواند مأموریت‌های طولانی‌مدت و بارگیری‌شده را بدون نیاز به پشتیبانی و تعمیرات انسانی انجام دهد.

این پهپاد پس از استقرار، می‌تواند با لنگر انداختن در بستر دریا و خوابیدن در حالت کم‌مصرف، در انرژی صرفه‌جویی کند.

تاد لیویت، معاون سیستم‌های دریایی و اقیانوسی در نورثراپ گرومَن، در لینکدین نوشت: «من هیجان‌زده هستم که یکی از اولین تصاویر مانتا رِی را که به طور کامل در تأسیسات آناپولیس ما مونتاژ شده، بازنشر کنم.»

دارپا برنامه مانتا رِی را سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد تا طراحی خودروهای زیرآبی را بهبود ببخشد، از جمله توسعه تکنیک‌هایی برای افزایش ظرفیت بار و صرفه‌جویی در انرژی.

این شرکت در وب‌سایت خود اعلام کرده که نمونه اولیه‌ی مانتا رِی نورثراپ گرومَن چندین ویژگی منحصر به فرد را برای ایجاد «غافلگیری استراتژیک» ادغام می‌کند. این ویژگی‌ها عبارتند از خودگرانی، ظرفیت حمل تجهیزات برای پشتیبانی از ماموریت‌های مختلف، عملکردهای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و پیوستگی عملکردی به این معنا که طرح را می‌توان جدا و دوباره سرهم کرد. این پهپاد در پنج کانتینر حمل و نقل استاندارد نیز قرار می‌گیرد، به این معنا که می‌تواند در سراسر جهان حمل و مستقر شود.

دیگر خبرها

  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند