Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - روزنامه 'واشنگتن پست' در مطلبی نوشت: یمن، به میدان کارزار و دشمنی گروه های مختلف جنگجوی اسلامگرا با یکدیگر مانند 'داعش' و 'القاعده' تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، در مطلب این روزنامه که روز گذشته(یکشنبه) انتشار یافته، آمده است: داعش و القاعده جدال مرگباری را با هم بر سر تصاحب سرزمین، یارگیری و نفوذ و سلطه در یمن به راه انداخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جدال ضمن آنکه میان قبایل مختلف کشور یمن نفاق افکنده است، بذر بی ثباتی را در فقیرترین کشور خاورمیانه می افشاند.
خلافت خودخوانده داعش در سوریه و عراق از هم پاشیده اما زیرشاخه های این گروه همچنان در غرب آفریقا و جنوب آسیا فعال است و با تمام حکومت های این سرزمین ها و با دشمنان خود می جنگد.
همزمان ایدئولوژی داعش در سرتاسر جهان به نفرت و خشونت و خونریزی دعوت می کند.
یکی از این کشورهای هدف، یمن است.
یمن امروز به صحنه کارزار انواع و اقسام گروههای جنگجوی اسلامگرا تبدیل شده است.
رقابت و دشمنی میان دو گروه تروریستی داعش و القاعده شاخه یمن به یک خونریزی تمام عیار بدل شده است.
محصول این دشمنی، تولید گروه هایی انبوه از رادیکال ها و هواخواهان این خشونت طلبان بوده است که تمام تلاشهای آمریکا و متحدانش برای پاکسازی این نطقه استراتژیک جهان از وجود اسلامگرایان جنگجو را نقش بر آب می کند ضمن آنکه این خطر را دارد که کشور یمن را برای سالیان مدید در آشوب و ناارامی نگاه دارد.
به اعتقاد تحلیلگران سیاسی، انگیزه اصلی گرایش جوانان بومی به این گروههای خشونت طلب اسلامگرا، لزوما 'غرب ستیزی' نیست. این عامل قوی در حقیقت فقر و فلاکت و محرومیت است.
امروز عمده سربازان گروه های جنگجوی اسلامگرا را نیروهای بومی تشکیل می دهند.
دشمن هر گروه، گروه رقیب است. هر گروه برای نشان دادن زور و نیروی برتر خود به رقیب، با او می جنگد.
در یمن، گروه منتسب به وفاداران به داعش که به نام 'داعش یمن' شناخته می شود با 'القاعده شاخه شبه جزیره عربی' می جنگد.
این یکی از دهها کارزار جنگ اسلامگرایان در این کشور است. یمن کشوری است که در مسیر پهناور خطوط کشتیرانی حمل نفت واقع شده است.
جنگ اصلی یمن میان 'حوثی ها' در شمال علیه نیروهای متعلق به دولتی در جریان است که جامعه بین الملل و سازمان ملل آن را دولت قانونی یمن می شناسد.
این جنگ چهار ساله یک بحران بشری در کشور بوجود آورده است که سازمان ملل متحد آن را جدی ترین بحران بشری جهان شناخته است.
این بحران یمن را در آستانه قحطی و گرسنگی و آوارگی بیش از سه میلیون انسان قرار داده است.
مناطقی که از کنترل دولت خارج است، مساعدترین بستر برای رشد و نمو ایدئولوژیک هم داعش و هم القاعده است.
ایدئولوژی این گروه ها در این نواحی تحریک به خشونت و حمله به خصوص به اهداف آمریکا، شهروندان آمریکا و متحدانش در سرتاسر جهان می کند.
مرکز یمن، که نقطه ای است کوهستانی و جمعیت در آن به صورت پراکنده است، مناسب ترین منطقه پوششی القاعده و داعش است.
این دو گروه سنی مذهب مبارزان خارجی از کشورهای عربستان، مصر، پاکستان و سایر کشورها را جذب خود کرده اند.
تا سال گذشته این دو گروه هرگز همدیگر را هدف قرار نمی دادند و دشمن مشترکشان 'حوثی ها ' بودند و آنها را مرتد می شمردند. اما این وضعیت از ماه ژوئن تغییر کرد. اختلاف نظر دو گروه بر سر املاک، منافع و موقعیت ها، هر دو را رو در روی هم قرار داد.
داعش اینک با پایان یافتن دوران خلافت خودخوانده خود در سوریه، چشم به فتح سرزمین هایی دیگر و جذب پایگاهی مردمی دارد.
اما تمرکز غالب القاعده این است که بجنگد تا هژمونی بومی خود را حفظ کند و هرگز در فکر تروریسم بین الملل نیست.
به اعتقاد تحلیلگران، امروز خطری که احساس می شود این است که این گروه ها هر کدام بالهای شورشگری قوی بومی را در اختیار دارند و با این بالها می توانند جناح تروریست بین المللی خود را هم از نو بسازند و آن را تجدید سازماندهی کنند.
اروپام ** 1591 ** 1071

https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/with-the-once-declared-caliphate-of-isis-defeated-in-syria-an-islamist-militant-rivalry-takes-root-in-yemen/2019/04/13/d54148a6-34d3-4a67-a40a-9dc4f783338e_story.html?utm_term=.ef619156139d

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي يمن القاعده و داعش جدال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان رادین دام فرتاک در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های فعال در زمینه ارائه و اجرای خدمات دام، طیور و آبزیان و تولید محصولات دانش‌بنیان فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با بهره‌گیری از متخصصان و اساتید دانشگاه تهران آغاز و از همان ابتدا در جهت تأمین و بهبود نیازهای فعالان این عرصه وارد میدان شده است.

سلنیوم آلی و رقیق کننده‌های اسپرم از محصولات دانش‌بنیان این شرکت محسوب می‌شود که برای اولین بار در ایران بومی سازی شده است.

مجتبی امام‌وردی، مدیرعامل شرکت رادین دام فرتاک در خصوص کاربست این محصولات گفت: سلنیوم آلی یا ارگانیک در بحث دامپزشکی و صنایع غذایی و رقیق کننده اسپرم برای حفظ گونه‌های در حال انقراض یا انجماد اسپرم دام‌هایی همچون گاو، اسب، گوسفند، بز، طیور و ماهی و … استفاده می‌شود. سلنیوم آلی با الگو برداری از طبیعت ساخته شده که در ساختارهای اسید آمینه حاوی گوگرد، سلنیوم جایگزین گوگرد شده است.

به گفته وی بهترین شکل سلنیوم برای متابولیسم انسان و حیوانات، سلنومتیونین می‌باشد. این شکل از سلنیوم می‌تواند در توده سلولی مخمر رشد یافته در محیط کشت حاوی سلنیوم معدنی تجمع پیدا کند. مخمر می‌تواند سلنیوم معدنی را که زیست فراهمی پایین و سمیت بالا داشته را به شکل آلی که ایمن تر و از نظر زیستی فعال‌تر بوده، تبدیل کند. باتوجه به نیاز دام، طیور و انسان به سلنیوم ارگانیک که ایمن بوده و قابلیت جذب بالایی داشته، تولید آن در کشور مانع خروج ارز از کشور شده و ایجاد اشتغال خواهد کرد که در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور می‌باشد.

امام وردی در خصوص محصول دیگر این شرکت که رقیق‌کننده اسپرم است، اظهار داشت: این محصول (رقیق کننده‌های اسپرم) دارای ثبت اختراع است و موجب نگهداری طولانی‌تر اسپرم‌ها می‌شود. این مواد در تأمین انرژی مورد نیاز، حفاظت اسپرم از آسیب‌های دمایی، کاهش استرس‌های فیزیکی و شیمیایی ناشی از سرد کردن، انجماد، ذوب اسپرم‌ها و در نهایت ایجاد یک محیط مناسب برای زنده ماندن موقت اسپرم‌ها نقش دارند.

به گفته او از مهمترین مزایای منجمد کردن اسپرم، تسریع در اجرای برنامه‌های خاص اصلاح نژادی، استفاده از نژادهای برتر و با تولیدات بیشتر، انتقال آسان اسپرم از مراکز تولید و جمع آوری به مراکز تلقیح مصنوعی، تولیدمثل خارج از فصل تولید، جلوگیری از انقراض گونه‌های در معرض خطر و.... است. کاربرد این رقیق کننده‌ها، استفاده برای انجماد اسپرم و بکارگیری آن برای تلقیح مصنوعی برای افزایش تولیدات و گسترش پرورش دام و طیور در کشور است.

وی با بیان اینکه رقیق کننده اسپرم وارداتی بوده و با تولید بومی آن توسط شرکت رادین دام عملاً نیاز داخل تأمین شده است، تصریح کرد: شرکت رادین دام فرتاک تا سالی سه هزار ویال ظرفیت تولید این محصول (رقیق کننده اسپرم) را دارد اما در خصوص محصول سلنیوم آلی از آنجا که هنوز موفق به تأسیس کارخانه نشده‌ایم، تولید به صورت کارمزدی یا نیمه صنعتی انجام می‌شود و ظرفیت تولید بالایی نداریم.

امام وردی در خصوص قیمت محصولات بومی‌سازی شده در شرکت رادین دام فرتاک نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی آن اظهار داشت: ۱۰۰ سی سی از نسخه فرانسوی رقیق کننده اسپرم نزدیک به شش میلیون تومان تمام می‌شود. این در حالی است که قیمت تمام شده این میزان از رقیق کننده اسپرم در نسخه بومی شده آن تنها ۹۸۰ هزار تومان است. همچنین نسخه برزیلی و آمریکایی سلنیوم آلی، قبل از بومی سازی آن، کیلویی ۴۰۰ هزار تومان وارد می‌شد اما با بومی سازی آن (سلنیوم آلی) تأمین یک کیلو سلنیوم آلی برای مصرف کننده تنها ۱۶۵ هزار تومان تمام می‌شود.

وی در پایان در خصوص صادرات این شرکت خاطرنشان کرد: در حوزه رقیق کننده اسپرم موفق به صادرات شده ایم و در حال حاضر، بازار کشورهایی همچون افغانستان و عراق مقصد ما هستند.

کد خبر 6098120

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • فیلم| میدان شهدا در دانشگاه جورج واشنگتن!
  • میدان را برای حضور گروه‌های مردمی در فعالیت پرورشی باز می کنیم
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • سنتکام به کشتن کشاورز سوری به جای سرکرده القاعده اعتراف کرد + عکس