Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@06:22:15 GMT

ضرورت بکارگیری دانش و تجربه در حل معضلات محیط طبیعی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۰۵۵۱

ضرورت بکارگیری دانش و تجربه در حل معضلات محیط طبیعی

قائم‌مقام پیشین وزیر نیرو با بیان این‌که باید سیلاب‌های اخیر را به "تغییر اقلیم" مرتبط کنیم، گفت: ما پیش‌تر سیلاب‌های شدید در کشور داشتیم، اما امسال می‌بینیم که مدت زمان پایداری سیلاب‌ها، شدت و پهنه‌ آن‌ها بیشتر از گذشته است. ما تقریبا در ۷۰ سال اخیر چنین پدیده‌ای را ثبت نکردیم.

به گزارش ایسنا، مهندس دائمی در میزگرد امروز که به همت گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه بخش عمده بارش‌ها از مدیترانه می‌آید و از شرق کشور خارج می‌شود، اظهار کرد: دو رشته‌کوه البرز و زاگرس باعث می‌شوند فلات مرکزی با بارش کمتری مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما باید سیلاب‌های اخیر را به تغییر اقلیم مرتبط کنیم، چنان که بر اثر تغییر اقلیم سال گذشته در اروپا خشکسالی‌های شدید و آتش‌سوزی‌های گسترده داشتیم.

وی ادامه داد: ما سیلاب‌های شدید در کشور زیاد داشتیم، اما امسال می‌بینیم که مدت زمان پایداری این سیلاب‌ها و در عین حال شدت و پهنه آن‌ها زیاد بوده است. ما تقریباً در ۷۰ سال اخیر چنین پدیده‌ای را ثبت نکردیم. در حوزه خلیج‌فارس در بازه زمانی اول مهر ۹۶ تا ۲۴ فروردین ۹۷، ۱۵۳ میلی‌متر بارش داشتیم، ولی در بازه زمانی مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال، ۵۰۲ میلی‌متر بارش داشتیم. در مدت مشابه سال آبی ۹۷-۹۶ نیز میزان ۱۰۹.۹ میلی‌متر بارش داشتیم، اما از اول مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال نزدیک به ۳۰۰ میلی‌متر بارش را شاهد بودیم.

وی با انتقاد از اینکه هنوز برخی در تغییر اقلیم شک دارند، گفت: در برخی منابع دیده می‌شود که هنوز در بحث تغییر اقلیم شک وجود دارد. هنوز هم دوستانی می‌گویند از خشکسالی خارج شده‌ایم و وارد ترسالی شده‌ایم. نمی‌شود که وسط سال از خشکسالی وارد ترسالی شویم. ترسالی و خشکسالی دوره‌های خاصی دارند. به چه استنادی می‌گویید وارد ترسالی شده‌ایم؟

دائمی با اشاره به برخی گفته‌ها در خصوص اینکه بارش‌های اخیر حاصل بارورسازی ابرها بوده است، اظهار کرد: اگر بارورسازی ابرها می‌توانست چنین بارشی ایجاد کند، کالیفرنیا چهار سال دچار خشکسالی نبود.

وی با اشاره به نقش دانشگاه و مراکز علمی در پاسخ علمی به ابهام‌ها، گفت: دانشگاه‌ها باید مواردی چون تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آبی، تعریف سیلاب بر اساس شدت، مدت و محل وقوع، پیش‌بینی ترسالی و خشکسالی، مسئله پیش‌بینی سیل و مدل‌های پیش‌بینی محدوده سیلاب، ضرورت استفاده از سیستم‌های پیش‌آگاهی و مدیریت هوشمند سیلاب، نقش عوامل انسان‌ساز در بروز و تشدید سیلاب، آمادگی و مدیریت بحران، نقش مردم در مدیریت بحران، بررسی نقش سدها در کاهش مخاطرات سیلاب، تهیه و به‌هنگام‌سازی دستورالعمل‌های لازم برای مدیریت سیلاب، مهندسی مجدد سازه‌های هیدرولیکی، ارزیابی مجدد هیدرولیکی و ساماندهی رودخانه‌های مهم کشور را بررسی و تجزیه و تحلیل علمی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است

محسن اوروجی روز سه شنبه به مناسبت هفته زمین پاک گفت: با وجود همه اقدام‌های انجام شده طی سال‌های گذشته هنوز سرعت پیشروی کویر و بیابان در قم بیشتر از اقدام‌های انجام شده در راستای احیای بیابان‌ها است.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم  با اشاره به برخی از اقدام‌های انجام شده در خصوص احیای عرصه‌های بیابانی گفت: طی یک سال گذشته در یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت سراجه قم عملیات درختکاری انجام شده و در اراضی محدوده کوه نمک و حسین‌آباد میش مست نیز اقدام‌های مشابهی صورت‌گرفته است.

اوروجی بیان کرد: در یک نگاه کلی می‌توان قطع حقابه‌های زیست‌محیطی به‌ویژه رودخانه قره چای، برداشت بی‌رویه چاه‌های مجاز از منابع آب زیرزمینی و تغییر الگوی بارش و کاهش نزولات آسمانی را از عوامل اصلی در توسعه بیابان و کویر در قم نام برد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم ادامه داد: برای حفظ منابع آبی و جلوگیری از توسعه بیابان طرح‌های آبخیزداری در تمامی روستا‌های بخش خلسجتان و جعفرآباد عملیاتی شده و در بالادست شهرک پردیسان نیز طرح‌های مشابهی جهت جلوگیری از وقوع سیلاب و افزایش ورودی چاه‌ها صورت‌گرفته است.

او اضافه کرد: در حالی هم اینک در برخی نقاط دشت مسیله قم شاهد فرونشست زمین هستیم که تا چند دهه گذشته در این اراضی، کشاورزی انجام می‌شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم عنوان کرد: به‌خاطر چرای بی‌رویه دام در کنار تغییر الگوی کشت و قطع حقابه‌ها، هم اینک شاهد وضعیتی بحرانی در منطقه سراجه هستیم و این منطقه به یکی از اصلی‌ترین نقاط در تولید ریزگرد تبدیل شده است.

روستای سراجه، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قم است، این روستا در شهر قنوات قرار دارد.

دوم تاهشتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته زمین پاک در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • ضرورت بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان