Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، احمد علی موهبتی اظهار داشت: در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌های پی در پی شاهد بروز مشکلات فراوان در سیستان و بلوچستان بودیم به طوریکه علاوه بر آسیب جدی به بخش کشاورزی تامین آب آشامیدنی مردم نیز با مشکل جدی روبه رو بود.

وی  افزود: شدت خشکسالی در سیستان و بلوچستان به حدی بود که از ۷۲۱ منبع آبی روستایی این استان ۵۵۰ منبع کاملا خشک شده بود که این امر آبرسانی سیار به بیش از هزار و ۵۰۰ روستا را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار سیستان و بلوچستان افزود: به لطف الهی بارش‌های های اخیر در استان اگر چه مشکلاتی را به همراه داشت، اما نتایج مطلوب فراوانی را عاید مردم منطقه کرد.

وی با اشاره به مشکلات سیل اخیر در سیستان و بلوچستان گفت: در ۴۸ ساعت گذشته براثر بارندگی‌های رگباری و شدید ۴۵ رودخانه در این استان طغیان کرد که این امر ۱۲ مسیر ارتباطی را بست.

موهبتی تخلیه ۹۵ خانوار روستا‌های مهرستان و ۳۱۶ خانوار روستا‌های قصرقند برای جلوگیری از خسارات احتمالی، تخریب برخی منازل مسکونی در اطراف رودخانه کاجو و آسیب به زیر ساخت‌های برق، راه و مخابرات را از جمله مشکلات سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان عنوان کرد.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی اولویت شورای مدیریت بحران سیستان و بلوچستان جلوگیری از خسارت جانیست که در این زمینه تاکنون موفق عمل کرده است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه جلوگیری از خسارت مالی نیز مورد توجه است گفت: مردم این استان به دلیل رنج‌های فراوان ناشی از خشکسالی‌های حدود ۲۰ ساله با وجود خسارت‌های متحمل شده از نزول رحمت الهی بسیار خرسند هستند.

وی بیان کرد: بارندگی‌های اخیر سبب ذخیره سازی منابع آبی خوبی در پشت سد‌های سیستان و بلوچستان شد.

موهبتی گفت: امیدواریم در ۲۴ ساعت آینده شرایط به حد نرمال برسد تا برآورد خسارت انجام شود.

وی با اشاره به بارندگی‌های شدید در افغانستان گفت: در کشور دوست و همسایه افغانستان به دلیل بارندگی‌های شدید علاوه بر خسارات مالی شاهد جان باختن بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان این کشور بودیم.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به بارندگی خوب افغانستان شاهد ورود آب سیلاب غیر قابل کنترل این کشور به منطقه سیستان هستیم به طوریکه هم اینک هزار و ۲۰۰ متر مکعب در ثانیه آورد رودخانه هیرمند است.

وی بیان کرد: همچنین با توجه به شرایط کوه‌های هندوکش و سرشاخه‌های رودخانه هیرمند در افغانستان و برف سنگین زمستانه در این کشور این بارندگی‌ها به آب شدن برف‌ها و گرم شدن هوا کمک خواهد کرد.

موهبتی تصریح کرد: احتمالا در روز‌های آینده تحت تاثیر این پدیده در منطقه سیستان مشکلات جدی به وجود آید.
وی بیان کرد: همچنین در شبانه روز گذشته براثر بارندگی در سیستان شاهد آبگرفتگی شدید ۲ شهر زابل و بنجار بودیم که تیم مدیریت بحران برای خدمات رسانی در سراسر استان مشغول هستند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: رئیس جمهوری برای کمک به سیل زدگان کشور از رهبر معظم انقلاب درخواست کمک کردند که با موافقت از طریق صندوق توسعه ملی امیدواریم مردم سیل زده این استان نیز از این منبع بهره‌مند شوند.
وی علت تعطیلی مدارس در برخی شهر‌های سیستان و بلوچستان را ناشی از آبگرفتگی معابر، مشکل تردد و برخی نقاط را وجود تعداد زیاد مدارس فرسوده و احتمال آسیب پذیر بودن ناشی از رطوبت عنوان کرد.
انتهای پیام /گ

 عبور سیستان وبلوچستان از بحران جدی خشکسالی شد

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیلاب خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۱۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور

آفتاب‌‌نیوز :

 «نون مصرفی دوسال خانواده هشت نفره‌ام را سیل برد» این‌ها حرف‌های دردناک محمد ریگی کشاورز منطقه سیستان و بلوچستان است.

به گفته وی ۲۵ کیسه ۱۰۰ کیلویی گندمش را سیل برده است.

رئیس مرکز خشکسالی احد وظیفه امروز هشدار داد هر لحظه امکان سیل خطرناک در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان وجود دارد و کشاورزان مراقب گندم‌هایشان باشند تا سیل نبرد.

بارش‌های امسال در مناطق جنوبی کشور سیل‌های ویرانگری ایجاد کرد سیل‌ها حتی در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس که باران برای آن‌ها رویا بود نیز شکل گرفت.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که گندمکاران قبل از ورود کمباین به مزرعه، پیش بینی‌ها و هشدار‌های هواشناسی را ببینند، باران برداشت را سخت می‌کند و سیل ایجاد می‌کند.

سیل‌های اخیر در منطقه جنوب کشور ۱۱۶۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

با این میزان پول می‌توان کل گندم کشاورزان استان سیستان و بلوچستان معادل ۶۷ هزار تن را با قیمت کیلویی ۱۷۵۰۰ تومان خرید تضمینی کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی