Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-28@15:08:57 GMT

بررس کامل وضعیت ارزی بانک های بورسی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۲۲۰۰

بررس کامل وضعیت ارزی بانک های بورسی

بخشی از دارایی بانک‌ها به صورت ارزی بوده و به دلیل افزایش محسوس نرخ ارز در سال ۹۷ انتظار می‌رود قیمت ریالی ارزها در سبد دارایی بانک‌ها افزایش یابد. اما براساس آخرین گزارش‌ها قیمت دلار در سبد دارایی بانک‌ها ۴۲۰۰۰ ریال گزارش شده است. شنیده‌ها حاکی از ان است که در دارایی ارزی بانک‌ها با دلار نیمایی قیمت‌گذاری گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین جهت به سبد منابع و مصارف بانک‌ها در انتهای سال ۹۷ و درصد تغییرات این متغیرها در انتهای سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ می‌پردازیم.

بانک ملت در سال  ۹۷ بالاترین مانده تسهیلات ارزی را دارد

بررسی مانده تسهیلات ارزی بانک۲ها در سال ۹۷ نشان می‌دهد بیشترین تهسیلات پرداختی مربوط به بانک ملت می‌باشد. مانده تسهیلات ارزی این بانک در سال ۹۷ مبلغ ۷۳ هزار میلیارد تومان می‌باشد. در رتبههای بعدی بانک پارسیان یا ۳۱ هزار میلیارد و بانک پاسارگاد با ۲۰ هزار میلیارد تومان قرار دارد. اما پست بانک و بانک سینا کمترین میزان از مانده تسهیلات پرداختی را در میان بانک‌ها دارند. مانده تسهیلات ارزی پست بانک در سال ۹۷ مبلغ ۷۱ میلیارد تومان و بانک سینا ۲ میلیارد تومان می‌باشد.

بانک پارسیان بیشترین افزایش در مانده تسهیلات ارزی را داشت

اما مقایسه مانده تسهیلات ارزی بانک‌ها در سال پایان سال ۹۷ نسبت به پایان سال ۹۶ نشان می‌دهد بانک پاسیان بیشترین میزان مانده تسهیلات اعطایی را در میان بانک‌ها به خود اختصاص داده است. مانده تسهیلات ارزی این بانک از ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ با رشد ۱۸۶ درصدی به ۳۱ هزار و ۹۳۳ میلیارد تومان رسیده است در واقع نسبت به سال ۹۶ بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش در تسهیلات ارزی را در بانک پارسیان شاهد می‌باشیم. همچنین در بانک پاسارگاد و پست بانک شاهد افزایش چشمگیر درصد افزایش تهسیلات ارزی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ می‌باشیم. مانده تسهیلات ارزی در بانک پاسارگاد از ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ با رشد ۱۱۱ درصدی به ۲۰ هزار میلیارد رسیده است و در پست بانک، مانده تسهیلات ارزی از ۳۲ میلیارد تومان در سال ۹۶ با رشد ۱۲۱ درصدی به ۷۱ میلیارد تومان در پایان سال ۹۷ رسیده است. اما مانده تسهیلات ارزی در بانک سینا کاهشی بوده است. به طوری که مانده تسهیلات ارزی در پایان سال ۹۶ مبلغ ۲۳ میلیارد تومان بوده که با کاهش ۹۲ درصدی این میزان به ۲ میلیارد تومان در انتهای سال ۹۷ رسیده است.

وضعیت سپرده‌های ارزی بلند مدت بانک‌ها

بررسی مصارف ارزی نشان داد بیشترین مصرف ارزی متعلق به بانک ملت، پارسیان و پاسارگاد می‌باشد. اما بررسی منابع ارزی بانک‌ها نشان می‌دهد، در منابع بلند مدت بانک پاسارگاد بیشترین سهم را داراست. مانده سپرده‌های بلند مدت ارزی بانک پاسارگاد در سال ۹۷ مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد که نسبت به سال ۹۶ رشد ۲۹ درصدی (معادل ۲ هزار و ۳۰۴ میلیارد تومان) را تجربه کرده است. بانک پارسیان و بانک مبت در جایگاه بعدی این رتبه بندی قرار دارند. پست بانک با ۴۸ میلیارد تومان کمترین سهم را در میان بانک‌های ذکر شده از سپرده‌های ارزی بلند مدت دارد، البته بدون در نظر گرفتن بانک‌هایی که هیچ سپرده ارزی نداشته اند.

بررسی تغییرات سپرده‌های ارزی بلند مدت بانک‌ها نشان می‌دهد بیشترین افزایش سپرده‌های ارزی در بانک پارسیان روی داده است. مانده سپرده‌های ارزی این بانک در سال ۹۶ مبلغ چهار هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان بوده است که با رشد سه هزار و ۵۵۴ میلیارد تومانی به ۸ هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است. اما بیشترین کاهش منابع ارزی مربوط به بانک ملت می‌باشد. منابع ارزی بلند مدت بانک ملت از شش هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ با کاهش ۱۵۰۵ میلیارد تومانی به چهار هزار و ۵۷۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است.

وضعیت سپرده‌های ارزی کوتاه مدت بانک‌ها

بررسی وضعیت سپرده‌های ارزی کوتاه مدت بانک‌ها نشان می‌دهد بانک‌های کمی در میزان سپرده‌های کوتاه مدت سهم داشته‌اند. بانک پاسارگاد و ملت بیشترین و پر رنگ‌ترین بانک‌ها در گروه بانکی می‌باشند که سپرده‌های ارزی کوتاه مدت را در اختیار خود دارند. بانک پاسارگاد همانند سپرده‌های ارزی بلند مدت، بیشترین سپرده‌های ارزی کوتاه مدت را در سال ۹۷ متعلق به خود کرده است. مانده سپرده‌های ارزی کوتاه مدت بانک پاسارگاد از ۱۷۲ میلیارد تومان در سال ۹۶ با رشد چشمگیری ۱۰۰۰درصدی به یک هزار و ۹۲۲ میلیارد توکتم در سال ۹۷ رسیده است. بانک ملت نیز با در اختیار داشتن یک هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان سپرده ارزی کوتاه مدت در رده دوم این لیست قرار دارد.

منبع : با اقتصاد

منبع: ساتین

کلیدواژه: اخبار بانک ملت اخبار بانکی اخبار مهم بورس بورس نیوز وضعیت بانک پارسیان وضعیت بانک ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی به مهر گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

کد خبر 6089253 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • با این حیاط خلوت چه کنیم؟!
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی