Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@06:16:56 GMT

حوادث ترافیکی علت ۳۰ درصد مرگ‌ جوانان

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۲۵۲۸

حوادث ترافیکی علت ۳۰ درصد مرگ‌ جوانان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحامد برکاتی، در نشست خبری روز جوان، با بیان اینکه جوانان به دلیل سالم‌تر بودن و فعالیت‌های اجتماعی بیشتر، سرمایه اجتماعی موثرتری برای جامعه محسوب می‌شوند، اظهار کرد: حوزه جوانان نیاز به برنامه ریزی های زیادی دارد و در این راستا اقدامات خوب و مؤثری برای تدوین بسته‌های سلامت جوانان صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه نزدیک ۲۰ درصد افراد در کشور در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال قرار دارند، گفت: در حال حاضر، سن امید به زندگی به حدود ۸۰ سال در کشور رسیده و برای نگهداری امید به زندگی در این سن باید بیشترین توجه را بر جوانان و پیشگیری ‏از مرگ آنها معطوف کنیم و اگر ۷۰ درصد حوزه سلامت در ‏سایر حوزه‌ها مربوط به مسائل بین بخشی است، در حوزه جوانان این میزان باید به ۸۰ درصد نزدیک شود.

وی با اشاره به اینکه رفتارهای متعدد خشونت، خودکشی، ماجراجویی بیشتر و رفتارهای جنسی ناسالم و خارج از عرف، سکته‌های قلبی و سو مصرف مواد مخدر در گروه سنی جوانان بیش از سایر گروه‌های سنی اتفاق میفتد، افزود: اگرچه در تمام گروه‌ها و حتی در کودکان و سالمندان، حوادث حمل و نقل بیشترین علت مرگ و میرها محسوب می‌شود، اما این علت در ‏جوانان فراوانی بیشتری دارد.

برکاتی با بیان اینکه ۳۰ درصد مرگ‌ها در جوانان به دلیل حوادث ترافیکی است، افزود: عدم تحرک فیزیکی و استفاده از الکل به عنوان عوامل خطر محسوب می‌شوند و سلامت جوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و خودکشی ۶.۵ درصد، خشونت‌ها ۵.۹ درصد و بیماری‌های قلبی و عروقی حدود ۵ درصد علت مرگ و میر جوانان را شامل می‌شود.‏

وی افزود: شکل گیری بسته خدمت و رویکردهای جدید در حوزه جوانان ‏با آغاز طرح تحول سلامت و در سال ۹۲ آغاز شد. هر چند عوامل خطر در زمینه جوانان زیاد است، اما جوانان محل خیزش ‏اجتماعی هستند و می‌توانند باعث افزایش امید و سرمایه اجتماعی شوند.‏

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مهمترین مداخله برای گروه جوانان، آموزش و خودمراقبتی است، افزود: تا قبل از سال ۹۲ برنامه مدونی برای خدمت ‏رسانی به جوانان وجود نداشت، اما بعد از سال ۹۲ و آغاز طرح تحول سلامت، بسته خدمت در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت طراحی و تدوین شد که در حال حاضر در دو سطح پزشک و غیر پزشک ارائه می‌شوند.‏

وی با تاکید بر اینکه مواد افیونی، الکل و سیگار نیز جزو مواردی هستند که در خودمراقبتی جوانان مورد توجه قرار دارند، گفت: همچنین بسته ‏پیشگیری جامعه محور و اجتماعی نیز توسط دفتر سلامت روان طراحی شده است.‏

برکاتی با اشاره به اینکه جوانان نسبت به دهه‌های قبل، دیرتر ازدواج می‌کنند و سن ‏ازدواج دختران به حدود ۲۴ سال و سن ازدواج پسران به بالای ۲۷ سال رسیده است، تصریح کرد: در حال حاضر، فاصله ازدواج با فرزندآوری به طور متوسط نزدیک به ۵ سال است، بهترین سن بارداری بین ۲۰ تا ۳۵ سال محاسبه شده و چنانچه بارداری زیر ۲۰ یا بالای ۳۵ سال اتفاق بیفتد، بسته‌های مراقبت ‏ویژه تدوین شده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۱۷ درصد زایمان‌های کشور بالای ۳۵ سال اتفاق میفتد، عنوان کرد: این عدد در ۱۰ سال گذشته، حدود ۷ درصد بود و در حال حاضر، حدود ۱۳ میلیون جوان در سن ازدواج داریم و اگر ۱۰ درصد این جوانان ازدواج کنند، میزان کلی باروری (‏TFR‏) افزایش پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه ‏معضل اصلی ازدواج در کشور، مسائل فرهنگی و بعد از آن درآمد و ‏مسائل اقتصادی است، گفت: در سال ۸۹ عدد ازدواج زوج‌ها ۸۹۰ ‏هزار مورد بود. در سال ۹۶ این عدد کاهش پیدا کرد و به ۶۸۰ هزار مورد رسید. البته نسبت جمعیت ازدواج نکرده در کشور در سال‌های گذشته به علت ورودی کمتر، کاهش یافته است.‏

برکاتی یکی دیگر از معضلات جوانان را مسائل مربوط به ناباروری عنوان کرد و گفت: در آغاز طرح تحول سلامت فقط در چند شهر بزرگ ‏کشور مراکز ناباروری دولتی داشتیم که خدمات این مراکز بسیار گران و دسترسی به آنها محدود بود و با شروع طرح تحول سلامت و ابلاغ سیاست‌های ‏کلان جمعیتی، در حال حاضر ۸۴ مرکز ناباروری در کشور داریم و این در حالی است که در گذشته حدود ۱۲ مرکز داشتیم و همه این مراکز اصلاح و ‏استاندارد شدند.‏

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: از زوج‌هایی که در سیکل ارائه خدمت برای درمان ناباروری به مراکز دولتی مراجعه کنند، تا ۸۵ درصد حمایت مالی ‏می شود و بسته خدمت پایه ناباروری و غربالگری در ۶ استان به صورت پایلوت ارائه شده است. باور ما این است که از ۵۰ ‏درصد ناباروری‌ها می‌توان به موقع پیشگیری کرد.‏

برکاتی گفت: چاقی و اضافه وزن در باروری تأثیرگذار است و اگر زوجین چاق باشند، به خصوص در زنان این موضوع منجر به ناباروری می‌شود.

وی، یکی دیگر از موارد مهم را بحث خانواده پایدار بیان کرد و گفت: آمار خانواده‌های در حال طلاق عاطفی و یا شناسنامه‌ای در حال افزایش است و در این زمینه، همسرگزینی مناسب امر مهمی تلقی می‌شود.

برکاتی درخصوص غربالگری و ارائه خدمات سلامت به جوانان عنوان کرد: خدمات فعال سلامت برای گروه‌های جوانان در حال انجام است. البته برای جوانان نمی‌توان به درب منزل مراجعه کرد، زیرا جوانان زمان زیادی را در منزل حضور ندارند و در ‏نتیجه استراتژی ما این است که به محل‌هایی که جوانان حضور بیشتری دارند، مراجعه کنیم. غربالگری فعال در بسته‌های ارائه شده دانشگاه‌های علوم ‏پزشکی در نظر گرفته شده و این بسته‌ها به دستگاه‌های ذیربط نیز ابلاغ شده است و در هر مکانی از وزارت بهداشت که درخواست شود، بسته‌های سلامت روان ارائه می‌شود.‏

وی در پایان با تاکید بر ضرورت نیاز جوانان به نشاط اجتماعی در قالب فرهنگ و عرف ایرانی، تاکید کرد: ایجاد نشاط اجتماعی در حیطه اختیارات وزارت بهداشت نیست. اما ارگان‌های مربوطه باید در نظر داشته باشند که چنانچه جوانان نشاط بیشتری داشته باشند، کنش اجتماعی بیشتری داشته و مؤثرتر خواهند بود.

کد خبر 4592620 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سانحه تصادف وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: پارسال ۹۰۶ هزار و ۹۶۸ نفر متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج بودند که هشتاد و شش درصد تسهیلات خود را دریافت کردند و ۱۴ درصد باقیمانده در نوبت دریافت هستند.

حجت‌الاسلام مهدی متقی‌فر عصر دیروز در گرگان گفت : سال گذشته یکصد و شصت هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج از سوی بانک‌های عامل به متقاضیان پرداخت شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوان اظهار امیدواری کرد با تدبیر بانک مرکزی، امسال شاهد ایجاد صف‌های طولانی برای دریافت وام ازدواج در کشور نباشیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳
  • آمار فوتی‌های تصادفات بسیار شدید در ایران نصف کشورهای دنیاست