۲۷ فروردین ۱۳۹۸
شکایت از جان کری بخاطر برجام!
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز به نقل از پایگاه خبری ورلد نت دیلی، دیدهبان قضائی که یک سازمان محافظه کار آمریکایی است اعلام کرد که علیه جان کری، وزیر امورخارجه پیشین آمریکا به خاطر پیشبرد دیپلماسی سایه برای نجات توافق هستهای در حالیکه دولت ترامپ از این توافق خارج شده است، شکایت میکند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از زمان روی کار آمدن خود بهطور مکرر گفت که قصد خروج از توافق هستهای با ایران را دارد.
دیدهبان هستهای تصریح کرد: جان کری در ماههای منتهی به خروج آمریکا از توافق هستهای بهطور مخفیانه در رأس یک هیئت دیپلماسی سایه را برای حفظ این توافق هدایت میکرد. وی در جریان این تلاشها ظاهراً دیدارها و گفتوگوهایی را با بازیگران کلیدی داخلی و خارجی دخیل در توافق هستهای که مخالف خروج آمریکا بودند، انجام داده است.
دیدهبان قضائی افزود: کری در همین راستا اواخر آوریل ۲۰۱۸ در حاشیه نشست سازمان ملل در نیویورک با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد که دومین ملاقات آنها طی دو ماه برای جلوگیری از نابودی توافق هستهای بود. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کری با ظریف را ناشایست، بی سابقه و اقدامی فراتر از نامناسب توصیف کرد.
کری همچنین سال گذشته در رابطه با توافق هستهای با فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهور آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدار و به صورت تلفنی با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رایزنی کرد.
بنابر اعلام دیدهبان قضائی، وی علاوهبراین برای لابی در جهت حفظ توافق هستهای وارد مذاکراتی با اعضای کنگره شد.
فیتون، رئیس سازمان دیدهبان قضائی در این باره گفت: جان کری به عنوان رئیس جمهور انتخاب نشده بود. بنابراین، میبایست از تضعیف سیاست خارجی دولت آمریکا از طریق تبانی با ایران و دیگر کشورها پرهیز کند. شکایت ما نه تنها به معنی نظارت بر اقدامات جان کری، بلکه برای پیدا کردن دستهای مخفی در داخل وزارت امور خارجه آمریکا است که در همکاری با کری تلاش کردند سیاستهای دولت آمریکا در قبال ایران را تضعیف کنند.
ایسنا
منبع: جام نیوز
جانباختگان اعتراضات چه افرادی هستند؟| مردم میخواهند بدانند چه اتفاقی افتاده است
عارف: ابهاماتی در کشتهها وجود دارد/ با شفافیت اطلاع رسانی شود
منبع این خبر، وبسایت www.jamnews.com است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۴۵۳۴۴۵ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: برجام جان کری شکایت آمریکا
خبر بعدی:
ابتکار: برجام،ایران را از جنگ نجات داد/ مشاور خاتمی: علت ناکارآمدی مجلس،نظارت استصوابی است
اگر ادعای اصلاح طلبان درباره نظارت استصوابی شورای نگهبان صحیح بود، اکنون باید شوراهای شهر در سراسر کشور، الگویی بی بدیل از یک نهاد کارآمد بود.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** ابتکار: برجام،ایران را از جنگ نجات داد
روزنامه ابتکار در یادداشتی با عنوان «چرا باید برجام را حفظ کنیم؟» نوشت: «توافق هستهای میان ایران و 1+5 با تمامی کاستیها و انتقاداتی که به آن وارد میشود هنوز بر روی کاغذ زنده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«درست است که به واسطه خروج آمریکا از برجام بحث همکاریهای اقتصادی، تجاری، مالی و فروش نفت ایران آنطور که در توافق پیشبینی شده بود، محقق نشد، اما این توافق همچنان مزایای قابلتوجهی مانند رفع اجماع جهانی، خروج از فصل هفتم منشور، بستهشدن پرونده PMD، حق غنیسازی و نیز برخی از دستاوردهای سیاسی خود را برای ایران حفظ کرده است. به همین منظور، فراهم شدن شرایط برای فروپاشی کامل برجام، نهتنها نتیجه سالها مذاکره را یکباره بر باد داده و طرفین فعلی توافق را به نقطه اول بازمیگرداند؛ بلکه باعث میشود علاوه بر بستهشدن پنجره دیپلماسی، مزایای کنونی توافق که همچنان از گزند تحریمهای آمریکا مصونمانده نیز از دست برود».
همانطور که دولتمردان و فعالین اصلاح طلب به دفعات اعلام کرده بودند، هدف اصلی برجام، لغو تمامی تحریم ها از جمله تحریم های بانکی، مالی و نفتی بود. اما همانطور که منتقدان به درستی اشاره کرده بودند، برجام به دلیل رعایت نکردن بدیهیات توافقات بین المللی نمی توانست این خواسته را برآورده کند.
همزمان نبودن اجرای تعهدات، نامتوازن بودن تعهدات و پیش بینی نکردن عهدشکنی طرف مقابل از سوی تیم ایرانی و...از جمله مواردی بود که موجب شد تا خسارات برجام برای ایران و امتیازات آن نیز برای طرف مقابل بماند.
پس از آنکه هدف اصلی برجام ناکام ماند، برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب به دستاوردسازی از برجام روی آوردند. ادعاهایی همچون خروج ایران از فصل هفتم منشور سازمان ملل(دورشدن سایه جنگ)، به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران و پایان ایران هراسی، از جمله دستاوردهای خیالی برجام است.
با بررسی قطعنامههای صادرشده علیه جمهوری اسلامی ایران پی میبریم که اساساً هیچ یک از قطعنامههای صادر شده علیه کشورمان ذیل فصل ۷ قرار نداشته است و هرگاه آمریکا و متحدان غربیاش بهدنبال کشاندن قطعنامههای ضدایرانی به ذیل فصل ۷ بودند، روسیه و چین با این استدلال صحیح که ایران هیچگاه امنیت جهان را به مخاطره نینداخته مانع از این کار شدهاند. با این حال با اصرار و فشار آمریکا و برخی کشورهای غربی عضو شورای امنیت، در نهایت قطعنامهها علیه ایران صرفاً ذیل بند ۴۱ این فصل (و نه کلّیت فصل ۷) به تصویب رسید تا صرفاً «الزامآور» بودن آن مشخص و مؤکد باشد.
بنابراین برخلاف این ادعا، نه در گذشته و نه الان هیچگاه ایران ذیل «کلیت» فصل هفت یا «ماده ۴۲» فصل هفت که اجازه حمله نظامی را صادر میکند نبوده، بلکه تنها تفاوت گذشته با الان اینجاست که قبلاً ایران قرار داشتن ذیل ماده ۴۱ فصل هفت و محدودیتهای اقتصادی آن را به رسمیت نمیشناخت ولی امروز به واسطه برجام و به دست خودمان به قرار گرفتن ذیل ماده ۴۱ فصل هفت در قطعنامه ۲۲۳۱ اقرار کرده و به آن رسمیت هم دادهایم.
** مشاور خاتمی: علت ناکارآمدی مجلس،نظارت استصوابی است
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«بزرگترین مشکل قانون انتخابات به مسائل مربوط به نظارت برمیگردد. مشکل نظارت خاص این است که هر قانونی را میتواند تغییر دهد مگر اینکه این روند اصلاح شود. سختگیری در امر نظارت و بررسی صلاحیتها، تشکیل مجلس را با موانع زیادی روبهرو کرده است و عملا میتوان ناکارآمدی مجلس را نیز در همین دانست. سایر ایرادات قانون انتخابات به اندازه این مساله مشکلساز نبوده و برای مجلس مانع ایجاد نکرده است».
ناصری در ادامه در پاسخ به این سوال که «طلاییترین دوران پارلمان در ایران در چه مقطعی رقم خورد؟» گفت:«نخستین دوره مجلس شورای اسلامی که از تمامی طیفها تشکیل شده بود به شکل واقعی یک مجلس تاثیرگذار و مستقل بود...مجلس سوم نیز توانست انتظارات را برآورده کند و شاید علت این بود که در آن برهه زمانی هنوز نظارتها به شکل امروزی صورت نمیگرفت و افراد متخصص و آگاه به این مجلس راه یافته بودند اما اگر بخواهیم از بین اینها یکی را بهعنوان درخشانترین دوره نام ببریم قطعا دوره ششم مجلس است».
اصلاح طلبان مدعی هستند که علت اصلی ناکارآمدی مجلس، نظارت استصوابی شورای نگهبان است. این در حالی است که در پروسه انتخابات شورای شهر به هیچ عنوان خبری از نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود ندارد. اگر ادعای اصلاح طلبان صحیح بود، اکنون باید شوراهای شهر در سراسر کشور، الگویی بی بدیل از یک نهاد کارآمد بود. اما فقدان نظارت استصوابی شورای نگهبان در انتخابات شوراهای شهر و روستا موجب شده است که فسادهای اقتصادی و اخلاقی و ناکارآمدی در شوراهای شهر سراسر کشور رکورد بزند.
فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که اعضای شورای شهر پنجم تهران- که همگی اعضای لیست امید و اصلاح طلب هستند- افرادی ناکارآمد، ناآشنا به مسائل مدیریت شهری و سیاسی باز هستند.
مشاور خاتمی در حالی مجلس ششم را درخشان ترین دوره مجلس می نامد که بخش عمده وقت و انرژی نمایندگان مجلس ششم، به جای رسیدگی به امور اساسی و زیربنایی کشور، صرف جار و جنجال سیاسی و هوچی گری می شد، و مسایلی که با هیچ توجیهی ربطی به منافع کشور نداشت، در دستور کار مجلس قرار می گرفت. فاطمه حقیقت جو، رجبعلی مزروعی، علی اکبر موسوی خوئینی، جمیله کدیور و نورالدین پیرموذن از جمله نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم بودند که در سالهای بعد با متواری شدن از کشور، در خدمت دشمنان مردم ایران قرار گرفتند.
لازم به ذکر است که نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم، با دهن کجی به مردم بعد از خواندن بیانیه ای پر از توهین و اتهام زنی به نظام استعفای دسته جمعی خود را تقدیم هیات رئیسه کردند.
**ارگان دولت: اگر ترامپ زیر میز نمی زد، برجام های بعدی هم در راه بود
روزنامه ایران در مطلبی نوشت:«استراتژی مورد نظر روحانی برای حل مذاکره هستهای و رسیدن به برجام که مخالفان با تردستی آن را کتمان کردند، بازی برد- برد بود؛ بازیای که منطق آن، شراکت هر دو طرف در شکست و پیروزی است. این استراتژی یک بار در دوره اوباما نتیجه داد و اگر ترامپ قاعده این بازی را برهم نمیزد، چه بسا زمینه برای گفت و گو درباره مسائل دیگر هم مهیا می شد».
چندی پیش «حسین مرعشی» فعال سیاسی اصلاح طلب گفته بود:«همین برجام به نظر من اتفاقاً در دوران آقای اوباما دچار تزلزل شد، جایی که دولت او اجازه نداد ایران از مواهب این توافق بهرهمند شود.مثلاً مسائل بانکی ما با سرعت کندی حل میشد که میتوانست خیلی بیشتر باشد و ما میتوانستیم با توجه به ظرفیتهای کشور، قراردادهای سرمایهگذاری بیشتری با سرعت بالاتر امضا کنیم».
اصلاح طلبان اینگونه وانمود می کنند که بی دستاوردی برجام به دلیل روی کارآمدن ترامپِ جمهوری خواه بوده است. این در حالی است که برجام از اولین روز اجرا در سال ۹۴ در دولت اوبامای دموکراتِ مودب! و باهوش! به صورت فاحش نقض شد.
ارگان رسانه ای دولت با حسرت اعلام کرده است که «اگر ترامپ قاعده این بازی را برهم نمیزد، چه بسا زمینه برای گفت و گو درباره مسائل دیگر هم مهیا می شد». هدف اصلی آمریکا و شرکای اروپایی اش، از کارانداختن مولفه های قدرت ایران است. در این میان مسئله لغو تحریم ها و گشایش اقتصادی در ایران به هیچ عنوان برای طرف غربی موضوعیت ندارد.
تعجب آور و البته تأسف برانگیز است که ارگان رسانه ای دولت از برجامیزه نشدن دیگر مولفه های قدرت ایران(از جمله توان موشکی، قدرت منطقه ای و...) اظهار ناراحتی می کند.