Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:37:46 GMT

توسعه فرهنگی مهریز در گرو مطالعه شهروندان است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۷۰۵۰

توسعه فرهنگی مهریز در گرو مطالعه شهروندان است

یزد - ایرنا - فرماندار مهریز گفت: توسعه فرهنگی این شهرستان در گرو توجه بیشتر به مطالعه توسط شهروندان است و باید با طرح های مناسب مردم را به کتابخوانی تشویق کرد.

به گزارش ایرنا، رضا زارع زاده مهریزی روز سه شنبه در بازدید از کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی هنری افزود: گسترش فرهنگ کتابخوانی بستگی به همکاری مدارس، دانشگاه ها و نهادهای فرهنگی و تبلیغی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: برای تشویق جوانان به حضور در کتابخانه های عمومی منطقه و گسترش فرهنگ مطالعه باید بیش از گذشته احساس تکلیف کرد و همه در کنار اداره کتابخانه های عمومی قرار گیرند.
این مسئول با ابراز رضایت از فضای مناسب این کتابخانه اظهار داشت: از عواملی که در گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بسیار حائز اهمیت است و نقش مهمی ایفا می کند وجود فضای مناسب و مجهز به امکانات مورد نیاز مراجعان است.
زارع زاده بر اهمیت و جایگاه کتابخانه های عمومی در توسعه فرهنگی جامعه، مردم و جوانان تاکید کرد و کتابخوانی را بهترین راه برای افزایش دانش عمومی دانست.
فرماندار مهریز در ادامه، برگزاری جلسه انجمن کتابخانه های عمومی با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد در راستای بررسی مشکلات کتابخانه های عمومی شهرستان را خواستار شد.
همچنین رئیس اداره کتابخانه های عمومی مهریز گفت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم با برنامه های فرهنگی و تشویقی امکان پذیر است.
سعید قریشی افزود: در این خصوص طی سال های گذشته کارهای خوبی برای جذب نسل جوان و خانواده ها به کتابخانه های عمومی منطقه انجام شده است ولی به خاطر اهمیت موضوع کافی نیست.
وی تصریح کرد: مدارس، مراکز آموزش عالی و فرهنگیان باید همانند گذشته در کنار این اداره در جریان برنامه مدون برای ارتقای سطح کتابخوانی مردم و جوانان فعالیت کنند.
این مسئول اظهار داشت: هم اکنون 12 کتابخانه عمومی با 140 هزار جلد و 6 هزار عضو در این شهرستان وجود دارد که از برنامه های پیش رو، گسترش کمی و کیفی مراکز موجود است.
قریشی تصریح کرد: باید خانواده ها همانند سایر ملزومات زندگی توجه به مطالعه را محور برنامه های خود قرا دهند و اگر این فرهنگ باشد قطعا شاهد تحول و توسعه فرهنگی در منطقه خواهیم بود.
در ادامه رئیس اداره تبلیغات اسلامی مهریز گفت: برای تربیت دینی نسل جوان عناصر مختلفی نقش دارند که قطعا وجود آثار مکتوب مناسب باید در اولویت قرار گیرد.
حجت الاسلام محمدعلی متوسل افزود: برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان هیچ چیز بهتر و مناسبت از ترویج فرهنگ مطالعه در بین نسل جوان نیست.
وی خاطر نشان کرد: باید منابع غنی دینی مورد نیاز در کتابخانه های منطقه تهیه و در دسترس عموم مردم و علاقه مندان قرار گیرد و با برگزاری مسابقات و معرفی کتاب های مفید زمینه تعالی مردم را فراهم کرد.
این مسئول به تهدید نرم دشمنان انقلاب اسلامی علیه نسل جوان اشاره کرد و بیان داشت: برای خنثی کردن توطئه های استکبار جهانی باید اوقات فراغت نسل جوان به نحو مناسبی پر شود.
متوسل با قدردانی از اقدام های انجام شده در ترویج فرهنگ مطالعه، آمادگی این اداره را برای ترویج مطالعه بین مردم اعلام کرد.
در پایان مهدی معتمدی مسئول کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی هنری مهریز توضیحاتی در خصوص بخش های مختلف کتابخانه و فعالیت های فرهنگی و آموزشی آن ارائه کرد.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی هنری مهریز با صرف یک میلیارد و 400 میلیون ریال، بهسازی و در شهریور سال 1397به بهره برداری رسید و هم اکنون یک هزار و 500 عضو فعال و بیش از 28 هزار نسخه کتاب دارد.
7536/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي توسعه فرهنگي فرماندار مهريز كتابخواني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۷۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: هر کجا کم آوردیم باید به قانون اساسی رجوع کنیم، همه ما یک خانواده هستیم و مسئولان همه باید کمک کنند تا  فراجا در اجرای طرح نور تنها نماند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی امروز در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی در سال جاری با بیان اینکه اصل انجام انقلاب و تشکیل نظام اسلامی در ایران برای برپایی حق و عدالت بوده است، گفت: بعد از واقعه شکست آمریکا در صحرای طبس روزنامه‌های آن زمان نوشتند که خبرنگاری از وزیر دفاع آمریکا پرسید با این همه ادعای نظامی‌گری، چرا در طبس آبکی عمل کردید؟ وی گفت: همه چیز را سنجیده بودیم ولی رهبر انقلاب هر دستی به آسمان بلند کرد هلی‌کوپتری از ما به زمین افتاد. این مهم تنها منحصر به این موضوع نیست بلکه در فتنه سال 1388 که دشمن زبان دیپلماسی را کنار زد، شکست مفتضحانه‌ای خورد.

وی با اشاره به اینکه در فتنه 1388 وقتی که از وزیر خارجه آمریکا پرسیدند که شما نابودی جمهوری اسلامی را تمام شده می‌دیدید چرا  شکست خوردید؟ گفت: کار از نظر ما تمام شده بود اما انگار خدا هم ایرانی بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بیان کرد: باید از فرصت دولت سیزدهم حداکثر استفاده را ببریم برای خدمت به این مردم که 45 سال این نظام و انقلاب ایستاده‌اند.

عبادی گفت: هر کجا کم آوردیم باید به قانون اساسی رجوع کنیم، همه ما یک خانواده هستیم و مسئولان همه باید کمک کنند تا  فراجا در اجرای طرح نور تنها نماند.

وی تصریح کرد: هر چند در اغتشاشات طراحی شده توسط دشمن دچار آسیب شدیم اما در مقابل جوان‌های ما همه گوش شنوا دارند و می‌توان با آنها حرف زد.

امام جمعه بیرجند افزود: در جریانات اخیر حتی حیوان درنده هار هم از جریان غرب ننگ دارد، جریان لیبرال و دموکراسی و از بین بردن نسل‌های مختلف را همه مردم باور نمی‌کردند اما در عوض آنها امپراطوری رسانه‌ای قوی در اختیار دارند. دشمن در تبلیغات و توجیهات مهارت دارد اما مقاومت مردم غزه و عملیات وعده صادق گوش‌ها را شنوا کرد و همه باید هماهنگ در این زمینه عمل کنیم.

عبادی متذکر شد: گوش‌ها شنوا و مکتب‌های پوشالی به بن بست رسیده‌اند و حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم لذا باید شرایط را برای تبیین آنها با کار فرهنگی فراهم کنیم.

شورای فرهنگ عمومی قرارگاه سیاست گذاری است

استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: سیاست دولت سیزدهم در اجرای برنامه‌های فرهنگی پیاده‌سازی گفتمان انقلاب در راستای هویت اسلامی ایرانی است و در این راستا دولت در کنار اقدامات زیرساختی به موضوع فرهنگ هم توجه می‌کند.

جواد قناعت بیان کرد: فعال سازی جلسات شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌ها یکی از برکات دولت سیزدهم است و این شورای قرارگاه سیاست گذاری در استان است.

وی در ادامه خواستار جدی گرفتن مصوبات شورای فرهنگ عمومی توسط دستگاه ‌های اجرای استان شد.

 استاندار خراسان جنوبی افزود: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه سیاست گذاری است و در آن باید اولویت‌ها مشخص و دستگاه‌ها حضور منظمی در آن داشته باشند.

به گفته وی بعضی از موضوع‌ها و تصمصیم‌ها همانند پاسداشت زبان فارسی گرچه برای داخل شاید موضوع کوچکی باشد اما رسانه‌های دنیا به آن واکنش نشان می‌دهند.

قناعت با بیان اینکه بزرگداشت مفاخر و نقشه مهندسی استان، پیوست گردشگری و پیوست فرهنگی از موضوعات مطرح شده در این شورا است گفت: بخش عمده‌ای از آن جنبه ایجابی و بخشی هم سلبی است.

از ظرفیت مساجد برای تحقق شعار سال استفاده شود

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به حادثه پنجم اردیبهشت سال 1359 در صحرای طبس، افزود: قبل از اینکه ما برای ساخت فضای موزه استکبارستیزی دغدغه‌ای داشته باشیم باید بدانیم که این واقعه یک معجزه الهی است و باید معجزه پنجم اردیبهشت در عرصه ‌های ملی جدی دیده شود.

قناعت یادآور شد: در زمینه انجام اقدامات فرهنگی باید از ظرفیت مساجد برای تحقق شعار سال استفاده شود.

به گفته وی بعضی از تولیدات داخلی ما از تولیدات خارجی با کیفیت‌تر است و باید گفتمان‌سازی خوبی در مساجد در این زمینه انجام شود.  

دستگاه‌های فرهنگی در اجرای طرح نور هم صدا باشند

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح نور توسط فراجا، تصریح کرد: باید کاری کنیم که فراجا در اجرای این طرح احساس تنهایی نکند. در انجام این کار بزرگ باید مردم همراهی کنند و دستگاه‌های متولی هم همراه باشند.

قناعت گفت: خراسان جنوبی می‌تواند نمونه و الگویی در اجرای طرح نور برای استان‌های دیگر باشد و مصوبات ما در این باره به استان‌های دیگر هم ابلاغ  شود که این موضوع نشان دهنده پیشتازی خراسان جنوبی در این زمینه است.

وی در ادامه همصدایی دستگاه‌های فرهنگی در اجرای طرح نور را در استان خواستار شد و افزود: فضای همدلی بین دستگاه قضایی و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان باید برای اجرای طرح نور وجود داشته باشد.

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: اصلاحیه‌های مورد نیاز در تهیه نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی انجام شده و به زودی برای رونمایی آماده  می‌شود.

علی فرخنده افزود: بعضی از مسئولان شهرستان ‌های استان حضوری کمرنگ در جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌های خود دارند که لازم است  مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان در این زمینه پاسخگو باشند.

وی پیشنهاد کرد جلسه ویژه‌ای از شورای فرهنگ عمومی استان به موضوع تبلیغات محیطی و پاسداشت زبان فارسی اختصاص یابد.

فرخنده تصریح کرد: در انجام بعضی از برنامه‌های فرهنگی، نیازمند کار تشکیلاتی در استان با پای کار آمدن‌ همه دستگاه‌های اجرایی هستیم.

تدوین بررسی اندیشه تمدنی حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به تدوین بررسی اندیشه تمدنی حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه اشاره کرد و افزود: سه مرحله از این طرح اجرا شده و گام چهارم و پنجم آن هم در سال جاری اجرا خواهد شد.

وی پیشنهاد کرد که شعار محوری  خراسان جنوبی "خراسان جنوبی دیار علم و ایمان" باشد و ادامه داد: زیرکوه، سرایان، فردوس، قاین و نهبندان در رتبه‌های اول تا سوم از نظر تعداد جلسات شورای فرهنگ عمومی هستند.

فرخنده خاطرنشان کرد: تبیین زیست عفیفانه به همراه پاسخ به شبهات با تمرکز بر جوانان و نوجوانان توسط دستگاه‌های اجرایی، تقویت فرهنگ مشارکت همگانی در تذکر لسانی و فریضه امر به معروف و نهی از منکر، انجام تبلیغات محیطی در راستای ترویج زیست عفیفانه توسط شهرداری‌ا، تولید محتوای رسانه‌ای در راستای خنثی سازی عملیات روانی دشمنان در بستر فضای مجازی، تأکید و نظارت مستمر از جمله پیشنهادات هیئت اندیشه ورز به عنوان الزامات فرهنگی اجرای طرح نور است.

ابلاغ عدم خدمت دهی به افراد کشف حجاب شده

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: علاوه بر اقدامات ایجابی در طرح نور، اقداماتی برای باندها و شبکه های سازمان یافته‌ها هم در دستور کار قرار گرفته است.

سردار حسن شجاعی‌نسب با بیان اینکه نیازمند تداوم همراهی‌ها و همکاری‌ها و هم‌صدایی دستگاه ها هستیم، گفت: عفاف و حجاب یک تکلیف شرعی، قانونی و سیاسی و عرفی است که در توجه به آن نباید هیچ گونه تردیدی وجود داشته باشد.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی تصریح کرد: بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور به موجب قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باید وظایف خود را عمل کنند.

وی با بیان اینکه عدم خدمت دهی به افراد کشف حجاب شده ابلاغ شده است، گفت: در فرودگاه‌ها و راه آهن باید خدمات همراه با تذکر باشد، همچنین در گروه‌های گردشگری و کویرنوردی باید به موضوع عفاف توجه کرد.

احیای امر به معروف توسط دستگاه‌های اجرایی مد نظر باشد

شجاعی‌نسب تصریح کرد: امروز بدپوششی برخی کارکنان دولت و عدم تذکر امر به معروف و نهی از منکر در سازمان‌ها و کارخانه‌ها را شاهدیم؛ لذا احیای امر به معروف اولویتی است که به عنوان وظیفه شرعی و عمومی باید توسط دستگاه‌ها مد نظر باشد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه مشارکت مردم را باید تبیین و راه را برای مردم باز کرد، افزود: فرهنگ حضور مردم که برگرفته از قرآن و توصیه‌های امامین انقلاب است باید یک راه اتصال به عموم جامعه را برای آن پیش بینی کرد.

حجت‌الاسلام مشرفی ضمن تاکید بر مسجد محوری و حضور مدیران در مساجد گفت: مدیرانی که عضو هیئت امنای مسجد باشند باید تشویق شوند، زیرا وقتی مدیری در بین مردم حضور دارد، اهداف دولت و حاکمیت دنبال و از طرفی هم مشکلات مردم احصا و رفع می‌شود.

رعایت ذائقه همه رده‌های سنی در تولیدات هنری و رسانه‌ای

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: تولیدات هنری و رسانه‌ای باید رعایت ذائقه همه رده‌های سنی را داشته باشند. استفاده از ظرفیت نخبگانی دانش آموزان و نوجوانان در سطح ملی و استانی از الزامات موفقت آمیز اجرای طرح نور است که امیدواریم شورای فرهنگ عمومی این مسئله را پیگیری و جزو دغدغه‌های اصلی خود قرار دهد.

حجت‌الاسلام حجت سالاری بیان کرد: طرح تدبر در سوره نور به موازات طرح نور فراجا به صورت گسترده در قالب‌های مختلف با همراهی مجموعه‌های مردمی و قرآنی در استان اجرا خواهد شد تا گامی در حوزه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برداشته شود.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس